končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |
SLADKÉ JEDLÁ |
Suprové šiškyPOTREBNÉ PRÍSADY 0,5 kg hladkej múky 0,5 kg polohrubej múky 0,25 kg práškového cukru 1 kvasnice mlieko trochu rumu - 1-2 polievkové lyžice 3 žĺtka 1/3 palmarínu alebo masla štipka soli olej na smaženie lekvár alebo tvaroh alebo šľahačka na zdobenie alebo sneh z bielok POSTUP PRÍPRAVY Kvasnice necháme nakysnúť s trochou cukru v mlieku, do misy dáme všetky prísady, maslo pridáme roztopené, zohriate. Cesto uhnetieme v robote alebo vareškou ručne, musí byť vláčne, nie ťažké, necháme nakysnúť asi 3,4 hodinu, povykrajujeme pohárom - ja som mala veľký pivový okrúhle šišky, znova necháme nakysnúť asi 20-25 minút a vyprážame v teflónnovej panvici na dostatočnom množstve oleji - aby boli do polovičky ponorené, obraciame a smažíme z oboch strán. Prvú rokrojíme, aby sme videli, či je vo vnútri hotová. Potom oheň tomu prispôsobime, lepšie smažiť na miernom a dlhšie. Ozdobíme cukrom, lekvárom, tvarohom, šľahačkou alebo penou z bielok, ktoré nám zostali. Sú naozaj suprové! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 1.6.2010, 12:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Moje lievancePOTREBNÉ PRÍSADY Hladká múka podľa potreby asi 200g, 20 g droždia (polovička kocky), 1/2 l mlieka, 1 kocka cukru do kvásku, za hrsť cukru práškového - asi 1-1,5 polievkovej lyžice, 1 vajce, štipka soli. POSTUP PRÍPRAVY Najprv si spravíme kvások, do hrnčeka dáme mlieko, kocku cukru a zohrejeme na ohni, do teplého mlieka rozmrvíme droždie a vymiešame vidličkou, necháme trochu nakysnúť. Do misy alebo stredného kastróla dame múku asi 4 hrste ( ja dám vždy za hrsť aj polohrubej )-spolu 5 hrstí to je asi 200g, za hrsť práškového cukru, celé vajce, štipku soli a vylejeme kvások, vymiešame elektrickým šľahačom a necháme aspoň 1/2 hodiny kysnúť na teplom mieste. Cesto musí byť hustejšie ako na palacinky, takže zistíme, či pridáme múku alebo mlieko, po nakysnutí cesto zväčší objem a oddeľuje sa od nádoby. Pripravíme si panvicu na lievance, potrieme olejom, zohrejeme a malou naberačkou lejeme cesto na panvicu, pečieme na miernom ohni. Asi po minúte otočíme pomocou drevených plochých varešiek, ďalšiu minútu opečieme z druhej strany a vyklopíme do misy vystlanej servítkami. Postup opakujeme, vždy potrieme panvicu olejom, až do posledného lievanca. Podávame potreté lekvárom a postriekané šľahačkou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 29.7.2007, 18:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 2 (zobrazuje sa 1-2) |