. .. .. .. .. .. .
. .

Fantastické šišky - mäkkučké aj na druhý deň (ak ostanú...) - RECEPT 4435

SLADKÉ JEDLÁ

ID 32431 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 553 návštěvníkov)


Fantastické šišky - mäkkučké aj na druhý deň (ak ostanú...)


[ recept č. 4435 zo dňa  ]


Fantastické šišky  - mäkkučké aj na druhý deň (ak ostanú...)


POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg polohrubej (výberovej) múky, 1 kocka čerstvého droždia, 6 dl mlieka, 1 smotana na šľahanie (poctivá 33%-ná) o objeme 250 ml, 1 kávová lyžička soli, 2 kávové lyžičky cukru, 4 žĺtky (ak sú vajíčka väčšie, stačia 3), 0,5 dl rumu. Na dochutenie - lekvár, práškový cukor, jogurt, snehová pena zo zvyšných bielkov.

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto šišky nie sú ani mastné, ani ťažké a preto ich vládzeme jesť do nemoty. Robím ich už zopár rokov a sú naše najobľúbenejšie. Skúste aj Vy, určite nič nepokazíte. Z celej dávky vyjde približne 48 šišiek, takže si kľudne môžete urobiť aj z polovičnej dávky podľa potreby, ale sú výborné aj na druhý deň (alebo si vypražené môžeme odložiť aj do mrazničky a potom ich len zohriať v mikrovlnke)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Z uvedeného množstva mlieka si odoberieme 2 dl a pripravíme kvások - mlieko má byť vlažné, štipku soli a pol lyžičky cukru - keď mu ešte dopomôžeme posypaním troškou polohrubej múky a premiešaním, nechať podkysnúť aspoň 10 min. - bude takýto....
Z uvedeného množstva múky si môžete (nemusíte) odobrať 4 zarovnané lyžice múky na posypanie. Do preosiatej múky dáme soľ, cukor, premiešať, pridať kvások, žĺtky, smotanu, rum, zvyšné mlieko
zamiešať,bude to dosť riedke, ale miesením nadobudne trošku inú konzistenciu.
v druhej etape... Spracujeme cesto /už neprilievame žiadne mlieko, ak dodržíme uvedené množstvá/ Budete ho mať redšie, nebojte sa. Varechou sa pekne vymiesi a krásne nakysne.
a domiesime ho varechou ...
jemne pomúčime - prikryjeme utierkou a necháme na teplejšom mieste nakysnúť min. 1 hod., aj hodinu a pol
a máme nakysnuté cesto....
Z misy ho doslova "vyťahujem" - je ako pavučina - ktoré sa mi lepí aj na ruky, ale nevadí.
na pomúčenej doske ho posypeme ešte zvrchu, len trošku - pomedzi prsty (stále odoberám z tých 4 lyžíc múky, ktorú som odobrala na začiatku z 1 kg), prevrátim
takto by mala vyzerať konzistencia cesta - je vláčne - v žiadnom prípade nesmie byť tuhé, rozdelíme na polovice a druhú necháme ešte v mise podkysnúť
jemne poprášiť múkou, vyvaľkať na hrúbku 0,5 cm
Cesto je perfektné - nelepí sa, vykrajujeme kolieska naolejovaným pohárom (ja používam s priemerom 7 cm, sú také akurát) Do druhej várky môžeme urobiť aj jamku prstom do stredu šišky
šišky nevyberám, ale vyťahujem cesto. Ak sa podarí vyvaľkať na tenšie, nechajte si ich radšej ešte vykrojené podkysnúť na doske.
pripravené na vyprážanie - robím do niektorých aj jamku (prstom zatlačím do cesta na doske - vtedy sú šišky plné - keď ich nezatlačíte - máte šišky skôr duté a vyššie)
v oleji mám asi 4-5 kúskov mrkvy na kolieska - cca 2 mm hrúbka (vymieňam ich po každej várke šišiek) a vyprážame - tieto sú bez jamky - budú viac duté - nám chutia takéto k šošovicovej polievke - vyprážame ako rezne - olej nesmie byť prudko zohriaty, plameň tiež nesmie byť silný, ale ani minimálny, šišky by boli nízke a tuhé - najprv *je dobré mať zakrytú panvicu pokrievkou a potom už druhú stranu doprážame bez pokrievky*
Do misy si dám na spodok papierové servítky. A nejak takto vyzerajú šišky po vybratí z panvice.
šišky s jamkami - budú plné - cesto sa rozostúpi do krajíkov - ale nebudú až tak vysoké ako bez jamôk
vyprážame do zlatista, podľa potreby ešte raz otočím
... ale už ich je aj dosť,hádam...
a ideme znovu - odkrojíme si ešte kúsok, aby sa nám dalo vyvaľkať na 0,5 cm (aj hrubšie) - nech nezavadzia - šup do misy
takto vyzerá vnútrajšok šišky s jamkou...
nejak takto bez jamky... zopár sme ich museli pocukrovať, deťúrence sú už nedočkavé....
Blesk tam nemal byť, ale plameň zvyknem mať nastavený na tento stupeň, aby sa cesto rýchlo nepripekalo a cesto zasa aby nebolo zvnútra surové.
tieto šištičky nás stále ešte čakajú
ešte toľko mi stále ostalo z múky, z tých 4 lyžíc a so šiškami už je koniec...
na spodku misy servítky, na nich šišky, druhé poschodie začínam znovu servítkami a môžem dávať ďalšiu vypraženú várku...
Prvé pocukrované pre hladošov :-) Šišky si môžete posypať práškovým cukrom, natrieť lekvárom alebo džemom, jogurtom, alebo si z bielkov nad parou ušľahám sneh (ja si to zjednodušujem - sneh klasicky a potom chvíľku už len nad parou premiešavam).


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Nemecký "pancake" s karamelom | Fantastické šišky - mäkkučké aj na druhý deň (ak ostanú...) | Snaha o vyzdobovanie >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 158 (zobrazuje sa 121-140)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>
Anna Š. (anka2106) ID 80936 (5.3.2009, 11:11)
Adrianka vy ste super kucharka,odkial beriete tie napady mate super receptiky vo svojom albume,ale najlepsie su šišky a buchty na pare-pečene. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (5.3.2009, 21:38)
:-$ Anka, toľko chvály si ani nezaslúžim, ďakujem kráááásne (F) (F) (F) Tak to ma veľmi, veľmi teší, že sa receptíky páčia. Rada sa o ne podelím, nie je dôvod nechávať si ich len pre seba. Ešte raz ďakujem a teším sa, že šišky aj buchtičky chutili (L) (L) (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (2.3.2009, 15:25)
Aďka, vynikajúce šišky (clamp), všetkým ich odporúčam, vyskúšala som už veľa receptov, ale tento je jeden z najlepších, odteraz robím len tento, ja som si dobu kysnutia skrátila tým, že som cestíčko šupla do rýchlokysky, bolo rýchlejšie nakysnuté a rovnako výborné (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (3.3.2009, 16:32)
Želka, dakujem krásne (F) (F) (F) Som veľmi rada, že si s týmto receptom spokojná. Nesmierne ma to teší :-) :-) :-) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (19.2.2009, 9:58)
Ahoj Aďka, tak včera som chcela robiť šišky, ale nejako sa neviem dostať do tempa ;-). Dnes som objavila tento Tvoj recept a nestačím sa diviť :-o, to je snáď najdokonalejší a najpodrobnejší postup, aký som kedy videla. (Y) Čo mi vyhovuje, že do cesta nejde príliš veľa vajíčok, keď spravím z pol kila múky. Šišky určite vyskúšam v blízkej dobe, však fašiangy sú raz za rok :-$. PS: mať teraz takú chuť do písania receptu ako si ty mala pri tomto :-D. Čaká má vo foťáku asi 5 zákuskov a nie a nie sa sem dokopať ;-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (19.2.2009, 11:39)
Ahooooj Lucka, ďakujem (F) (F) (F) A to som z postupu vyhodila už asi polovicu obrázkov ;-) Šišky vyskúšaj, dúfam, že budeš spokojná. PS: ;-) Tak šup sem s nimi, nahodíš jeden a ďalšie pôjdu ako po masle. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana G. (sokolka) ID 66132 (18.2.2009, 12:42)
Aďka, tie šišky určite urobím!!!!!!!!! Ale prečo tam dávaš mrkvu? Aby sa nepripálil olej,alebo prečo? (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (19.2.2009, 8:53)
Jani, mrkva stiahne tú prepraženú chuť oleja a šišky potom necítiť za prepáleným. A ani ten olej po odstavení tak necítiť. Len ju treba vymieňať, akonáhle zhnedne. Budem držať palce (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (18.2.2009, 11:44)
musim pochvalit,tento recept, aj ked nam staci polovicny, som uz viackrat robila,nemaju chybu (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (19.2.2009, 8:51)
Marika, ďakujem (F) (F) (F) Som rada, že si spokojná (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (7.2.2009, 17:33)
vymiesila pekarnicka, mama povykrajovala a vyprazila a deti s tatikom jedli a jedli a jedli... nastastie nieco ostalo ja pre kucharku ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (7.2.2009, 20:41)
(clamp) (clamp) (clamp) Tak toto mi niečo pripomína ;-)Ešteže šišiek je toľko, že ostane aj pre kucháročku, však? Ďakujem Emi, veľmi ma teší, že Vám chutili (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (eva816) ID 77962 (4.2.2009, 10:49)
Perfektny navod, mne kysnute cesto neide. Snad teraz to bude ok. Rada by som vedela kde davas kysnut cesto na teple miesto? Uz som pocula, ze ho treba zabalit do deky, dat na radiator, atd. A este vy jete sisky k sosovicovej polievke?
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (4.2.2009, 16:15)
Evka, buď na radiátor, alebo do rúry, ako píše Anka. Len pozor, aby v rúre neprekyslo, tak treba nechať pootvorené málinko dvierka, niekedy pomôže aj hore na sporáku - položiť ešte na nejaký hrniec, ak sa niečo pečie v rúre, alebo v hrnci s teplou vodou (občas treba doliať teplej, lebo voda vychladne a kysnutie sa zabrzdí) Tiež som raz niekde čítala, že sa dá aj v mikrovlnke a že teplota na kysnutie by mala byť cca 40° C. Jednoducho musí to byť teplé miesto, nie horúce. A keď je vonku teplúčko, tak dám misu v izbe na miesto, kde mi na ňu priamo svieti (child1) a krásne nakysne. Áno, papáme šišky aj k šošovicovej, ale takej letnej - šošovica, mrkva, petržlen, zeler, vegeta, zápražka. To je bašta (jidlo) A držím Ti palce, nech sa šišky vydaria |:o) (L)
ODPOVEDAŤ
Anka H. (ankahaj) ID 12354 (4.2.2009, 11:40)
:-$ Evicka ja davam cesto do elekt. truby nakysnut a to ju zapnem na najmensiu teplotu (50stup.) ,mam odskusane (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (eva816) ID 77962 (4.2.2009, 13:29)
Anka, dakujem za radu, vyskusam (clamp)
ODPOVEDAŤ
Marcela P. (Pmaca) ID 412 (4.2.2009, 8:57)
Ahoj aj ja som robila tvoje šišky a možem povedat su vynikajuce (Y) ,robila som ich ešte v pondelok a možem povedat že su makucke aj na treti den (Y),nejake my ostali tak preto hovorim že su vynikajuce (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (4.2.2009, 9:29)
Ahoj Marcelka (F) (F) (F), ďakujem za pochvalu a teším sa (radost) s Tebou, že Vám šišky chutili (zajic) (zajic) (zajic) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
alena k. (pajo) ID 9224 (1.2.2009, 22:34)
Ja som ich dnes robila , boli super,trosku sa lepi cesto ,ale navadi.Neboli mastne.Dala si dost umu ?Nesmie sa to smazit na moc slabom ohni,potom sa dost napiju. (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (2.2.2009, 13:40)
Alenka, ďakujem (F) (F) (F) Áno, cesto zo začiatku trošku lepí, aby bolo také šiškovské - ľahšie, ale keď sa zvrchu trošku posype múkou, tak je super. A ďakujem za komentárik, som rada, že ste si na nich pochutili (C) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Irena V. (aneri) ID 17700 (1.2.2009, 19:52)
Robila som dnes tieto výborné šišky,sú fakt (Y) (Y),len jeden problém - sú dosť napité olejom.Aj vaše?Prečo? :-| :-|Postup som dodržala na 100% aj so servítkami.
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (2.2.2009, 13:31)
Irenka, to ma mrzí, nie, nemám ich mastné, to by mi deti odmietli, olej mám rozhorúčený ako na rezne, nesmie sa prehriať a nedávam ho ani do polky panvice. Šišky musia hneď pučať, vtedy je dobre rozpálený, nestíham niekedy ani obracať. Neviem, čím to mohlo byť *-) Ale na druhej strane ma teší, že chuťovo vyhovujú. (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Zuzana B. (rybenka8) ID 37053 (30.1.2009, 14:12)
ked sedi moja babka v kuchyni tak sa mi vzdy nieco pos..... :-@ tak ako minulu sobotu sisky.Dnes u nas nebude nebude bosorovat.drz palce. (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana B. (rybenka8) ID 37053 (2.2.2009, 7:49)
Tak vikend sme zasa doslova prezrali.Sisky sa podarili a aj bombasticke zapecene rezne uz neviem od koho ale uz fakt by ste mohli niekto nahodit postup na brusaky, a skok od sporaka co najdalej.
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (2.2.2009, 13:47)
:-DUž asi aj ja preventívne skrátim pobyt pri MMB (plavec) sa cez recepty ;-) . (Y) (Y) (Y) Tak teraz to vyšlo? Zuzanka, teším sa s Tebou (radost) (clamp) (clamp) (clamp) A rezne - to budú asi tie od Mirky (Myrca) (jidlo) (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (30.1.2009, 17:29)
Juj, už asi neskoro :-|Zuzanka, robila si minule tieto šišky? Som zvedavá :-$ (flower)
ODPOVEDAŤ
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (30.1.2009, 7:39)
Ahoj Adrianka, no a dnes som si zmyslela, že spravím šišky pre môjho šikovného synčeka na vysvedčenie... tak ďakujem za receptík a drž mi palce! (child8)
ODPOVEDAŤ
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (30.1.2009, 13:44)
Šišky sú hotové (Y)|:o) |:o) |:o) naozaj sú ľahučké, veľmi chutné... (zajic) (zajic) (zajic) FANTASTICKÉ!
(ale priznám sa, nemala som smotanu, tak sú bez nich)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (30.1.2009, 17:24)
(clamp) (clamp) (clamp) Mám radosť, že ste si na nich pochutili (zajic) (zajic) (zajic) Miinka a dávala si miesto smotany mlieko, alebo úplne bez ;-)? (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (upravené 31.1.2009, 7:15)
(hello) Dala som 2 dl mlieka a 2 PL oleja. Muž si ich nevedel vynachváliť. som zvedavá, aké budú zajtra. pá!!! (L) (L) (L)
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=434493
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (30.1.2009, 22:06)
Ty si ale šikuľka (*) a perfektne si sa vynašla (Y). Verím, že Vám budú chutiť aj zajtra (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
lenka k. (mojuska) ID 8712, mimibazar.sk/mojuska (24.1.2009, 15:37)
Tak dnes som ich vyskúšala,boli super,teda ešte sú (zajic).Ja som ich vyprážala vo friťáku a je to super. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.1.2009, 15:42)
(Y) (Y) (Y) (C) Lenka, teším sa a ďakujem za pochvalu (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
lenka k. (mojuska) ID 8712, mimibazar.sk/mojuska (3.2.2009, 21:59)
A ešte som zabudla.Čítala som komentáre a veľa maminiek sa pýtalo na cesto.Ja som všetky prísady dala do pekárničky(robila som z polovičnej dávky,lebo máme menšiu pekárničku),nastavila program a cesto bolo skvelééé (radost) (radost) (radost).Zvyšné bielka som vyšľahala a pridala k nim potom jahodový lekvár.Vznikla z toho tá klasická jahodová pena akú sme jedávali v škole (zajic) (zajic) (zajic).
Fakt vynikajúci recept,ešte v noci sme sa s mojim (cinky) napchaváli :-$.
Ešte raz ďakujem za receptík.Už mám vytlačené aj ostatné od vás (L) (hello) (L).
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (5.2.2009, 22:06)
Lenka (child1), prepáč, nevšimla som si tento komentárik. Si veľmi zlatá, že si sa s nami podelila o svoju skúsenosť. Ďakujem krásne (F) (F) (F) ;-) Tak Vy ste si takto osladili noc? :-p A veľmi ma teší, že Ťa zaujali aj iné recepty v mojom albume, ďakujem (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (hoska) ID 31567 (23.1.2009, 13:37)
No tak prave som sme sa cela rodinka dosyta "vypchali" tymito šiškami. (clamp) (clamp) (clamp)No su naozaj fantasticke. Cesto sa mi zdalo dost riedke, ale dodrzala som davkovanie a aj ked ma lakalo, moc som neprisypala. A stalo to za to. (Y) (Y) (Y) Ak si nepojdem uvarit rychlo teraz nejaku kavku, tak uz len rovno (child3) s mojim malym. Dakujem za super receptik. (hello)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.1.2009, 15:50)
:-) :-) :-) Slavka, ďakujem (F) (F) (F) Áno, cesto je riedke, ale smotana nasiakne do múky a cesto je potom ľahšie. Ani mne nejde odlepiť poriadne od varechy, ale po chvíľke sa umúdri a aj keď sa neodlepuje od misy, tak ho nechám tak, posypem múkou a nechám nakysnúť. A teším sa, že šišky chutili (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (23.1.2009, 13:48)
Slavi, ja som ešte prisypávala k tomu kilu po troške múky, ale to preto, lebo sa mi nejako furt to cesto lepilo na ruky. No zase nebolo to také veľké množstvo múky a šišky boli super aj tak a vypchatí sme boli aj my ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.1.2009, 15:57)
Martinka, cesto sa lepí aj mne, keď ho vyťahujem na pomúčenú dosku, ešte ho jemne pomúčim, prevrátim, odoberiem polovicu a rovno vaľkám, aby som ho "nezbila" a ostalo nadýchané. Potom aj lepšie podkysne na doske. Ale tiež záleží od múky. Najviac sa mi osvedčila múka z Lidl, bola som nešťastná, keď mali v ponuke zrazu inú, ale je tiež výborná (Y). Som rada, že si sa nesklamala :-) :-) :-) (L)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (hoska) ID 31567 (21.1.2009, 5:56)
Ahoj, určite ich vyskúšam. (clamp)
No neviem či sa to už niekdo pýtal, ale prečo tá mrkva v oleji?
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (21.1.2009, 14:24)
Ahoj Slavka, mrkvu dávam kvôli tomu, aby sa olej veľmi neprepaľoval a ten pach z vyprážania nasaje mrkva a nie šišky. Ale treba ju mať nakrájanú a nachystanú dopredu, aby si ju už len vymieňala. Budem držať palce (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (22.1.2009, 19:35)
Jaaaaj ;-) ;-) ;-), tiež som si povedala, že nezabudnúť sa pýtať na tú mrkvu, síce som vôbec nevedela, prečo ju tam dávam, ale nechýbala tam ;-)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (22.1.2009, 21:29)
Nevadí, hlavne, že bola tam, kde mala byť ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (19.1.2009, 15:37)
Adka ,už som ich vyskušala :-) :-) :-) :-) su super ,a od včera sa pojedli všetky :-p :-p :-pa posledne sme dojedali už dnes rano na ranajky (L) (L) (L) (L) (L) (L) a isto ich budem robit aspon raz za mesiac!!!! ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (19.1.2009, 15:49)
Majka, |:o) |:o) |:o)ďakujéééééééém. Si šikuľka (*) (clamp) (clamp) (clamp)Nevieš si predstaviť, ako sa vytešujem (radost) (radost) (radost) Som rada, že si spokojná a že ste si na nich pochutili (zajic)A že to nie je nič zložité? A vieš, aké sú perfektné k šošovicovej polievke? Takej letnej zeleninovej (jidlo) No asi ich spravím aj ja, už som ich "dávno" nerobila ;-) (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (19.1.2009, 19:42)
K tej polievke to môže byt dobre ,na buduce vyskušam :-) :-) a určite ich aj pofotim ,a pošlem ,ja by som ich aj vcčera ,len už som boal prišerne unvena |-) |-) ale dakujem za super receptik (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (19.1.2009, 22:16)
:-) :-) :-) Rado sa stalo (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (16.1.2009, 22:47)
Tak tento receprík určite cez víkend vyskúšam :-)
Budú to moje prvé šišky, tak dúfam, že sa vydaria :-)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (19.1.2009, 15:16)
Ahoj Lucka (F), podarili sa šišky? Som zvedavá :-$
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (16.1.2009, 15:22)
Adka ,a ja ich musim vyskušat ,tiež 1x!!!! ;-) ;-) ;-) ;-) tak dufam ,že sa mi podaria (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (16.1.2009, 21:45)
Majka, skús, verím že sa Ti podaria :-) Budem držať palce (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (16.1.2009, 14:06)
Ahoj Aďka.
Tak prečítala som si všetky komentáre, aby som sa vyvarovala akých-takých chýb, lebo šišky idem robiť tiež 1x... a vybrala som si na začiatok tvoje :-$. Tak duuuufam, že v nedelu nebudem :-@. Potom dám vedieť.

A chcem sa opýtať... ak by som chcela plniť z vnútra...Ako sa vlastne šišky plnia??? A kedy? Mám doma takú tu umelú striekačku na ozdobovanie toriet, určite vieš akú... a mám k tomu aj doplnky, tie násadky a jednu takú dlhšiu /nie zase príliš dlhú, tak cca 3cm/ šikmo zrezanú... hm... rúrku??? ;-) ;-). Môžem použiť aj túto na plnenie?

Noooo :^), babo raď *-) ;-)

Dakujeeem (hello)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (16.1.2009, 21:38)
Ahoj Martinka, neboj sa, nemáš čo pokaziť. Daj si 6 dl mlieka, poldecák rumu, do cesta myslím ;-) (ja to v recepte upravím na to menšie množstvo rumu, ako to robím ja) a keď bude čerstvé droždie, tak to bude jedna báseň. Vajíčka používam M-ka, takže keď máš väčšie, jedno uber. Olej nesmieš mať veľmi rozhorúčený - vyskúšaj dať na panvicu kúsok cesta, ak Ti hneď zhnedne, je veľmi horúci a radšej ho nechaj vychladnúť a potom znova zapnúť. A netreba ich dlho pražiť, len tak, ako mám na foto. Ak sa Ti nebude nadúvať, ale bude plávať, je slabo rozpálený. A teraz to skrátim :-D - olej musíš mať rozpálený ako keď vyprážaš rezne. A vážne sa chceš zabávať s plnením? Plniť môžeš pred tým, než ich dáš na olej - ako buchty, alebo ich naplníš striekačkou po vypražení - šišky bez dierky v strede budú dutejšie, (ak sa Ti budú zdať veľmi duté na naplnenie, keď vyskúšaš po prvej várke, tak si zvyšok vykrojíš z hrubšie vyvaľkaného cesta) tak si len sprav trošku zárez nožíčkom, alebo rovno striekačkou, neviem aká je hrubá, či sa Ti tam v pohode vojde. Keď si budeš robiť s dierkou - kľudne prederav šišku, do tej dierky sa tiež dostane olej a sú pekne nadvihnuté. No a ja tam zvyknem dávať lekvár po vypražení už rovno pred servírovaním. Ale najradšej máme prázdne a vrch si každý nacapká toľko, koľko si žiada. Budem Ti držať palce a kľudne sa pýtaj, kdyby něco :-) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (20.1.2009, 23:18)
;-) ;-) ;-) Aďka, v tomto neskorom čase som normálne ožila, keď som čítala tento postup :-D :-D :-D. V nedeľu som ich nerobila, pretože sme mali toho veeela na papkanie, ale vo štvrtok budem isto na obed robiť. Dík za vyčerpávajúce info. Dám vedieť (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (21.1.2009, 14:37)
:-D :-D :-D Ahoj Maťka, tak teraz neviem, či sa mám tešiť, že som Ťa prebrala, to som len tak v skratke ;-) Ja viem, že Ty sa z toho vysomáriš :-) A nemáš za čo, budem na Teba myslieť (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (22.1.2009, 19:34)
AĎKA !!!!!!! 96 šišiek !!!!!!! ;-) ;-) ;-) ;-), určite menších ako tvoje ale úúúúúúúúúúúúžasnýýýýýýýýýýýýýýých !!!!!!!!!!!!!! Dala som mamke, segre, ja som asi 15 (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) /hanbím sa :-$/. Tvarovo neboli tak krásne ako tvoje, no ale na 1x sa chválim (H). A nestíhala som normálne, rýchlo vaľkať cesto, už pečené obrátiť, znova rýchlo pripraviť dalšie... takže niektoré boli aj takí malí černoškovia, poniektoré šišky boli ako vajíčka :-D :-D, ale prax určite nadobudnem! Aj cesta som sa bála, ako si písala, že je riedke, ale vymiesila som ho krásne vareškou, krásne vykyslo... proste (Y) (Y) (Y) (Y)
A robila som len s dierkou, pretože bez dierky boli skoro prázdne...
(L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (22.1.2009, 21:36)
;-) ;-) ;-)Ty si expert, treba zobrať horčičák a budeš mať pokoj :-) :-) :-) Ja to robím takým pohárom, trolilinku menším, než horčičák, lebo ten nemám :-D Skús nabudúce tie väčšie (nebudú také duté) a pridaj aj zo dva mm do výšky na ceste. Ale veľmi sa s Tebou teším, že sa Ti vydarili (clamp) (clamp) (clamp) Ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (23.1.2009, 13:46)
:-) no teraz už viem, že zoberiem väčší pohár. Myslela som si, či náhodou aj nepovyrastú, nepriberú na oleji, no ale nestalo sa... nevadí, ešte teraz si ich dávam ku káve ;-) ;-). (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (24.1.2009, 15:37)
:-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Michaela P. (mysky) ID 8182 (15.1.2009, 13:33)
Tak práve som ich dopražila. Myslím, že sú výborné, aj napriek tomu, že som mala len 10% smotanu, droždie už istý čas po záruke a nemala som ani rum ^o).

No mojím trom "chlapom" (child4) som sa veľmi nezavďačila, chýbala im tam asi "mäsová" vôňa, ktorú ja rada vymením za niečo dobré a sladké [A].

Aspoň že ma teraz s tými dvoma misami šišiek zachránia susedy. (dance)

Recept super (Y) (Y) (Y)

Michaela
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (15.1.2009, 22:56)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) ;-) Miška, ďakujem za milý komentárik a teším sa, že sa Ti šišky vydarili (Y) (Y) (Y) . Mňa droždie pár dní pred zárukou už nemá rado ;-) . A skús nabudúce pridať aj rum (D) Budú ešte ľahšie (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 158 (zobrazuje sa 121-140)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu