. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 427 (zobrazuje sa 321-330)<< predošlé 1,.,28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38,.,43 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

Feferónky v mede



POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg feferóniek 1,5 kg hrozienok 1,2 l med 1,2 l ocot 1,2 l voda

POSTUP PRÍPRAVY

Babenky tieto feferónky sú uplne užastné a nenašiel sa nik, kto by si na nich nepochutil.Je to síce pracné ale oplatí sa.Z uvedených surovín nám vyšlo 18 ks cca 2 dcl pohárov.

Feferónky umyjeme, odstopkujeme a zbavíme jadierok.Naplníme hrozienkami a ukladáme do pohárov,tak aby hrozienka nevypadali.Z medu, octu a vody si urobíme nálev, prevaríme a necháme vychladnúť.Zalejeme pripravené feferónky v pohároch,uzavrieme a sterilizujeme cca 20 min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

Alžbeta K. (betyna8) ID 43155 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 30.7.2012, 14:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Banánový džem



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg banánov to jest 9-10 ks,podľa toho aké sú veľké*750 g - 1 kg kryšt.cukru*1/2 lyžičky tlčených klinčekov*šťava z jedného citrónu

POSTUP PRÍPRAVY

v obrázkoch

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) posledné: 9.8.2012, 23:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Cuketová horčica



POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg už očistenej cukety, 1 hlávka cesnaku, 2 malé feferónky, 1 dl octu, 70 g soli, 160 g cukru, 2,5 dl oleja, ½ čajovej lyžičky mletého čierneho korenia, 4 dl plnotučnej horčice

POSTUP PRÍPRAVY

***Je jemná a výborná k údeninám, pridávam ju aj na zahustenie k mäsu, či do dresingov***

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 31.7.2010, 21:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Broskyňovo-jablkový džem



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg broskyn, 1kg letnych jablk, 1kg cukru, kyselina citronova

POSTUP PRÍPRAVY

Ovocie zbavime jadierok, jablka aj osupeme, nastvrtime, dame do hrnca, zasypeme cukrom a dame varit. Ked je ovocie makke, vypneme a nechame vychladnut, mozme nechat , ale prikryte aj do druheho dna. Potom ovocie tak ako je v hrnci pomixujeme a znovu privedieme k varu a chvilu varime, ja som varila nejakych 10 minut a bol hned husty, pridame kyselinu citronovu, podla chuti pol balicka alebo cely, zalezi na vas, ci chcete kyslejsi. mal by uz teraz byt dost husty, takze ani netreba davat gelfix, ale mozte dat. Naplnit ciste a suche pohariky horucim dzemom a prevratit hore dnom na 15 minut.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 6.8.2009, 19:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Hrušková marmeláda - z BABETKA.SK



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g očistených a ošúpaných hrušiek, 1 čajová lyžička kyseliny citrónovej (alebo 1 pol. lyžica citrónovej šťavy), 500 g kr. cukru, 1 pol. lyžica r-umu.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko (okrem r-umu) premiešame (hrušky pomleté alebo nasekané na malé kúsky) a necháme za občasného premiešania stáť asi 2 hodiny. Potom varíme do správnej hustoty. Do odstaveného vmiešame r-um. Vlejeme do pohárikov, otočíme hore dnom a necháme vychladiť.


Idem skusit :) potom nahodim fotopostup a vysledok :))

ALE SI FANDIM CO???? :)))))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Martina Z. (matazero) ID 5422 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

BRUSNICE - kompót ale hustý



POTREBNÉ PRÍSADY

3kg brusnice ,,,,,,,, 1kg hrušky,,,,,,,, 1,5kg kryštál cukor ,,,,,, 15ks klinčeky

POSTUP PRÍPRAVY

Brusnice premyť nechať odtiesť a dať do hrnca, tam ale nejde žiadna voda, pomaličky nechať brusnice variť aby pustili vlastnú šťavu keď pustia pridať cukor, hrušky nakrájané na tenké mesiačiky, klinčeky a nechať ešte 15-20 min povariť. Z toho vznikne hustá zmes ktorú plníme do fliaš a sterilizujeme 15min.
Keď plníme do fliaš treba stále premiešať a dávať aj huté brusnice aj šťavu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Andrea H. (dadam) ID 14268 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 1.9.2012, 13:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Paradajkovo-cesnaková pasta



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g očisteného cesnaku*1 kg paradajok*50 g soli

POSTUP PRÍPRAVY

Paradajky možme spariť a olúpať /nemusíme,ja som nelúpala a šupky tam volajako nie sú/.Paradajky pomelieme na masovom mlynčeku.Cesnak pretlačíme,zmiešame so soľou.Paradajky a cesnak zmiešame spolu.Zmesou naplníme suché poháriky a uzavrieme viečkom.Viečko može byť aj z plastu.Tato zmes sa nemusí sterelizovať a vydrží hodne dlho.Ja som teraz objavila v komore túto dobrotu z roku 1995 a je super,ako čerstvá.Pridávame ju do hotových jedál,na hrianky,na maso,alebo na pizzu.Ja som to použila na Taliansku pizzu od Romany N. ID 3383.Výýýborné a šťavnaté.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (57) posledné: 13.9.2011, 21:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

ZAVÁRANÉ LEČO VARENÉ



POTREBNÉ PRÍSADY

paprika, rajčiny, pomôcka na konzervovanie Dr.oetker - jednoduchá príprava a v zime super

POSTUP PRÍPRAVY

v obrázkovom postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Iveta P. (narcis26) ID 42855 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 28.7.2018, 14:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

RYCHLOKVAŠKY



POTREBNÉ PRÍSADY

Okurky "nakládačky" a na 1 litr 3 - 4 lžičky soli, snítky kopru i se šlahouny, několik stroužků česneků, višňové listy + vinné listy - pokud nemáte, tak listy z vlařské ořechy a můžete si přidat koření, ale není nutné - několik kuliček pepře + kuliček nového koření, hořčičným semínkem, hřebíčkem a bobkové listy.

POSTUP PRÍPRAVY

Přerostlé okurky dobře omyjeme, necháme osušit a poté je vidličkou propícháme vidličkou a naskládáme nejlépe do kameného hrnce či keramického hrnce. Okurky proložíme koprem, listím a přidáme nakrájený česnek. Můžeme přidat i plátky křenu nebo na prstýnky nakrájenou cibuli. Vše zalijeme převařenou horkou s okořeněnou a osolenou vodou, na povrch položíme několik větví kopru a okurky přitlačíme menším dřevěným prkýnkem, aby nevyplavaly, přikryjeme plátnem či pokličkem a necháme kvasit v teplé místnosti asi 1 týden až 10 dní. Pak je přemístíme do chladnější místnosti. Když se na povrchu vytvoří bílý povlak, odstraníme dřívko a okurky můžeme ihned konzumovat. V chladu vydrží i několik dní.


Pikantní : okurky vkládáme do láhve s listy - dubu, višen, vinný list, černý rybíz, kopr, křen, estragon a česnek. Pak rovněž zalijeme horkým slaným roztokem.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Helena Z. (ZVK) ID 49606 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Čučoriedky



POTREBNÉ PRÍSADY

čučoriedky.....

POSTUP PRÍPRAVY

Dievčatá pomôžte, čo s čučoriedkami, idem robiť lekvár, niečo som zamrazila. Chcela by som zavariť, ale neviem presne ako... a tiež sirup a ten tiež neviem ako.
tak baby raďte! Vopred všetkým srdečne ďakujem.
Chcem to robiť dnes, ale zajtra ideme na ďalšiu várku.... takže aj zajtra vrelo uvítam receptíky a fígle.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Světlana M. (Sveťka) ID 13652 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 13.8.2009, 9:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 427 (zobrazuje sa 321-330)<< predošlé 1,.,28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38,.,43 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu