. .. .. .. .. .. .
. .

Stroganov - RECEPT 24781

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

HOVÄDZIE MÄSO

ID 141908 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Stroganov


[ recept č. 24781 zo dňa  ]


Stroganov


POTREBNÉ PRÍSADY

Hovadzie stroganov s horcicou 900g hovadzej svieckovej 10-15 zrniek noveho korenia cierne korenie 110g masla sol 2 lyzice muky 2 velke lyzice kyslej smotany 1 lyzica horcice hovadzi bujon kopor podla chuti

POSTUP PRÍPRAVY

2 hodiny pred podavanim nakrajajte maso na kocky, posolte a pridajte nove korenie. Polku mnozstva masla zmiesajte s lyzicou muky, jemne poprazte, zalejte 2 salkami bujonu, pridajte horcicu a cierne korenie. Zamiesajte, privedte do varu a odstavte. Pred podavanim pridajte kyslu smotanu a kopor. Maso opecte na zvysku masla, pridajte do omacky, prehrejte a podavajte.
<< Domaci pribináčik | Stroganov | Narodeninové srdce >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Eva B. (hula) ID 4689 (28.6.2014, 12:13)
Konecne recept na urovni :) myslim tym bez kecupu a podobne.... vyhladala som si v svetovej kucharskej knihe original stroganov a mate pravdu, robi sa takto... aj ked teda uz maloktory slovak ju robi inac ako s uhorkou, hraskom, kecupom ci pretlakom...... mnam urobim ju presne takto!!!! Dakujem za pripomenutie skveleho receptu, pravej svieckovej stroganov. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia B. (pantheraa) ID 141908 (upravené 19.3.2010, 15:33)
Vsetci pozname kuracinu v kecupovej omacke, ku ktorej sa vyfasuje tatarska omacka a podava sa to s ryzou a hranolkami. Nic proti tomuto nasmu videniu tohto jedla, sama to mam takto celkom rada.Ale predsa by som len chcela okostovat tak, ako sa to ma robit. Samozrejme, robit sa to ma tak, ako to cloveku chuti. Aj rozhodnut, ze ide o ten povodny recept asi vyzaduje urcitu davku demagogie. Uz davnejsie som sa snazila urobit viac-menej povodnu verziu. Nakoniec to bola synteza miliona receptov, ktore koluju po nete. Tentokrat som sa rozhodla, ze si to ujasnim raz a navzdy. Mozno vas to tiez zaujme.

Dobrú chuť!
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu