. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > RYBY A DARY MORA

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 356 (zobrazuje sa 101-110)<< predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,36 ďalšie >>

RYBY A DARY MORA

Rybacie filé na ázijský spôsob



POTREBNÉ PRÍSADY

Na asi 70 dk rybacieho filé potrebujete: 3 vajíčka, 4 PL sojovej omáčky, 2 PL solamylu, 60 g strúhanky a 60 g sezamových semienok (vždy pomer 1 : 1, množstvo si pripravte podľa potreby), soľ, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Rybacie filé v mikrovlnke rozmrazíme, umyjeme, rozkrojíme na polovicu (alebo tretinky podľa veľkosti filety) a posolíme. Vajíčka vyšľaháme vidličkou, pridáme solamyl a sojovú omáčku. Do nádobky dáme takto pripravenú marinádu a filety a dáme do chladničky na 1-2 hodiny. Strúhanku zmiešame so sezamovými semienkami. V tejto zmesi obalíme od marinády dobre odkvapkané filé. Dobre popritláčame, aby sa prichytili aj semienka. Vyprážame v stredne horúcom oleji do zlatohneda z oboch strán.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Miinka K. (miinka) ID 45774 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 18.3.2013, 17:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Rybacie závitky s rukolovým pestom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 sáčok rybacích filiet (treska, pangasius...), pesto (aké máte) - ja som spravila z rukoly, maslo, olej, špajdle

POSTUP PRÍPRAVY

Vo fotopostupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Miinka K. (miinka) ID 45774 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 4.10.2010, 18:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Uplne jednoducha rybka a uplne jednoduchy salatik:)



POTREBNÉ PRÍSADY

rybie filety, hladka muka, cervena mleta paprika, kmin, sol, olej****** na salat : 1 konzerva kukurice, 3-4 paradajky, sol, korenie, 1 PL majonezy a 2 PL smotany, zelena pazitka

POSTUP PRÍPRAVY

Mame velmi radi rybky. Pripravujeme si ich rozne. Ponukam vam jeden uplne jednoduchy ale zato, velmi chutny sposob ich pripravy. K tomu jeden uuplne jednoduchy saltik:)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 56 návštěvníkov)

Adriana S. (adrika280) ID 34442 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (43) posledné: 16.3.2013, 11:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Rybací špíz



POTREBNÉ PRÍSADY

filety z tresky alebo pangasa,jarna cibulka,cherry paradajky,mäsita paprika,krevety Marinada na rybu:cesnak,ml.rasca,ml.paprika,limetkova alebo citr.štava,olej,sol,korenie,1/2 kelímka bieleho jogurtu Dresing:limet.alebo citr.štava,1/2 kelímka bieleho jogurtu,kôpor,petrž.vnat,med,limet.kôra

POSTUP PRÍPRAVY

.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 10.9.2010, 8:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Losos na bylinkách



POTREBNÉ PRÍSADY

Losos, maslo, ligurček, pažítka, petržlenová vňať, provensálske korenie, soľ, rasca

POSTUP PRÍPRAVY

Lososa očistíme, vnútro vytrieme soľou, vložíme bylinky,orascujeme- len jemne, po povrchu poukladáme maslo, posypeme provensálskym korením, zabalíme do alobalu- grilovacieho a upečieme. Nezostane suchý. Ako príloha sú vhodné akékoľvek zemiaky alebo zeleninový šalát

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Milada K. (milad) ID 54061 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Treska (losos) v bylinkovo - horčicovej omáčke



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie tresky (cca 600g), 1 PL cit. šťavy, bylinky podľa chuti cca 3 -4 PL lyžice ( petržlen, tymián, kôpor, šalvia, pažítka, bazalka...),100 ml smotany, 5 PL zeleninového vývaru, 2 PL horčice, soľ, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Rýchla rybka s vôňou byliniek...:-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

andrea o. (hillary) ID 61659 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 1.7.2012, 18:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Prekvapenie od Rumburaka



POTREBNÉ PRÍSADY

750 g rýb alebo filé, 4PL tatárskej omáčky, 1PL horčice, 1PL maizeny, mleté čierne korenie, rasca, 1KL pálivej papriky (kto nechce môže dať sladkú), 3 strúčiky cesnaku, 1KL soli, 1/2 KL citrónovej šťavy, 100 ml piva, polohrubá múka, grilovacie korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Tatársku omáčku zmiešame s horčicou, prelisovaným cesnakom, citrónovou šťavou a so všetkými koreninami. Maizenu rozmiešame v pive a vmiešame do marinády. Ryby umyjeme, osušíme, naporcujeme. Postupne ich namáčame v marináde. Zakryté ich dáme aspoň na 2 hodiny do chladu. Každý kúsok ryby obalíme v múke zmiešanej s grilovacím korením a na rozohriatom oleji oprážame z oboch strán. Podávame so zemiakmi.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Alžbeta D. (darma72) ID 148846 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

vynikajúce mušle



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny: 500 g čiernych mušlí 250 ml bieleho vína 1 cibuľa šťava z 2 citrónov trochu cukru pár klinčekov 500 ml vody pár bobkových listov mleté čierne korenie soľ. Ďalej: 200 ml smotany 150 g nastrúhaného syra 3 žĺtky 40 ml Amaro Siciliano (Averna) múka tuk na vyprážanie 1 šálka strúhanky.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
Mušle očistíme kefkou pod tečúcou vodou. V hrnci prevaríme vodu, biele víno a cibuľu prešpikovanú klinčekmi a bobkovými listami. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a cukrom a okyslíme citrónovou šťavou. Mušle rozdelíme na 2 polovice a každú z nich varíme v tomto náleve asi 10 minút. Všetky mušle sa musia otvoriť. Mušle vyberieme, necháme odkvapkať a vyberieme z nich mäso. Mäso z mušlí osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a obalíme múkou, rozšľahanými žĺtkami a strúhankou. Vypražíme vo väčšom množstve tuku dochrumkava. Medzitým prepasírujeme do hrnca 250 ml vývaru z mušlí. Zahustíme smotanou vymiešanou s múkou dohladka. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, trocha osladíme a prilejeme Amaro Siciliano. Vypražné mušle dáme do vymastenej formy, posypeme nastrúhaným syrom a zapečieme na grile. Mušle upravíme na taniere a omáčku podávame osobitne.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Barbora M. (bibuska62) ID 162981 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 30.8.2010, 20:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Chrumkavý pečený pstruh v zemiakovom cestíčku



POTREBNÉ PRÍSADY

pre dve osoby: 2 ks pstruhy, soľ, mčk, šťava z pol citróna....zemiakové cestíčko: 2 zemiaky, 3 strúčiky cesnaku, trocha mlieka cca 3 PL, 1 ML vegeta, 4 PL polohrubá múka, mčk podľa chuti, 2 vajcia

POSTUP PRÍPRAVY

Jednoduchá príprava, pstruha si namočíme do mliečka s vodou v pomere 1:1, aby sme odstránili rybací pach, osolíme, okoreníme a pokvapkáme šťavou z pol citróna. Pripravíme cestíčko a obalené pstruhy v polohr. múke obalíme v cestíčku z oboch strán a dáme piecť do vyhriatej rúry z každej strany cca 30 minút do chrumkavá. Super chutná špecialita a pritom veľmi veľmi sýta.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Anna L. (anka29) ID 111855 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Šalát z chobotnice - jednoduchý a vynikajúci



POTREBNÉ PRÍSADY

Chobotnice, citrón, oliv. olej, petržl. vňatka, soľ, korkový štupeľ

POSTUP PRÍPRAVY

Chobotnice dáme variť do osolenej vody, varíme s korkovým štupľom. Je to fígeľ, chobotnica sa rýchlejšie uvarí. Varíme cca 1 hod. (my sme mali 2 x 500gr. balenia) ale chobotnice sa scvrknú, takže toho bolo tak pre 3 max. 4 ludi...
Chobotnice varením krásne zružovejú. Keď sú mäkké, ešte horúce ich nakrájame na menšie kúsky, a ešte horúce zalejeme marinádou, ktorú sme si pripravili v pohári s viečkom (roztrepať oliv. olej, 4-5 strúčkov cesnaku, 1/2 vytlačenej šťavy z citróna a za hrsť petržlen. vňatky)
Papať s bagetkou ešte teplé.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Miriam Š. (happyMia) ID 26271 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 28.8.2010, 23:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 356 (zobrazuje sa 101-110)<< predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,36 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu