. .. .. .. .. .. .
. .

Dlho-dlho hľadaný recept na šišky - RECEPT 5130

DOMÁCE PEKÁRNE

ID 15868 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 822 návštěvníkov)


Dlho-dlho hľadaný recept na šišky


[ recept č. 5130 zo dňa  ]


Dlho-dlho hľadaný recept na šišky


POTREBNÉ PRÍSADY

3 dl mlieka, štipka soli, 3 lyžice rumu, pardon umu :-))), 100 g masla, 8 žĺtkov, 3 kopcovité lyžice preosiateho prášk. cukru, 400 g polohrubej múky, 200 g hladkej múky, 1 sáčok droždia (dr. Oetker), vanilkový cukor, práškový cukor, olej na vyprážanie a lekvár na plnenie

POSTUP PRÍPRAVY

V živote som nejedla vynikajúcejšie šišky a ani nevidela krajšie cesto! Skúšala som už veľa receptov, ale vo všetkých bolo niečo, kvôli čomu som naďalej hľadala ten správny pomer surovín a našla som ho až teraz na jednej českej stránke. Už nehľadajte ani Vy, vyskúšajte tento recept!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Mám pekárničku Panasonic, kam sa sypú najprv suché prísady: droždie, múka, soľ, cukor. Maslo som nechala v mikrovlnke roztopiť a mlieko som doň prilievala za častého miešania tenkým prúdom, čím som získala požadovanú teplotu masla aj mlieka.Dala som aj rum, pardon um, 8 žĺtkov a zapla program cesto. Samozrejme sa riaďte pokynmi k Vašej pekárničke a dávajte suroviny v poradí aké máte v návode :-). Z bielkov môžete spraviť nejaké pekné snehové pečivo alebo pavlovu tortu atď....
Cesto je ako obláčik, ľahučké, jemné, výborne sa s ním pracuje.
Cesto zľahka premiesime a rozdelíme na dve časti. Každú vyvaľkáme na hrúbku asi tak do 1 cm. Môžu nám pomôcť naši šikovníci :-).
Okrúhlou formičkou vykrajujeme šišky, kladieme na čistú utierku - ja ju dávam nad umývačku riadu, ktorá mi kuchynskú dosku počas umývania nahreje a cesto mi krásne na teplej utierke podkysne.:-)
Keď sa nám šišky asi po pol hodinke nadvihli, urobíme prstami jamku, neprederavíme cesto.
Pečieme v horúcom oleji, najprv "deravou" stranou dolu, potom obrátime. Od sporáka sa nesmieme vzdialiť ani na minútku, pretože sú šišky hotové raz-dva.
Hotové potrasieme vo vanilkovo-práškovom cukre a do jamky nakopíme lekvár podľa chuti. Nejde mi odfotiť "prierez", ale cesto je tak nádherné, vzdušné, voňavé a fajnové, mňam :-))))! Na úvodnej fotke sa šišky robia tak, že cesto vaľkáme na tenšie,vykrajujeme šišky, necháme podkysnúť, na polovicu dávky dáme do stredu lekvár, okraje potrieme žĺtkom a pritlačíme ďaľšiu šišku :-). Pečieme v horúcom oleji. Mne viac chutia tie klasicky robené šišky, aj keď tá úvodná fotka je úhľadnejšia :-).....


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< 13 narodeniny | Dlho-dlho hľadaný recept na šišky | Domace listkove cesto >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 138 (zobrazuje sa 121-138)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (20.11.2008, 16:57)
vyzeraju super (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)ale ide tam kopec vajec *-) *-) *-) *-)ale možno ich niekedy spravim (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Olga F. (honda) ID 29673 (20.11.2008, 21:16)
ja som ich aj dnes piekla,ale namiesto 8 žltkov dávam 2 celé vajcia,2 žltka a iba polohrubú múku a sú (Y) (Y) (Y) :-) :-) |:o). Vyskúšajte a uveríte. (H) (H) (clamp) :-D
ODPOVEDAŤ
DAGMAR K. (DADI) ID 8486, mimibazar.sk/dadi (20.11.2008, 16:23)
Nikolka,dakujem za super recept na šišky.Myslela som si že tie najlepsie robi môj otec ,ale dnes som robila tieto a ockov recept sa môže proti tomuto schovat.Sam to priznal ,ked ich ochutnal.Este raz vdaka. Dagmar (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (29.11.2008, 19:56)
To je pocta, ďakujem! (L) (silvestr)
ODPOVEDAŤ
Olga F. (honda) ID 29673 (8.11.2008, 13:24)
Dobrý deň. Ja som tieto šišky robila dnes. Sú velmi,velmi dobré,najlepší recept na šišky aký som doteraz mala. A trochu som si aj upravila recept,lebo tých žltkov tam bolo na moj vkus veľa. Takže ak tam dáte 2 celé vajcia a dva žltky tak budú tiež naozaj výborné-teraz som to odskúšala. Teraz sa mi pečie tá nedeľná štola,tak som zvedavá aká bude. Veľmi pekne ďakujem za dobré recepty. Doteraz som viac hľadala na českých stránkach,ale niektoré recepty boli fakt o ničom. Som rada,že som našla túto stránku a už budem hľadať iba tu. Ďakujem. olga
ODPOVEDAŤ
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (29.11.2008, 20:01)
Ďakujem, Olga, za milé slová! Som rada, že Vám chutila aj upravená verzia mojich šišiek. No a s tými receptami zdieľam Váš názor, sú tu naozaj výborné recepty a hlavne odskúšané, takže (Y)! (L)
ODPOVEDAŤ
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 23253 (10.3.2009, 18:42)
niki, enonuno famooozooo
skusali sme cez vikend (jidlo) (zajic) (Y)
ODPOVEDAŤ
Tatiana B. (pačmaha) ID 8945 (4.10.2008, 1:18)
včera som ich robila, sú super (Y) (Y) (radost) (radost)
ODPOVEDAŤ
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (29.11.2008, 20:02)
Ďakujem! (L) Som rada!
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (21.8.2008, 7:32)
Musím skonštatovať, že sú ozaj výborné, už som ich skúšala aj ja. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (20.8.2008, 21:56)
Musia byt skvele |:o)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (14.7.2008, 17:01)
Rada by som recept vyskusala, ale naozaj nechapem tie jamky na lekvar. Alebo to je iba priehlbina na povrchu sisky, do ktorej po vyprazeni dam lekvar? (chcem mat lekvar vo vnutri)
ODPOVEDAŤ
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (29.11.2008, 20:03)
Už je to v postupe! (hello)
ODPOVEDAŤ
Dada M. (odeure) ID 35266 (26.6.2008, 14:07)
Niki, Tvoji stravníci musia byť s tebou spokojní, lebo tie produkty na obrázkoch hovoria za všetko. Gratulujem a chválim Ťa. Apropó, ak sa smiem opýtať, koľko máš rokov? Pýtam sa preto, že toto nedokáže ani kuchárka s 30-ročnou praxou. /Teda nie všetky..../ (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (26.6.2008, 15:46)
Až sa červenám (smich), ďakujem pekne za chválu, potrebujem ju po včerajších pokusných lángošoch :-D :-D :-D. Neviem teda, či si všimla moju poznámku pri šiškách, že ten obrázok nie je z mojej várky, ( nestihla som pofotiť, ujedali z nich trinásti, tak som ja ešte uchmatla jeden jediný a mňam (zajic), ďaľšiu várku som robila, keď som nemala doma foťák :-S), ale pousilujem sa kuchtiť, keď budem doma sama :-D a konečne odfotím aj tieto šišky, aby som sa nemusela pýšiť cudzím perím ;-). Budem mať toľko, koľko ročnú prax si tu spomenula :-D :-D :-D a variť a piecť zbožňujem, a taktiež samozrejme jesť (^). (hello) (hello) (hello) (L)
ODPOVEDAŤ
Marieta H. (marietaxx) ID 19682, mimibazar.sk/marietaxx (18.6.2008, 16:11)
prosím, prosím obrázkový postup :-$
ja som kuchárka začiatočník a chcem aj šišky skúsiť :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (18.6.2008, 16:22)
Ahoj! Budem ich robiť budúci týždeň, doložím fotky, ak stihnem vôbec fotiť ;-). Cesto miesim v domácej pekárni a tieto šišky sa oplatí urobiť! Pošlem odkaz, keď budú fotky. (flower) (hello)
ODPOVEDAŤ
Marieta H. (marietaxx) ID 19682, mimibazar.sk/marietaxx (25.6.2008, 11:40)
ahooj, mnoooo aj ja mám pekárničku, takže to je super keď to ide aj tam :-$ :-$ :-$ :-$
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)sa tešííím
ODPOVEDAŤ
Marieta H. (marietaxx) ID 19682, mimibazar.sk/marietaxx (25.6.2008, 11:41)
...ja si totižto neviem predstaviť, kde mám tie dierky robiť a ako tam potom ten lekvár dostanem ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (26.6.2008, 9:59)
Dierky sa urobia až keď sa vyváľal plát a vykrojili kruhy, necháme podkysnúť, asi tak po 20 - 30 minútach, až keď idem vyprážať, strčím prst do stredu kruhu a tak trocha postláčam koľko cesto pustí bez toho, aby sa natrhlo. Netreba sa toho báť, pôjde to ako po masle :-)! Tá jamka by mala byť asi tak na dva prsty. Potom sa šišky pražia v horúcom oleji a až keď sa vyberú, môže sa kopiť lekvár. Na fotke je postup taký, že sa z cesta neváľa plát, ale sa robia malé guľky, trocha stlačíme a po podkysnutí vyprážame šišky. Plnia sa tak, že sa na boku urobí malá dierka veľkosti ako je hlavica plniaceho sáčku a cez neho sa potom lekvár natláča dovnútra. Ten prvý variant je ale myslím, oveľa jednoduchší a rýchlejší :-). (hello) (flower)
ODPOVEDAŤ
Martina Z. (mata198511) ID 20128 (21.5.2008, 19:24)
aj ja by som si veru dala šišky :-p (zajic), *-) len tých žĺtkov tam ide 8 :-o *-) to je akosi veľa nie???
ODPOVEDAŤ
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (21.5.2008, 19:55)
Ako to tu už odznelo, je to veľa na prvý pohľad, ale cesto je krásne pri dodržaní receptúry a tá predpisuje 8 žĺtkov. Vyskúšala som už všelijaký pomer surovín a tento recept sa mi osvedčil a ja ho ináč už robiť nebudem :-p a veru aj ja by som si už dala šišky :-D, keď o nich píšem! (zajic) Smelo ich vyskúšajte, stoja za to! Odporúčam, prídete si na svoje :-D!
ODPOVEDAŤ
Gabriela E. (gabika) ID 57, mimibazar.sk/gabika (13.5.2008, 10:27)
Úplne fantastické šišky !!!!! Ďakujem za super recept, odteraz je pre mňa robiť šišky radosť (Y) (flower).
Mne vyšlo 30 kusov, zo zbytkov bielok som urobila ovocnú penu a tú sme si dali na šišky. Mňam (zajic), fakt su super jemnučké a ľahučké (Y) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (13.5.2008, 13:08)
Som rada (D)! Zbiehajú sa mi slinky, urobila si mi chute, ale teraz miesi môj pomocník cesto na orechový veniec, tak zajtra musím šišky spraviť zas :-D! (zajic)
ODPOVEDAŤ
Jana A. (hubinka51) ID 19753, mimibazar.sk/hubinka51 (10.5.2008, 12:18)
Sú famózne , len som dala 2 vajcia a celé a boli proste mňam , mňam (Y) (Y) (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
sylvia g. (sylvia g) ID 3463, mimibazar.sk/sylviag (9.5.2008, 14:53)
Perfektnéééé (Y) (Y) (Y), práve sme dojedli tieto šišky a sú naozaj vláčne, jemné , no proste supeeeeeeeeeer 8o|
Sylvia (L)
ODPOVEDAŤ
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (10.5.2008, 8:34)
Som rada, že sa recept zapáčil! (L)
ODPOVEDAŤ
Andrea P. (bambulka6959) ID 89, mimibazar.sk/bambulka6959 (9.5.2008, 8:04)
Včera som vyskušala tento recept na šišky,su uplne (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (10.5.2008, 8:35)
Tak to ma potešilo! (L)
ODPOVEDAŤ
hana d. (darius) ID 9529, mimibazar.sk/darius (29.4.2008, 8:31)
Nie je vela tých 8 žltkou..???
ODPOVEDAŤ
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (29.4.2008, 9:46)
Nie. Mne sa to tiež nezdalo, ale vyskúšala som už x receptov na šišky a ani jedny neboli tak vláčne a hebké ako tieto. Myslím, že tie žĺtky na tom zohrali dosť veľkú rolu.Takto vyjdú šišky trocha drahšie, ale stoja za to! (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (29.4.2008, 8:18)
A to som rozmýšľala čo uvarím. Už viem. (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Iveta M. (leti2) ID 6725, mimibazar.sk/leti2 (28.4.2008, 12:41)
Dávam ešte citrónovú kôru.Vyskúšajte. Sú mňam.A tieto určite vyskúšam. (radost)
ODPOVEDAŤ
Jana B. (Tomat) ID 9275 (28.4.2008, 10:51)
Tak tieto šišky vyzerajú fantasticky (zajic),určite vyskúšam..... (L)
ODPOVEDAŤ
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (28.4.2008, 11:32)
Boli bohovské (hotdog)!
ODPOVEDAŤ
Celkom: 138 (zobrazuje sa 121-138)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu