končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 51.178 (zobrazuje sa 51141-51150) | << predošlé 1,.,5110, 5111, 5112, 5113, 5114, 5115, 5116, 5117, 5118 ďalšie >> |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Karibský kuřecí salát (4 porce)POTREBNÉ PRÍSADY SUROVINY 2 sklenice vody, 4 zelené cibulky, 500 g kuřecích prsou bez kůže a kostí, 2/3 šálku suchého bílého vína, 2 lžíce jemně nakrájených pálivých papriček, 2 lžičky cukru (nebo porce umělého sladidla), ½ lžičky sušeného tymiánu, ¼ lžičky nového koření, ¼ lžičky pepře, 1/8 lžičky skořice, 1/8 lžičky muškátového oříšku, 2 utřené stroužky česneku, 2 lžíce jablečného vinného octa, 1 šálek ananasového kompotu, ½ šálku červených vinných hroznů, ½ šálku majonézy light, 1 hlávkový salát, 1 lžíce jemně nakrájené zelené cibulky POSTUP PRÍPRAVY POSTUP Ve velké nádobě přelijte zelené cibulky vodou, přiveďte k varu, přidejte kuře a vše vařte pod pokličkou asi 20 minut na mírném plameni. Maso vyjměte a nechejte vychladnout. Vodu s uvařenými cibulkami již nebudete potřebovat. Kuřecí prsa nakrájejte na kostičky. ve větší umělohmotné nádobě smíchejte víno s kořením, přidejte kuřecí maso a marinujte v chladničce asi 2 hodiny. Několikrát promíchejte a nakonec maso nechcejte okapat. V nádobě smíchejte maso, ananas, hrozny a majonézu. Obložte 4 mělké talíře listy hlávkového salátu, na ně rozprostřete marinované kuřecí maso a posypte zelenou cibulkou. Podávejte s čerstvým bílým chlebem. 1 porce obsahuje: 200 kcal energie, 26 g bílkovin, 15 g sacharidů a 4 g tuku ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Monika F. (Monika12) ID 2563 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Nízkokalorický čokoládový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY SUROVINY: 1/3 šálky horúcej vody, 4 lyžičky instantnej kávy, 4 lyžičky kávového likéru, 280 g rozdrobených piškótov, 2 lyžičky vanilkového extraktu, 2 vaječné bielky, 3/4 šálky nízkotučného mlieka (1 % tuku), 30 g čokoládového pudingového prášku bez tuku, 3 šálky nízkotučnej čokoládovej polevy, sprej na vymastenie formy na pečenie POSTUP PRÍPRAVY POSTUP: V horúcej vode rozmiešajte 2 lyžičky instantnej kávy. Pridajte 1 lyžičku likéru, rozdrobené piškóty, bielky a lyžičku vanilkového extraktu. Premiešajte. Formu vystriekajte sprejom, naplňte ju cestom a pečte pri teplote 200 ˚C 22 minút. NÁPLŇ: Zmiešajte 1 lyžičku instantnej kávy, likéru a vanilkového extraktu spolu s mliekom a pudingovým práškom. Vlejte do mixera a šľahajte 1 minútu pri strednej rýchlosti. Časťou takto pripraveného krému naplňte rozrezaný vychladnutý korpus. KRÉM: Do zvyšku krému, ktorým ste plnili koláč, primiešajte zvyšok instantnej kávy a likéru. Premiešajte a natrite na povrch koláča. Ozdobte postrúhanou čokoládou. Nakrájajte 8 porcií. 1 porcia obsahuje: 289 kalórií, 4,5 g bielkovín, 52 g sacharidov, 7 g tuku ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Monika F. (Monika12) ID 2563 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 27.1.2013, 18:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Omáčka na cestoviny s olivami a mäskomPOTREBNÉ PRÍSADY cestoviny(akékoľvek) , cibuľa(jedna stredne veľká alebo veľká), olej, olivy bez kôstky, paradajkový pretlak, kuracie mäso(najlepšie prsia) smotana( sladká ,šľahačková) vegeta( umňa boduje Harmónia chuti od Maggi) soľ, oregano, majorán,cesnak(môže ale nemusí byť, a ja občas použijem aj sušený mletý kupovaný) voda. POSTUP PRÍPRAVY Najprv si udusíme na oleji cibuľku do penista, neskôr pridáme kuracie mäso pokrájané na menšie kocky. Necháme opiecť a potom pridáme paradajkový pretlak(množstvo podľa chuti,ja dávam dve menšie plechovky).Olivy pokrájané na koliecka môžete pridaťako prvé na mäso a trochu podusiť nech pustia chuť. Dolejeme vodou podľa toho, koľko šťavy chceme mať. Dochutíme vegetou, soľou a oreganom(toho nie veľa,iba tak akurát) cesnak(buď trochu rozdrveného alebo štipku sušeného mletéhp)a neskôr ku koncu trochu štipku majoránu. Toto všetko dusíme pod pokrievkou cca 10-20 minut(podľa toho,aké je mäsko mäkké). Medzitým si uvaríme cestoviny,ja ktomu varím najčastejšie vrtuľky alebo mušle. Keď je mäsko už mäkké,pridáme nakoniec sladkú smotanu,množstvo podľa chuti prípadne podľa toho,koľko omáčky chceme aby bolo.Keď sa vám zdá,že má omáčka príliš výraznú chuť, zjemníte to vliatím celej smotany.ja dávam vždy aj viac vody aj viac smotany,lebo viem,že omáčka sa unás vždy rýchlo minie :) Keď je mäso mäkké, podávame buď ako kalsickú omáčku na cestoviny alebo halušky, alebo môžeme aj zapiecť na chvílu v trúbe spolu s cestovinami a na vrchu nasypaným postrúhaným syrom! Tak dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Mária K. (masenka) ID 166 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 22.1.2013, 20:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
RAFAELOPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g práškového cukru 100 g pomletých ovsených vločiek 1 balíček vanilky 100 ml vody 250 g stuženého tuku 200 g sušeného mlieka 200 g strúhaného kokosu opražené a ošúpané lieskové orechy (nemusia byť) POSTUP PRÍPRAVY V rozpustenom a vychladnutom tuku rozmiešame cukor, vanilku a pomleté vločky. Pridáme teplú vodu, sušené mlieko, kokos a dobre spracujeme a odložíme na chladné miesto. Zo stuhnutej masy formujeme guľky, do každej vtlačíme lieskový oriešok, obalíme ju v kokose a uložíme do papierového košíka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Lenka N. (zelva) ID 963 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie stehná so šampiňónmiPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie stehná, maslo, šampiňóny, polohrubá múka, mletá cervená paprika, mlete čierne korenie, drvenú rascu, vegetu, soľ, zemiaky POSTUP PRÍPRAVY Stehná mierne osolíme a obalíme v zmesi múky, papriky, korenia a vegety (ja tam este pridávam kari korenie a grilovacie korenie). Na dno pekáča nakrájame plátky masla, poukladáme obalené stehná a rozložíme šampiňóny. Na to poukladáme rozpolené zemiaky, plátky masla, posypeme rascou a vegetou. Pekáč prikrytý alobalom vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 40 minút. Krátko pred dopečením (asi 5 minút) alobal odstránime. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Eva L. (EvkaL) ID 158 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
LasagnePOTREBNÉ PRÍSADY Lasagne, cibuľa, olej, mleté mäso (používam chudé bravčové), lúpané paradajky v konzerve, mrazená zelenina (napr. hrášok alebo čo doma nájdem v mrazáku), hladká múka, mlieko, koreniny - kari, mleté čierne korenie, sušený cesnak, sladká červená paprika a strúhaný syr (najlepšie parmezán, ale samozrejme nemusí byť) POSTUP PRÍPRAVY K dozlatova opraženej cibuľke na oleji pridáme mleté mäso, okoreníme a podlejeme troškou vody. Keď je mäsko hotové pridáme zeleninku a rozmixované paradajky. Z oleja, múky a mlieka si pripravíme bešamel. Na dno sklennej misy poukladáme lasagne rovno z krabičky bez predchádzajuceho varenia, zalejeme mäsovozeleninovou zmesou a bešamelom. Vrstvy pridávame podľa veľkosti (hĺbky :-) misy. Niekedy, keď mám veľa syra, dávam syr i na každú vrtvu bešamelu, ale vačšinou len na vrch. Upečieme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Linda V. (hawra) ID 703 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 1.2.2009, 10:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
LazanePOTREBNÉ PRÍSADY Neviem. POSTUP PRÍPRAVY Má niekto recept na domáce lazane? _Vopred dakujem. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Katarína M. (katka) ID 36 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 30.6.2006, 21:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
kurca so syromPOTREBNÉ PRÍSADY platkovy syr, alebo tvrdy syr nakrajany na platky, kurca,slahackova 33% smotana, sol, struhanka,mast POSTUP PRÍPRAVY jednoduche a velmi chutne....vymastime si jenske sklo mastou a jemne poprasime struhankou spodok misy, potom na cely spodok mise poukladame platkovy syr cca. 20-25 dkg, kurca si rozporcirujeme,osolime a jednotlive casti poukladame do misy na syr,vsetko zalejeme slah. smotanou, prikrijeme a dame piect na tych 200 stupnou do rury....cca 45 min kurca neodokryvajte, az potom ho trosku polievajte stavou ako klasicke kurca, /nedavajte tam vodu ani olej, iba co je v recepte, stoji to za to!/ takze sem tam ho potom polejte a dalej pecte zakryte, ak zbadate, ze kuriatko chyta zlatisty odtien, pichnite don vydlicku, ci je mekke, ak ano, tak ho uz nechajte dopiect odokryte, aby sa pekne ozlatilo....dobru chut mile mamicky.....je to super a ako prilohu odporucam jednoznacne hranolky...s tou syrouvou stavou je to vyborne....a samozrejme ide jar , tak taky salat sa k tomu zarucene hodi... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) andy b. (andy b) ID 2919 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 5.10.2006, 14:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Žlto-zelená omáčka(tak to volajú moje deti)POTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia, smotana na varenie(sladká), kari korenie, soľ, solamyl, olej POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky ako na čínu.Osolíme, pridáme kari korenie.Na rozohriatom oleji opečieme mäsko a chvíľu povaríme.Potom pridáme smotanu, v ktorej sme predtým rozšľahali(rozhabarkovali) solamyl. Povaríme kým omáčka s mäskom nezhustne.Podávame s ryžou, ale doporučujem aj s cestovinou. napr.kolienka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa T. (Asined) ID 1681 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 5.12.2007, 23:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kurča po arabskyPOTREBNÉ PRÍSADY Kuracie stehná a prsia, lúpané pradajky v konzerve, baklažán, mrazenú zeleninu (mix), soľ, čierne korenie, kari, sladká červená paprika, škorica (celá), olej, bobkový list, cibuľa, cesnak, múka, mlieko POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu osmahneme na oleji vo veľkom hrnci do zlatova, pridáme kurča, posolíme, pridáme papriku, kari, čierne korenie, škoricu, 2-3 strúčiky cesnaku, bobkový list, podlejeme vodou a uvaríme. Keď je kurča hotové, vyberieme škoricu, pridáme rozmixované paradajky, olúpaný, nakrájaný a na oleji do zlatova opečený baklažán a tiež mrazenú zeleninu. Varíme, kým zelenina zmäkne a prebytočná voda sa odparí. Všetko dáme do sklenenej misy. Z oleja, múky a mlieka si pripravíme bešamel a nalejeme na hotovú zmes mäska a zeleniny. Dáme zapiecť. Ja dávam do mikrovlnky na crisp funkciu cca 10 minút, kým bešamel trošku zhnedne. Podávame s ryžou (najlepšie basmati :-)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Linda V. (hawra) ID 703 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 51.178 (zobrazuje sa 51141-51150) | << predošlé 1,.,5110, 5111, 5112, 5113, 5114, 5115, 5116, 5117, 5118 ďalšie >> |