. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > SLADKÉ JEDLÁ

Monika K. (julina) ID 9133
.
mimibazar.sk/julina
Oblasť: Trnava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 5.12.2006
Naposledy: 22.4.2021 17:52
Aktualizácia: 23.11.2012 14:27
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 227
RODINNÉ FOTOGRAFIE 10
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 12
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)

SLADKÉ JEDLÁ

Suprové šišky



POTREBNÉ PRÍSADY

0,5 kg hladkej múky 0,5 kg polohrubej múky 0,25 kg práškového cukru 1 kvasnice mlieko trochu rumu - 1-2 polievkové lyžice 3 žĺtka 1/3 palmarínu alebo masla štipka soli olej na smaženie lekvár alebo tvaroh alebo šľahačka na zdobenie alebo sneh z bielok

POSTUP PRÍPRAVY

Kvasnice necháme nakysnúť s trochou cukru v mlieku, do misy dáme všetky prísady, maslo pridáme roztopené, zohriate. Cesto uhnetieme v robote alebo vareškou ručne, musí byť vláčne, nie ťažké, necháme nakysnúť asi 3,4 hodinu, povykrajujeme pohárom - ja som mala veľký pivový okrúhle šišky, znova necháme nakysnúť asi 20-25 minút a vyprážame v teflónnovej panvici na dostatočnom množstve oleji - aby boli do polovičky ponorené, obraciame a smažíme z oboch strán. Prvú rokrojíme, aby sme videli, či je vo vnútri hotová. Potom oheň tomu prispôsobime, lepšie smažiť na miernom a dlhšie.
Ozdobíme cukrom, lekvárom, tvarohom, šľahačkou alebo penou z bielok, ktoré nám zostali. Sú naozaj suprové!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 1.6.2010, 12:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Moje lievance



POTREBNÉ PRÍSADY

Hladká múka podľa potreby asi 200g, 20 g droždia (polovička kocky), 1/2 l mlieka, 1 kocka cukru do kvásku, za hrsť cukru práškového - asi 1-1,5 polievkovej lyžice, 1 vajce, štipka soli.

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si spravíme kvások, do hrnčeka dáme mlieko, kocku cukru a zohrejeme na ohni, do teplého mlieka rozmrvíme droždie a vymiešame vidličkou, necháme trochu nakysnúť. Do misy alebo stredného kastróla dame múku asi 4 hrste ( ja dám vždy za hrsť aj polohrubej )-spolu 5 hrstí to je asi 200g, za hrsť práškového cukru, celé vajce, štipku soli a vylejeme kvások, vymiešame elektrickým šľahačom a necháme aspoň 1/2 hodiny kysnúť na teplom mieste. Cesto musí byť hustejšie ako na palacinky, takže zistíme, či pridáme múku alebo mlieko, po nakysnutí cesto zväčší objem a oddeľuje sa od nádoby. Pripravíme si panvicu na lievance, potrieme olejom, zohrejeme a malou naberačkou lejeme cesto na panvicu, pečieme na miernom ohni. Asi po minúte otočíme pomocou drevených plochých varešiek, ďalšiu minútu opečieme z druhej strany a vyklopíme do misy vystlanej servítkami. Postup opakujeme, vždy potrieme panvicu olejom, až do posledného lievanca. Podávame potreté lekvárom a postriekané šľahačkou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 29.7.2007, 18:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu