Lucia H. (gupka) ID 9968 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 551 návštěvníkov)
Krém z ľadových gaštanov alebo bielej čokolády+karamelový
[ recept č. 7420 zo dňa 18.9.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
tri 250ml šľahačkové smotany 33%, tri kusy tyčinky ľadových gaštanov ALEBO dve biele čokolády
POSTUP PRÍPRAVY
Tento krem si mozte pripravit aj s BIELOU COKOLADOU alebo KINDER TYCINKAMI, kofilou atď. Na tri slahacky stacia dve biele Milka cokolady. POSTUP*****smotany dáme do hrnca a dáme variť a už počas zohrievania pridáme ľadové gaštany a necháme prevariť, za stáleho miešania, musí chvíľu vrieť. Potom treba hmotu nechať do druhého dňa v chladničke -MINIMÁLNE 12 hodín!!! (ale kľudne aj na dlhšie) a na druhý deň vyšľahať do tuha. Je výborný do torty alebo na rezy s piškótovým cestom. Pridala som postup na výrobu karamelového krému do veterníkov, nemá chybu!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
TYČINKOVÝ:
tu nám šľahačka aj s tyčinkami vrie, treba miešať
vyšľahaný krém na druhý deň (akonáhle bude krém hustý hneď prestať šľahať aby sa nezgrcol, mne sa to ešte nestalo, ale niekomu áno)
Z BIELEJ ČOKOLÁDY:, na tortu normálnej veľkosti stačí krém aj iba z dvoch šľahačiek a jednej čokolády
KARAMELOVÝ: 6 PL kryštálového cukru necháme skaramelizovať do hneda, až začne trošku dymiť....aby mal tú správnu nahorkastú príchuť...
a hneď tam prilejeme dve šľahačky (lepšie sú horúce, menej to potom prská)
necháme karamel dobre rozpustiť a rozvariť, necháme vychladnúť a odložíme do chladna...MINIMÁLNE na 12-24 hodín!!!
po dvanásťhodinovom spánku (ale čím dlhšie, tým lepšie) v chladničke vyšľaháme...najprv je to veľmi riedke...
šľaháme na najvyšších obrátkach až do vtedy, kým nezačne hustnúť...
do tuha vyšľaný karamelový krém, chvíľu to trvá, kým sa vyšľahá....tento je najsamlepší do veterníkov
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 119 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |
| Michaela C. (michaela2107) ID 129046 (13.3.2011, 13:49) |
chcem sa opytat ci mi niekto nevie poradit ake ovocie sa hodi k tomu kremu z ladovych gastanov? rozmyslam ze ananas hmm co si myslite idem robit o tyzden tortu |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (14.3.2011, 12:55) |
banány určite, iné neviem posúdiť, neskúšala som, možno niekto ešte poradí |
ODPOVEDAŤ |
| Adela B. (nelly1971) ID 42759 (13.3.2011, 14:08) |
ja dávam k tomuto krému len jahody a banány |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (9.3.2011, 20:43) |
Chcela by som sa spýtať, že či sú tie šľahačky 250ml.. 3x 250ml šľahačky a 3 kusy ľadových gaštankov? Keby som chcela gaštanky nahradiť napr. kinder čokoládou, tak koľko jej potrebujem? |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (14.3.2011, 13:04) |
áno, sú to šľahačky 250ml a + 3ks gaštany.....na jednu 250ml smotanu cca 100g kinder čokolády |
ODPOVEDAŤ |
| | | Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (16.3.2011, 16:39) |
Ďakujem Už som plnu skúsila s ľadovými gaštanmi a bola skvelá |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Lucia H. (gupka) ID 9968 (18.3.2011, 16:25) |
Luci, teší ma to a ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Henika T. (dundiky) ID 23575, mimibazar.sk/dundiky (27.2.2011, 14:24) |
Lucka, chystám sa na tvoju karamelovú šľahačku,chcem robiť tortičku,ktorá by mala mať túto šľahačku,salkový krémik ale neviem,aký korpus...čo by si mi poradila?? |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (upravené 28.2.2011, 18:57) |
Henika, neviem či neodpovedám neskoro.....ja najčastejšie používam korpus buď od Dáši- mramorový http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2904 alebo rozpis na poschodovú je tu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4191 a pre mňa úplne naj je obyčajný piškótový bez PDP : 6 vajec, 6PLmuky, 6PLcukru, vyšľahám bielky zvlášť so štipkou soli, opatrne zmiešať s vyšlahanými žĺtkami s cukrom a múkou, najprv zmiešať vyšľahané žltka s múkou a postupne pridať vyšľahané bielka, zmiešať zľahka..tento som piekla dlhé roky (kým nebolo MMB), treba ho piecť pomalšie, ale keď sa vydarí, tak je ako pierko |
ODPOVEDAŤ |
| | | Henika T. (dundiky) ID 23575, mimibazar.sk/dundiky (28.2.2011, 22:04) |
Lucka...tak už mám napečené piekla som klasický piškótový korpus z 5 vajec,ale ja šľaháme celé vajcia lenivá som to gazdiná tortička sa vydarila a tá karamelvá šľahačka je úžasná |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.3.2011, 15:16) |
tiež som to minule niekde v telke videla že vyšľahali najprv bielka a potom do toho nahádzali žĺtka a spolu vyšľahali a ja vždy na to zabudnem super, som rada že sa tortička podarila a chutila oslávencovi všetko naj naj ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Andrea K. (ajka pp) ID 19448 (21.2.2011, 8:22) |
Ahoj. Po vychladení bol krém super, aj chuťou, aj konzistenciou. Ale pri šľahaní sa mi zrazil. Neviete, kde som urobila chybu, prešľahala som ho, alebo čím to mohlo byť? Ďakujem. |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (24.2.2011, 20:08) |
och, tak to sa mi nestalo, takže netuším čím by to mohlo byť keď niečo zistím napíšem |
ODPOVEDAŤ |
Věra N. (Věra N.) ID 75068 (21.1.2011, 9:09) |
|
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (24.2.2011, 20:06) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Anna I. (anna1) ID 15757 (20.1.2011, 11:30) |
Lucka chcem sa spýtať či sa dá tento Karamelový krém použiť aj na túto http://www.tortyodmamy.sk/?q=prevratena-torta tortu. |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (20.1.2011, 15:57) |
Jéj, tiež som nad tým hútala nedávno že tam dám tento krém, lebo aj ja chcem urobiť túto prevrátenú tortu, podľa mňa by mohol byť, ale vyskúšané to zatiaľ nemám nám ten salkový krém totiž nechutí, určite to skúsim s týmto krémom, len až v marci moc som nepomohla...že? |
ODPOVEDAŤ |
| | | Janette M. (Zinka16) ID 75844 (21.2.2011, 8:31) |
Lucka, keď budeš robiť s týmto krémom, daj vedieť. Ja som prevrátenú robila (mám ju v receptoch http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36254&user=75844) a bála som sa dať aj lekvár pod plnku, aby sa mi to celé nerozpadlo, potom mi tam ale tá kyslosť chýbala. Táto šľahačková plnka je podľa mňa málo "tuhá", aby to držala pri prevracaní pokope - tak som ozaj aj ja zvedavá. |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Lucia H. (gupka) ID 9968 (24.2.2011, 20:06) |
aha, tak to budem musieť ešte premyslieť s tou plnkou keď musí byť tuhšia....ďakujem za komentárik, keby som to skúsila predsa len s touto, tak určite napíšem |
ODPOVEDAŤ |
| | | Anna I. (anna1) ID 15757 (20.1.2011, 16:26) |
Ďakujemaj tak za komentár ja ju idem robiť dcerke na meniny nabudúci týždeň (Emma) dám vedieť ako to dopadlo . |
ODPOVEDAŤ |
| Katarina B. (zivoth) ID 35807 (16.1.2011, 9:09) |
ahojte diecata, prosim vas, ako dlho vydrzi taka torta s kremom? da sa takyo krem po vyslahani aj zafarbit? |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (17.1.2011, 16:42) |
katka, veru neviem ako dlho vydrzi tri dni urcite a farbit sa asi bude dat, ale asi skor pred slahanim..neskusala som |
ODPOVEDAŤ |
darina g. (dupo) ID 152254 (25.11.2010, 0:26) |
Tie plnky sú úplne suprové |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.11.2010, 22:41) |
|
ODPOVEDAŤ |
Zuzana Pintová (ZuziHomey) ID 129551 (24.11.2010, 7:31) |
Prosim o radu, chcem vyskusat, ale neviem ze ako dlho treba varit? |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (24.11.2010, 23:08) |
Zuzi, stačí chvíľu, len aby prevrela, resp.aby sa čokoláda dobre rozpustila, to je všetko, nemusí sa variť, len nechať zovrieť a vypnúť. Len karamel trvá dlhšie kým sa rozpustí. Čokoláda je hneď. |
ODPOVEDAŤ |
| | Zuzana Pintová (ZuziHomey) ID 129551 (26.11.2010, 14:40) |
Dakujem, neuveritelne dobre, 2 dni som nechala v chladnicke, a ja mam doba philips kuchynsky robot, a s tym velmi rychlo 3- 4 min a bolo vyslahane. |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.11.2010, 22:41) |
super, teším sa, papa |
ODPOVEDAŤ |
| Silvia K. (sku) ID 31683 (12.11.2010, 17:18) |
Tak ja som sa dnes na toto odhodlala, že či sa zadarí, kedže takmer vôbec nepečiem a niečo takého som v živote nerobila a predstavne si na moju obrovskú radosť sa to podarilo, robila som s bielou čokoládov, dala som jeden stužovač a ponorným mixérom som za chviľočku vyšlahala takú plnku ako lusk chutí to fantasticky, dakujem za receptík. |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (12.11.2010, 21:52) |
Juj, Silvi, tak si dnes pekne potešila ďakujem, som rada že sa tak dobre podaril |
ODPOVEDAŤ |
| Martina J. (macka449) ID 39933 (1.10.2010, 8:37) |
PROSIM, kto mi poradí???? Včera som si chystala plnku z bielej čokolády. Šlahačka rajo 0,5l + 200g bielej Milky, dnes ráno pozerám na ten krem a tam sa mi spravila taká 2mm vrstva stuhnutého masla. Čo s tým? Bojím sa to tam nechať, že to nevyšlahám dohladka, ale keď to dám preč, tak neviem či bude šlahačka držať!?!?!?!?! Nemáte s tým niekto skúsenosť???? Prosím poradte poobede ho potrebujem šlahať.Plnku robievam z varovej čokolády a nikdy sa mi to nestalo. |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.10.2010, 8:57) |
Martinka, ja myslím že nechať tak, lebo ten tuk drží smotanu pokope, aj mne sa to stalo a vyšľahala sa v pohode |
ODPOVEDAŤ |
| | | Martina J. (macka449) ID 39933 (1.10.2010, 21:30) |
Ďakujem pekne za radu Lucka Ja som hneď volala aj kamarátke a ona mi tiež poradila aby som to tam nechala, lebo vlastne to mi bude držať tú šlahačku. A chcem sa pochváliť, že šľahačka sa mi vyšlahala super. Chuťovo je super, no proste "nebíčko v papulke" Ešte raz Ti ďakujem a prajem nech sa darí, ahoooj |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Lucia H. (gupka) ID 9968 (3.10.2010, 10:57) |
tak to je uplne super a dakujem krasne |
ODPOVEDAŤ |
Ema J. (emajar) ID 130724 (25.7.2010, 21:04) |
A dá sa takýto krém poťahovať MMF? skúšal niekto? |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (25.7.2010, 21:21) |
Emka, dá sa, ale krém treba dať len dovnútra a pod poťah (na povrch a boky torty)len maslo s cukrom, tortu dať pred poťahovaním dobre schladiť, čítala som to niekde v komentároch |
ODPOVEDAŤ |
Katarina P. (katiq) ID 3420 (25.7.2010, 13:19) |
baby skusal to niekto z tou kinder cokoladkou? kolko tych tyciniek kinder coko mam dat na jednu slahackovu smotanu? dakujeeeem |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (25.7.2010, 21:18) |
100g na jednu šľahačku |
ODPOVEDAŤ |
Lucia P. (lusyP) ID 105064 (25.6.2010, 13:58) |
Ahoj gupka, tento krem je fantasticky, uz som robila s cokoladou, ale teraz som robila zakazku pre babu, ktora nemoze kakao, tak som spravila karamelovy...a aj sa krasne vyslahal, aj som naplnila tortu...ale tak sa v duchu bojim, ci nahodou nemoze zacat tiect...akoze netecie, pekne drzi uz pol hodinu v torte...preto sa chcem uistit, ze ked sa raz pekne vyslahal, bol tuhy, tak nemoze pustit...vsak nie... |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (29.6.2010, 13:58) |
Luci, dlhšie som tu nebola ked sa pekne vyšľahal tak nepustí a ak sa ešte naplní a nechá stuhnúť dúfam, že to dopadlo dobre Luci |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia P. (lusyP) ID 105064 (27.6.2010, 22:01) |
Krem bol krasne tuhy a mal uspech )) ved aj ja som vylizovala hrniec do posledneho hltu proste, bol perfektny no uzasne su tie smajliky |
ODPOVEDAŤ |
| | | Lucia H. (gupka) ID 9968 (29.6.2010, 13:59) |
jáj, Luci práve som odpovedala na prvý komentárik a teraz pozerám že to dopadlo fantasticky, tak sa tešííííííííííííííííííííííím a ĎAKUJEM |
ODPOVEDAŤ |
| Katarína R. (Hersi) ID 85661 (15.6.2010, 11:24) |
akurat som zohrievala s kinderkami.. stane sa tomu nieco ak to nechame v chladnicke 24,alebo aj 48 hod? -ci sa to nepokazi |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (15.6.2010, 11:39) |
Nie Katka, nepokazí, ja to mávam bežne v chladničke dlhšie |
ODPOVEDAŤ |
| | | Katarína R. (Hersi) ID 85661 (15.6.2010, 12:21) |
dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Lucia H. (gupka) ID 9968 (15.6.2010, 13:03) |
Katka za málo na akú chutnú jahôdku si sa zmenila |
ODPOVEDAŤ |
| Maja c. (macis) ID 63536 (upravené 1.6.2010, 15:25) |
Baby, ak nechce tuhnut dajte tam stuzovac " za studena" od Dr. Oetkera, je to perfektna vecicka mne sa doteraz vzdy podaril..používam slahacku 1l balenie Rajo creme patiserie |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (15.6.2010, 11:40) |
Majka, vďaka za tip a tú šľahačku musím pozrieť, takú som ešte nevidela |
ODPOVEDAŤ |
| | | Maja c. (macis) ID 63536 (15.6.2010, 21:59) |
Lucia, ja ju kupujem u nas v CBA obchode, aj to len ja ju vsetku vykupim teraz som si objednala 2 kartony |
ODPOVEDAŤ |
| Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (31.5.2010, 9:30) |
No mne sa krém z bielej čokolády nepodaril najprv mi vôbec nešiel vyšľahať a potom začal hustnúť a stále sa mi nezdal dosť tuhý a zrejme som ho prešľahala..pustil šťavu a zgrcol sa etšeže som správne predpokladala, že sa mi ôže niečo podobné pritrafiť a mala som nakúpené veci na vanilkovomaslový krém tak snáď nabudúce.,keď budem robiť tortičku len pre rodinku, sa podarí |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (31.5.2010, 20:06) |
Joj, Janka..to ma veľmi mrzí ešte že si taká prezieravá a zachránila situáciu, keď sa doň ešte niekedy pustíš, tak držím moc-moc palce |
ODPOVEDAŤ |
| | | Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (31.5.2010, 21:36) |
Nooo, myslím, že cez weekend ho skúsim ešte raz a budem ho chladiť aspoň 36 hodín a dám tam pre istotu stužovač |
ODPOVEDAŤ |
| Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (27.5.2010, 16:28) |
Môžte mi poradiť ? Chcem robiť krém z bieleij čokolády, treba tam dávať stužovač, či nie ? Ďakujem za radu |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (28.5.2010, 8:37) |
Janka, ja som stužovač zatiaľ do tohoto krému nedávala, ale môže sa dať ak nejde vyšľahať |
ODPOVEDAŤ |
| Maria B. (mia1000) ID 94454 (7.5.2010, 11:29) |
tiež používam iba 30% smotanu z Lidla, je najlacnejšia a chuťovo výborná a ešte sa mi nestalo že by sa mi nevyšľahala inak krémik je fantastický, robievam s ním roládu a decká si ju objednávajú na každú oslavu skvelý receptík |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (10.5.2010, 15:00) |
No to je výýýborná správa Ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
Jana H. (janka_pn) ID 49859 (24.4.2010, 11:18) |
dala som dve iba 30 percentne slahacky, dve varove cokolady, chladlo to cca 12 hodin a vyslahalo sa to pekne , som zvedava ako to este potiahnem marschmallows potahom, kedze to robim prvy krat , ale dufam, ze bude chutit |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia H. (gupka) ID 9968 (24.4.2010, 13:40) |
Janka, ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 119 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |