
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 12 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Koláč s kúskami banánov, jabĺk a orechovPOTREBNÉ PRÍSADY Hľadám recept na tento koláč, zabudla som si ho uložiť, piekla som ho niekedy v strde februára, pošlite mi ho, ak ho máte, ďakujem. POSTUP PRÍPRAVY Hľadám tento koláč!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
![]() Suprové šiškyPOTREBNÉ PRÍSADY 0,5 kg hladkej múky 0,5 kg polohrubej múky 0,25 kg práškového cukru 1 kvasnice mlieko trochu rumu - 1-2 polievkové lyžice 3 žĺtka 1/3 palmarínu alebo masla štipka soli olej na smaženie lekvár alebo tvaroh alebo šľahačka na zdobenie alebo sneh z bielok POSTUP PRÍPRAVY Kvasnice necháme nakysnúť s trochou cukru v mlieku, do misy dáme všetky prísady, maslo pridáme roztopené, zohriate. Cesto uhnetieme v robote alebo vareškou ručne, musí byť vláčne, nie ťažké, necháme nakysnúť asi 3,4 hodinu, povykrajujeme pohárom - ja som mala veľký pivový okrúhle šišky, znova necháme nakysnúť asi 20-25 minút a vyprážame v teflónnovej panvici na dostatočnom množstve oleji - aby boli do polovičky ponorené, obraciame a smažíme z oboch strán. Prvú rokrojíme, aby sme videli, či je vo vnútri hotová. Potom oheň tomu prispôsobime, lepšie smažiť na miernom a dlhšie. Ozdobíme cukrom, lekvárom, tvarohom, šľahačkou alebo penou z bielok, ktoré nám zostali. Sú naozaj suprové! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 1.6.2010, 12:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Snehové pusinky trochu inakPOTREBNÉ PRÍSADY 4 bielky, 150g práškového cukru, tortvé oblátky, marhuľový lekvár, saklík POSTUP PRÍPRAVY Tortové oblátky povykrajujeme pomocou kolieskovej formičky a uložíme na plech. Potrieme marhuľovým lekvárom. Bielky vyšľaháme úplne dotuha v elektrickom mixéri, sneh nesmie tiecť. Pomaličky pridávame cukor. Mikroténový saklík si naplníme pevným snehom, na jednom konci saklíka odstrihneme jeden rožtek saklíka a pomaly striekame na oblátky. Pečieme v teplovzdušnej trúbe asi 3-4 hodiny na 75 stupňov. Dvierka necháme pootvorené pomocou drevej varechy, ktorú vložíme do dvierok. Pusinky naozaj takto dlho pomaly sušíme, ale s výsledkom budete naozaj spokojní. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Perníková hviezdaPOTREBNÉ PRÍSADY 75 g medu, 20 g masla, 75 g cukru, lyžičku prášku do pečiva, štipku soli, 1 vajce, 170 g polohrubej múky, 30 g mletých mandlí alebo orechov alebo arašidov s hrozienkami - to som ja požila, 2 lyžičky kakaa, 2 lyžičky perníkového korenia, 3 lyžice mandľových lupienkov, 1 pomaranč. Na potretie 3-4 lyžice marhuľového lekváru, 1 várová čokoláda a asi 100 g Cery. Na posypanie za hrsť posekaných orechov. POSTUP PRÍPRAVY Med, maslo a cukor zohrejeme na ohni za stáleho miešania, až sa všetko neroztopí. Odstavíme a necháme vychladnúť. Štipku soli a prášok do pečiva rozmiešame v hrnčeku s 3 lyžicami vody. Do vychladnutej cukrovej hmoty vmiešame vajce, vodu s práškom a vylejeme do mixéra. Pridáme múku, mleté oriešky, kakao, perníkové korenie a uhnetieme hladké cesto. Trúbu predhrejeme na 175 stupňov. Formu vytrieme maslom a vysypeme lupienkami. Naplníme cestom, uhľadíme a dáme piedť. Pečieme 25 minút. Upečený perník pokvapkáme šťavou z pomaranča, potrieme marhuľovým lekvárom. Na ohni rozpustíme várovú čokoládu s trochou Cery a vylejeme na hviezdu a uhladíme. Nasekáme si oriešky a posypeme nimi hviezdu. Odložíme do chladu, aby čokoláda stvrdla. Perník je trochu tvrdší, ale vďaka lekváruto do druhého dňa zmäkne. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 30.11.2012, 21:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Linecké kolieska s krémom pre Petru F.POTREBNÉ PRÍSADY 175 g hladkej múky, 100 g masla, 80 g cukru, 1 žĺtok, štipka soli, 1 balíček vanilkového pudingu, 250 ml smotany, 20 dielikov čokolády. POSTUP PRÍPRAVY Múku, maslo, cukor, žĺtok a soľ rýchlo zamiesime. Zabalíme do fólie a dáme do chladničky asi na 1 hodinu. Trúbu zohrejeme na 200 stupňov. Z cesta vyvaľkáme plát hrubý asi 2 cm a vykrajujeme kolieska. Pečieme na mastom papieri-papieri na pečenie asi 8 minút. Pudingový prášok rozmixujeme v 3 lyžiciach smotany. Ostatnú smotanu uvaríme, pridáme rozmiešaný prášok a v kréme rozpustíme čokoládu, ak chceme dosiahnuť nugátovú chuť, tak pridáme ale 3 nugatky - bonbóny, ak chceme nutelovú - pridáme lyžicu a pol nutely, samozrejme čokolády dáme menej len 12 dielikov. Necháme vychladnúť. Na krém použijeme cukrárenské vrecko alebo saklík s otvorom a striekame na kolieska, môžete kľudne len natierať a prikryjeme druhým kolieskom. Vrch ozdobíme - postriekame, pofŕkame rozpustenou čokoládou na varenie. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 12.11.2014, 17:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Veľmi starý recept na linecké cestoPOTREBNÉ PRÍSADY 1 smetol, 50 dkg hladkej múky, 15 dkg práškového cukru, 1 vajce, 1 vanilkový cukor a ná spájanie sa používal slivkový lekvár. POSTUP PRÍPRAVY Všetky prídady sa spoja do cesta, vyvaľká sa na hrúbku 0,6 až 0,7 cm, musia byť trochu hrubšie ako klasické, dajú sa na vymastený plech a upečené sa spájajú slivkovým lekvárom. Nakoniec sa posypali práškovým cukrom premiešaným s vanilkovým cukrom. Musia aspoň 3 dni odstáť. Chutili výborne, pamätám si ako dieťa, teraz som našla recept, tak ich musím aj ja tieto Vianoce skúsiť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 90 návštěvníkov) KOMENTÁRE (43) posledné: 6.12.2019, 13:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Kávové zrnáPOTREBNÉ PRÍSADY 3 balíky BEBE keksov, 0,5 dl rumu, 80 g masla, 50 g vylúpaných orechov, 3 lyžice uvarenej kávy, 200 g práškového cukru, papierové košíčky. Poleva: 100 g čokolády na varenie, 70 g stuženého tuku, ozdobná ryža. POSTUP PRÍPRAVY Keksy spolu s orechami pomelieme, dáme do misy, pridáme cukor, kávu, maslo, rum a vypracujeme hladkú hmotu. Na pocukrovanej doske urobíme šúľok, ktorý nakrájame na rovnaké kúsky. Z kúskov tvarujeme guľky a rúčkou varechy urobíme v strede každej guľky žliabok. Potrieme polevou, dáme na mriežku alebo na mastný papier, ozdobíme ryžou a necháme zaschnúť. Poukladáme do papierových košíčkov. Príprava polevy: čokoládu s tukom rozpustíme a hneď použijeme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 6.12.2007, 9:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
![]() Linecké keksyPOTREBNÉ PRÍSADY 750 g hladkej múky, 500 g masla, 250 g práškového cukru, 3 žĺtky, pár kvapiek citrónovej šťavy, lekvár - marhuľový alebo ríbezľový. POSTUP PRÍPRAVY V múke rozmrvíme maslo, pridáme cukor, žĺtky , citrónovú šťavu a zamiesime. Cesto rozdelíme na tri časti. Každú rozvaľkáme na pomúčenej doske asi na hrúbku 0,5 cm a vykrajujeme formičkou kolieska alebo hviezdičky. Ja si vždy polovicu keksov povykrajujem aj s kolieskom vo vnúri, tie dávam potom na vrch. Ukladáme ich na vymastený plech a upečieme. Ja pečiem na 175 stupňov, treba ich kontroľovať, rýchlo sa upečú, stačí, aby zo spodu boli zlatisté a vrch jemne upečený, dajte pozor, aby ste ich nemali upečené dohneda. Upečené nožom prenesieme na paper a vychladnuté natierame lekvárom. Spájame celý keks s vykrojeným. Nakoniec posypeme cukrom. Najlepšie chutia na druhý až tretí deň. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 22.11.2007, 15:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Pečienkové knedličky do polievkyPOTREBNÉ PRÍSADY Spravíme si kurací vývar alebo z kare kosti, so zeleninku. Prelejeme asi 1,5 l cez jemné sitko do zvlášť kastrólika a ideme na pečeňové knedličky, hovoríme knedličky, ale môžete aj guličky. Potrebujeme - 6-7 kuracích pečienok, trochu strúhanky, 1 vajce, maslo alebo Floru a trochu vegety. POSTUP PRÍPRAVY Kuracie pečienky umyjeme a na doštičke nožom škrabkáme na jemnú masu, pridáme strúhanku, maslo, vajce a vidličkou spracujeme, použijeme aj stojací mixér s nadstavcom na miešanie, pekne uhnetie celistvú masu a roztrhá väčšie kusy pečienok, pridáme trošku vegety, pečienky nemajú radi soľ, tak naozaj trošku a spracujeme polotuhé cesto. Ak máte radi cesnak a majoránku, môžete takisto pridať, cesnak sa dáva pretlačený, mne to dcéra nechce, tak nedávame, viem, že pridávajú aj trošku muškátovho orieška, to tiež nedávam. Pridávame strúhanku, aby sa nám dali formovať guľky. Ruky si namáčame do vody a pomaly robíme knedličky., kto nechce robiť guličky, môže použiť haluškovač a hádže halušky rovno do vriacej polievky. Uložíme si ich na tanierik alebo podnos, necháme zovrieť polievku a do vriacej polievky vkladáme knedličky. Hotové sú, keď sa dvihnú z dna na povrch, vtedy doložíme rezance, počkáme 1-2 minúty, prikryjeme pokrievkou a necháme odstáť. Za 10 minút podávame. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
![]() Moje nivové slimáčikyPOTREBNÉ PRÍSADY 300g hrubej múky alebo polohrubej, 200g hladkej múky, 250g Flóry, môže byť aj maslo alebo Palmarín, 20g kvasníc, 100ml mlieka, 1 kocka cukru, 2 balenia nivy alebo môžete použiť 150g údeného syra alebo iného tvrdého syra - z toho 100g do cesta a 50g na posypanie, 2 lyžičky soli, 1 vajce na potretie. POSTUP PRÍPRAVY Zo všetkých prísad a z kvásku vypracujeme cesto v mixéri alebo ručne s vareškou. Necháme na teplom mieste dobre vykysnúť. Spravíme si 3 bochníky a z každý postupne rozvaľkáme a arozrežeme na 16 alebo viac dielikov. dieliky od širšieho konca zvinieme, poukladáme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme syrom, môžeme aj posoliť, ak sa zdá cesto málo slané, ale keď používam Nivu, už nesolím, je dosť slaná a upečiem do ružova. Ja pečiem v teplovzdušnej na 175-180 stupňov Celzia. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 12 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |