
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
zuzana č. (zuzaxa) ID 7355 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) Vianočný suchár[ recept č. 9010 zo dňa 29.11.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 400 g hladkej múky 400 g práškového cukru 2 ks vanilkový cukor 10 bielkov (z 10 vajec bielky) 2-3 hrste orechov (mandle, lieskovce,orechy) POSTUP PRÍPRAVY Z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme cukor, a nakoniec všetky orechy ( čím viac druhov orechov, tým je krajší po nakrájaní, ale dá sa spraviť aj z jedného typu orechov), pomiešame už len s vareškou. Vymastíme a vymúčime dva srnčie chrbáty( možno aj tri podľa dĺžky formy). Cesto do nich nalejeme len do polovice, lebo cesto pri pečení vyskočí.Pečieme pri 180 stupňoch. Upečené je to ako koláč, špáratkom skúsime či už je upečený, nie je to ešte tvrdé ako suchár. Necháme odležať zabalené v utierke do druhého dňa na chladnejšom mieste.Na druhý deň pokrájame na tenké plátky (1-2mm), ja to krájam na krájači, ale dá sa to aj nožom. Poukladáme na plech vedľa seba a dáme už len dosušiť do trúby tak na 70 stupňov, a sledujeme ho, aby nezhnedol, to už je znak toho, že je tam dlho a prihára, ale chutí aj taký , občas sa to stane aj mne. Ja ho tam dám na takých 10 minút, vyberiem a on ešte doschne aj na plechu vonku z trúby. Stačí úplne krátko, lebo krajší taký bledý. A potom je už taký chrumkavý krehký! Dáme do krabice a odložíme na suché miesto. U nás ako sa dá na stôl, tak sa veľmi rýchlo zje. Chrúmeme, chrúmeme a zrazu už nie je. A ešte taká rada, zo žĺtkov z 10 vajec, čo nám zostali, potom robím žĺtkové orechové tyčinky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Takto to vyzerá v mise ![]() A môžu ísť do trúby ![]() Takto vyzerajú vyklopené z formy ![]() A krájame na krájači ![]() A ideme sa sušiť Niekedy sa ani mne nepodarí narezať ho rovnako, ale on je pekný aj s dierkami, lebo čím tenší tým chrumkavejší. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Danka N. (DankaN) ID 10005, mimibazar.sk/dankan (12.12.2016, 18:25) |
Zuzka odkedy som objavila tento receptik tak to peciem uz zo 6 rokov.Kedysi ma tymto zasobovala jedna mila pani...ale recwpt som nikdy nedostala...nestihla....Tak som vdacna kazdym rokom ze ste ho tu dali a nechali...Ked som niekam aj zalozila ten svoj tak som nasla v nudzi TU ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Danka N. (DankaN) ID 10005, mimibazar.sk/dankan (20.12.2013, 14:58) |
zase som stratila recept ale tento tu je stale tak ma to teší...idem na to ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
zuzana č. (zuzaxa) ID 7355 (12.12.2008, 20:11) |
Jééé veľmi sa teším, že sa páči a teda najmä chutí aj Vám!!! ![]() Ja ho skladujem v krabici a radšej na suchom mieste , aby nezvlhol. Na balkóne by som sa asi bála, že zvlhne. Ale ak je to odskúšané ako píše Janka, tak prečo nie. Ale vydrží aj do mesiaca, posielala som kamoške do Írska minulý rok Vianočné pečivo a aj suchár,dlho cez sviatky cestovali poštou a prišli v poriadku a aj chutili. Ale u nás sa vééééľmi rýchlo zje..... ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Alena H. (Alikahrad) ID 47624 (7.12.2008, 17:58) |
Dakujem za skvostný recept ![]() ![]() chcela by som sa opytat, ci ma niekto skusenosti so skladovanim suchara, ako dlho vydrzi??ak sa ovsem hned nezje ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | jana š. (jasal) ID 46921 (8.12.2008, 9:03) |
Ja ho skladujem - ak mám čo skladovať, - tak v plechovej krabici, v tomto období na balkóne. | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
jana š. (jasal) ID 46921 (7.12.2008, 17:11) |
všetky, ktoré tvrdíte, že tento suchár je skvelý - máte 100% pravdu. Ja doňho dávam okrem orechov aj sušené ovocie- slivky, hrozienka , marhule, ananás, papayu, |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
zuzana č. (zuzaxa) ID 7355 (upravené 5.12.2008, 20:48) |
Maminky ja viem, že sú rôzne varianty na tento recept. Ja som sem dala ten môj, ako ho robím ja,ale samozrejme beriem Vaše komentáre. A ospravedlňujem sa tej pani čo ho tu už vložila, ja som to nevedela, a keby som to bola vedela tak ho nevložím. Takže prepáčte, nechcela som sa Vás tým dotknúť a ani netvrdím, že som ten recept vymyslela ja. Dala mi ho raz jedna kamarátka z Novej Bane. A mám rôzne kuchárske knihy a nikde v nich nie je, tak zato som sa chcela s Vami oň podeliť. Ak tu na mimi receptoch niekedy vidím ryžový nákyp aj 10x za týždeň, tak to už sa mi zdá prehnané. Tak odkazujem tým, maminkám ktoré ho skúsia, že je fajnový,osvedčený,robím ho viac-krát do roka, a čím tenšie nakrájaný ,tým je lepší,chrumkavejší. Veľmi dôležité ho je nakrájať na tenko! Prajem Krásne Vianoce či už so suchárom alebo bez neho!!!! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Mária P. (Mayka) ID 13577 (29.11.2008, 22:50) |
Tak tieto suchare som jedla naposeldy asi pre 14 rokmi ked som chodila na strednu skolu a dlho som hladala receptik. Vdaka Uricete ich tenot rok vyskusam. | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Danka N. (DankaN) ID 10005, mimibazar.sk/dankan (9.12.2011, 15:15) |
Ja ho mam ulozeny uz od minuleho roku, tiez som hladala dlho, tento sa mi páči, aj vysledok stoji za to a robievala ho jedna pani...davno dávno....som rada ze som opäť okúsila tuto užasnu chut. Mám najradšej ked su nakrájane uplne na tenulilinko :o))) Práve dnes sa pečie 1. várka :o) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Helena P. (Hela17) ID 23679 (29.11.2008, 22:31) |
Ja ich pečiem každý rok toľko, že je z nich plná igelitová taška . Robím s primiešaním vlašských orechov, lieskovcov, mandlí a minulý rok som skúsila malé kúsky horkej čokolády a mali najväčší úspech - len tieto sa najhoršie režú na krájači. Moja obdoba - 200g orieškov (alebo podľa výberu - dávam aj kúsok menej), 2 celé vajcia, 150g cukru a 150g hladkej múky - s ručným šľahačom vymiešam, pridám oriešky a zvyšok je presne tak ako u Zuzky. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Sisa M. (muckom) ID 2617 (29.11.2008, 18:00) |
toto chcem určite skúsiť lebo to veľmi ľubim len zatiaľ som to nerobila ja ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (29.11.2008, 17:06) |
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1552 | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Katarína P. (kackarinka) ID 22981, mimibazar.sk/kackarinka (29.11.2008, 12:50) |
toto je môj najobľúbenejší vianočný koláč... ale ja to poznám že na jedno bielko ide 30g múky a 30g cukru....... ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | JANA B. (JOHNINKA) ID 9504, mimibazar.sk/johninka (29.11.2008, 18:12) |
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |