Katarína M. (katkam) ID 62614 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
Gazdovské zapekané zemiaky
[ recept č. 14139 zo dňa 14.5.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
zemiaky, klobása, olej, menšia cibuľa, 2 struciky cesnaku, 150 g bryndze, 2 vajcia, sol, mlete cierne korenie, 1,5 dl mlieka
POSTUP PRÍPRAVY
Zemiaky uvarime v supke. Klobasu pokrajame na kolieska a troska ju poprazime na panvici s pridanim oleja. Vychladnute zemiaky osupeme a pokrajame na kolieska. Na dno vymasteneho pekaca dame vrstvu zemiakov, na ne oprazenu klobasu, rozmrvenu bryndzu, nadrobno posekanu cibulu a cesnak, vsetko pokvapkame vypekom, osolime a okorenime. Postup opakujeme tak, aby vrchnu vrstvu tvorili zemiaky. Polejeme ich zvysnym vypekom a dame do vyhriatej rury piect. Pre dokoncenim pecenia zemiaky zalejeme mliekom, v ktorom sme rozslahali vajicka a trocha soli a pecieme do chrumkava. na koniec môžeme posypať strúhaným syrom. |
Anna Š. (blondiee) ID 50317 (3.6.2009, 15:13) |
..prave som toto čudo dala do ruuury a som veeelmi zvedava ..dam si zatial a uvidiiime... |
ODPOVEDAŤ |
| Nada M. (nadi :)) ID 52617 (14.5.2009, 14:55) |
boze, vyzerá to naozaj úúžasne... určite to vyskúšam, možno aj hneď |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína M. (katkam) ID 62614, mimibazar.sk/katkam (14.5.2009, 15:05) |
kto vyskúša-neolutuje |
ODPOVEDAŤ |
ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (14.5.2009, 14:34) |
trosku podobnééé francúzským |
ODPOVEDAŤ |
| | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (14.5.2009, 14:38) |
oj,toto su ryyyyydzo slovenskeeee - vid bryndza a klobasa |
ODPOVEDAŤ |
| | | Katarína M. (katkam) ID 62614, mimibazar.sk/katkam (14.5.2009, 14:47) |
milovník dobrého jedla sa nezaprel , Jani ja som ich robila včera prvý krát a moj drahý mal z nich zimomriavky, také sú fantastikuš!!!! |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (14.5.2009, 15:12) |
katka,o tom nepochybujem. a vysli ti urcite lepsie ako ten sypany tvarohovy kolac vcera |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | Katarína M. (katkam) ID 62614, mimibazar.sk/katkam (14.5.2009, 15:19) |
, si čítala?, tak zemiaky som nastastie upiekla skor ale zas ten stal za ten zhorený koláč , si zlatá |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (14.5.2009, 15:26) |
jasne,ze citala. tak,tak,co tam po kolaci, dobry sa pocita viac. |
ODPOVEDAŤ |
| | | ERIKA P. (erzula26) ID 88881 (14.5.2009, 15:00) |
A MôžU BYŤ TIE ZEMIAčKY AJ SUROVé A NA KOLIESKA NAKRáJANé ? |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | Katarína M. (katkam) ID 62614, mimibazar.sk/katkam (14.5.2009, 15:04) |
teoreticky ano, ale potom sa ti to dlho pečie a pri pečení púšťajú veľa vody, ale ved v šupke je to rýchlejšie, varia sa samé a šupanie uvarených je jedna radosť |
ODPOVEDAŤ |
| Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (14.5.2009, 14:23) |
mnaaaam,na volaco podobne sa uz dlhsie chystam,ale stale zabudnem,ale tak toto sa mi teda paci, vyskusam niekedy. |
ODPOVEDAŤ |