končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Silvia F. (CapsLock) ID 184015 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Domáci chlebík[ recept č. 41670 zo dňa 24.7.2011 ] POTREBNÉ PRÍSADY 1kg hladkej,alebo polohrubej múky, 1 celé droždie, 2PL soli, 3PL octu, 2 varené zemiaky, 600ml teplej vody.,Môžeme pridať ľanové či sezamové semiačka. POSTUP PRÍPRAVY Múku, droždie, soľ, ocot a vodu spolu zmiešame,,,uvarené zemiaky nastrúhame na jemno a postupne pridávame do cesta. Vzniknuté hladké cesto prikryjeme utierkou a necháme 15 minút kysnúť. Premiesime a opäť necháme kysnúť 30 minút. Premiesime a vytvarujeme do ovalného,alebo okrúhleho tvaru,dáme na plech na ktorý si dáme papier na pečenie a necháme znova 30minút podkysnúť. Rúru si predhrejeme na 180 °C a pečieme 45minút. Povrch chlebíka môžeme potrieť trochu olejom ešte pred pečením bude chrumkavejší. Chlebík necháme úplne vychladnúť. Tento vynikajúci recept som našla na hrncekoverecepty.blogspot.com |
Miroslava M. (dankolucka) ID 142897 (26.7.2011, 16:58) |
vyzera chutne drozdie susene alebo cerstve? a kolko gr. je jedno cele drozdie? dakujem |
ODPOVEDAŤ |
Silvia F. (CapsLock) ID 184015 (26.7.2011, 21:42) | ||
Dávam droždie čerstvé- 1 kocka má 42gr. | ||
ODPOVEDAŤ |