. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DIETY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 216 (zobrazuje sa 131-140)<< predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,22 ďalšie >>

DIETY

90 dní po 90DD



POTREBNÉ PRÍSADY

Keďže končíme viaceré s 90DD a chceme pokračovať, preštudovala som si knihu ako pokračovať. Takže vyberám z knihy: Ďalších 90 dní po diéte konzumujete na RAŇAJKY len ovocie a jete ho aj na desiatu, na spestrenie môžete vypiť ovocno-zeleninový džús. Pri ostatnýh dvoch jedlách, pri obede a večeri, dodržujete správnu kombináciu potravín a časový rozvrh stravovania.

POSTUP PRÍPRAVY

Jedna zásadná ZMENA je, že nemusíte dodržiavať bielkovinový deň, škroby, UH a vitamínový deň - to znamená, že ak máte na obed bielkoviny - na večeru si môžete dať škroby - treba len dodržať správnu kombináciu potravín. Vodný deň - stále platí - ale môžete piť aj čaje, číre polievky, alebo vývary, prípadne ovocno -zeleninové džúsy, samozrejme bez cukru. Vhodná je minerálka s obsahom magnézia.
Snáď som vám pomohla - ak máte otázky - pridám to sem.

Cykly stravovania -
ČISTIACI CYKLUS - prebieha od 4.00 hod do 12.00 hod - v tomto čase jedzte len minimálne /hlavne OVOCIE/ a pite čo najviac vody, čaju a nízkokalorických nápojov.
PRIJÍMACÍ CYKLUS - trvá od 12.00 hod do 20.00 hod. - slúži na prijímanie potravy, a dodržanie správnej kombinácii potravy. Po jedle obsahujúcom bielkoviny musia uplynúť medzi jedlami najmenej 4 hodiny, keď máte škroby a UH - 3 hodiny a pri ovocnom sú to 2 hodiny.
TRÁVIACI CYKLUS - trvá od 20.00hod do 4.00 hod - po ôsmej hodine večer už nejedzte!

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Jana D. (deszki) ID 13988 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1807) posledné: 18.10.2012, 14:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIETY

ZELENINKOVÝ MIŠ-MAŠ DO 90 DŇOVEJ DIETY



POTREBNÉ PRÍSADY

Zeleninka: ja som dala - vééľa CIBULKY, to máme radi, MRKVIČKA nastrúhaná, šťavnatá dobručká, ZELENINKOVÁ MRAZENÁ ZMESKA pekná farebná, trolinka ZELENINKOVÉHO BUJÓNU, CESNAČIK zdravučký, trolinka PÓRIKU na kolieska nakrájaného, kučeravé hlávky BROKOLIČKY do predu uvarenej a kto chce trošilinku ÚSTRICOVEJ OMÁČKY nech je to exotika : )

POSTUP PRÍPRAVY

Všetka zeleninka ide na panvičku asi takto:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Katarína S. (kosatka29) ID 47087 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 12.4.2013, 21:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIETY

Diétna pochúťka "Shmaky"



POTREBNÉ PRÍSADY

Ja nedržím diétu, ale občas treba aj odľahčovacie dni a tak som vyskúšala túto pochúťku. Chutí fantasticky a naozaj ako údené kuracie prsia. Výrobca píše: je vhodný na zaradenie do jedálnička pre zdravý životný štýl, pri redukčnej diéte, pre diabetikov, deti. Je to náhrada mäsa. Zloženie výrobku: 94% vaječný bielok. Energetická hodnota 218 kJ / 100 g. Má vysoký obsah bielkovín a málo tuku, sacharidov a cholesterolu.

POSTUP PRÍPRAVY

Vhodný do zeleninových šalátov, cestovinových šalátov a podobne.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Etela, Ing. Š. (etelinka) ID 29660 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 9.5.2011, 17:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIETY

Ricottový koláč - maškrtiť sa dá aj zdravo



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus: 50g vlašských orechov 60g ovsených vločiek 1PL hnedého cukru 1PL sezamových semiačok 1 vajíčko 1/4ČL sódy bicarbóny prípadne 1PL mlieka ak je masa príliš tuhá (použila som ovsené) Plnka: 250g ricotty 1 activia sladká biela 2 vajcia citrónová šťava podľa chuti prípadne trstinový cukor podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Ovsené vločky a orechy si nasekáme v mixéri. Pridáme vajíčko, sézam, cukor a sódu bicarbónu a všetko premiešame. Ak je zmes taká tuhá, že by sa nedala rozotrieť do formy, môžete pridať trochu mlieka.
Cesto rozotrite na dno koláčovej formy (ja mám 25cm) a dajte predpiecť na 180C horkovzduch na 10minút.
Zatiaľ si vymiešajte vajcia, vmiešajte ricottu s jogurtom. V tomto kroku môžete experimentovať a pridať napríklad škoricu, hrozienka,alebo nejaké ovocie. Ja som pridala len citrónovú šťavu a asi 1ČL trstinového cukru. Rozotrite na predpečený korpus a pečte na 170C asi 15-20min, kým ricottova zmes nespevnie.

Môžete podávať ozdobené ovocím, určite nie šľahačkou:)

Ak sa koláčik rozdelí na 12častí, jedna porcia bude mať takéto nutričné hodnoty:

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Zuzana S. (zunicka) ID 114201 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 11.3.2010, 21:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIETY

MÜSLI S JOGURTEM



POTREBNÉ PRÍSADY

1 bílý jogurt, 3 - 4 lžíce ovesných vloček, 5 - 6 lžic vody, 2 jablka, 1 menší mrkev

POSTUP PRÍPRAVY

Ovesné vločky přelijeme vodou a necháme několik hodin namočené. Potom promícháme s bílým jogurtem, strouhaným jablkem s mrkví a podáváme.

Tento jiný druh müsli je naprosto vynikající a sice má to sladko-kyselou či šťavnatou příchuť, takže k linií to není vůbec potřeba přisladit!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Helena Z. (ZVK) ID 49606 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 20.2.2010, 13:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIETY

ČÍNSKÝ SALÁT S BALSAMICOVÝM OCTEM



POTREBNÉ PRÍSADY

300g pekingské zelí, 1 1/2 či 2 lžíce balsamicový ocet a sůl.

POSTUP PRÍPRAVY

Čínské zelí nakrájíme na kostičky, přidáme balsamicový ocet a podle chuti přisolíme a dobře zamícháme - je fakt dobré :-))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Helena Z. (ZVK) ID 49606 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 19.2.2010, 13:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIETY

Listkové cesto plnené s dusenou zeleninou



POTREBNÉ PRÍSADY

listkove cesto biela kapusta dusena zelenina

POSTUP PRÍPRAVY

bielu kapustu udusime ako na vepso knedlo zelo . Potom zvlast spravime dusenu zeleninu. Cesto rozvalkame a nalozime plnky (jednu na druhu) a dame piect do rury na 220 stupnov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lydia F. (velve) ID 15894 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIETY

Kurací šalát s pomarančom



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g pečených kuracích pŕs, 100 g malých šampiňónov, olej, dva pomaranče, niekoľko lístkov hlávkového šalátu, pažítka Nálev: 150 g bieleho jogurtu, šťava z jedného pomaranča, jedna lyžička nakladaného zeleného korenia, soľ, mleté biele korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame na plátky. Očistené šampiňóny nakrájame a opražíme na malom množstve oleja. Pomaranče očistíme nožom a nakrájame. Do misy vložíme mäso, šampiňóny, pomaranče, zalejeme nálevom, premiešame a na pol hodiny dáme na chladné miesto. Kurací šalát podávame na šalátových listoch posypaný posekanou pažítkou.

Nálev: jogurt a pomarančovú šťavu rozšľaháme, pridáme zelené korenie, soľ, mleté biele korenie a premiešame

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Lydia F. (velve) ID 15894 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIETY

Skladaná syrová roláda



POTREBNÉ PRÍSADY

dvanásť plátkov syra, dvanásť plátkov šunky, 100 g sterilizovanej kapie, alobal Plnka: 125 g masla, 120 g smotanového( nízko-tucného) syra, 50 g šunky, jedno natvrdo uvarené vajce, dve lyžice zelených olív, pažítka Na alobal rozložíme šesť plátkov syra, prikryjeme šiestimi plátkami šunky, potrieme plnkou a obložíme kapiou nakrájanou na rezance. Znovu pokryjeme syrom, šunkou, potrieme zvyšnou plnkou a obložíme kapiou. Zvinieme do rolády, pevne zabalíme do alobalu a na dvanásť hodín dáme do chladničky. Plnka: Maslo so syrom vymiešame dopenista, pridáme najemno nakrájanú šunku, posekané vajce, olivy a pažítku a zľahka premiešame.

POSTUP PRÍPRAVY

Na alobal rozložíme šesť plátkov syra, prikryjeme šiestimi plátkami šunky, potrieme plnkou a obložíme kapiou nakrájanou na rezance. Znovu pokryjeme syrom, šunkou, potrieme zvyšnou plnkou a obložíme kapiou. Zvinieme do rolády, pevne zabalíme do alobalu a na dvanásť hodín dáme do chladničky.

Plnka: Maslo so syrom vymiešame dopenista, pridáme najemno nakrájanú šunku, posekané vajce, olivy a pažítku a zľahka premiešame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Lydia F. (velve) ID 15894 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 30.1.2010, 22:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIETY

Plnené pečené zemiaky



POTREBNÉ PRÍSADY

(4 porcie) 8 zemiakov, 200 g mrazeného hrášku, 200 g prerastenej údenej (slaniny,salamy, sunky ) 1 cibuľa, 120 g tvrdého syra, 1 strúčik cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, 200 g zemiakov uvarených v šupke

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky dôkladne umyjeme, dáme na plech, upečieme a necháme vychladnúť. Na kocky nakrájanú slaninu opražíme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a spolu restujeme. Z vychladnutých zemiakov odrežeme vrch, vnútro čiastočne vydlabeme, roztlačíme ho vidličkou, pridáme zemiaky uvarené v šupke a postrúhané na jemnom strúhadle, opečenú cibuľu so slaninou, hrášok, postrúhaný syr a pretlačený cesnak. Zmes posolíme, okoreníme, dobre premiešame a naplníme ňou zemiaky, ktoré vložíme do vymasteného pekáča, obložíme zvyšnou plnkou a zapečieme vo vyhriatej rúre.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Lydia F. (velve) ID 15894 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 216 (zobrazuje sa 131-140)<< predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,22 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu