. .. .. .. .. .. .
. .

Talianska kávová torta - RECEPT 24283

TORTY

ID 31604 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 148 návštěvníkov)


Talianska kávová torta


[ recept č. 24283 zo dňa  ]


Talianska kávová torta


POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS: 4 vajcia * 180g práškového cukru * 90g solamylu * 100g preosiatej polohrubej múky * 4 polievkové lyžice uvarenej kávy bez zrniečok * 1 kopcovitú polievkovú lyžicu holandského kakaa * 60g rozpusteného masla Keďže mnohým môj korpus nevyšiel tak, ako mal, prikladám link receptu na korpus od Aďky B. http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=24402&user=32431 resp. nejaký iný z jej fantastických receptov... ČEREŠŇOVÁ VRSTVA: 1 višňový kompót bez kôstok aj so šťavou (ca. 720ml) * 3 polievkové lyžice solamylu BIELA PLNKA: 125g mascarpone * 1 žĺtok * 150ml šľahačkovej smotany * 40g práškového cukru (resp. podľa vlastnej chuti) * 2 plátky želatíny * 1 polievkovú lyžicu kávového likéru TMAVÁ PLNKA: 125g mascarpone * 50g rozpustenej čokolády na varenie * 150ml šľahačkovej smotany * 1-2 vanilkové cukre * 1 polievková lyžica kávového likéru NA OZDOBU: čokoládové hoblinky * šľahačka * čokoládové kávové zrnká

POSTUP PRÍPRAVY

Naša obľúbená rodinná tortička, ktorú objavila kedysi dávno moja sestra a odvtedy sme ju už piekli veľakrát...Táto konkrétne bola pre moju maminu na narodeniny...Dávam do pozornosti predovšetkým tmavý krém - delikátny a pritom tak jednoduchý!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Najskôr si pripravíme korpus. Ako prvé si uvaríme z 2 lyžičiek kávu a necháme vychladnúť. Na prípravu cesta treba ca. 4 polievkové lyžice. (môžte si pripraviť aj viac kávy - to na pokvapkanie upečeného korpusu, ak samozrejme nepoužijete na pokvapkanie kávový likér).
180g preosiateho práškového cukru vymiešame elektrickým šľahačom so 4 celými vajíčkami, ktoré pridávame postupne...
A prilejeme kávu (mali by to byť asi 4 polievkové lyžice uvarenej kávy).
Zmiešame preosiatu múku, solamyl a kakao...
A postupne vmiešame do vyšľahaných vajíčok s cukrom a kávou. Tu už nepoužívame mixér, ale metličku a miešame pozvolna.
Na záver metličkou zamiešame rozpustené maslo.
Cesto vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy (priemer 24cm) a pečieme asi 30 min. pri teplote 175 C. Cesto treba sledovať, lebo každá rúra inak pečie a cesto nie je vhodné nechať v rúre priveľmi vysušiť - malo by byť jemné a vláčne.
Upečený korpus...počas pečenia môžte robiť skúšku upečenia drevenou špajlou. Keďže tortička je značne vysoká, zvyknem cesto preložiť z formy na pečenie do ráfika, aby sa dobre plnila. Ak nemáte ráfik, môžete si urobiť "nadstavbu" zo širšieho pásiku alobalu.
Cesto po upečení rozrežeme na 2 časti (malo by sa dať rozrezať na 3 časti, ale nie vždy sa mi to podarí:)- vtedy skladáme nasledovným spôsobom: 1. časť korpusu - višňová vrstva - 2. časť korpusu- biela plnka - 3. časť korpusu - tmavá plnka. Ja zvyknem ešte korpus hojne pokvapkať kávovým likérom alebo kávou, je potom taký super vláčny a dobre drží spolu s plnkami.
Na čerešňovú vrstvu si odoberieme z kompótovej šťavy ca. 4 polievkové lyžice a rozmiešame ich so solamylom.
Zvyšnú šťavu aj s odkôstkovanými višňami privedieme k varu a pomaly a za stáleho miešania do nej vlejeme pripravený rozmiešaný solamyl.
Zhustnutý kompót navrstvíme na prvú časť rozkrojeného korpusu.
Na prípravu bielej plnky si ako prvé namočíme 2 plátky želatíny do vody a necháme 10min. napučať.
Odoberieme si 50ml šľahačkovej smotany a spolu s cukrom ju vymiešame nad parou vo vodnom kúpeli.
A vmiešame 1 rožšľahaný žĺtok...
Pridáme tiež napučanú želatínu, ktorá sa nám v teplom kréme rýchlo rozpustí...A všetko spolu dobre prešľaháme metličkou. V tejto fáze nesmie byť misa nad horúcou parou.
Vmiešame 125g mascarpone a likér...
A napokon vyšľahanú šľahačku...Vzniknútý krém je skôr tekutejšej konzistencie, ale nebojte sa, on vďaka želatíne a žĺtku v chlade pekne stuhne...
Biely krém vylejeme na čerešňovú vrstvu a rovnomerne rozotrieme.
A hneď priklopíme druhou časťou korpusu...
Príprava tmavej plnky je veľmi jednoduchá, takže som ju už podrobne nefotila, lebo na tom sa nedá nič pokaziť: rozpustíme si 50g čokolády na varenie, keď trošku vychladne ju vmiešame do mascarpone a dobre vymiešame. Prilejeme likér a na záver do krému zľahka vmiešame vyšľahanú šľahačku s vanilkovým cukrom.
Tmavú plnku navrstvíme na druhú časť korpusu a krémik pekne dorovna uhladíme. Vložíme do chladničky a bohužiaľ musíme vydržať do druhého dňa:))
Tortu na druhý deň ozdobíme hoblinkami čokolády, šľahačkou a podľa možnosti aj čokoládovými kávovými zrnkami alebo inými cukrárenskými ozdôbkami...
A tu je tortička v reze - môj kúsok, ale veru nebol posledný :)))


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Fotoaparat Nikon | Talianska kávová torta | Moja prva potahovana s krtkom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 75 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Magdalena M. (slniecko201) ID 25299, mimibazar.sk/slniecko201 (22.2.2011, 13:07)
výborná torta, chutná svieža, jednoduchá a ľahká.... (Y) (Y) (Y) (Y) :-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana M. (SUZZANIT) ID 38101 (6.1.2011, 13:20)
ahoj Evka,
táto torta je úplne super, dlho som sa na nu odhodlávala, zdala sa mi zložitá, ale ten výsledok stál za to! Uz sa tesim na ďalšiu prílezitosť keď ju upečiem :-)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (10.1.2011, 13:15)
juuuj Zuzanka, to je skvela správička |:o) |:o) |:o) :-) :-) super, mám veľkú radosť (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Magdalena H. (Majdalka) ID 166595 (7.12.2010, 20:56)
no.. ako som uz pisala korpus pekne narastol bol jemnucky,ale velmi krehky v podstate pieskovy,asi som ho piekla trocha dlhsie ako sa mal,takze ked som davala na krem druhu cast korpusu tak sa mi prelomil.. :-| nastastie krem to zamaskoval a pri krajani to nebolo vobec poznat :-) vysledny efek bol (Y) (Y) (Y) je to fakt pochutka,ale pre porovnanie nabuduce skusim iny korpus. v kazdom pripade dakujem za super recept (L) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (11.12.2010, 20:33)
Ahoj Magdalénka (hello) (hello) jooj tak aj ty si mala patálie s korpusom :-( :-( :-( škoda, škoda fakt ma to mrzí...No v tom korpuse je nejaký zádrhel a ja neviem prísť na to, čo to je, že sa mnohým nevydarí *-) *-) *-) Ja som s ním nemala žiadny problém...No ale upokojilo ma, keď si napísala, že výsledná (^) bola mňamka (dance) (dance) to je podstatné (zajic) (zajic) ďakujem za komentárik (K)
ODPOVEDAŤ
Andrea J. (mandusa) ID 24820 (4.12.2010, 0:23)
Ďakujem za receptík, (^) bola úžasná. (L)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (11.12.2010, 20:29)
tešíííím (radost) (radost) (radost) vďaka za správičku (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Magdalena H. (Majdalka) ID 166595 (3.12.2010, 20:55)
Tak dievcata prave sa pokusam upiect tuto nadhernu torticku.Citam ze sa obcas nepodaril korpus,mne vysiel na (Y) pripomina mi recept na Kardinall Schnit ,tam je tiez cesto zo slahanysh vajec a Solamilu.Dolezite je vajcia s cukrom dostatocne dlho slahat uvadza sa az 10-15 min.mozno tam je pes zakopany,ja som pre istotu pridala caj.lyzicku prdopecu a je vysoky dost...dam vediet ako dopadlo dokoncovanie :-)
ODPOVEDAŤ
Daniela V. (danielle) ID 13528 (13.11.2010, 11:57)
Evi tak konečne som sa odhadlala ju vyskúšať :-) :-) :-) dnes má (cinky) narodeniny, tak verím, že mu bude aj chutiť :-$ :-$ :-$ ďakujeme za skvelý nápad (L) (L) (L) (L) http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=754343
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (16.11.2010, 18:04)
Danielka tešíííím, že si zvolila moju tortičku :-) :-) :-) a ako chutila??? idem ešte pozreť fotečku (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (31.10.2010, 17:44)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) krásna a na tisíc % úžasne chutná! (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (16.11.2010, 18:01)
ďakujem (L) (L) (L) (L) (L) (L) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (upravené 3.11.2010, 8:52)
tak Evka vo stvrtok ma caka zase pecenie tejto torty... mama ma narodeniny a chcela som jej inu spravit ale tato ma tak nadchla ze ju spravim znova..... :-$ (^), este som chcela napisat ze ja som robila tento korpus http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=23309 je tuhsi a strasne sa mi na tuto tortu hodil kedze je tam viac plnky... ako na nu vysity....
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (16.11.2010, 18:01)
Veronika, to som naozaj nečakala aký veľký bude mať úspech táto (^) no moc, moc teším (dance) (dance) (dance) (dance) verím, že aj podruhé tak chutila...a ten korpusík je isto dobručký ako všetky Aďkine (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (16.11.2010, 21:23)
no Evka.... musim ti napisat ze inu uz nerobim.... moja mama aj brat su neni na torty absolutne.... kustik a dost.... a bratova priatelka ani nevravim....... len sa tak po tejto zaprasilo... mama si 3 x pridal ,-), povedala ze to sa neda nejest ked je v chladnicke... ten mascarpne tam robi svoje a ani neni nejako sladka...... u mna najoblunenejsi zakusok.... ale ublne a skutocne..... ved ty sama dobre vies aka je uuuzasna.... kludne by som ju jedla kazdy den a neobjedla by som sa jej... (L) (L) (L) (L) (^) (^) (^)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (17.11.2010, 8:23)
No toto :-o :-o tak to mám Veronika nevýslovnú radostičku (radost) (radost) (radost) (radost) (radost) (radost) (child1) (child1) (child1) (child1) (child1) My doma ju tiež máme moc radi, ale neviem či až tak ako ste si ju obľúbili vy :-) :-) :-) A keď ju u vás navyše papajú ľudia, ktorí ako píšeš torty moc nemusia, tak to je pre mňa veľká pocta (H) (H) (H) Mne sa na nej asi najviac páčia tie mascarpone krémiky, keďže ja milujem všetko kde je mascarpone ,-) ,-) :-p ďakujem za milý komentárik (L) (L) (L) (L) (L) (L) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (17.11.2010, 10:36)
evka visne mascarpone, cokolada.. vsetko na jednotku a ziadne maslo a mrgarin.... jedla som po nej u kamratky tu normalnu a zdala sa mi strasne ble ,-), inac mascarpone tu stoji co kupujem skoro 3 eura za 250 g a mama mi potom doniesla pol kg z rakuska za 1,50 eura.... strasne ...
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (24.10.2010, 21:30)
tak dnes som kúpila višňový kompót a 23.11. pečiem mangelovi na narodky |:o) |:o) |:o) už sa neviem dočkať ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (16.11.2010, 17:59)
Anička držím silno palčeky, aby sa ti tortička podarila a hlavne aby chutila!!! (Y) (Y) (Y) určite sa mi potom ozvi (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (17.10.2010, 14:39)
Evička, ďakujem za receptík, robila som pre našu Terezku na meninkovú oslavu http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=746901, všetkým veeeľmi chutila (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (17.10.2010, 14:42)
Darinka strašne sa tešíím (Y) (Y) (Y) ďakujem za milý komentárik, idem ešte kuknúť tvoju fotečku... (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JaniS.) ID 159902 (9.10.2010, 22:11)
ahoj Evi, pri hladani po tej spravnej torte na narodeniny mojej maminy som nasla tento tvoj, ktory ako jediny splna vsetky kriteria, ktore mamina na tortu ma - je to "normalne" cesto, ziadna penova torta, ma kyslejsiu cast tvorenu ovocim ale aj sladsiu smotanovo-zltkovu cast a hlavne - je v nej obsiahnuta KAVA, ktoru ona zboznuje v zakuskoch 8-|
A preto som sa ta chcela spytat, ze ak by sa mi tento korpus nepodaril ( pri mojom "stasti" teda urcite :-( ) , tak do toho korpusu v Kubanskej torte mozem pridat tiez taketo mnozstvo kavy? A co sa tyka toho bieleho kremu - kolko minut/hodin asi tuhne? Mam ho dat len do chladu ci az do chladnicky?

Ja viem, som hrozna s tym pytanim ,-)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (13.10.2010, 21:22)
Ahoj Jani, síce trošku neskôr odpovedám , ale predsa :-) no som veľmi rada, že tortička zložením vyhovuje... (Y) čo sa týka tých tvojich otázočiek - v pohodičke sa pýtaj, ak viem tak rada poradím...Do toho korpusu na Kubánsku tortu nemusíš dávať kávu - stačí keď upečený korpus pokvapkáš silnejšou vychladenou kávou. Celú tortičku treba dať do chladničky a na druhý deň je tuhá. Snáď som trošku pomohla..Držím palčeky nech sa (^) vydarí a hlavne chutí (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
erika d. (ED1) ID 2333, mimibazar.sk/ed1 (2.10.2010, 11:24)
Tak bohuzial musim sa pridat k tym, ktorym sa korpus nepodaril :´( a putoval do chladnicky ako puncovina. Nie som odbornik na pecenie, ale si myslim, ze to bolo pridanim toho masla. Aj PDP som dala a vyslo to blbo. A este sa mi lamal. Tak som urobila klasicky tortovy korpus. Dufam ,ze plnky budu o.k., lebo som sa velmi tesila na tvoju torticku, ktora uz na pohlad vyzera super.
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (3.10.2010, 14:15)
joj, Erika, to ma mrzííí :-| :-| :-| Naozaj neviem, prečo niekomu vyjde a niekomu nie...Ale asi zmením recept, lebo nechcem aby sa to niekomu opäť v budúcnosti pokazilo...Ale aj tak verím, že tie plnky nesklamali a v konečnom dôsledku bola tortička chutná, lebo to by ma potom mrzelo ešte viac :´( (L)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (24.9.2010, 16:42)
eno nuno evka...... (Y) http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=31967
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (26.9.2010, 12:25)
Veronika tešíííím sa veľmo, že tortička sa ti podarila (Y) (Y) (Y) (radost) (radost) (radost) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (20.9.2010, 21:22)
aka je asi torta vysoka? chcem ju spravit pre (cinky) na narodeniny a mam len taku klasicku formu na vecenie....
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (21.9.2010, 19:25)
Veronika táto tortička je taká vyššia, ja som ju robila v ráfiku, ktorý mal priemer asi 24cm a výšku ca.12cm. Neviem, ako ostatne dievčatá, čo ju piekli...ale ja som ju mala takú vyššiu... (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (upravené 21.9.2010, 22:10)
a Evka prosim ta co to je rafik? no ja skusim dat okolo formy na pecenie papier na pecenie.... a este som sa chcela opytat kde sa daju kupit take kavove zrna...
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (22.9.2010, 9:55)
Veronika tortový ráfik je super vec - je to vlastne tortová forma bez dna, ktorá sa ale nepoužíva na pečenie cesta, ale až na finálne "skladanie" upečeného korpusu a plniek. Keďže ráfik je omnoho vyšší ako tortová forma a má kolmé steny, tak ním docieliš krásnu vysokú tortičku. Prikladám aj link ako ten ráfik vyzerá: http://www.backformen-onlineshop.de/Kaiser_Patisserie/Kaiser_Patisserie_Edelstahl_Tortenring_mit_Griffen_extra_hoch/660325.html
Ja ho mám od tejto firmy Kaiser a môžem ho len odporučiť. Veľkosť priemeru sa dá meniť, čo je veľká výhoda. A dá sa kúpiť aj hranatý.Ja som ho kúpila v Nemecku,ale majú ho aj na Slovensku v Metre. Rovnako aj tie čokoládové zrnká kávy dostať v Metre. Dúfam, že som ti pomohla (F) (F) (F) (hello)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (22.9.2010, 14:32)
no my do metra nechodime... :-S.... no vymyslim nejaku inu nahradu... a uz zajtra pecem tak mi nezostane nic ine ako ten papier na pecenie dat do formy.... a ved to nevypada moc tekute.... to nevytecie snad... uvidim.... dakujem moc za info Evka... (L)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (22.9.2010, 20:57)
no aj tak še dá - ten papier na pečenie som aj ja používala,kým som si nezbudovala ráfik. Tie plnky nie sú nejaké moc tekuté...tá biela je trošku viac, ale myslím, že by to malo byť v pohodičke...A inak ak sa obávaš toho môjho korpusu -lebo mnohým kočkám nevyšiel, tak ti pre istotu odporúčam použiť nejaký iný z Aďkinej dielne napr.: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=23309 alebo hocaky iny od nej - vždy sú super!!Držím palčeky!!! (Y) (F)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (22.9.2010, 22:12)
no ti poviem ze som si vyberala medzi tou kubanskou a tvojou tortou... vybrala som tvoju... ta mi prisla skor taka narodeninova.... ale ti to trafila teraz... ,-) (L)
ODPOVEDAŤ
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (23.9.2010, 22:29)
uz sa chladi... vypada super.... ja som dala ozdobu zidovsku ceresnu..... potom dam foto.... (radost)
ODPOVEDAŤ
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (16.9.2010, 21:22)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) fantastickáááááá (L) (L) (L) (L) (L) (L) http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=738197
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (21.9.2010, 19:26)
ďakujem Gabika, veľmi sa teším, že si bola spokojná (radost) (radost) (radost) (radost) (Y) (Y) (L) (L) (L) (L) (F)
ODPOVEDAŤ
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (21.9.2010, 22:29)
(Y) (Y) (Y) Evulik, bola ... hlavne vďaka Tvojmu receptušu (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana B. (xblaz) ID 97788 (29.7.2010, 20:49)
Plnky jsou naprosto geniální (clamp) (clamp) Těsto dělám po první špatné zkušenosti jiné. Tady je jedna (P) http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=722330
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (21.9.2010, 19:28)
Zuzka vďaka za pochvalu (L) (L) (L) mám veľkú radosť, že sa ti tortička páči :-) :-) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Jana V. (Zrnko 2) ID 67309 (4.7.2010, 10:55)
Perfektná tortička (Y)spravila som synovi na narodeniny |:o)všetci sme si na nej pochutili aj keď nebola taká krásna ako tvoja a môžem povedať, že mala veľký úspech (Y) (Y)Takže určite sa u nás bude robiť častejšie ^o) (zajic)
Evička ďakujem za (Y)receptík (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (14.7.2010, 22:17)
Janka ďakujem za milú správičku - teším sa jej moc (dance) (dance) (dance) (dance) tvoja tortička bola určite krásna a dôležité je, že chutila a potešila synčeka (Y) (Y) (Y) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (24.5.2010, 16:43)
Evinka,tak som konecne vyskusala tuto tvoju torticku na mamkinu 50tku (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)a keby som vedela spievat,tak ti z takej dobroty aj zaspievam... ,-)hrdo vyhlasujem,ze lepsiu torticku som este nejedla (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)takze za receptik ti posielam tisic (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)no,co dodat,zmizla z povrchu zemskeho rychlostou blesku,a to som sa nadejala,ze si daco este ukradnem ,-) ,-) ,-) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (^)
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=700610
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=700611
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (31.5.2010, 17:15)
juj Martinka, to si mi spravila obrovitáánsku radosť (dance) (dance) (dance) to je teda pocta robiť moju tortičku na takú veľkú udalosť (radost) (radost) moc sa teším, že tortička mala taký veľký ohlas, ďakujem za všetky milé slovká (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarina T. (katarinat) ID 32163, mimibazar.sk/katarinat (25.4.2010, 16:55)
Fantasticka torticka!!!! musela som vyskusat...ale... :-( :-( :-( ked sa nedari tak urcite ked to namenej potrebujem..
Zacalo to korpusom do ktoreho som po precitani prispevkov dala asi pol PDP, no ani to nepomohlo...taky nizky korpus zo 4 vajicok som v zivote neupiekla 8o|
no ale kedze bolo vecer 20 00 nemala som na vyber a musela som ho pouzit.
Prva plnka putovala do zachoda ,-) lebo mi tam zelatina zhrckavela nechutne 8o| 8o| 8o| ja som mala taku v prasku nie platky, no druhu plnku som urobila bez zelatiny aj tu cokoladovu nakoniec a stuhli, nedala som ale liker a zltok...
Jedine co sa mi podarilo bola plnka z visni (Y) (Y) (Y)
No a co ma stve najviac je ze slahackova smotana v poslednej dobe je taka vydatna ze zo 180 ml slahacky leda 1/4 l naslaham :-@ :-@ :-@ no neviem ci som zlu znacku kupila...
takze som nakoniec tortu dokoncila, oslavenca s nou odfotila, a aj tak bola torticka fajnova, taka ako som si predstavovala, kyselkava po visniach ...
urcite este vyskusam ale budem vediet co a ako...
takze dakujem za recept a nove skusenosti! ,-) ,-) ,-)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (30.4.2010, 11:53)
Katarínka, to mam moc mrzí s tým korpusom :-| ja neviem, či je nejaký začarovaný alebo čo, ale viacerým kočkám sa nepodaril taký , aký má byť *-) *-) už rozmýšľam, že ho odmažem...A čítam, že aj s plnkami to bolo všelijaké... - no keď sa darí, tak sa darí... No ale nakoniec dôležité je, že vám (^) chutila - to je podstatné :-) A teší ma, že máš taký pozitívny prístup aj napriek tomu, že sa ti nedarilo... (Y) (Y) (Y) ďakujem za správičku a pekný dník prajem (F) (F) (L)
ODPOVEDAŤ
Lili L. (lilinkaS) ID 44649 (14.4.2010, 10:35)
Torticka je krasna (clamp) , stane sa nieco alebo uberie to chut plnke ak nedam kavovy liker?
Dakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (17.4.2010, 10:46)
ďakujem Lili (L) (L) (L) kávový likér dodáva tortičke šmrnc, ale dá sa nahradiť kávou, ak ho zrovna nemáš doma...alebo kávovou esenciou, ale neviem či ju zoženieš. Samozrejme, dá sa aj úplne vynechať, ale asi tam bude trošku chýbať... (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 75 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu