. .. .. .. .. .. .
. .

Čokoládová torta zo 600g čokolády - RECEPT 24133

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 139575 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Čokoládová torta zo 600g čokolády


[ recept č. 24133 zo dňa  ]


Čokoládová torta zo 600g čokolády


POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS: 200g čokolády (60-70%-nej), 200g masla, 1PL instantnej kávy, 170g hladkej múky, 1 ČL prášku do pečiva, 1/2 ČL sódy, 400g cukru, 25g tmavého kakaa, 3 vajcia, 75 ml bieleho acidka (alebo cmaru)\\\\r\\\\nGENEŠOVÝ KRÉM: 300ml smotany na šľahanie, 400g čokolády (60-70%nej), 1PL cukru, 1PL medu, 50g masla

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept mám z internetu, no pozmenila som krém. Recept na krém mám z TV paprika a je naozaj fantastický. Táto torta je samá čokoláda. Ja som ju piekla priateľovi na 30-tku, lebo ten je na čokoláde závislý :), Je naozaj lepšie, ak je použitá čokoláda 60-70%-ná je to veľmi poznať na chuti. Prípadne sa môže skombinovať do korpusu, 100g 60-70%-nej a 100g klasickej čokolády na varenie. \\\\r\\\\n\\\\r\\\\nTakže POSTUP:\\\\r\\\\n\\\\r\\\\nKruhovú formu si vymastíme maslom, a kraje vysypeme strúhankou. Na spodok dáme papier na pečenie.\\\\r\\\\n\\\\r\\\\nKORPUS:\\\\r\\\\n\\\\r\\\\n200g čokolády nalámeme do hrnca, pridáme 200g masla nakrájaného na kocky a všetko zohrievame vo vodnom kúpeli. 1PL instantnej kávy zalejeme vriacou vodou a keď sa nám čokoláda s maslom rozpustia, prilejeme zaliatu kávu a miešame, kým sa masa nespojí. \\\\r\\\\n\\\\r\\\\nV inej miske zmiešame sypké suroviny (je naozaj najlepšie, keď sa sypké suroviny miešajú najprv zvlášť). Takže do misy dáme 170g hladkej múky, 1PL prášku do pečiva a 1/2PL jedlej sódy, 400g cukru a 25g kakaa a miešame tak, aby v zmesi neboli žiadne hrudky. \\\\r\\\\nDo ďalšej misky rozbijeme 3 vajcia a pridáme 75ml bieleho acidka (alebo cmaru) a spolu trocha vyšľaháme (zmes stačí napeniť). \\\\r\\\\nPotom zmes vajec a cmaru prilejeme do misky s múkou a na to prilejeme zmes rozpustenej čokolády a zmiešame. Po premiešaní nalejeme celú zmes do tortovej formy a dáme piecť do trúby vyhriatej na 160° (pri teplovzdušnej na 140°C) a pečieme 1 hodinu a pol. \\\\r\\\\nKým sa korpus pečie, pripravíme si krém.\\\\r\\\\n\\\\r\\\\nKRÉM:\\\\r\\\\nVo vodnom kúpeli rozpustíme 400g 60-70%-nej čokolády, pridáme 50g masla, 300g smotany na šľahanie (stačí aj 1 kelímok - na ňom sa píše 270ml), pridáme 1 PL cukru a 1PL medu a pomaličky miešame. Keď je už v zmesi aj šľahačka, nemusíme zmes rozpúšťať v kúpeli, môžme to dať aj na sporák, rýchlejšie sa to tak spojí a zmes sa nám neprihorí, no treba miešať. \\\\r\\\\n\\\\r\\\\n\\\\r\\\\nDOKONČOVANIE:\\\\r\\\\n To že je korpus upečený, zistíme tak, že doňho pichneme špajdlou a keď sa neprilepí cesto, korpus je upečený. Vyberieme na dosku, preklopíme, aby sme ľahko dali preč papier na pečenie, odnímeme formy, korpus by mal ísť von veľmi ľahko, a stiahneme papier na pečenie. Necháme vychladnúť. po vychladnutí rozrežeme na polovicu (kto má odvahu môže rezať aj na 3 časti), a naplníme krémom, ktorý by mal byť tiež vychladnutý, no neminieme všetok, lebo zo zvyškom budeme natierať tortu. Keď je plnka na korpuse, zakryjeme vrchom korpusu a natierame zvyškom krému (najlepšie sa natiera plochým príborovým nožom) a dáme do chladničky stuhnúť. \\\\r\\\\nNetreba sa báť natrieť tortu krémom, naozaj krásne stuhne ako čokoládová poleva a krém čo je vnútri ostane krásne vláčny ako náplň v bonbónoch. :) \\\\r\\\\nZdobenie je už na každom zvlášť. Ja som si vyrobila z pravého marcipánu rybku (lebo môj drahý je znamenie ryba) a zo zvyšku som urobila ružičky. bol to môj prvý pokus s marcipánom takže to nieje nič extra, ale hlavné je, že to splnilo účel a potešilo oslávenca :)
<< Tortičkové stretko | Čokoládová torta zo 600g čokolády | Minitortičky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (24.3.2016, 10:43)
(velikonoce19) (velikonoce15)
ODPOVEDAŤ
Andrea K. (ajka pp) ID 19448 (3.2.2011, 13:25)
Ahoj. Zdá sa mi veľa cukru v korpuse, 400g. Ak by som dala polovicu, šlo by to aj tak? Dík
ODPOVEDAŤ
Mili R. (tesorino) ID 73757, mimibazar.sk/tesorino (8.6.2010, 18:30)
Pani Annamaria, chtela bych velmi upect tento krasny a vyborne vypadajici dort k narozeninam. Jen jsem se chtela zeptat. Jake mnozstvi vrouci vody jde na tu 1PL kavy? Pak se pridava do korpusu, tak prave nevim, kolik ji tam jde. Dekuji za inspiraci. Doufam, ze se mi podari a aspon z dalky se bude podobat tomu Vasemu (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Annamária J. (Amy1) ID 139575 (11.6.2010, 19:18)
vriacej vody stačí dať do klasického hrnceka (cca2,5dcl) asi tak do jednej tretiny. Držím palce nech sa podarí (L) (L) budem sa tesit ak mi dáte vediet ako sa Vám podarila (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (6.3.2010, 19:51)
(Y) (Y) (Y) fantázia pre čokomaniakov fakt ako stvorená (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Annamária J. (Amy1) ID 139575 (8.3.2010, 11:36)
,-) ,-) ,-) to veru áno, endorfíny sa len tak hrnú (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (2.3.2010, 19:47)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (2.3.2010, 15:21)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (^) (^) (^) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Kamila B. (Sothis) ID 135564 (2.3.2010, 10:51)
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) hned by som si dala.. super receptik, mam prilezitost ho vyskusat, synator bude mat narodeninky.. a on cokoladu naozaj moze.. perfektne..
ODPOVEDAŤ
Annamária J. (Amy1) ID 139575 (2.3.2010, 13:27)
to sa teším :-) , držím palce nech sa podarí (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu