končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY Jednoduchý MAKOVNÍK (50) 21.4.2024, 10:55 Fantastický nemecký tvarohový koláč bez múky (1) 29.2.2024, 12:42 Štrúdľa z pivového cesta (28) 7.11.2023, 9:25 Šťavnatý koláč s čokoládou (366) 18.10.2023, 8:36 TVAROHOVÝ KOLÁČ trochu inak (19) 29.8.2023, 17:38 Tvarohová torta (2) 18.8.2023, 18:41 Jablkový mrežovník (38) 1.8.2023, 16:07 Americký chlebík priateľstva (6) 9.7.2023, 2:07 Kakaová roláda (3) 2.7.2023, 17:09 Najúžasnejšia tvarohová bábovka akú som kedy jedla "O)))))))) (47) 25.5.2023, 17:42 |
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkom: 39 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Cuketovo-čokoládový šťavnatý koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 2 hrnčeky múka polohrubá 2/3 hrnčeka kakao 2 ČL sóda bikarbóna 2 ČL škorica mletá 4 ks vajcia 1 hrnček cukor kryštálový jemný 1 hrnček olej 4 hrnčeky cuketa nastrúhaná POSTUP PRÍPRAVY Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny, prilejeme olej a pridáme múku + kakao + sódu bikarbónu + škoricu, premiešame a nakoniec vmiešame najemno nastrúhanú cuketu. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom a dáme piecť na 180°C cca 30 - 35 minút, treba vyskúšať špajdlou. Upečený môžeme potrieť lekvárom a poliať čokoládovou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
CARROT CAKE- Šťavnatý mrkvový koláč s tvarohovo-pomarančovou polevouPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 1 šálka cca 2,5 dcl celozrnnej múky (alebo spaldovej,pohankovej) 1 šálka vločiek, 3/4 šálky cukru (kryst.alebo trstinovy, prip.iny), 2 šálky najemno postruhanej mrkvy, 2 šálky nahrubo postruh.jablk, 1/2 šálky oleja - ja som dala 1/2 oliv. a 1/2 slnec.) 2 CL škorice, 2 CL sódy bikarbony, 1 prášok do pečiva, šťava a kôra z 1/2 veľkého pomaranča, 1/2 šálky orechov Poleva: 200gr jemny tvaroh, 200 gr.natierk.maslo, 1-2 PL kyslej smotany, cca 1/2 šálky prašk. cukru (alebo podľa vlastnej chuti menej alebo viac), šťava a kôra z 1/2 veľkého pomaranča, 1/2 šálky orechov na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY Celé vajcia s cukrom vyšľaháme mixérom dopenista, potom pridáme olej, múku zmiešanú s vločkami, škoricou, PdP, sódou bikarbónou, nakoniec pridáme mrkvu, jablká, šťavu a kôru z 1/2 pomaranča a orechy. Cesto vyliať do formy vystlanej papierom na pečenie, kraje potrieť olejom + múkou. Piecť na 175´C cca 60 min. Každá trúba pečie inak :) preto odporúčam ku koncu pečenia radšej skúšať špajdlou v strede koláčika ( ak je špajdla suchá a nelepí sa, je hotový) Nechať ho vychladnúť, medzitým si môžete vymiešať polevu nasledovne: Ak máte tvaroh hrudkový- tak ho najprv tyčovým mixérom rozmixujte dohladka. (aby to šlo ľahšie, môžete ho zriediť s pomar.šťavou) Ak máte tvaroh jemný - tak stačí zmixovať všetko metličkovým mixérom ( tvaroh, nat.maslo, kys.smotanu, cca 1/2 šálky prášk . cukru, šťavu a najemno postrúhanú kôru z 1/2 pomaranča.) Ak bude mať poleva málo pomaranč. chuť, kľudne pridajte ešte trošičku pomar. džúsu alebo šťavu z pomaranča. Ale nie priveľa, aby sa poleva moc neroztekala. Namiesto natierk.masla mozete pouzit aj MASCARPONE. Vďaka pomar.kôre bude mať poleva úžasnú sviežu chuť. Vrch dozdobiť orieškami. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) Miriam Š. (happyMia) ID 26271 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (20) posledné: 19.6.2016, 22:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Falošný jablkový sacher - fantastický, jednoduchý, šťavnatýPOTREBNÉ PRÍSADY 100 g masla, 250 g jabĺk, 3 vajcia, 200 g cukru, 250 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 3 PL kakaa Na dokončenie: ríbezlový alebo marhuľový lekvár, čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Recept mám od kolegyne, odkedy som ho prvýkrát vyskúšala, musím ho piecť stále, je to určite najlepšia torta, akú som kedy piekla. Šťavnatá a chutná, doposiaľ všetkým veľmi chutila. 1. Maslo necháme zmäknúť, jabĺčka ošúpeme, očistíme a nastrúhame. Bielky oddelíme od žĺtkov a vyšlaháme do tuha. 2. Múku preosejeme a zmiešame s práškom do pečiva a kakaom. 3. Zmäknuté maslo, žĺtka a cukor vyšlaháme do peny. Ak máme kyslé jablká, možno dať viac cukru, ak sú sladšie, zase o niečo menej. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 49 návštěvníkov) Petra K. (Petra K) ID 93979 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 19.2.2014, 14:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Lahodný šťavnatý perníkPOTREBNÉ PRÍSADY .......... CESTO (použivam 300 ml šálku): - 3 vajcia - 1 šálka kryštálového cukru (hnedý je lepší) - 2 šálky polohrubej múky - 1,5 šálky mlieka - 0,5 šálky oleja - 1 kypriaci prášok do perníka - 1 vanilkový cukor - 1 čajová lyžička prášku do pečiva - 3 PL kakaa - 3 PL rumu (alebo aróma) - 2 plné hrste hrozienok (prepláchneme horúcou vodou) - 2 plné hrste sekaných orechov ......... POLEVA: - višňový alebo ríbezľový džem (nešetríme, natrieme nahrubo) - 200 g čokolády na varenie - 200 g palmarin POSTUP PRÍPRAVY - Pridávam sem tento fantastický jemnučký a šťavnatý perníček, lebo som si istá, že kto vyskúša, bude určite spokojný :-) Je to naozaj veľmi jednoduché, rýchle a výsledkom sa zavďačíte určite každému ,) 1. žĺtky vymiešame s cukrom 2. postupne na striedačku pridávame mlieko a múku zmiešanú s pr.do pečiva 3. po vymiešaní pridáme olej, prášok do perníka, vanilkový cukor 4. posledné pridáme kakao a rum, oriešky a hrozienka 5. nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Katarína M. (tari1) ID 36934 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 28.8.2017, 12:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
najlepsi stavnaty mrkvovy kolacPOTREBNÉ PRÍSADY 1,5 hrnčeka hnedého cukru (može byť aj klasika biely kryštálový), 4 vajíčka, 1 hrnček oleja, 2 hrnčeky polohrubej múky, 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny, 1 prášok do pečiva (môže byť aj prášok do perníka), 1 lyžička škorice, 4 hrnčeky strúhanej mrkvy, (kto má rád orechy, môže dať hrnček nasekaných orechov - ja som nedávala), Na vrch - Džemík podľa chuti :) (koláčik je robený podľa receptu Mišky z Master chefa :) POSTUP PRÍPRAVY Je to strááášne jednoduché. Vajcia s cukrom vyšľaháme do penista a potom už len postupne vmiešavame všetko ostatné. Pri stúhaní mrkvy som trošku vytlačila šťavu - ale fakt len trošku :) Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, pečieme pri 180 stupňoch do zlatista. Koláč necháme vychladnúť a potrieme džemom. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 56 návštěvníkov) Terezia S. (tessa04) ID 56840 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (15) posledné: 31.5.2020, 14:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Šťavnatý tvarohový koláč s kôstkovým ovocímPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny (na veľký hlboký plech): 250 g mäkkého tučného nehrudkovitého tvarohu 250 g polohrubej múky 180 g masla 180 g práškového cukru 3 vajcia prášok do pečiva (bezfosfátový, predáva DM) ovocie (broskyne, ringloty, slivky, nektarinky) posýpka (hrubá múka, maslo, cukor) POSTUP PRÍPRAVY Postup: Maslo nechajte odstáť pri izbovej teplote. Potom ho rozmixujte s vajíčkami a cukrom do nadýchanej svetlej peny. Pridajte tvaroh a opäť šľahajte. Vznikne vám polotekutá zmes, do ktorej prisypte múku s práškom do pečiva a mixujte, kým sa všetky suroviny nespoja. Všetky sypké časti, ktoré pridávam do vopred vyšľahaných zmesí, vždy preosievam. Mám tak z výsledku omnoho lepší pocit, lebo čím viac energie koláču venujem pri jeho príprave, tým viac sa odmení, keď je hotový. Vymiešané cesto bude polotuhé (v závislosti od vstupnej konzistencie masla a veľkosti vajec), preto ho pomocou stierky rozotrite na vymastený a hrubou múkou alebo krupicou vysypaný plech. Na vrch poukladajte alebo vysypte nakrájané ovocie a posypte posýpkou, ktorú ste si pripravili z masla, hrubej múky, cukru a v tomto prípade aj škorice, ktorá perfektne harmonizuje s vybraným ovocím. Vložte do vopred vyhriatej rúry na 180°C, pečte cca 25 - 35 minút, podľa toho, ako vaša rúra pečie. Ku koncu pečenia koláč kontrolujte, aby ste ho nepripálili. Hotový bude vtedy, keď sa vám okraje koláča odchlipnú od stien, posýpka bude zlatohnedá a váš byt prevoňaný všetkými surovinami, ktoré ste do koláča s láskou vložili. Dobré drobné rady: Ak máte naponáhlo, roztopte maslo úplne – recept funguje tiež. Určite nepoužite hrudkovitý tvaroh, cesto by bolo suché. Tvaroh má byť tučný tak akurát – 20 % tuku je v kombinácii s maslom príliš. (odtučnený nepoužívam) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Adriana V. (rusalka9) ID 9329 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Výborný šťavnatý kiwi koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 4 zltka, 20dkg pras cukru, 1dcl mlieka, 1dcl oleja, 20dkg polohrubej muky, prasok do peciva, nakoniec sneh zo styroch bielkov Plna: 1 šlahacka vyslahat, 3-4 pochutkove smotany, 2 vanilkovy cukor Zelatina: 1 malinovka kiwi 7dcl/ alebo tank kwi, alebo stava z kompotu a doliat do 7dcl/, cukor, 2 zlate klasy, POSTUP PRÍPRAVY Urobime si klasicke piskotove cesto, upecene potieme dzemom a dame smotanovu plnku. Naukladame kiwi a zalejeme pripravenou zelatinou, ale moze byt aj kupovana. Kolacik je najlepsi na druhy den pretoze cesto bude odlezane stavnate:-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Dominika Š. (nina56556) ID 147306 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 7.6.2012, 8:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Stavnaty orechovy kolacikPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 4 vajcia * 4 polievkove lyzice praskoveho cukru * 4 polievkove lyzice polohrubej muky * 2 polievkove lyzice mletych vlasskych orechov * 2 polievkove lyzice kakaa * 2 kavove lyzicky prasku do peciva *** Plnka: *450 ml kyslej smotany * 150g praskoveho cukru * 130 g orechov * ovocna stava z kompotu cca 150ml * piskoty *** Navrch postruhana mliecna cokolada. POSTUP PRÍPRAVY Vajicka si rozdelime na zltka a bielka, bielka si vyslahame s cukrom (ja stale miesam 2 min. bez cukru a potom az pridam cukor a miesam sneh do tuha). Zltka si zmiesame s ostatnymi surovinami (t.j. mukou, praskom do peciva, orechmi a kakaaom). Pridame vyslahane bielka a pecieme vo vymastenej a mukou vysypanej okruhlej forme ja mam s priemerom 23 cm. 180 stupnov cca 20 - 25 min. Po vychladnuti cesta si navrch cesta poukladame okruhle piskoty a cesto aj s piskotami si polejeme stavou z kompotu. Plnku si vymiesame jednoducho mixerom zmiesame kyslu smotanu s praskovym cukrom a orechmi a rovnomerne rozotrieme na vrch cesta a piskot a odlozime do chladnicky na min. 8 hodin. Nakrajane rezy uz len dozdobime postruhanou mliecnou cokoladou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Tina G. (tinna333) ID 26976 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 9.6.2012, 20:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
štavnatý čokoládkový koláčikPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 5 vajec,5PL hladkej múky,5PL kr.cukru,1 PDP,3PL kakaa,3 večšie jablká, PLNKA: 4 kyslé smotany ,4 vanilkové cukry,3 PL kakaa,piškoty 1 balíček OSTATNE: jahodový lekvár na potretie korpusu cesta,granko alebo strúhaná čokoláda na ozdobenie posipanie hotového koláčika POSTUP PRÍPRAVY Z 5 bielkov ušlaháme tuhý sneh,prišlaháme 5 PL cukru a šlaháme pokial sa úplne neroztopí,potom prišlaháme 5 žltkov,a postupne prišlahávame 5PL múky z 3 PL kakaa preosiate do našej zmesi,prišlaháme 1 PDP .na koniec vareškou primiešame 3 nastrúhané jablčka.vylejeme na plech vystlaní papierom na peččenie a dáme piect do vyhriatej rúry na 200 stupnov 15 minút.ale radšej si sami odsledujte najlepšie špajdlou-ked sa cesto nelepí tak je hotové. Pokial cesto chladne spravíme si smotanovú zmes 4 smotany vilejeme do misky ,pridáme 4 vanilkové cukry a kto ma rád sladšie može pridat aj práškoví cukor cca 3 lyžice,pridáme 3 PL kakaa a pomiešame aby sa to všetko pekne spojilo.. Ked cesto vychladlo natrieme ho lekvárom,poukladáme piškoty a navrch nalejeme smotanovú zmes a posipeme grankom alebo strúhanou čokoládou.Dáme najlepšie do rána vychladnút do chladničky aby smotana stuhla a piškoty zmekli.Dobrú chut je úplne štavnatý ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) Vierka S. (Vierka87) ID 106286 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 15.2.2012, 13:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Náš obľúbený- jednoduchý -rýchly- šťavňatý :-) a veeľmi chutný jahodový koláčikPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 1 hrnček ( 250 ml) kryšt. cukor, 2 hrnčeky pol.múky, 1hrnček mlieka , 200 ml olej, 1 prášok do pečiva, 1 vanil.cukor, džem , kompót - ovocie podľa chuti - my sme teraz robili s jahodovým kompótom - podľa toho aj 1 puding - mali sme jahodový :-) POSTUP PRÍPRAVY Vajíčka + cukor vyšlaháme do penista :-) Postupne pridáme : mlieko -potom olej a nakoniec múku s PDP a VC :-) Vylejeme na múkou al. papierom vystlaný plech :-) Na cesto poukladáme jahody a dáme upiecť cca 15 -20min pri 180C Keď je koláčik upečený natrieme ho lekvárom- ten sme mali tiež jahodový :-) Kým nám trocha chladne prichystáme si poslednú vrstvu :-) Do zvyšnej štavy z kompótu dolejeme vodu- tak aby sme mali 500ml :-) Väčšiu časť dáme variť a vo zvyšnej rozmiešame 1 puding :-) Prilejeme do vriacej a uvaríme si puding-želatínu :-) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Michaela R. (Laura :-)) ID 409 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 5.10.2014, 17:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 39 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |