. .. .. .. .. .. .
. .

Lahodný šťavnatý perník - RECEPT 53891

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 36934 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)


Lahodný šťavnatý perník


[ recept č. 53891 zo dňa  ]


Lahodný šťavnatý perník


POTREBNÉ PRÍSADY

.......... CESTO (použivam 300 ml šálku): - 3 vajcia - 1 šálka kryštálového cukru (hnedý je lepší) - 2 šálky polohrubej múky - 1,5 šálky mlieka - 0,5 šálky oleja - 1 kypriaci prášok do perníka - 1 vanilkový cukor - 1 čajová lyžička prášku do pečiva - 3 PL kakaa - 3 PL rumu (alebo aróma) - 2 plné hrste hrozienok (prepláchneme horúcou vodou) - 2 plné hrste sekaných orechov ......... POLEVA: - višňový alebo ríbezľový džem (nešetríme, natrieme nahrubo) - 200 g čokolády na varenie - 200 g palmarin

POSTUP PRÍPRAVY

- Pridávam sem tento fantastický jemnučký a šťavnatý perníček, lebo som si istá, že kto vyskúša, bude určite spokojný :-) Je to naozaj veľmi jednoduché, rýchle a výsledkom sa zavďačíte určite každému ,)

1. žĺtky vymiešame s cukrom
2. postupne na striedačku pridávame mlieko a múku zmiešanú s pr.do pečiva
3. po vymiešaní pridáme olej, prášok do perníka, vanilkový cukor
4. posledné pridáme kakao a rum, oriešky a hrozienka
5. nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov

Pečieme na vymastenom a vysypanom plechu (ja som použila aj papier na pečenie), pečieme 20-25 minút pri 180 stupňoch (to stačí, aby zbytočne nevyschol).
Ihneď po upečení potrieme nahrubo džemom a necháme vychladnúť.
Polejeme čokoládovou polevou. Môžeme posypať kokosom. Necháme stuhnúť a podávame ozdobené šľahačkou.

Dobrú chuť ! :-)
<< Svadobná hnedo-biela s margarétkami | Lahodný šťavnatý perník | Svadobná >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
sona s. (karlicka2803) ID 176971 (25.8.2017, 21:02)
vyborny, ale ako vzdy mi padol... :-S
ja uz neviem co robim zle, co spravit inak... 8o|
ODPOVEDAŤ
Adriana K. (brooky) ID 7176 (28.8.2017, 12:21)
Dobrý deň.
Skúste hrozienka a nasekané orechy obaliť v múke. Toto mi vždy pomôže, keď pečiem biskupský chlebík. Zamiešať len zľahka nie dlho a šup do rúry.
ODPOVEDAŤ
Miroslava N. (miroslava95) ID 36581, mimibazar.sk/miroslava95 (27.3.2016, 17:53)
Perfektny!!!! (Y) (Y) (Y) (Y) Moje deti sa ho nevedia dojest (velikonoce17) (velikonoce17) chutny a stavnaty!! naozaj sa oplati! (velikonoce16) (velikonoce16) dakujem, ukladam (velikonoce19)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (28.10.2015, 14:59)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína M. (tari1) ID 36934 (28.10.2015, 9:27)
:-)
ODPOVEDAŤ
Miroslava K. (Mirkakrizi) ID 3365, mimibazar.sk/mirkakrizi (9.2.2014, 19:52)
Je naozaj vyborny, stavnaty (clamp)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu