. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 427 (zobrazuje sa 391-400)<< predošlé 1,.,35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

PIKANT



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg červenej papriky*
1 kg rajčín*
1/2 kg cibule*
6 feferonov*
8 strúčikov cesnaku....všetko pomlieť na mäsovom mlynčeku 2x.
Ďalej potrebujeme : 1 dcl oleja * 7 dkg soli * 7dkg cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Popozeraj...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Alena K. (EMALA) ID 11458 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 20.7.2011, 20:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

recept na zavarane feferony



POTREBNÉ PRÍSADY

prosim prosim napiste mi niekto ako zavarate fereronky...ci len tradicne ako uhorky alebo nejakym inym fajnym sposobom, ujo google ma sklamal

POSTUP PRÍPRAVY

.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana P. (anaxamon) ID 18400 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 10.8.2011, 11:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Zaváraná tekvica na spôsob ananásu



POTREBNÉ PRÍSADY

3kg očistenej tekvice, 1/2 krabičky citrodeka, 1kg kryštálového cukru, ananásová aróma, cca 3 ananásové kompóty-kto chce, môže dať aj viac

POSTUP PRÍPRAVY

Dievčence, tu je recept na zaváranú dyňu na spôsob ananásu. Je to recept od mojej babky a mne veľmi chutí. SNáď bude aj Vám.

*** 3 kg očistenej na kocky pokrájanej tekvice dáme do hrnca a zalejeme vodou, v ktorej je rozdrobeného 1/2 krabičky citrodeka. Vody musí byť toľko, aby bola tekvica zaliata. Necháme ju takto odstáť 24 hodín. Po 24 hodinách tekvicu v náleve prevaríme do sklovita. Potom ju scedíme a necháme poriadne odkvapkať. V ďalšom hrnci si prevaríme 1 kg cukru a 1 liter vody, tento sirup necháme vychladnúť. Do vyčistených pohárov kladieme odkvapkanú tekvicu, pridáme aj niečo z ananásového kompótu, takisto do pohára povlievame ananásovú šťavu z kompóta-od oka si to rozdelíme, aby sme kvapli do každého pohára niečo:o) , zvyšok zalejeme uvareným, vychladnutým sirupom a dochutíme pár kvapkami ananásovej arómy. Poháre zavrieme a dáme sterilizovať.
Dobrú chuť:o)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 27.7.2012, 13:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Tekvica na prívarok alebo polievku



POTREBNÉ PRÍSADY

3 kg očistenej tekvice,kopor
Nálev:1 l vody,1 dcl octu,20 g soli,10 g cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Tekvica sa velmi rada po zavarení kazí.Preto snáď niekto uvíta tento osvedčený recept.Takto zavarená tekvica vydrží aj 5 rokov/mám v komore/

3 kg očistenej tekvice postrúhame a zalejeme studenou vodou.Necháme stáť od večera do rána.Ráno tekvicu vyžmýkame a dáme do zavarovacích pohárov.Na dno do každého pohára dáme trocha kopru.Netlačíme veľmi a od vrchu pohára necháme asi 2-3 cm.

Nálev prevaríme a zalievame poháre až vychladne.Poháre uzavrieme ,zalejeme ich celé vodou a sterilizujeme 30 až 45 minút,podľa toho aká je tekvica stará.
Z 3 kg tekvice máme 5 pohárov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 27.11.2009, 20:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Unclebens



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg paprik, 1kg paradajok, 7dcl paradajkoveho pretlaku, sol, dobrota, provensalske korenie(pre deti to robievam bez),

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji podusíme pokrájanú jemne posolenú papriku, kym nezmekne. Pridáme pokrajané paradajky. Chvíľu povaríme a rozmixujeme ponorným mixérom. Prilejeme pretlak, necháme zovrieť za občasného miešania a dochutíme soľou, dobrotou a provensálskym korením(môžme dať aj ľubovolné korenie, fantázii sa medze nekladú). Poprípade sa môže pridať konzerva kukurice, hrášku, fazule-komu, čo chutí. Na lopárik dáme nôž, naň poriadne poumývané zaáraninové fľaše a naplníme zmesou. Zatvorím a zabalíme do perín nech tam pomaly vychladnú.
Bohužiaľ neviem povedať ako dlho vám to vydrží, nakoľko u nás sa to minie behom 2-3mesiacov:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Denisa S. (Samkasarinka) ID 21317 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 19.10.2007, 20:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Slivkový lekvár bez miešania



POTREBNÉ PRÍSADY

7 kg sliviek odkôstkovaných
1 kg kryštáľový cukor
2 dcl octu
olej na vymastenie

POSTUP PRÍPRAVY

Slivky odkôstkujeme, vymastíme poriadne hrniec olejom dno i boky, nasypeme slivky, ktoré presýpame cukrom, nakoniec zalejeme octom a varíme veľmi pomaly BEZ MIEŠANIA 8 hodín, najlepšie od večera do rána. Ak sa pozabudneme a zamiešame, tak sa nám lekvár pripáli. Po 8 hodinách varenia, začneme miešať do zhustnutia a za cca 1/2 hodiny až 1 hodinu máme lekvár hotový. Dáme do pohárov, ktoré okamžite zatvoríme, otočíme na 1/2 hodiny hore dnom a nesterilizujeme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Viera P. (pipíšek) ID 21025 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 21.10.2013, 10:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Slivková klevela



POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg vykôstkovaných a umytých sliviek * 500 g kryštálového cukru * 1 vanilkový cukor * 0,5 dcl rumu alebo vodky

POSTUP PRÍPRAVY

Klevely sa používajú na polievanie rôznych múčnikov, lievancov, palaciniek, tvarohových a iných knedlí, halušiek.... atď, dochucuje sa škoricou, tvarohom, smotanou a podobne.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

PAPRIKOVÁ POMAZÁNKA



POTREBNÉ PRÍSADY

3 kg červenej papriky, 3 malé feferónky, ½ l octu, 40dkg cukru, 15 dkg soli, 6 bobkových listov, 4 strúčiky cesnaku, 4 paradajkové pretlaky /250 ml/ - 5 z LIDL-U, 6dcl oleja

POSTUP PRÍPRAVY

... v obrázkovom postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

Monika G. (elinkaa) ID 17643 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 24.9.2009, 17:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Papriková soľ



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg kápie *
250 g soli

POSTUP PRÍPRAVY

Je to vynikajúca prísada do jedál namiesto obyčajnej soli. Používam ju na osolenie polievok, omáčok, mäsa, pečene, húb, nátierok ... (Samozrejme, len kde sa to hodí.) Pridávam ju do jedla až po dovarení, nech si paprika zachová čo najviac vitamínu C.
Môj tip: namiesto obyčajnej soli dajte soľ "Maruška", ktorá má nižší obsah sodíka a vyšší obsah draslíka, chuťovo je slaná rovnako, ale je zdravšia.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Elena Š. (*ela*) ID 4972 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 22.9.2009, 14:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Lečo bez varenia



POTREBNÉ PRÍSADY

paprika, rajčiny, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Možno zavárate lečo tiež týmto spôsobom, ale pre mňa to bolo niečo nové a super.
Ja keď sterilizujem lečo, dávam dávku napr. 6kg paprík, 4kg rajčín (ale väčšinou 10kg a 7,5kg).
Najlepšie večer obidve suroviny nakrájať, osoliť, riadne premiešať a nechať 12 hodín odpočívať.
Keď si papriky s rajčinami oddýchnu natlačíme ich do zaváraninových pohárov, navrch kvapneme 1čl oleja (kto nechce, nemusí), zatvoríme a dáme sterilizovať. Po vybratí otočiť hore dnom.
Toto lečo po otvorení chutí ako keby bolo práve pripravené z čerstvej zeleniny.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

Ivana Š. (ivusik) ID 886 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 14.9.2020, 14:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 427 (zobrazuje sa 391-400)<< predošlé 1,.,35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu