Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)
Dusene paradajkove zemiaky
[ recept č. 10675 zo dňa 27.1.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
cca 6 dospelackych porcii = 1,5 kg zemiakov * 1/2 cibule alebo 1 mala * 1-2 klobasy * pasirovane alebo sekane paradajky * 3 struciky cesnaku * provensalske korenie (prip. oregano, bazalka - co kto rad, takisto mozete pouzit aj cerstve,ked mate) * sol, MCK
POSTUP PRÍPRAVY
kukuc na obrazkovy postup :o)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Potrebne prisady. Nakoniec som ale dala 2 klobasky |
|
Na troske oleja si opecieme nakrajanu cibulu a klobasu. Oleja netreba vela, klobasa zvycajne pusti stavu (mast). Poprasime MCK |
|
Tu som uz musela vymenit hrniec, nakolko som (opat) neodhadla mnozstvo zemiakov ;o)
Takze k opecenej klobaske pridame zemiaky nakrajane na priblizne 0,5 cm polkolieska, pokial sa nam podari, chvilu spolu poprazime. Pri takom mnozstve to ale nema velmi vyznam, aj tak sa nam to vsetko neopecie... :o) |
|
Zalejeme pasirovanymi paradajkami a dolejeme vodu, aby boli zemiaky zaliate az po vrch (aby sa vsetky rovnako udusili - takze este trosku viac ako som dala ja - to len pre fotenie ;o). Osolime a pridame provensalske bylinky. Vsetko podla chuti. Niektore znacky korenia maju provensalske dost silne, vtedy staci naozaj malinko.
A prikryte dusime do zmaknutia. Obcas jemne premiesame, aby sa nam zemiaky nahodou nepripalili.
(Pokial pouzijete krajane paradajky a zda sa vam, ze to bude slabo paradajkove, kludne tam pridajte aj maly pretlak) |
|
Ked su zemiaky makke, pridame pretlaceny cesnak a este chvilku povarime. Ja to nechavam naozaj len par minut (max.5), aby cesnak nestratil silu a vitaminy ;o)
Podla potreby este dosolime. |
|
No a to je vsetko. Na vrch mozeme pridat za lyzicu kyslej smotany, na zjemnenie. Obvykle to jeme len tak same, ale ked sme velmi hladni, tak ako ja dnes, mozeme si k tomu dat nejake fajne cerstve pecivo ;o) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
| hana h. (droopy) ID 163754 (6.4.2011, 14:32) |
vynikajúci a jednoduchý recept klobásku som ale vymenila za zvyšok grilovaného meska. Vynikajúce aj malá sa zalizovala. |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (6.4.2011, 20:37) |
tesiiiiim sa, hanka, tesiiiiiiiiim dakujem za mily koment a pozdravujem drobatko |
ODPOVEDAŤ |
Lili L. (lilinkaS) ID 44649 (23.1.2011, 12:32) |
Dnes som zemiaciky robila su vynikajuce, dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.1.2011, 16:34) |
za malicko, Lili, som rada, ze chutilo |
ODPOVEDAŤ |
Liana R. (liaro) ID 62105 (21.1.2011, 21:13) |
Nie je to od tych paradajok kysle? |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.1.2011, 16:33) |
hmmm,co ja ti viem... asi zalezi od znacky. ja som pouzivala pyre z Kauflandu a kysle to nebolo. a ked sa mi hocico s paradajkami zda kysle, dam tam trosicku cukru alebo ked sa hodi, trosku smotany na varenie, ta to zjemni |
ODPOVEDAŤ |
| Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (21.1.2011, 16:17) |
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=772253 Janíček ďakujeme za receptík, bol neskutočne dobrý, zaraďujem ho medzi naše jedlá |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (21.1.2011, 16:49) |
juj, Ivka, to ma velmi tesi. u nas uz recept pri skusani vsetkeho mozneho z MMB trosku zapadol,ale teraz ste ma nabudili, urcite urobim |
ODPOVEDAŤ |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (18.1.2011, 21:43) |
tento receptik vrelo odporucam,je uzasny a velmi chutny. |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (19.1.2011, 10:02) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (18.1.2011, 9:26) |
včera som znova robila túto megamňamku a je úúúžasnááááá |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (18.1.2011, 10:38) |
to sa tesim, Janulka, ze sa u vas recept uchytil. my sme uz davnejsie nemali, tak asi nacase zase spravit |
ODPOVEDAŤ |
Andrea Kasperova (adky) ID 23203, mimibazar.sk/adky (26.6.2010, 15:32) |
Tak toto vyzera fantasticky ! Zboznujem paradajkove omacky a zemiaky k tomu...proste mnam,urcite vyskusam Dakujem za recept |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (26.6.2010, 15:54) |
Dakujem,Adka dufam,ze bude chutit, to je taky moj stary vynalez z cias,ked sme este mali malo hrncov na privatoch |
ODPOVEDAŤ |
| | Andrea Kasperova (adky) ID 23203, mimibazar.sk/adky (26.6.2010, 16:54) |
bude,urcite-uz na fotke to vyzerá FANTASTICKY určite dám vedieť |
ODPOVEDAŤ |
| Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (3.2.2010, 19:30) |
waaaw, ja som extremne rajcinovy clovek, ale hmm, rajciny a zemiak, nejako si to neviem predstavit.. asi musim len vyskusat |
ODPOVEDAŤ |
| Andrea Kasperova (adky) ID 23203, mimibazar.sk/adky (26.6.2010, 15:33) |
preco nie? ved ked sa robi plnena paprika tak je tam tiez paradajkova omacka a zemiaky,mnam |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (4.2.2010, 10:12) |
skus, neboj,ide do dokopy. teda aspon doteraz to vsetkym,co vyskusali,resp.jedli u nas pasovalo urob radsej len trosku,keby naaaahodou a urcite daj vediet aj keby nechutilo, kazdy nazor sa rata |
ODPOVEDAŤ |
Eva K. (Jolana) ID 36903 (2.7.2009, 9:18) |
Chutilo až-až, zalizovali sme sa až po uši , recept som si pridala medzi obľúbené a budem ho viac krát robiť, pretože je rýchly ale hlavne mňamkovskýýýýýýýýýýý. Ďakujem a prajem pekný deň. |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (2.7.2009, 9:20) |
to som rada |
ODPOVEDAŤ |
Eva K. (Jolana) ID 36903 (1.7.2009, 15:26) |
Keďže všetko čo ide do tohto receptu ja môžem, dnes sa pustím do varenia a určite vyskúšam. Už sa mi zbiehajú slinky. Ďakujem za skvelý typ na večeru. |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (2.7.2009, 8:28) |
za malo, evulka, verim,ze chutilo a ked mate radi podobne jedla, skus aj rizoto,ktore som pridala minule |
ODPOVEDAŤ |
| Petronela D. (almolonga) ID 47833, mimibazar.sk/almolonga (1.7.2009, 14:52) |
Ďakujeme za super receptík , hlavne manžel si veľmi pochutil lebo klobásky boli pikantnejšie - takže celé to bolo ostrejšie čo je presne podľa jeho gusta |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (2.7.2009, 8:30) |
tesim sa,ze chutilo. s pikantnymi klobaskami je to fakt lepsie a tiez odporucam vyskusat rizoto od zuzky http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=15763&user=61360 |
ODPOVEDAŤ |
| marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (22.5.2009, 20:35) |
Janička ,recept odpisany zajtra zas vari ja idem na chalupu aj tak som zvedava ako sa mu to podari ukuchtit |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (22.5.2009, 22:45) |
no, majuska, som zvedava ako sa mu podari. ale nie je co pokazit,takze bez obav. daj vediet potom uzite si s krasny den |
ODPOVEDAŤ |
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (8.4.2009, 17:28) |
tak Janicek, asi mi neuveris ale prave varim dalsiu z tvojich dobrotiek! vychadzala som z toho, co dom dal a dalo mi to suroviny na tvoje dusene zemiaky! zboznujem vsetky jedla do ktorych idu rajcinky, vzdy ich mam doma ..voni to uzasne a myslim ze zachvilku je to aj hotove...akurat ze klobasky som dala len tak pre chut, po vcerajsku sme klobasky najedeni statocne a tusim by sa aj mal post drzat ..ostava mi len dilema kedy budem vkladat vlastne recepty ked varim furt podla teba .. |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (2.5.2009, 10:13) |
jej,evi,ani som si nevsimla,ze si tu pisala. parada,som rada,ze si zemiaky vyskusala. verim,ze chutili. a pozri, aj si sa rozbehla s vkladanim svojich vlastnych |
ODPOVEDAŤ |
| Jana K. (Janka97611) ID 63645, mimibazar.sk/janka97611 (22.2.2009, 17:04) |
Poznam , u nas velmi oblubene jedlo ked neviem co varit ,je to ryhle a celkom lacne,ale davam aj slovensku salamu alebo co je doma a volame to falosny gulas ale fakt mnamkove |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (22.2.2009, 18:11) |
my robime falosny gulas bez tych paradajok a s majorankou. kazdopadne, obidve verzie su |
ODPOVEDAŤ |
| Majka B. (Majka82) ID 43088 (30.1.2009, 0:45) |
Co je to MCK ? nejak na to nemozem prist... |
ODPOVEDAŤ |
| | Jana K. (Janka97611) ID 63645, mimibazar.sk/janka97611 (22.2.2009, 17:05) |
mlete cierne korenie???? by mohlo byt |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (30.1.2009, 11:24) |
tak,tak, "piper" to je a este sa mozes stretnut s PDP - praskom do peciva,tak len tak do buducna |
ODPOVEDAŤ |
| | Soňa F. (fischerka) ID 75581 (14.2.2009, 20:25) |
Na PDP sa pouziva aj skratka PRDOPEČ |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (16.2.2009, 20:03) |
no jedno lepsie ako druhe |
ODPOVEDAŤ |
| | | Majka B. (Majka82) ID 43088 (3.2.2009, 20:47) |
Parada, tak som konecne v obraze dakujem |
ODPOVEDAŤ |
Eva K. (Jolana) ID 36903 (28.1.2009, 15:10) |
Doporučujem túto dobrotku podľa možnosti urobiť v tlakovom hrnci (pokiaľ ho máte) a dáte mi za pravdu, že to má fajnovučkúúúúú chuť. |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (upravené 28.1.2009, 15:41) |
tak to verim. bohuzial zatial nemam,ale hned ako si nanho nasetrim kupujem joj,trebalo si pytat svadobny dar... no co uz, mam pressovar aspon |
ODPOVEDAŤ |
| Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (28.1.2009, 14:52) |
Mňamka, dnes toto asi urobím a potom dám vedieť, ako chutilo, ale toto je také "naše" - rýchle a dobré, takže predpoladám, že bude chutiť |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (28.1.2009, 15:16) |
dufam,ze bude. zatial kazdy kto to u naj jedol chvalil.... |
ODPOVEDAŤ |
| | | Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (28.1.2009, 19:54) |
Tak toto je fakt super jedlo - spĺňa to všetky požiadavky na ceztýždňové jedlo, pretože je : - rýchle, lacné, chutné a navarené "aj na zajtra", dá sa dobre ohrievať = pre nás ako stvorené . Baby si fakt pošmákli a keď dojde z práce, pošmákne si tiež . Dík za super receptík. Inak ja som to vylepšila ešte 2-ma nakrájanými rajčinami a troškou korenia na pizzu |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (28.1.2009, 21:11) |
juj,dakujem za pochvalu,som rada,ze chutilo. len pekne vylepsuj a davaj tipy,rada vylepsim tiez |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (29.1.2009, 7:04) |
Ja "vylepšujem" všetko Inak fakt chutilo, jedol to rovno z hrnca |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (upravené 30.1.2009, 11:24) |
to ja tiez. malokedy sa drzim original receptu...ale v tom je to caro,nie? |
ODPOVEDAŤ |