končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 391-400) | << predošlé 1,.,35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
PIKANTPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg červenej papriky* 1 kg rajčín* 1/2 kg cibule* 6 feferonov* 8 strúčikov cesnaku....všetko pomlieť na mäsovom mlynčeku 2x. Ďalej potrebujeme : 1 dcl oleja * 7 dkg soli * 7dkg cukru POSTUP PRÍPRAVY Popozeraj... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Alena K. (EMALA) ID 11458 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 20.7.2011, 20:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
recept na zavarane feferonyPOTREBNÉ PRÍSADY prosim prosim napiste mi niekto ako zavarate fereronky...ci len tradicne ako uhorky alebo nejakym inym fajnym sposobom, ujo google ma sklamal POSTUP PRÍPRAVY . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zuzana P. (anaxamon) ID 18400 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 10.8.2011, 11:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Zaváraná tekvica na spôsob ananásuPOTREBNÉ PRÍSADY 3kg očistenej tekvice, 1/2 krabičky citrodeka, 1kg kryštálového cukru, ananásová aróma, cca 3 ananásové kompóty-kto chce, môže dať aj viac POSTUP PRÍPRAVY Dievčence, tu je recept na zaváranú dyňu na spôsob ananásu. Je to recept od mojej babky a mne veľmi chutí. SNáď bude aj Vám. *** 3 kg očistenej na kocky pokrájanej tekvice dáme do hrnca a zalejeme vodou, v ktorej je rozdrobeného 1/2 krabičky citrodeka. Vody musí byť toľko, aby bola tekvica zaliata. Necháme ju takto odstáť 24 hodín. Po 24 hodinách tekvicu v náleve prevaríme do sklovita. Potom ju scedíme a necháme poriadne odkvapkať. V ďalšom hrnci si prevaríme 1 kg cukru a 1 liter vody, tento sirup necháme vychladnúť. Do vyčistených pohárov kladieme odkvapkanú tekvicu, pridáme aj niečo z ananásového kompótu, takisto do pohára povlievame ananásovú šťavu z kompóta-od oka si to rozdelíme, aby sme kvapli do každého pohára niečo:o) , zvyšok zalejeme uvareným, vychladnutým sirupom a dochutíme pár kvapkami ananásovej arómy. Poháre zavrieme a dáme sterilizovať. Dobrú chuť:o) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 27.7.2012, 13:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Tekvica na prívarok alebo polievkuPOTREBNÉ PRÍSADY 3 kg očistenej tekvice,kopor Nálev:1 l vody,1 dcl octu,20 g soli,10 g cukru POSTUP PRÍPRAVY Tekvica sa velmi rada po zavarení kazí.Preto snáď niekto uvíta tento osvedčený recept.Takto zavarená tekvica vydrží aj 5 rokov/mám v komore/ 3 kg očistenej tekvice postrúhame a zalejeme studenou vodou.Necháme stáť od večera do rána.Ráno tekvicu vyžmýkame a dáme do zavarovacích pohárov.Na dno do každého pohára dáme trocha kopru.Netlačíme veľmi a od vrchu pohára necháme asi 2-3 cm. Nálev prevaríme a zalievame poháre až vychladne.Poháre uzavrieme ,zalejeme ich celé vodou a sterilizujeme 30 až 45 minút,podľa toho aká je tekvica stará. Z 3 kg tekvice máme 5 pohárov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 27.11.2009, 20:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
UnclebensPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg paprik, 1kg paradajok, 7dcl paradajkoveho pretlaku, sol, dobrota, provensalske korenie(pre deti to robievam bez), POSTUP PRÍPRAVY Na oleji podusíme pokrájanú jemne posolenú papriku, kym nezmekne. Pridáme pokrajané paradajky. Chvíľu povaríme a rozmixujeme ponorným mixérom. Prilejeme pretlak, necháme zovrieť za občasného miešania a dochutíme soľou, dobrotou a provensálskym korením(môžme dať aj ľubovolné korenie, fantázii sa medze nekladú). Poprípade sa môže pridať konzerva kukurice, hrášku, fazule-komu, čo chutí. Na lopárik dáme nôž, naň poriadne poumývané zaáraninové fľaše a naplníme zmesou. Zatvorím a zabalíme do perín nech tam pomaly vychladnú. Bohužiaľ neviem povedať ako dlho vám to vydrží, nakoľko u nás sa to minie behom 2-3mesiacov:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Denisa S. (Samkasarinka) ID 21317 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 19.10.2007, 20:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Slivkový lekvár bez miešaniaPOTREBNÉ PRÍSADY 7 kg sliviek odkôstkovaných 1 kg kryštáľový cukor 2 dcl octu olej na vymastenie POSTUP PRÍPRAVY Slivky odkôstkujeme, vymastíme poriadne hrniec olejom dno i boky, nasypeme slivky, ktoré presýpame cukrom, nakoniec zalejeme octom a varíme veľmi pomaly BEZ MIEŠANIA 8 hodín, najlepšie od večera do rána. Ak sa pozabudneme a zamiešame, tak sa nám lekvár pripáli. Po 8 hodinách varenia, začneme miešať do zhustnutia a za cca 1/2 hodiny až 1 hodinu máme lekvár hotový. Dáme do pohárov, ktoré okamžite zatvoríme, otočíme na 1/2 hodiny hore dnom a nesterilizujeme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Viera P. (pipíšek) ID 21025 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 21.10.2013, 10:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Slivková klevelaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 kg vykôstkovaných a umytých sliviek * 500 g kryštálového cukru * 1 vanilkový cukor * 0,5 dcl rumu alebo vodky POSTUP PRÍPRAVY Klevely sa používajú na polievanie rôznych múčnikov, lievancov, palaciniek, tvarohových a iných knedlí, halušiek.... atď, dochucuje sa škoricou, tvarohom, smotanou a podobne. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
PAPRIKOVÁ POMAZÁNKAPOTREBNÉ PRÍSADY 3 kg červenej papriky, 3 malé feferónky, ½ l octu, 40dkg cukru, 15 dkg soli, 6 bobkových listov, 4 strúčiky cesnaku, 4 paradajkové pretlaky /250 ml/ - 5 z LIDL-U, 6dcl oleja POSTUP PRÍPRAVY ... v obrázkovom postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Monika G. (elinkaa) ID 17643 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 24.9.2009, 17:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Papriková soľPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg kápie * 250 g soli POSTUP PRÍPRAVY Je to vynikajúca prísada do jedál namiesto obyčajnej soli. Používam ju na osolenie polievok, omáčok, mäsa, pečene, húb, nátierok ... (Samozrejme, len kde sa to hodí.) Pridávam ju do jedla až po dovarení, nech si paprika zachová čo najviac vitamínu C. Môj tip: namiesto obyčajnej soli dajte soľ "Maruška", ktorá má nižší obsah sodíka a vyšší obsah draslíka, chuťovo je slaná rovnako, ale je zdravšia. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Elena Š. (*ela*) ID 4972 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 22.9.2009, 14:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Lečo bez vareniaPOTREBNÉ PRÍSADY paprika, rajčiny, soľ POSTUP PRÍPRAVY Možno zavárate lečo tiež týmto spôsobom, ale pre mňa to bolo niečo nové a super. Ja keď sterilizujem lečo, dávam dávku napr. 6kg paprík, 4kg rajčín (ale väčšinou 10kg a 7,5kg). Najlepšie večer obidve suroviny nakrájať, osoliť, riadne premiešať a nechať 12 hodín odpočívať. Keď si papriky s rajčinami oddýchnu natlačíme ich do zaváraninových pohárov, navrch kvapneme 1čl oleja (kto nechce, nemusí), zatvoríme a dáme sterilizovať. Po vybratí otočiť hore dnom. Toto lečo po otvorení chutí ako keby bolo práve pripravené z čerstvej zeleniny. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Ivana Š. (ivusik) ID 886 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (21) posledné: 14.9.2020, 14:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 391-400) | << predošlé 1,.,35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ďalšie >> |