. .. .. .. .. .. .
. .

Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.

Tešíme sa na vás.

Medzevske ruze - RECEPT 8792

Maria I. (mucilienka) ID 47050
.
Oblasť: Trenčín
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 22.5.2008
Naposledy: 14.5.2019 7:49
Aktualizácia: 10.11.2014 15:29
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 108
RODINNÉ FOTOGRAFIE 57
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 80
NÁVODY 1

SLADKÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Medzevske ruze


[ recept č. 8792 zo dňa  ]


Medzevske ruze


POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hladkej muky 3 stipky soli 3 hrste krystalove cukru 2 zltka 1 vajce mlieko+kocka drozdia na kvasok Plnka: sekane orechy hrozienka trosku rumu 1 a 1/2 hery 2 hrste praskoveho cukru 3 zltka skorica 1 teglik slahackovej smotany

POSTUP PRÍPRAVY

v obrazkoch

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Z muky, soli, vajicka, zltkov, cukru a kvasku zmiesime rukou cesto, ktore nechame asi 60 minut kysnut.


Zatial si posekame orechy.


.. a hrozienka namocime do kvapky rumu.


Po nakysnuti cesto rozdelime na tri rovnake bochniky, ktore zasa nechame asi 10 minut pokysnut.


Zatial si vymiesame plnku z hery, praskoveho cukru, zltkov a skorice. Tu pridavame podla chuti, mozeme nahradit aj vanilkovym cukrom.


Kazdy z bochikov natenko vyvalkame a natrieme 1/3 plnky.


Posypeme orechami a hrozienkami. Mnozstvo si urcime samy podla chuti.


Stocime na roladu/zavin a nakrajame na kolieska. Postup takto zopakujeme so vsetkymi cestami.


Kazde odkrojene koliesko naspodu stiahneme, aby nam netiekla plnka pocas pecenia. Vznikne nam tak tvar ruzi.


Dame na vymasteny plech a pecieme pri teplote 180C asi 15 minut. Uvidime samy, ruzicky budu mat krasnu zlatu farbu.


Tesne pred dopecenim na kazdu ruzicku nalejeme trosku slahackovej smotany a dame do rury este na 2 minutky. Toto im doda neopakovatelnu chut a budu krasne jemne a vlacne na jazyku.


A hotovo. Uz len sa drzat a nepojest vsetky :-). Z tohto mnozstva surovin vam vyjde asi 60 kuskov.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Slaninkovy posuch | Medzevske ruze | Vyborne osie hniezda >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (4.6.2015, 15:51)
(Y) (C)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Kristína T. (jašidielko) ID 56687 (28.7.2010, 21:58)
perfis receptik (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria I. (mucilienka) ID 47050 (20.9.2010, 22:02)
(L) :-) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (Popka) ID 40159 (21.11.2008, 13:00)
Veľmi pekné. (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria I. (mucilienka) ID 47050 (20.9.2010, 22:04)
(L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (19.11.2008, 22:04)
mnam, hned by som sa ponúkla (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria I. (mucilienka) ID 47050 (20.9.2010, 22:05)
ja momentalne tiez (zajic)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Mirka M. (Myrca) ID 22115 (19.11.2008, 14:40)
vyzerajú super (Y) (Y) (zajic)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria I. (mucilienka) ID 47050 (upravené 19.11.2008, 19:52)
dakujem, skoda, ze sa neda odfotit aj ako super chutia (zajic)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Kristina B. (Kristinabb) ID 157830 (27.7.2010, 17:04)
Je to super kolacik (zajic) (zajic),fakt odporucam. Je s tym trosku prace,ale sa oplati. Prave teraz som to dokoncila a uz mi je zle,musim to stale horuce ,-).
Aj moj muzicek sa potesi,ked ich uvidi (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria I. (mucilienka) ID 47050 (20.9.2010, 22:04)
ja toho svojho zasa potesim hned zajtra na obed (zajic) esteze tu tie receptiky mam, uz som aj zabudla, co varievam (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu