. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZELENINOVÉ JEDLÁ

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 465 (zobrazuje sa 231-240)<< predošlé 1,.,19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29,.,47 ďalšie >>

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zapekané cestoviny so zeleninou



POTREBNÉ PRÍSADY

cestoviny penne, paradajky, spargla, mozarella, pesto

POSTUP PRÍPRAVY

Nenáročné na prípravu, rýchle a hlavne zdravé :-)
Cestoviny uvaríme, scedíme, dáme do zapekacej misy, pokvapkáme olejom, premiešame. poukladáme na kolieska nakrajané paradajky, rozpolenú očistenú a uvarenú šparglu, plátky mozarelly a pesto (ja mám doma vynikajúce, domácej výroby od kolegu :-) :-* ). A zapečieme. Hotovo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Miinka K. (miinka) ID 45774 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 22.11.2009, 19:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zapečená mrkva so zelerom s parmazámovou korkou



POTREBNÉ PRÍSADY

mrkva*zeler*cesnak*olivový olej*maslo*jogurt*mčk*vegeta*rozmarín*zelený petržlen*strúhaný parmazám

POSTUP PRÍPRAVY

v obr.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 19.11.2009, 9:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

francuzske zemiaky



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky uvarene v supke, spekaciky, vajcia, mlieko, tvrdy syr, sol, mčk, rasca, ml. cerv. paprika, moze byt aj slaninka, olej

POSTUP PRÍPRAVY

- zemiaky uvarene v supke pretlacime cez sitko
- dame na naolejovany pekac, okorenime
-spekacky si oprazime s cerv. paprikou v kastroli zvlast, nie moc, lebo sa este dopecu v rure, boli by moc pripalene, priadame ku zemiakom, dame piect do rury
-medzitym si pripravime na zaliatie - v mlieku rozhabarkujeme vajcia, tvrdy syr a cca. 10-15 min. pred koncom nalejeme na zemiaky a dame zapiect.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Gabriela V. (Graziela) ID 59728 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

americke zemiaky s cesnakovo-cibulkovym dressingom



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky v supke sol, mčk, cerv. paprika ml., rasca olej Na dressing: kysla smotana al. biely jogurt tatarska omacka pretlaceny cesnak cibulkova vnat sol, mčk

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky v supke umyjeme, pokrajame na mesiaciky, dame na olejom vymasteny pekac, posolime, pokorenime, posypeme rascou a dame piect do rury.
Podavame s cesnakovym dressingom ako rychlu veceru, prilohu al. aj ako hlavne jedlo.
Dobru chut!!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Gabriela V. (Graziela) ID 59728 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Špargľové balíčky so šunkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Spargla (cerstva alebo kvalitna konzervovana), dusena sunka (odporucam bravcovu), maslo, sladka smotana, tvrdy syr - najlepsie gouda, struhanka, cierne korenie, sol, petrzlenova vnat.

POSTUP PRÍPRAVY

Toto jedlo je velmi jednoduche na pripravu a pritom je to delikateska :) Cerstvu sparglu ocistime a v mierne slanej vode s troskou masla uvarime do polomaka. Ak pouzivame konzervovanu, vyberme radsej kvalitnejsiu, ktora nie je prilis makka a nerozpadne sa nam. Vzdy po tri kusky zabalime do platka sunky, takto pripravene balicky poukladame do zapekacej misy vymastenej maslom a vsetko zalejeme sladkou smotanou, ktoru sme osolili a okorenili. Poprasime struhankou a stedro posypeme nahrubo nastruhanou goudou. Zapekame na 200 stupnoch asi 25 minut, podla typu rury. Ako prilohu mame najradsej zemiakove pyre s petrzlenovou vnatou :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Lucia J. (lucisek) ID 6057 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 25.5.2013, 9:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

vraj aj oči jedia


PRO INSPIRACI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Antonia G. (antoniagburova) ID 59220 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 12.6.2010, 21:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Vyprážaná cukina vo vínnom cestíčku



POTREBNÉ PRÍSADY

1 väčšia cukina 200 g šunky na plátky 200 g tvrdého syra 200 ml bieleho vína /nejakého kvalitnejšieho, nie z krabice/ 250 g hladkej múky 1 vajce 2 lyžice nasekaných byliniek /podľa chuti: napr. tymián, majoránka, oregano a pod./ 50 g strúhaného parmezánu soľ olej na vyprážanie Bylinkový dip: 2 strúčiky cesnaku 250 ml kyslej smotany 100 ml majonézy 2 lyžice nasekaných čerstvých byliniek soľ mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Najprv pripravíme bylinkový dip. Cesnak ošúpeme, prelisujeme a premiešame s kyslou smotanou, majonézou a nasekanými bylinkami. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Necháme v chladničke odležať.

2. Cikinu umyjeme, nakrájame na plátky hrubé asi 5 mm a osolíme. Šunku a syr nakrájame na rovnako veľké kolieska ako cukinu. Medzi dva plátky cukiny vložíme dve kolieska šunky a syra a spojíme špáradlom.

3. Z vína, múky, žĺtka, byliniek a strúhaného syra pripravíme hladké cestíčko. Ochutíme soľou a nakoniec vmiešame ušľahaný sneh. Cestíčko by malo mať konzistenciu hustejšieho cesta na palacinky.

4. Naplnenú cukinu obalíme v cestíčku a vypražíme z oboch strán dozlatista. Podávame s bylinkovým dipom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Katarína B. (kava4) ID 47637 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 1.2.2011, 12:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Kelové fašírky bez vysmážania



POTREBNÉ PRÍSADY

½ väčšieho kelu, ¼ cibule, 2 vajíčka, 2 strúčiky cesnaku, parenica, strúhanka (žemle), veta, soľ, majoránka, kmín, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Kel rozštvrtíme a uvaríme v osolenej vode asi 10-15 min. Necháme vychladnúť, stredovú časť pokrájame na pásiky a okrajové listy rozmixujeme tyčovým mixérom alebo pomelieme. Pridáme na jemno nakrájanú cibuľu, parenice na štvorčeky, soľ a ostatné koreniny. Rozklepneme dve vajíčka a zmes poriadne premiešame. Podľa potreby zahustíme strúhankou aby sa nám dali robiť fašírky. Tie potom obaľujeme v strúhanke, poukladáme na plech s papierom na pečenie a jemne pokvapkáme olejom.
Pečiem asi 30 min pri 200 °C. Po prvých 15 minútach fašírky otočíme na druhú stranu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov)

Monika D. (monikaskorica) ID 116840 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 25.8.2014, 18:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

pečené zemiaky s cesnakom a rozmarínom



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky, olej, soľ, sušený cesnak, rozmarín (lepší je čerstvý, ale v pohode aj sušený)

POSTUP PRÍPRAVY

zemiaky si očistíme a nakrájame na kúsky podľa vlastnej chuti, ja rozrežem zemiak pozdĺžne na polovicu, polovicu zase pozdĺžne na polovicu a polovicu polovice ešte pošírke na polovicu, čiže z jedného kusa mám osem kúskov. s nakrájanými zemiakmi šup na pekáč, ja dávam do pekáča aj tefĺónový papier na pečenie, aspoň sa po zjedení tak veľmi nenarobím s umývaním. do oleja si vmiešam sušený cesnak (čerstvý veľmi prihára) a touto zmesou potriem zemiaky v pekáči, potm ich osolím a posypem rozmarínom, ak máte čerstvý rozmarín tak ho nasekajte na menšie časti, aby sa uvoľnilo viac arómy. a už len dáme upiecť, cca 45minút.
v poslednej dobe mi akosi ten celý rozmarín lezie medzi zuby, tak som ho šupla do mixéra a je z neho jemnučký prášok, a ten spolu so sušeným cesnakom miešam v oleji, zemiačiky sú tuším ešte chutnejšie.....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Iveta H. (iv01) ID 7685 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 15.11.2009, 12:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Kapustníky



POTREBNÉ PRÍSADY

450 g polohrubej múky, 200 ml mlieka (ja som použila náhradu), 30-42 g droždia, 1žĺtok, 60g masla (palmarín), štipka soli, kávová ližička cukru, náplň: hlávková biela kapusta, olej, cukor, škorica mletá, kmín, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Z droždia, cukru a mlieka necháme vytvoriť kvások. Z ostatných prísad vymiesime cesto a necháme aj dve hodiny kysnúť na teplom mieste. Cesto rozváľame na pomúčenej doske a rozkrájame na štvorce, ktoré plníme kapustovou plnkou. Zabalíme do bochníčkov, zlepovanou stranou na dol a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom alebo mliekom a vidličkou poprepichujeme. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 25 minút.
Plnka: hlávkovú kapustu pokrájame na jemné pásiky a prudko restujeme na oleji. Pridáme kryštálový cukor, škoricu, kmín a krátko na to pridáme ešte vodu a dusíme do mäkka. plnku necháme úplne vychladnúť pred plnením.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Monika D. (monikaskorica) ID 116840 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 3.12.2009, 20:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 465 (zobrazuje sa 231-240)<< predošlé 1,.,19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29,.,47 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu