Monika D. (monikaskorica) ID 116840 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
Kapustníky
[ recept č. 18823 zo dňa 11.10.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
450 g polohrubej múky,
200 ml mlieka (ja som použila náhradu),
30-42 g droždia,
1žĺtok,
60g masla (palmarín),
štipka soli,
kávová ližička cukru,
náplň:
hlávková biela kapusta,
olej,
cukor,
škorica mletá,
kmín,
soľ
POSTUP PRÍPRAVY
Z droždia, cukru a mlieka necháme vytvoriť kvások. Z ostatných prísad vymiesime cesto a necháme aj dve hodiny kysnúť na teplom mieste. Cesto rozváľame na pomúčenej doske a rozkrájame na štvorce, ktoré plníme kapustovou plnkou. Zabalíme do bochníčkov, zlepovanou stranou na dol a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom alebo mliekom a vidličkou poprepichujeme. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 25 minút. Plnka: hlávkovú kapustu pokrájame na jemné pásiky a prudko restujeme na oleji. Pridáme kryštálový cukor, škoricu, kmín a krátko na to pridáme ešte vodu a dusíme do mäkka. plnku necháme úplne vychladnúť pred plnením.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
suroviny |
![]() |
príprava cesta |
![]() |
cesto po vykysnutí, netreba sa ponáhľať cesto potrebuje čas min 1h |
![]() |
hotová plnka |
![]() |
plnenie |
![]() |
na plechu |
![]() |
po 25 minutách, dobrú chuť ;-) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Alena Kovencova (alka2404) ID 20456 (30.11.2009, 19:46) |
nemozem tam dat kyslu kapustu zo sudka?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Monika D. (monikaskorica) ID 116840 (3.12.2009, 20:19) |
jú to asi nie... poznám tento recept len na hlávkovú kapustu. Hm nikdy som to neskúšala s kyslou. Daj vedieť ako to dopadlo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |