. .. .. .. .. .. .
. .

Domáca 3-bitka - RECEPT 249

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 633 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 93 návštěvníkov)


Domáca 3-bitka


[ recept č. 249 zo dňa  ]


Domáca 3-bitka


POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 2 vajcia * 250 g kryštálového cukru * 1 dcl oleja * 2 dcl polohrubej múky * 1 ČL sódy bikarbóny * 2 PL kakaa * 2 balenia BB keksov *
PLNKA číslo 1: pol litra mlieka * 2 vanilkové cukry * 1,5 Zlatého klasu * 100 g kryštálového cukru, 1 Hera *
PLNKA číslo 2: 1 plechovka Salka * 200 g Hery *
POLEVA: čokoládová


POSTUP PRÍPRAVY

Mamičky, poviem Vám úprimne, s týmto zákuskom je práce ako na kostole alebo hektárovom poli, ale výsledok stojí za to. Ja síce súdim iba podľa seba, možno Vám sa podarí rýchlejšie ako mne. Každopádne omdliete, keď ho ochutnáte a to vôbec nepreháňam, kľudne spíšte dopredu závet a súhlas o darovanie orgánov, ak by ste sa už z ochutnávacej kómy neprebrali. Hostia mi ho chválili aj v 40 stupňových horúčavách, keď zmizol z povrchu zemského a to si dovolím zodpovedne a pri zmysloch tvrdiť, že ho nechválili iba zo slušnosti a teraz sa nehorázne chválim zasa ja. Ale to iba v duchu starého slovenského príslovia, že „dobré sa chváli samo“.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Dáme variť Salko na dve hodiny. Čítate dobre - na celé dve hodiny - čiže 120 minút. Ale nemyslite si, že nebudete mať čo robiť. Šupnite silnú kávu a ideme na to. Mamička, prosím, nevšimni si ten špinavý sporák, ja sa polepším a sľubujem, že ho vydrhnem ako Pánbožko prikázal. Ja viem, na tie capance je najlepšia švédska utierka, ktorú nikdy nemôžem skombinovať so žiadnym čistiacim prostriedkom.
2. Medzitým si elektrickým šľahačom vyšľaháme vajcia s cukrom.
3. Do toho pridáme ostatné prísady na cesto, a dobre premiešame, vidíte tu múku, olej, sódu bikarbónu a kakao.
4. Cesto vylejeme na dobre vymastený a postrašený plech múkou.
5. A upečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút. Necháme vychladnúť. Takže spodný diel dobrotky je úspešne za nami.
6. Uvaríme si hustý puding: do hrnca dáme pol litra mlieka, 2 vanilkové cukry, 1,5 Zlatého klasu a 100 g kryštálového cukru. Samozrejme, necháme vychladnúť. Úplne! A nič neunáhľujte.
7. V miske vyšľaháme do peny samotnú heru.
8. Po úplnom vychladnutí pudingu oba krémy spojíme. Šľahačom zašľahávame do hery puding po troškách a vznikne výborný krém.
9. Krém navrstvíme na vychladnutý upečený plát. Rozložte ho pekne rovnomerne a uhlaďte.
10. Na krém naukladajte dva balíčky BB keksov.
11. Okraje zarovnajte polovičnými keksami.
12. V mise si opäť vyšľaháme do peny heru.
13. Uvarené salko - v týchto chvíľach by už mohli ubehnúť 2 hodinky, dajte z konzervy do misy, nech rýchlejšie chladne. Zo salka sa stala fantastická karamelová hustá mliečna mňamka, takže tu platí prísny zákaz ochutnávania a odožeňte deti a manžela z kuchyne preč. Salko nechajte vychladnúť, občas ho premiešajte a zdôrazňujem, vychladnúť musí absolútne do izbovej teploty.
14. Oba krémy spojte. Salko pridávajte do vyšľahanej hery.
15. Vylejte na keksy a urovnajte. Zákusok potom dajte schladiť do chladničky, aby ste lepšie rozotreli čokoládovú polevu.
16. Polevu rozotierajte opatrne, môže sa stať, že sa trocha primieša do salkového krému. Skladujeme v chladničke, ale to je samozrejmosť.
17. Po úmorných 2,5 - 3 hodinách si naozaj zaslúžite oddych a výdatný obed. Dokázali ste urobiť vynikajúci zákusok - a to tvrdím, akože sa volám Marcela.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Domáci fantastický krémeš | Domáca 3-bitka | Mocca roláda >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 41 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3 ďalšie >>
EVA P. (palarcova) ID 90344 (11.1.2016, 11:34)
nechapem ako mozte mat take pekne to spodne cesto, sla som podla navodu a mne nejak zvlastne nafucalo potom spadlo :(
ODPOVEDAŤ
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (20.4.2013, 13:32)
vynikajuci...aj my sme uz robili a nemohli sme sa ho dojest... (Y)
ODPOVEDAŤ
hana h. (hankazk) ID 90615 (20.10.2012, 20:08)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
annamaria m. (annamaria31) ID 257105 (20.10.2012, 19:49)
(flower) :-) (Y) (H) :-$ [A] :-p (F)
ODPOVEDAŤ
maria s. (baronka22) ID 186411 (23.2.2012, 12:52)
preco su na obrazku 3 vajcia ked pises ze treba 2 ??
ODPOVEDAŤ
Lucia B. (lucinab) ID 39508 (25.2.2011, 14:25)
Ahojte :) chcem zajtra upiecť tento super koláč, len keď tu čítam tieto komentáre na to cesto dostala som strach :´( :´( lebo ako sa poznám určite by som spanikárila a to cesto vyhodila keby bolo také tvrdé... máte nejakú fintu alebo potom zmäkne? :-$
ODPOVEDAŤ
Lenka Š. (bordulka) ID 211569 (20.8.2011, 22:01)
ahojky, ja som dnes robila tento koláčik a to surove cesto som mala ako strašne hustú hmotu, tak som do nej dala jednu kyslu smotanu, a je úplne vláčne aj po upečení (Y)
ODPOVEDAŤ
Tina H. (kokaZM) ID 102821, mimibazar.sk/kokazm (28.9.2010, 17:50)
ja ho tiež robievam, mi ho milujeme (pusa) Ale časom som zistila, že prečo sa mi ten karamel niekedy rozteká. Vždy je to vtedy, keď použijem lacné lidlácke salko. Takže s tým klasickým Tatra - či aká je to značka, by to malo byť fajn. A navyše, ja to skaramelizované salko dávam priamo na BB kekse - bez masla. Je to OVEĽA lepšie a podobnejšie originálu a nemastné a stuhne to aj tak !!!! (Y)
ODPOVEDAŤ
Miriam K. (miriamka25) ID 33191, mimibazar.sk/miriamka25 (28.9.2010, 17:30)
(Y)musim povedat, ze tento kolacik je uplne super a hlavne na druhy a treti den, tam je to cesto uplne perfektne,nam chutil ako blaznivym a dnes ho urobim znovu, mnam, dakujem za receptik |:o) (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Mirka P. (mirinakp) ID 26931 (5.1.2010, 13:43)
baby ja som robila tento koláčik asi 3 krát, cesto je divné ale to som nahradila hnedými BB keksami a super vec, je fakt dobrý
ODPOVEDAŤ
Katarína M. (Kaciatko.M) ID 110994 (16.9.2009, 16:13)
tribitka je super, ja som ju robila podľa trošku iného receptu. kto má záujem nech sa mrkne na túto stránku http://www.mamincinyrecepty.cz/zakusky/rezy-3bit Nemala som problémy ani s cestom, ani s krémami. Len tam nie je tak pekne vysvetlený postup s obrázkami ako tu (snehulak)
ODPOVEDAŤ
Eva S. (ewulka) ID 14864 (upravené 30.3.2009, 21:23)
Ahoj Marcelka,
dnes sme si pochutili na 3-bitke, je to naozaj velmi dobry , taky lahodny kolacik, ja som robila plnku c.1 nie zo zlateho klasu ale ako puding - uvarila som puding smotanovo vanilkovy 2 kusy s 1/2 litra mlieka a 3 PL cukru a zmiesala s herou, aj takto je to velmi dobre.
prvykrat som nasla tento recept u ID 6660, takze som piekla podla tychto ingrediencii, len s obmenou so smotanovo vanilkovym pudingom a tusim s inou mukou - hladkou, samozrejme, ze som nedala tolko cukru ako pise jej recept. ale postupovala som presne podla tvojho pracvneho postupu, lebo je velmi zrozumitelny.
kolacik je velmi dobry, lahodny, makucky hned na konci dna, kedy som ho piekla, takze ja ho len a len odporucam aj ostatnym, nam sa velmi pacil, nemala som s nim ziaden problem ani pri peceni a pri konzumovani uz vobec, my sme tri bitku nemali velmi sladku ako tu citam ostatne komentare, takze skuste mamicky troska iny recept.
marcelka, mas tu vela dobrych receptov, napadov, dobre to vsetko vyzera, je to super inspiracia, aspon nepecieme stale to iste dokola a skusame nove maskrty, mna to teda velmi bavi, ak na to mam cas.
zelam vsetko dobre, nech sa dari pri peceni a vareni a vo vsetkom, co ta kazdy den caka.
e.
ODPOVEDAŤ
Martina B. (Martinocka) ID 30482, mimibazar.sk/martinocka (8.3.2009, 17:32)
Rada by som dodala k môjmu komentáru tohto zákuska, že našej návšteve tento zákusok chutil a najviac mojej mame. .
Bola som rada, lebo som si myslela, že moc neuspejem..

Maťa (hello)
ODPOVEDAŤ
Petra A. (peetka) ID 28978, mimibazar.sk/peetka (8.3.2009, 11:28)
Ahojte,včera som robila tento koláčik,je výborný mojej rodinke veľmi chutil (Y) (Y) (Y)! Určite ešte urobím!
ODPOVEDAŤ
Martina B. (Martinocka) ID 30482, mimibazar.sk/martinocka (7.3.2009, 10:07)
Dnes ráno ochutnávame tento recept a chcem pridať aj moju skúsenosť....poobede čakáme návštevu a super, že som piekla ešte Kinder mliečny rez, lebo s tým koláčikom by som asi neuspela....
Cesto ako tu píšete väčšinou bolo najprv veľmi nafúknuté potom spľasklo..
krémy na náš vkus strááááášne mastné a aj po 10 hod. stuhnutí salkový krém z koláča vyteká...čo sa mne osobne moc nepáči....
čokoláda sa mi naň nepodarila, lebo ak som ho chcela trochu nahnúť liala sa čokoláda aj so salovou plnkou...
No a je strááášne sladký.....
Maťa (hello)
ODPOVEDAŤ
Zdenka K. (zdienka) ID 74566 (7.3.2009, 11:09)
ahojte, ja som ho už robila asi 3x lebo rodine strašne chutil, aj domácim aj mne jasné... no to cesto je naozaj také čudné, musíš ho piecť viackrát aby sa človek naučil ako naň. presne toto čo píšete, cesto nafučí na plný pekáč, dobre že nevytečie, potom spľasne a ostane v strede také vodavé a nalepené na krajoch pekáča. ja som prvýkrát nechala koláč úplne vypiecť, aj ten stred a bol veľmi tvrdý, omäkol asi po 4 dňoch. druhýkrát som ho nenechala dlho piecť, tak že ten stred nebol ani vodavý ale ani úplne vysušený pretože on chladnutím úplne stuhne. a vtedy nebol taký tvrdý ale muž skonštatoval že ked bol ten spodok taký tvrdý - keksíkový, tak bol ten koláč lepši.. no každopádne všetkým naokolo chutil. švagriná neni na sladké ale toto jedla ako divá... a tá salková plnka- treba dať viac masla aby stuhla. dajte menej masla do toho spodného krému aby to nebolo mastné.. moje skúsenosti. :-$
ODPOVEDAŤ
Anna O. (e-kociky) ID 53862, mimibazar.sk/Ekociky (23.2.2009, 16:47)
Pridám sa aj mne to cesto vyšlo strašne tvrdé :-S asi som niečo pokazila, tiež najprv krásne nabehlo a potom spľaslo a bolo ako kosť. Tiež by som dala menej masla, na môj vkus moc maslové. Ale jedlé (pl) Zatiaľ to chutnal len syn, ale dúfam že sa zje (zajic)
ODPOVEDAŤ
Anna O. (e-kociky) ID 53862, mimibazar.sk/Ekociky (28.2.2009, 15:01)
Jasne že sa zjedol (zajic) (zajic) skoro sa na ňom bili (facky) (facky)
A samozrejme, kto ochutnal pýtal recept, takže u mňa určite jeden z obľúbených (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zdenka K. (zdienka) ID 74566 (17.2.2009, 15:21)
no s odstupom doplňujem ako to nakoniec s tým cestom dopadlo.... najprv to bolo tvrde že by sa s tým dali hlavy rozbíjať ale po asi 3 dňoch to tak akurát omäklo, koláč všetci chválili a brala si recept aj švagriná... robila som koláčik na vianoce a pár kúskov ostalo až skoro do silvestra a vtedy bol úplne úžasný ,mäkkučký... no urobila som ho dosť veľa preto nám ostalo aj na dlhšie... nie že by nebol dobrý..
ODPOVEDAŤ
Zdenka K. (zdienka) ID 74566 (23.12.2008, 13:25)
Dobrý deň, prosím vás žienky ktoré ste piekli tento koláč... Ja som ho robila a som nešťastná lebo to cesto sa mi total nepodarilo. Ostalo tvrdé a ani od večera neomäklo. Strašne ma to mrzí lebo to ostatné je super... Ako to pečiete, že je cesto mäkké? Mne to na pekáči najprv krásne napuchlo a potom spľaslo, ostalo vodavé a ked sa to už dopekalo tak sa to potrhalo a síce to za tepla bolo mäkké ale po vychladnutí to stvrdlo na keks. :-(
ODPOVEDAŤ
Daniela H. (Češka) ID 23282 (11.10.2008, 10:37)
môžem sa opýtať, ten spodok má byť taký tvrdší? ;-) zmekne alebo som ho moc upiekla, ale zhorený nie je pozerala som :-$
ODPOVEDAŤ
Tamara Š. (fata) ID 44391 (26.9.2008, 21:54)
(jidlo) (clamp) (clamp)dakujemeee za receptik, kolac bol fantasticky (Y) (Y) (Y)mal obrovsky uspech u celej rodiny a aj u susedov. |:o) |:o) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Michaela K. (akira13) ID 28932, mimibazar.sk/akira13 (29.5.2008, 18:06)
no, včera šibalo receptom, potom šibalo internetu a tak píšem až dnes... Koláč som si predstavovala trochu inak, ak ho budem ešte robiť, do toho pudingu dám maximálne polovičnú dávku masla, pretože je to preveľmi mastné 8-| 8-| 8-|
Ale ten salkový krém je výborný, asi ho skúsim aj v inom koláči
ODPOVEDAŤ
Celkom: 41 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu