. .. .. .. .. .. .
. .

Masovo-zemiakovy nakyp - RECEPT 7437

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MLETÉ MÄSO

ID 5640 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)


Masovo-zemiakovy nakyp


[ recept č. 7437 zo dňa  ]


Masovo-zemiakovy nakyp


POTREBNÉ PRÍSADY

cca 1,5 kg zemiakov, 3 stredne paradajky, 1 stredna cibula, 1 lyzica oleja, cca 400g mleteho masa (bravcove, resp. miesane hovadzie s bravcovym), 3 lyzice masla, 3 lyzice hladkej muky, 1/8l mlieka, 200g slahackovej smotany, 50g tvrdeho syra, bazalka a tymian (cerstve alebo susene bylinky), sol a cierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Nieco medzi lasagnami a francuzskymi zemiakmi ;)... A veeeelmi dobre ;)

TIP: Medzi jednotlive vrstvy dame par tenkych platkov opecenej anglickej slaninky. Aby nebola mastna tak ju odmastime kuchynskym papierom.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Umyte zemiaky uvarime cca 20 minut vo vode. Potom ich nechame vyhladnut a osupeme. Nakrajame ich na kolieska.
Umyjeme si paradajky, prezeme ich na polovice, vyberieme jadierka a "vodu" a zo zvyska nakrajame kocky...
Cibulu nadrobno narezeme a do skolovita oprazime na oleji.
K cibuli pridame maso a z prudka opakame asi 5 minut...
...Ked je pekne maso opecene okorenime ho ciernym korenim a osolime.
Po odstaveni, primiesame paradajky a bylinky.
Maslo si roztopime, pridame muku, za staleho miesania prilejeme mlieko a smotanu.Osolime, okorenime a nechame prejst varom. Ku koncu pridame nastruhany syr, ktory nechame v omacke roztopit...
Pripravime si zapekaciu misu, jemne ju vymastime a vysypeme mukou alebo jemnou struhankou... Potom postupne vrstvime nakrajane zemiaky, maso a omacku, nakoniec dame zase zemiaky a pripadne este zvysok omacky. Vrch mozeme posypat este bazalkou. Zapekame asi 30-40 minut vo vyhriatej rure na cca 175°C. Dobru chut ;)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Zmrzlinky | Masovo-zemiakovy nakyp | Kuracie ragú v pomarančovej omáčke >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Lubica N. (Luno) ID 25527 (29.4.2009, 11:10)
Evi dnes som robila tvoj receptik,no nieco uzasne (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp),vsetkym velmi chutilo.Dakujem a tesim sa aj na buduce (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello).Lubica
ODPOVEDAŤ
Eva V. (vinka) ID 5640, mimibazar.sk/vinka (5.5.2009, 13:17)
som rada, ze chutilo (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana H. (adri.h) ID 55855, mimibazar.sk/adrih (29.9.2008, 13:42)
Evi, super !!! (clamp) (clamp) (clamp) Robila som sice s mensou obmenou - taveny syr namiesto tvrdeho, provensalske korenie namiesto tymianu, ale mali obrovsky uspech u deti aj u manzela. Dakujeme za skvely recept (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva V. (vinka) ID 5640, mimibazar.sk/vinka (30.9.2008, 18:27)
som rada, ze chutilo, my sme to tiez zacali robit len nedavno a veeelmi nam chuti (pl)
Inac ja som tiez tymian vymenila za ine bylinky, mala som nejaku bylinkovu zmes...
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu