končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 465 (zobrazuje sa 231-240) | << predošlé 1,.,19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29,.,47 ďalšie >> |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Zapekané cestoviny so zeleninouPOTREBNÉ PRÍSADY cestoviny penne, paradajky, spargla, mozarella, pesto POSTUP PRÍPRAVY Nenáročné na prípravu, rýchle a hlavne zdravé :-) Cestoviny uvaríme, scedíme, dáme do zapekacej misy, pokvapkáme olejom, premiešame. poukladáme na kolieska nakrajané paradajky, rozpolenú očistenú a uvarenú šparglu, plátky mozarelly a pesto (ja mám doma vynikajúce, domácej výroby od kolegu :-) :-* ). A zapečieme. Hotovo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Miinka K. (miinka) ID 45774 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 22.11.2009, 19:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Zapečená mrkva so zelerom s parmazámovou korkouPOTREBNÉ PRÍSADY mrkva*zeler*cesnak*olivový olej*maslo*jogurt*mčk*vegeta*rozmarín*zelený petržlen*strúhaný parmazám POSTUP PRÍPRAVY v obr. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 19.11.2009, 9:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
francuzske zemiakyPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky uvarene v supke, spekaciky, vajcia, mlieko, tvrdy syr, sol, mčk, rasca, ml. cerv. paprika, moze byt aj slaninka, olej POSTUP PRÍPRAVY - zemiaky uvarene v supke pretlacime cez sitko - dame na naolejovany pekac, okorenime -spekacky si oprazime s cerv. paprikou v kastroli zvlast, nie moc, lebo sa este dopecu v rure, boli by moc pripalene, priadame ku zemiakom, dame piect do rury -medzitym si pripravime na zaliatie - v mlieku rozhabarkujeme vajcia, tvrdy syr a cca. 10-15 min. pred koncom nalejeme na zemiaky a dame zapiect. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Gabriela V. (Graziela) ID 59728 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
americke zemiaky s cesnakovo-cibulkovym dressingomPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky v supke sol, mčk, cerv. paprika ml., rasca olej Na dressing: kysla smotana al. biely jogurt tatarska omacka pretlaceny cesnak cibulkova vnat sol, mčk POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky v supke umyjeme, pokrajame na mesiaciky, dame na olejom vymasteny pekac, posolime, pokorenime, posypeme rascou a dame piect do rury. Podavame s cesnakovym dressingom ako rychlu veceru, prilohu al. aj ako hlavne jedlo. Dobru chut!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Gabriela V. (Graziela) ID 59728 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Špargľové balíčky so šunkouPOTREBNÉ PRÍSADY Spargla (cerstva alebo kvalitna konzervovana), dusena sunka (odporucam bravcovu), maslo, sladka smotana, tvrdy syr - najlepsie gouda, struhanka, cierne korenie, sol, petrzlenova vnat. POSTUP PRÍPRAVY Toto jedlo je velmi jednoduche na pripravu a pritom je to delikateska :) Cerstvu sparglu ocistime a v mierne slanej vode s troskou masla uvarime do polomaka. Ak pouzivame konzervovanu, vyberme radsej kvalitnejsiu, ktora nie je prilis makka a nerozpadne sa nam. Vzdy po tri kusky zabalime do platka sunky, takto pripravene balicky poukladame do zapekacej misy vymastenej maslom a vsetko zalejeme sladkou smotanou, ktoru sme osolili a okorenili. Poprasime struhankou a stedro posypeme nahrubo nastruhanou goudou. Zapekame na 200 stupnoch asi 25 minut, podla typu rury. Ako prilohu mame najradsej zemiakove pyre s petrzlenovou vnatou :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Lucia J. (lucisek) ID 6057 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 25.5.2013, 9:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
vraj aj oči jediaPRO INSPIRACI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Antonia G. (antoniagburova) ID 59220 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 12.6.2010, 21:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Vyprážaná cukina vo vínnom cestíčkuPOTREBNÉ PRÍSADY 1 väčšia cukina 200 g šunky na plátky 200 g tvrdého syra 200 ml bieleho vína /nejakého kvalitnejšieho, nie z krabice/ 250 g hladkej múky 1 vajce 2 lyžice nasekaných byliniek /podľa chuti: napr. tymián, majoránka, oregano a pod./ 50 g strúhaného parmezánu soľ olej na vyprážanie Bylinkový dip: 2 strúčiky cesnaku 250 ml kyslej smotany 100 ml majonézy 2 lyžice nasekaných čerstvých byliniek soľ mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY 1. Najprv pripravíme bylinkový dip. Cesnak ošúpeme, prelisujeme a premiešame s kyslou smotanou, majonézou a nasekanými bylinkami. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Necháme v chladničke odležať. 2. Cikinu umyjeme, nakrájame na plátky hrubé asi 5 mm a osolíme. Šunku a syr nakrájame na rovnako veľké kolieska ako cukinu. Medzi dva plátky cukiny vložíme dve kolieska šunky a syra a spojíme špáradlom. 3. Z vína, múky, žĺtka, byliniek a strúhaného syra pripravíme hladké cestíčko. Ochutíme soľou a nakoniec vmiešame ušľahaný sneh. Cestíčko by malo mať konzistenciu hustejšieho cesta na palacinky. 4. Naplnenú cukinu obalíme v cestíčku a vypražíme z oboch strán dozlatista. Podávame s bylinkovým dipom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Katarína B. (kava4) ID 47637 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 1.2.2011, 12:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Kelové fašírky bez vysmážaniaPOTREBNÉ PRÍSADY ½ väčšieho kelu, ¼ cibule, 2 vajíčka, 2 strúčiky cesnaku, parenica, strúhanka (žemle), veta, soľ, majoránka, kmín, olej POSTUP PRÍPRAVY Kel rozštvrtíme a uvaríme v osolenej vode asi 10-15 min. Necháme vychladnúť, stredovú časť pokrájame na pásiky a okrajové listy rozmixujeme tyčovým mixérom alebo pomelieme. Pridáme na jemno nakrájanú cibuľu, parenice na štvorčeky, soľ a ostatné koreniny. Rozklepneme dve vajíčka a zmes poriadne premiešame. Podľa potreby zahustíme strúhankou aby sa nám dali robiť fašírky. Tie potom obaľujeme v strúhanke, poukladáme na plech s papierom na pečenie a jemne pokvapkáme olejom. Pečiem asi 30 min pri 200 °C. Po prvých 15 minútach fašírky otočíme na druhú stranu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov) Monika D. (monikaskorica) ID 116840 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 25.8.2014, 18:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
pečené zemiaky s cesnakom a rozmarínomPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, olej, soľ, sušený cesnak, rozmarín (lepší je čerstvý, ale v pohode aj sušený) POSTUP PRÍPRAVY zemiaky si očistíme a nakrájame na kúsky podľa vlastnej chuti, ja rozrežem zemiak pozdĺžne na polovicu, polovicu zase pozdĺžne na polovicu a polovicu polovice ešte pošírke na polovicu, čiže z jedného kusa mám osem kúskov. s nakrájanými zemiakmi šup na pekáč, ja dávam do pekáča aj tefĺónový papier na pečenie, aspoň sa po zjedení tak veľmi nenarobím s umývaním. do oleja si vmiešam sušený cesnak (čerstvý veľmi prihára) a touto zmesou potriem zemiaky v pekáči, potm ich osolím a posypem rozmarínom, ak máte čerstvý rozmarín tak ho nasekajte na menšie časti, aby sa uvoľnilo viac arómy. a už len dáme upiecť, cca 45minút. v poslednej dobe mi akosi ten celý rozmarín lezie medzi zuby, tak som ho šupla do mixéra a je z neho jemnučký prášok, a ten spolu so sušeným cesnakom miešam v oleji, zemiačiky sú tuším ešte chutnejšie..... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Iveta H. (iv01) ID 7685 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 15.11.2009, 12:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
KapustníkyPOTREBNÉ PRÍSADY 450 g polohrubej múky, 200 ml mlieka (ja som použila náhradu), 30-42 g droždia, 1žĺtok, 60g masla (palmarín), štipka soli, kávová ližička cukru, náplň: hlávková biela kapusta, olej, cukor, škorica mletá, kmín, soľ POSTUP PRÍPRAVY Z droždia, cukru a mlieka necháme vytvoriť kvások. Z ostatných prísad vymiesime cesto a necháme aj dve hodiny kysnúť na teplom mieste. Cesto rozváľame na pomúčenej doske a rozkrájame na štvorce, ktoré plníme kapustovou plnkou. Zabalíme do bochníčkov, zlepovanou stranou na dol a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom alebo mliekom a vidličkou poprepichujeme. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 25 minút. Plnka: hlávkovú kapustu pokrájame na jemné pásiky a prudko restujeme na oleji. Pridáme kryštálový cukor, škoricu, kmín a krátko na to pridáme ešte vodu a dusíme do mäkka. plnku necháme úplne vychladnúť pred plnením. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Monika D. (monikaskorica) ID 116840 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 3.12.2009, 20:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 465 (zobrazuje sa 231-240) | << predošlé 1,.,19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29,.,47 ďalšie >> |