končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
DOMÁCA MEDICÍNA |
Zuzana R. (rohacka) ID 96812 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Púpavové želé[ recept č. 26499 zo dňa 1.5.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY 220 kvetov púpavy, 1 l vody, 1 pomaranč, 1 - 2 ČL kyseliny citrónovej, 1 kg cukru, Gelfix 1:1 (alebo iný želírovací prípravok) POSTUP PRÍPRAVY Kvety púpavy opláchneme, dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme ošúpaný pomaranč nakrájaný na kocky a kyselinu citrónovu. Premiešame drevenou vareškou a necháme 24 hodín lúhovať. Potom precedíme. Z 1 kg cukru odoberieme 2 lyžice, premiešame s Gelfixom, pridáme k precedenému výluhu a privedieme do varu. Pridáme zbytok cukru a za stáleho miešania varíme cca 5 minút aj viac. Prípadne postupujeme podľa toho ktorého želírovacieho prípravku. Podľa mojich skúseností varíme radšej dlhšie ako je uvedené v postupe na obale. Ešte horúce vlejeme do (výživových) fľaštičiek, dobre zatvoríme, otočíme hore dnom a uložíme do deky, kým nevychladne. Prípadne môžeme krátko zasterilizovať. Z tejto dávky sa urobí 6 výživových fľaštičiek. Skúšala som dať namiesto pomaranča citrón, a je to tiež výborné. Alternatíva ku klasickému púpavovému medu, používame namiesto džemu alebo ovocného želé na pečivo alebo chlieb. Odkedy som vyskúšala tento recept, už púpavový med nerobím. Je to výborné! |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (1.5.2010, 20:03) |
toto som ešte nepočula, veľmi zaujímavé |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (1.5.2010, 18:41) | |
to vyzerá zaujímavo možno skúsim | |
ODPOVEDAŤ |