končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
SLADKÉ JEDLÁ |
Mäkkulinké, nadýchané a lahodné ŠIŠKY :) rýchle a jednoduchéPOTREBNÉ PRÍSADY Viem, že je tu veľa receptov na šišky, ale ja pridávam tiež jeden, ktorý som našla na internete. Vrelo ich odporúčam, sú veľmi chutné, ľahučké a hlavne veľmi jednoduché na prípravu a hotové za chvíľku :) Suroviny : minimálne 1/2 kg múka hladká 3 dcl mlieko 40-50 g práškový cukor (môžete dať aj viac, každý podľa chuti) 2 ks vajcia celé 2 ks žltky 1 kocka droždia 4 polievkové lyžice olej 3-4 polievkové lyžice rum (nemusí byť) soľ POSTUP PRÍPRAVY 1. Z droždia, tretiny vlaž.mlieka, lyžičky cukru a 2 lyž. múky si pripravíme kvások. Prelejeme do väčšej misy,pridáme zvyšné mlieko, vajcia, žltka,cukor a metličkou dobre vyšľaháme. Potom pridáme rum,olej, zase pomiešame a po troške prisýpame preosiatu múku, do ktorej sme pridali štipku soli. Pozor! Niekedy je treba aj trošku viac múky ako 1/2 kg vymiesime tak, aby sme dostali vláčne cesto. Toto necháme prikryté utierkou na teplom mieste kysnúť. Malo by sa to podariť do 1/2 hod. Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku. 2. Rozvaľkáme na plát hrubý cca 2 cm a vykrajujeme z neho vopred pomúčeným pohárikom kolieska s priemerom 4-6 cm, kto má aké veľké rád. Ja som ešte do stredu každej šišky spravila jamku, do ktorej po upečení si každý podľa chuti môže dať džem, šľahačku alebo rozpustenú čokoládu. Tieto necháme ešte asi 15 minút odpočívať pri izbovej teplote. 3.Na vysokej panvici rozpálime olej, ktorým nešetríme, šišky musia plávať v oleji a z oboch strán ich vypražíme tak,že ich kladieme do oleja vrchnou stranou, nie tou ktorá bola na doske. Odkladáme ich na obrúsok, aby prebytočný tuk odkvapkal. Ešte teplé pocukríme práškovým cukrom. Počet porcií závisí od veľkosti aké vykrajujeme. Mne vyšlo z tejto dávky 50 koliesok s priemerom 5cm. Bála som sa, že sa ani všetky nezjedia, ale spapali sa :) U nás je veľmi obľúbená ,,pena,, z bielkov, čo ostanú, keďže žĺtka dáme do cesta, si vyšľaháme tuhý sneh a pridáme do neho džem a ešte trošku vyšľaháme. Veľká pochúťka :) ODPORÚČAM ! 4. DOBRÚ CHUŤ !!! :) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 125 návštěvníkov) KOMENTÁRE (44) posledné: 1.9.2017, 22:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Veľmi chutná žemlovka podľa mňa :)) rýchla a jednoducháPOTREBNÉ PRÍSADY - 20 rožkov - tvaroh - sušené brusnice - mlieko - 4 vajcia - kryštálový cukor - vanilkový cukor - POSTUP PRÍPRAVY Jednotlivé kroky pri obrázkoch OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 18.5.2012, 20:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
ÚŽASNÝ RYŽOVÝ NÁKYPPOTREBNÉ PRÍSADY Na najlepší ryžový nákyp budeme potrebovať : - 500g ryže - marhuľový kompót - 120g práškového cukru - 4 vajíčka - 60g masla - vanilkový cukor - 4dl mlieka - soľ - hrozienka POSTUP PRÍPRAVY 1. Umytú ryžu dáme do hrnca, zalejeme vodou a dáme variť. 2. Hrozienka dáme do horúcej vody, aby boli mäkké. 3. Rozbieme si vajíčka, bielky dáme zvlášť a žĺtky pridáme do masla. Medzi tým premiešame ryžu. 4. Do misy so žĺtkami a maslom pridáme cukor a vymiešame. Do tejto zmesy pridáme hrozienka 5. Vriacu ryžu posolíme, pridáme mlieko, zamiešame a varíme na miernom ohni. Keď je ryža uvarená, necháme ju vychladnút. 6. Vychladnutú ryžu pridáme do misy s hrozienkami a zamiešame. 7. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zamiešame do ryže. 8. Formu na pečenie potrieme olejom a dáme do nej polovicu ryžovej zmesy. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 135 návštěvníkov) KOMENTÁRE (64) posledné: 20.7.2022, 16:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |