končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 51.178 (zobrazuje sa 49251-49260) | << predošlé 1,.,4921, 4922, 4923, 4924, 4925, 4926, 4927, 4928, 4929, 4930, 4931,.,5118 ďalšie >> |
SLADKÉ JEDLÁ |
Ľahký želatínový zákusok :o)POTREBNÉ PRÍSADY 5 sáčkov jednoduchej čírej želatíny (5 x 20 g), 6 vajec, 4 ks vanilkového cukru, 17 lyžíc práškového cukru, 1 lyžica kakaa, 3 ks kyslej smotany, 2 dcl hustého sirupu. POSTUP PRÍPRAVY Želatínové rezy sa skladajú zo štyroch vrstiev. Takže ideme na 1. vrstvu: 1 a 1/4 želatíny dáme stáť do 1,5 dcl vody. A necháme chvíľu odpočívať. Medzitým si vymiešame 3 žĺtky, 1 vanil. cukor, 5 lyžíc práš. cukru a pridáme z 3 bielkov vyšľahaný sneh. Odstátu želatínu dáme zovrieť, aby sa roztopila a miešame. (Je to iba chvíľka, kým sa roztopí). Ako teplú hneď pridáme do vymiešanej zmesi. Pomiešame a vylejeme do pekáča. Dáme do chladničky stuhnúť. Táto vrstva má žltú farbu... Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) Renáta Š. (Renka11) ID 11604 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (25) posledné: 13.8.2010, 21:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zapečený kalerábPOTREBNÉ PRÍSADY 1 ks gigant kaleráb * kyslá smotana alebo biely jogurt 500 ml * bylinková soľ * mleté biele korenie * 3 vajíčka * petržlenová vńať * 3 trojuholníčky syra * tvrdý syr na posypanie * príloha: zemiaková kaša POSTUP PRÍPRAVY Kuk: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 11.8.2012, 20:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohový ovocný dezert na spôsob tiramisuPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g drobného ovocia, resp. jahôd * 2 PL práškového cukru na zasypanie ovocia * rum * 500 ml plnotučnej šľahačkovej smotany 33% * 200 g práškového cukru *2 balíčky vanilkového cukru * 500 g plnotučného tvarohu alebo mascarpone * 20 g želatíny (nie želé!) + 2 dcl mlieka * piškóty dlhé alebo guľaté podľa formy * forma na biskupský chlebíček resp. srnčí chrbát * potravinárska fólia POSTUP PRÍPRAVY Výborný tvarohovo-ovocný dezert na spôsob tiramisu, pozor pozor - absolútne nevhodný pre ženy, ktoré držia líniu - pretože hrozí, že ho celý zjete :-)) Aby sa Vám dezert vydaril, treba použiť plnotučnú smotanu a plnotučný termizovaný tvaroh - najlepšie mäkký z kelímku. Tak a do toho. Inak sa ospravedlňujem za nekvalitné fotky, robila som ho v noci. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 92 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 30.10.2010, 11:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Linecké a iné sladkosti....neuveriteľné...na českom MMBPOTREBNÉ PRÍSADY vsetko nájdete http://www.mimibazar.cz/recepty.php?strana=1&user=79855 POSTUP PRÍPRAVY Zdenka R. (aero-orion) ID 79855 OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Slávka K. (slavenka) ID 760 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (22) posledné: 5.10.2007, 14:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
nieco na extra prilezitost :)))POTREBNÉ PRÍSADY nejake masko na rezne(je len a len na vas ci zvolite bravcove,alebo kuracinu), broskynovy kompot, cucoriedkovy dzem,tvrdy syr-neudeny, sunka. = Toto vsetko je len do masa! omacka-kusok poru (odorucam pouzit len bielu cast) , vytlacaci syr, 5-6 sampionov,resp.podla chuti, smotana na varenie,ak jej chcete urobit viac,tak aj mlieko a trocha muky na zauhustenie. POSTUP PRÍPRAVY toto jedlo podla receptu vyzera dost divoko,ale je to totalka :))) takze nakrajame si maso na vacsie rezne,tak,aby sme ich po vyplneni mohli pozatvarat.vyklepeme,posolime,pokorenime a zacneme do nich ukladat-sunku,potrieme ju cucoriedkovym dzemom,pridame kusok!!!-nieze tam svacnete celu polku :) broskyne a syr.poriadne to pozapichujeme spajdlami,alebo poviazeme nitkou.takto pripravene masko si hodime na rozhoruceny olej a smazime a smazime a smazime,kym maso nema krasnu zlatu farbu a nieje hotove.ja som este pred nedavnom skusila do zvysneho oleja co mi ostal na panvici dat lyzicku medu a hodila som tam pokrajane broskyne a trosku este posmazila-bolo to mnam :),ale neodporucam tym co nemaju radi velke kombinacie :))) Omacka: na troske oleja si trooosicka posmazite por(nedavajte vela,lebo potom bude mat omacka len porovu chut! , pridame tam sampiony.ked budu hriby hotove,tak na ne vylejeme smotanu a nechame zovriet.pridame cely syr a nechame rozpustit. ja robim vela omacky,takze este pridam pol litra mlieka v ktorom rozhabarkujem 2-3 lyzice muky a necham vsetko dobre povarit. u nas sa toto jedlo podava s ryzou a hranolkami,broskynovym kompotom alebo zeleninovym salatom.je to ozaj super...odporucam kazdemu,kto rad experimentuje :))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) lenka š. (lenkass) ID 2330 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Tekvicový Eintopf - originálny receptPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g bravčového mäsa, 1 mladá tekvica (asi 1 kg), 5 PL oleja, 1 stredná cibuľa, 1 KL mletej papriky, čierne korenie, 250 ml kyslej smotany, 2 PL hladkej múky, kôpor čerstvý, sterilizovaný alebo sušený, soľ. POSTUP PRÍPRAVY Na drobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme papriku a na kocky pokrájané mäso. Posolíme, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Tekvicu očistíme a postrúhame sa hrubšom strúhadle. Pridáme k mäsu a prilejeme toľko vody, aby bola tekvica ponorená. Dusíme chvíľu, kým nie je tekvica „ na skus“. Na chvíľu odstavíme z ohňa. V smotane rozšľaháme múku a primiešame k tekvici. Prichutíme kôprom a necháme ešte chviľku povariť. Ak je treba, možeme pokrm ešte zriediť vývarom alebo len vodou. Podávame s varenými zemiakmi alebo s chlebom. Malá rada: mäkké, nezrelé vnútro tekvičky nevyhodíme, ale pokrájané na kocky pridáme do obyčajného leča z paprík a paradajok, čím vylepšíme chuť hotového jedla. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Marta P. (Oldlady) ID 23050 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Jablkovo-orechove cookiesPOTREBNÉ PRÍSADY 2 stredne velke jablka, stava z polovice citrona, 30g vlasskych orechov, 150g makkeho masla, 100g hnedeho cukru, 1 vajicko, 150g muky, 1 cajova lyzicka prasku do peciva POSTUP PRÍPRAVY Zase nieco sezonne ;)... Jemne a velmi chutne keksiky... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Eva V. (vinka) ID 5640 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 10.12.2007, 14:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jabĺčkový koláčikPOTREBNÉ PRÍSADY Na kysnuté cesto: 250 g polohrubej múky, 1,5 dl mlieka, 20 g droždia, 60 g margarínu, 1 žĺtok, 50 g cukru, štipka soli. Na plnku: 3 jabĺčka, 1 PL hrozienok, 2 balíčky škoricového cukru, rum, slivkový lekvár POSTUP PRÍPRAVY Z trochy mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. Múku, žĺtok, cukor, soľ, zvyšok mlieka s rozpusteným margarínom (nesmie byť horúce) a kvások dáme do misy a vymiesime hladké cesto, a vyformujeme najlepšie do tvaru bochníčka. Zľahka pomúčime a necháme vykysnúť, aby zdvojnásobil objem. Jablká ošúpeme, pokrájame na kocky, posypeme škoricovým cukrom a premiešame. Hrozienka zalejeme rumom a necháme postáť. Pred vrstvením na cesto ich primiešame k jablkám - bez rumu, aby nebolo v plnke veľa šťavy. Tortovú alebo inú formu si trochu vymažeme olejom. Bochníček cesta rovno z misy dáme do formy a cesto rovnomerne roztlačíme po celej ploche. Cesto potrieme slivkovým lekvárom a navrstvíme jabĺčka. Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. (Ku koncu pečenia som prepla na spodné pečenie) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Eva S. (kao) ID 1893 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 30.9.2007, 16:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Oškvarková pomazánkaPOTREBNÉ PRÍSADY Tanier oškvarkov (cca 200 g) - 2 natvrdo uvarené vajcia - 2-3 kyslé uhorky - 1-2 PL horčice - 1 cibuľa - soľ, korenie POSTUP PRÍPRAVY Táto pomazánka je všetko možné, len nie zdravá. Ale chlap mi pílil uši dovtedy, kým som mu ju neurobila... nepridávam obrázkový postup, pomazánka je vec príliš jednoduchá. Aj ilustračné foto vyzerá ako po boji, veru, takmer som ju nestihla ofotiť! Takže, oškvarky pomelieme, natvrdo uvarené vajcia tiež a spolu s horčicou vymiešame na pastu. Cibuľu a uhorky pokrájame na drobné kúsočky, vmiešame do pomazánky. Osolíme, okoreníme podľa chuti. Po jedle zapijeme veľkým pohárom piva alebo užijeme niečo proti žalúdočným ťažkostiam. Dobrú chuť!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Silvia M. (sikovnica) ID 5882 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (15) posledné: 18.1.2016, 16:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Medová roládaPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 200g medu, 120g polohrubej múky, 1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny, 1 vanilkový cukor, ríbezľový lekvár POSTUP PRÍPRAVY Z bielkov ušľaháme sneh. Žĺtky vymiešame a postupne pridávame roztopený vyhchladnutý med. Postupne pridáme aj zvyšné prísady, na koniec sneh. Cesto upečieme. Ešte teplé vyklopíme, natrieme lekvárom a stočíme do rolády. Môžeme posypať práškovým cukrom a pokrájame. Je rýchla, mňam a nie mastná. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Ivana J. (tvorivka) ID 14032 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 51.178 (zobrazuje sa 49251-49260) | << predošlé 1,.,4921, 4922, 4923, 4924, 4925, 4926, 4927, 4928, 4929, 4930, 4931,.,5118 ďalšie >> |