. .. .. .. .. .. .
. .

Domáca 3-bitka - RECEPT 249

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 633 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 93 návštěvníkov)


Domáca 3-bitka


[ recept č. 249 zo dňa  ]


Domáca 3-bitka


POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 2 vajcia * 250 g kryštálového cukru * 1 dcl oleja * 2 dcl polohrubej múky * 1 ČL sódy bikarbóny * 2 PL kakaa * 2 balenia BB keksov *
PLNKA číslo 1: pol litra mlieka * 2 vanilkové cukry * 1,5 Zlatého klasu * 100 g kryštálového cukru, 1 Hera *
PLNKA číslo 2: 1 plechovka Salka * 200 g Hery *
POLEVA: čokoládová


POSTUP PRÍPRAVY

Mamičky, poviem Vám úprimne, s týmto zákuskom je práce ako na kostole alebo hektárovom poli, ale výsledok stojí za to. Ja síce súdim iba podľa seba, možno Vám sa podarí rýchlejšie ako mne. Každopádne omdliete, keď ho ochutnáte a to vôbec nepreháňam, kľudne spíšte dopredu závet a súhlas o darovanie orgánov, ak by ste sa už z ochutnávacej kómy neprebrali. Hostia mi ho chválili aj v 40 stupňových horúčavách, keď zmizol z povrchu zemského a to si dovolím zodpovedne a pri zmysloch tvrdiť, že ho nechválili iba zo slušnosti a teraz sa nehorázne chválim zasa ja. Ale to iba v duchu starého slovenského príslovia, že „dobré sa chváli samo“.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Dáme variť Salko na dve hodiny. Čítate dobre - na celé dve hodiny - čiže 120 minút. Ale nemyslite si, že nebudete mať čo robiť. Šupnite silnú kávu a ideme na to. Mamička, prosím, nevšimni si ten špinavý sporák, ja sa polepším a sľubujem, že ho vydrhnem ako Pánbožko prikázal. Ja viem, na tie capance je najlepšia švédska utierka, ktorú nikdy nemôžem skombinovať so žiadnym čistiacim prostriedkom.
2. Medzitým si elektrickým šľahačom vyšľaháme vajcia s cukrom.
3. Do toho pridáme ostatné prísady na cesto, a dobre premiešame, vidíte tu múku, olej, sódu bikarbónu a kakao.
4. Cesto vylejeme na dobre vymastený a postrašený plech múkou.
5. A upečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút. Necháme vychladnúť. Takže spodný diel dobrotky je úspešne za nami.
6. Uvaríme si hustý puding: do hrnca dáme pol litra mlieka, 2 vanilkové cukry, 1,5 Zlatého klasu a 100 g kryštálového cukru. Samozrejme, necháme vychladnúť. Úplne! A nič neunáhľujte.
7. V miske vyšľaháme do peny samotnú heru.
8. Po úplnom vychladnutí pudingu oba krémy spojíme. Šľahačom zašľahávame do hery puding po troškách a vznikne výborný krém.
9. Krém navrstvíme na vychladnutý upečený plát. Rozložte ho pekne rovnomerne a uhlaďte.
10. Na krém naukladajte dva balíčky BB keksov.
11. Okraje zarovnajte polovičnými keksami.
12. V mise si opäť vyšľaháme do peny heru.
13. Uvarené salko - v týchto chvíľach by už mohli ubehnúť 2 hodinky, dajte z konzervy do misy, nech rýchlejšie chladne. Zo salka sa stala fantastická karamelová hustá mliečna mňamka, takže tu platí prísny zákaz ochutnávania a odožeňte deti a manžela z kuchyne preč. Salko nechajte vychladnúť, občas ho premiešajte a zdôrazňujem, vychladnúť musí absolútne do izbovej teploty.
14. Oba krémy spojte. Salko pridávajte do vyšľahanej hery.
15. Vylejte na keksy a urovnajte. Zákusok potom dajte schladiť do chladničky, aby ste lepšie rozotreli čokoládovú polevu.
16. Polevu rozotierajte opatrne, môže sa stať, že sa trocha primieša do salkového krému. Skladujeme v chladničke, ale to je samozrejmosť.
17. Po úmorných 2,5 - 3 hodinách si naozaj zaslúžite oddych a výdatný obed. Dokázali ste urobiť vynikajúci zákusok - a to tvrdím, akože sa volám Marcela.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Domáci fantastický krémeš | Domáca 3-bitka | Mocca roláda >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 41 (zobrazuje sa 41-41)<< predošlé 1, 2, 3
Gladys R. (Daisinka) ID 3923, mimibazar.sk/daisinka (24.7.2006, 10:24)
To ste teda mali hody cez víkend ako tak pozerám...

Gladys
(^) (D) (C) (PI)
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (24.7.2006, 10:36)
Ahoj Gladys... veru boli hody, so sestrou-dvojičkou sme oslavovali narodeniny... a to som ešte nepridala všetky recepty :-)
ODPOVEDAŤ
Gladys R. (Daisinka) ID 3923, mimibazar.sk/daisinka (24.7.2006, 12:06)
Jeej to je super ak mas fakt dvojicku ..A s ktorou sestrou s tych fotiek :-P :-P? a nejake okruhle *-) *-) :-$Receptiky určite pridaj aspoň ja si ich určite prečitam 8-| 8-| a tie co mi padnu do ocka vyskusam :-P :-P: :-D-)). Len mi prezrad kolko denne cvicis a behas okolo kuchynskej linky aby si vsetky tie super kolaciky spalila :^) :^) (X) (Z)
Inak v Kosiciach mas jednu moju kamosku dvojnicku :-D :-D- sudim podla fotky s tymto super tyrkysovym tricenkom, ktore by ma aj zaujimalo kde sa da zohnat ak Ti to neva :-P :-P
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (24.7.2006, 13:58)
Naozaj mám sestru dvojičku :-) Zákusky a koláče MILUJEM piecť, jesť ich moc nemusím, ale klamala by som, keby som nepovedala, že neochutnám zo všetkého, a niekedy toho aj dosť zbodnem, a všetko vybehám doma a okolo domu. Tričeno som kúpila v Galante pred rokom v jednom obyč obyč obyč butiku, kde si ho nikto nevšimol. Receptíky popridám.... len nestíham, lebo zaváram :-D :-D, papa, Marcela. P.S. Posielam veľa pozdravov do Košíc, rada tam chodím.
ODPOVEDAŤ
Celkom: 41 (zobrazuje sa 41-41)<< predošlé 1, 2, 3
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu