. .. .. .. .. .. .
. .

Plnená paprika v paradajkovej omáčke našej Kristínky - RECEPT 48460

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MLETÉ MÄSO

ID 98707 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)


Plnená paprika v paradajkovej omáčke našej Kristínky


[ recept č. 48460 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

Naša malá miluje paradajkovú polievku i omáčku...troška som si to upravila podľa seba, ale keď je hotová, okamžite má prázdny tanier.... Potrebujeme: 0,5kg balenie mletého mäska (kupujem zmes br. a hov.),ryža(ja dávam guľatú-lepšie sa rozvarí a asi množstvo ako jeden varný sáčok ryže), pasírované paradajky (500g), paradajkový pretlak (140g), 3 papriky, 1-2vajcia, soľ, cukor, ml.škoricu, ml.čierne korenie, ml.rascu, tymián, grilovacie korenie alebo korenie do fašíriek, muškátový oriešok, hl.múku a olej

POSTUP PRÍPRAVY

Postup je veľmi jednoduchý a to sa mi na tom páči....:-)
Ryžu si osmahneme na troške oleja, troška posolíme, zalejeme vriacou vodou (asi dva palce nad ryžu) a na miernom ohni varíme, až kým vodu nevidno...odstavím z plameňa a nechám pekne dôjsť-je potom úžasná...
Mleté mäsko zmiešame s uvarenou ryžou, ochutíme soľou, grilovacím korením, tymiánom, mletou rascou a štipkou ml.čierného korenia, pridáme rozšľahané vajce (aj dve) a vypracujeme super zmes...ňou naplníme vydlabané a umyté 3 papriky(paprík dávam len tri, lebo tie ľúbim len ja)
Z ostatnej zmesi urobíme guľky (asi 8-10ks), ktoré poukladáme na olejom potretý pekáčik alebo zapekaciu misu...guľky upečieme pomaly v rúre...asi pri 160 st., kým nie sú zlatavé...počas pečenia ich otočíme...neprikrývame pekáč...
Kým sa guľky pečú ,naplnené papriky uložíme do menšieho hrnca a zalejeme vriacou vodou, aby boli zakryté...vodu posolíme a varíme, kým vnútro nebude mäkké...tymián v náplni urobí v omáčke zázraky
Uvarenú papriku vyberieme z vody na tanier, vývar necháme schladiť.
V druhom hrnci si urobíme svetlú zásmažku z hladkej múky a oleja, zalejeme trochou studenej vody a dolejeme vývar z paprík...chvíľu povaríme a miešame, aby sa nezhrčkavela...
Pridáme paradajkové pyré alebo pasírované paradajky, paradajkový pretlak, mletú škoricu, cukor, troška korenia a rasce-všetko dávam podľa chuti, ja to stále ochutnávam...necháme povariť, kým sa chute nespoja a nakoniec už do odstavenej omáčky nastúhame máličko muškátového orieška...dodá tomu správny šmrnc...
Nakoniec upečené guľku vložíme do hotovej omáčky, a necháme ich "poplávať"....tým, že sú najskôr upečené, chytia peknú škrupku a potom sú mäkko chrumkavé a voňavé v omáčke.
Papkáme to s varenými zemiačikmi alebo parenou knedľou...
Verím, že i vaše deti si pochutia...:-)
<< BUBLANINA | Plnená paprika v paradajkovej omáčke našej Kristínky | Košík >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Monika H. (jakubko) ID 17181, mimibazar.sk/jakubko (4.12.2016, 8:42)
(Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145, mimibazar.sk/dzaja26 (21.7.2012, 14:02)
(Y)Lenka, roky som varila toto jedlo "klasicky" aj s klasickými koreninami, tvoj
receptoš ma tak zaujal, že dnes som uvarila papriku podľa teba a budem ju pripravovať už len takto. Dala som síce na začiatku varenia podusenú cibuľku, na to pretlak a vodu - iný rozdiel som neurobila. Je SKVELÁ (clamp) (clamp) (clamp) spojenie všetkých korenín, ktoré uvádzaš a pečené guľky vložené do omáčky vytvárajú
neopakovateľnú chuť (D)
Vďaka za výborný recept, už ho mám vytlačený a zaradený medzi obľúbené recepty. (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Lenka Š. (lienok1) ID 98707 (27.8.2012, 21:56)
skúšali sme s tou cibuľkou...hmmmmm-bomba.... (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lenka Š. (lienok1) ID 98707 (8.8.2012, 20:35)
teší ma,že chutilo...ja tiež vyskúšam nabudúce to s tou cibuľkou...bude to niečo nové...vďaka... :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Alžběta K. (betulinka16) ID 210389 (16.7.2012, 19:18)
Včera bola táto mňamka u nás na obed -zbožňujem toto jedlo .
ODPOVEDAŤ
gabriela z. (gabca2408) ID 36679 (17.6.2012, 20:52)
(clamp) (clamp) (clamp)super nápad,najbližšie vyskúšam (L)
ODPOVEDAŤ
Martin Š. (mmaatt) ID 43665, mimibazar.sk/mmaatt (17.6.2012, 20:10)
veľmi zaujímavý recept - hlavne to korenie, ja používam iba soľ a čierne korenie, ale asi skúsim ten tymian, rascu - inak varím všetko v jednom hrnci (aj tie guľky).
ODPOVEDAŤ
Lenka Š. (lienok1) ID 98707 (17.6.2012, 23:29)
aj ja som varievala guľky spolu s ostatnými surovinami, ale raz sa mi stalo, že sa mi akosi rozpadli a odvtedy ich pečiem a až potom vkladám do omáčky...a zdajú sa mi také lepšie... (L)
ODPOVEDAŤ
Martina F. (mata3636) ID 133276 (16.6.2012, 20:17)
tak sa tu nad týmto rcp usmievam, pretože robím pomaly tak isto ako ty, len s dvoma malými rozdielmi: papriky dávam variť rovno s pretlakom a nedávam muškát.oriešok a škoricu. papriky tiež varím tri - dve pre muža a jednu pre syna, ja mám radšej guľky. a tie tiež pečiem v rúre. akurát zajtra mám na pláne variť. ked nezabudnem, pridám foto (F)
ODPOVEDAŤ
Lenka Š. (lienok1) ID 98707 (17.6.2012, 10:29)
:-$ :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu