. .. .. .. .. .. .
. .

Vianočný suchár - RECEPT 9010

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ID 7355 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)


Vianočný suchár


[ recept č. 9010 zo dňa  ]


Vianočný suchár


POTREBNÉ PRÍSADY

400 g hladkej múky 400 g práškového cukru 2 ks vanilkový cukor 10 bielkov (z 10 vajec bielky) 2-3 hrste orechov (mandle, lieskovce,orechy)

POSTUP PRÍPRAVY

Z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme cukor, a nakoniec všetky orechy ( čím viac druhov orechov, tým je krajší po nakrájaní, ale dá sa spraviť aj z jedného typu orechov), pomiešame už len s vareškou.
Vymastíme a vymúčime dva srnčie chrbáty( možno aj tri podľa dĺžky formy). Cesto do nich nalejeme len do polovice, lebo cesto pri pečení vyskočí.Pečieme pri 180 stupňoch. Upečené je to ako koláč, špáratkom skúsime či už je upečený, nie je to ešte tvrdé ako suchár. Necháme odležať zabalené v utierke do druhého dňa na chladnejšom mieste.Na druhý deň pokrájame na tenké plátky (1-2mm), ja to krájam na krájači, ale dá sa to aj nožom. Poukladáme na plech vedľa seba a dáme už len dosušiť do trúby tak na 70 stupňov, a sledujeme ho, aby nezhnedol, to už je znak toho, že je tam dlho a prihára, ale chutí aj taký , občas sa to stane aj mne. Ja ho tam dám na takých 10 minút, vyberiem a on ešte doschne aj na plechu vonku z trúby. Stačí úplne krátko, lebo krajší taký bledý. A potom je už taký chrumkavý krehký! Dáme do krabice a odložíme na suché miesto. U nás ako sa dá na stôl, tak sa veľmi rýchlo zje. Chrúmeme, chrúmeme a zrazu už nie je.
A ešte taká rada, zo žĺtkov z 10 vajec, čo nám zostali, potom robím žĺtkové orechové tyčinky.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Takto to vyzerá v mise
A môžu ísť do trúby
Takto vyzerajú vyklopené z formy
A krájame na krájači
A ideme sa sušiť Niekedy sa ani mne nepodarí narezať ho rovnako, ale on je pekný aj s dierkami, lebo čím tenší tým chrumkavejší.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Slaný ryžový nákyp | Vianočný suchár | Orechový krém >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Danka N. (DankaN) ID 10005, mimibazar.sk/dankan (12.12.2016, 18:25)
Zuzka odkedy som objavila tento receptik tak to peciem uz zo 6 rokov.Kedysi ma tymto zasobovala jedna mila pani...ale recwpt som nikdy nedostala...nestihla....Tak som vdacna kazdym rokom ze ste ho tu dali a nechali...Ked som niekam aj zalozila ten svoj tak som nasla v nudzi TU (Y)
ODPOVEDAŤ
Danka N. (DankaN) ID 10005, mimibazar.sk/dankan (20.12.2013, 14:58)
zase som stratila recept ale tento tu je stale tak ma to teší...idem na to :)
(Y)
ODPOVEDAŤ
zuzana č. (zuzaxa) ID 7355 (12.12.2008, 20:11)
Jééé veľmi sa teším, že sa páči a teda najmä chutí aj Vám!!! (L)
Ja ho skladujem v krabici a radšej na suchom mieste , aby nezvlhol. Na balkóne by som sa asi bála, že zvlhne. Ale ak je to odskúšané ako píše Janka, tak prečo nie. Ale vydrží aj do mesiaca, posielala som kamoške do Írska minulý rok Vianočné pečivo a aj suchár,dlho cez sviatky cestovali poštou a prišli v poriadku a aj chutili. Ale u nás sa vééééľmi rýchlo zje..... |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Alena H. (Alikahrad) ID 47624 (7.12.2008, 17:58)
Dakujem za skvostný recept :) vyskusala som ho a je uuuplne perfekty, naozaj je problem sa zastavit pri jeho jedeni :)
chcela by som sa opytat, ci ma niekto skusenosti so skladovanim suchara, ako dlho vydrzi??ak sa ovsem hned nezje :)
ODPOVEDAŤ
jana š. (jasal) ID 46921 (8.12.2008, 9:03)
Ja ho skladujem - ak mám čo skladovať, - tak v plechovej krabici, v tomto období na balkóne.
ODPOVEDAŤ
jana š. (jasal) ID 46921 (7.12.2008, 17:11)
všetky, ktoré tvrdíte, že tento suchár je skvelý - máte 100% pravdu. Ja doňho dávam okrem orechov aj sušené ovocie- slivky, hrozienka , marhule, ananás, papayu,
ODPOVEDAŤ
zuzana č. (zuzaxa) ID 7355 (upravené 5.12.2008, 20:48)
Maminky ja viem, že sú rôzne varianty na tento recept. Ja som sem dala ten môj, ako ho robím ja,ale samozrejme beriem Vaše komentáre.
A ospravedlňujem sa tej pani čo ho tu už vložila, ja som to nevedela, a keby som to bola vedela tak ho nevložím. Takže prepáčte, nechcela som sa Vás tým dotknúť a ani netvrdím, že som ten recept vymyslela ja. Dala mi ho raz jedna kamarátka z Novej Bane. A mám rôzne kuchárske knihy a nikde v nich nie je, tak zato som sa chcela s Vami oň podeliť. Ak tu na mimi receptoch niekedy vidím ryžový nákyp aj 10x za týždeň, tak to už sa mi zdá prehnané.
Tak odkazujem tým, maminkám ktoré ho skúsia, že je fajnový,osvedčený,robím ho viac-krát do roka, a čím tenšie nakrájaný ,tým je lepší,chrumkavejší. Veľmi dôležité ho je nakrájať na tenko!
Prajem Krásne Vianoce či už so suchárom alebo bez neho!!!!
ODPOVEDAŤ
Mária P. (Mayka) ID 13577 (29.11.2008, 22:50)
Tak tieto suchare som jedla naposeldy asi pre 14 rokmi ked som chodila na strednu skolu a dlho som hladala receptik. Vdaka Uricete ich tenot rok vyskusam.
ODPOVEDAŤ
Danka N. (DankaN) ID 10005, mimibazar.sk/dankan (9.12.2011, 15:15)
Ja ho mam ulozeny uz od minuleho roku, tiez som hladala dlho, tento sa mi páči, aj vysledok stoji za to a robievala ho jedna pani...davno dávno....som rada ze som opäť okúsila tuto užasnu chut. Mám najradšej ked su nakrájane uplne na tenulilinko :o))) Práve dnes sa pečie 1. várka :o) (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Helena P. (Hela17) ID 23679 (29.11.2008, 22:31)
Ja ich pečiem každý rok toľko, že je z nich plná igelitová taška . Robím s primiešaním vlašských orechov, lieskovcov, mandlí a minulý rok som skúsila malé kúsky horkej čokolády a mali najväčší úspech - len tieto sa najhoršie režú na krájači.
Moja obdoba - 200g orieškov (alebo podľa výberu - dávam aj kúsok menej), 2 celé vajcia, 150g cukru a 150g hladkej múky - s ručným šľahačom vymiešam, pridám oriešky a zvyšok je presne tak ako u Zuzky.
ODPOVEDAŤ
Sisa M. (muckom) ID 2617 (29.11.2008, 18:00)
toto chcem určite skúsiť lebo to veľmi ľubim len zatiaľ som to nerobila ja (L) (kolednici) (banky)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (29.11.2008, 17:06)
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1552
ODPOVEDAŤ
Katarína P. (kackarinka) ID 22981, mimibazar.sk/kackarinka (29.11.2008, 12:50)
toto je môj najobľúbenejší vianočný koláč... ale ja to poznám že na jedno bielko ide 30g múky a 30g cukru....... (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
JANA B. (JOHNINKA) ID 9504, mimibazar.sk/johninka (29.11.2008, 18:12)
:-pja to tiez poznam s jednym bielkom :-p...a nedavam to do formy,len tak upecem bochnik a rucne nakrajam na asi 3mm hrubku...babka to piekla hocikedy (zajic)..u mna to bude kazde vianoce (banky)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu