. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > SLADKÉ JEDLÁ

Maria I. (mucilienka) ID 47050
.
Oblasť: Trenčín
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 22.5.2008
Naposledy: 14.5.2019 7:49
Aktualizácia: 10.11.2014 15:29
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 108
RODINNÉ FOTOGRAFIE 57
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 80
NÁVODY 1
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)

SLADKÉ JEDLÁ

Smotanove fanky



POTREBNÉ PRÍSADY

300g polohrubej muky* 1 PL krystaloveho cukru* 2 zltky* 1 PL rumu* 50g rozpustenej hery* 3 PL kyslej smotany* stipka soli* 20g drozdia*100ml mlieka Na obalovanie zmes praskoveho a vanilkoveho cukru, olej na vyprazanie

POSTUP PRÍPRAVY

Z mlieka, drozdia a cukru pripravime kvasok, ktory spolu s ostatnymi surovinami zmiesime na vlacne cesto, ktore nechame vykysnut. Potom dame cesto na pomucenu dosku, rozvalkame ho na 1/2cm a vykrajujeme mensie kosostvorce. Kazdy radielkom uprostred narezeme a jeden roztek pretiahneme cez otvor. Vyprazame v tuku a este horuce obalujeme v cukre.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 28.2.2011, 10:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Pivové fánky



POTREBNÉ PRÍSADY

1. cesto: 600g hladkej muky, 3 zltky, 200ml piva, 200ml vody, 1/2 KL soli * 2. cesto: 200g palmarinu, 200g hladkej muky * praskovy a vanilinovy cukor na obalovanie

POSTUP PRÍPRAVY

Zvlast spracujeme suroviny na prve i druhe cesto. Pivove cesto potom rozvalkame na doske. Tukove cesto upravene do kocky polozime nan a zabalime - zlava-doprava, zvrchu-zdoly. Nechame odpocivat 15 min. Znova rozvalkame, a znova poskladame Takto zopakujeme trikrat. Rozpalime si tuk na vyprazanie, rozvalkame cesto na cca 5mm a nakrajame radielkom kosostvorce, do kazdeho urobime este aj otvor. Vyprazame do ruzova a horuce obalujeme v zmesi praskoveho a vanilkoveho cukru.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 12.3.2019, 11:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Gofry-vafle s jahodovym dzemom a slahackou



POTREBNÉ PRÍSADY

300 ml vody * 180g hladkej muky * 75 g krystaloveho cukru * 3 zltky * 1/2 PDP * 1/2 vanilkoveho cukru* na ozdobu dzem - jahodovy, alebo iny * slahacka * ovocie * granko

POSTUP PRÍPRAVY

Vsetky suroviny spolu rozmixujeme, nechame chvilku odpocivat - asi 1/2 hodinu, aby sa muka nabobtnala a robime vafle podla navodu vo vaflovaci.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 8.4.2013, 9:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Orechovy zavin


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Aj orechovy zavin moze vyzerat trochu inak :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 8.1.2010, 21:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Maruškina božská žemlovka



POTREBNÉ PRÍSADY

Mnozstvo podla chuti a poctu stravnikov: rozky, pripadne zemle * mlieko * cukor * jablcka * tvaroh* jahodovy puding * maslo * skorica * citronova kora * cokoladova poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Rozky, pripadne zemle nakrajame na kolieska. Prevarime si mliecko s cukrom a vymastime si plech alebo janskeho misu, vysypeme ju struhankou. Postupne namacame kazde koliesko rozka/zemle do sladkeho mlieka a ukladame na dno plechu/misy. Na rozky potom navstvrstvime jablcka, ktore sme si postruhali. Pocukrime podla chuti, posypeme skoricou. Na jablcka rozmrvime tvaroh, ktory opat posypeme cukrom, vanilkou a struhanou citronovou korou. Uvarime si jahodovy puding podla navodu (staci z 0,5l mlieka) a este horuci ho vylejeme na tvarohovu vrstvu. Navrch znova poukladame rozky/zemle namocene v sladkom mlieku. Pred pecenim polejeme roztekovu vrstvu rozputenym maslom. Pecieme do zlatista. Po vychladnuti polejeme/pocikcakujeme roztopenou cokoladou. Je to jednoduchy, trosku vylepseny recept, ale chut je naozaj bozska!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 26.2.2012, 20:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Vyborne osie hniezda


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Skusala som recept od Martinky P. ID 9033, len som trosku "domrvila" recept. Zle som si precitala postup a nemala som receptik po ruke. No vysledok bol aj tak fantasticky.

POSTUP PRÍPRAVY

Namiesto roztopeneho masla ako pouziva Matka, som si zmaknute maslo vymiesala s hnedym cukrom, skoricou a pridala som aj kakao. Touto zmesou som potom natierala rozvalkane cesto a rezala na kolieska. Piekla som na mastnom papieri.. Bolo to vynikajuce. Martinka dakujem!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Medzevske ruze



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hladkej muky 3 stipky soli 3 hrste krystalove cukru 2 zltka 1 vajce mlieko+kocka drozdia na kvasok Plnka: sekane orechy hrozienka trosku rumu 1 a 1/2 hery 2 hrste praskoveho cukru 3 zltka skorica 1 teglik slahackovej smotany

POSTUP PRÍPRAVY

v obrazkoch

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 4.6.2015, 15:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu