ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 1066 návštěvníkov)
Výýborná kakaová marlenka
[ recept č. 4463 zo dňa 16.3.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 100 g masla, 3 PL medu, 300 g kryštálového cukru, 1 KL octu, 1 PL jedlej sódy, 2 vajcia, 700 g hladkej múky a asi 3 PL kakaa. Krém: 250 g masla, 1 sladené kondenzované mlieko, 2 smotanovo-vanilkové pudingy, 6 dcl mlieka a 4 PL cukru
POSTUP PRÍPRAVY
Toto je konkrétne recept na kakaovú marlenku, ale dá sa ľahko zmeniť na karamelovú - do cesta nepridáte kakao a do krému dáte namiesto smotanovo-vanilkových pudingov karamelové,)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
deň vopred si uvaríme salko - varíme dve hodiny, stále ponorené vo vode |
|
Takže ideme na cesto. Vo väčšom hrnci si rozpustíme maslo, med.... |
|
... a cukor. |
|
Potom zmiešame polievkovú lyžicu sódy bokarbóny.. |
|
... s kávovou lyžičkou octu a pridáme k do hrnca |
|
Zmes nám začne trochu kypieť. Potom primiešame vajcia a stále miešame, aby sme nemali z toho praženicu. Keď vznikne hnedá pena, odstavíme z ohňa. |
|
Takáto hnedá pena. |
|
Potom primiešame múku zmešanú s kakaom. |
|
ak by sa cesto nechcelo pekne vymiesiť, môžte pridať trochu vody alebo mlieka. |
|
Cesto NEnecháme oddychovať, ale hneď s ním pracujeme (keby oddychovalo, ako pri vaľkaní by sa trhalo a praskalo) |
|
rozdelíme ho na 6 rovnakých častí. |
|
Vyvaľkané ho prenesieme na Cerou vymastenú a hladkou múkou posypanú opačnú stranu plechu a radielkom odrežeme okrajky. Najlepšie sa to robí tak, že si zvolíte nejakú formu - akýkoľvek kartón alebo forma vystrihnutá z výkresu, je to na vás, treba improvizovať:) A okrajky dáme taktiež upiecť, pretože postrúhanými sa bude posýpať hotová marlenka. |
|
Predtým, ako cesto dáme piecť, šparátkom alebo vidličkou doň spravíme asi 10 dierok. Pečieme pri teplote 170C 5-7 minút, treba dávať na cesto pozor, lebo je tenké a aby nezhorelo. Rovnako si upečieme aj ostatné pláty. |
|
Pripravíme si plnku - z týchto ingrediencií si uvaríme puding a necháme ho vychaldnúť. |
|
Medzitým ako puding vychladá vyšľaháme maslo.... |
|
... a potom doň postupne všľaháme uvarené Salko. |
|
Puding ešte stále chladne a tak postrúhame asi polovicu upečených okrajkov... |
|
... ktoré potom preosejeme cez vyváračku. |
|
No a keď nám už puding pekne vychladol, elektrickým šľahačom ho prišľaháme k maslu zmiešanému so Salkom. |
|
Je pred nami posledná časť - plnku si nejakým spôsobom rozdelíme na 6 rovnakých častí. |
|
Na každý plát rozotrieme až po okraj a pokračujeme až do konca:) |
|
posledný plát tiež potrieme krémom, ale už len tenučkou vrstvou, a takisto potrieme aj okraje zákusku. |
|
Koláčik posypeme okrajkami a necháme odležať, najlepšie do druhého dňa. Netreba ju dávať do chladničky, kým nezmäkne. |
|
Nie je to síce najjednoduchší recept, ale myslím, že stojí za to ho vyskúšať:) Tak dúfam, že bude chutiť:) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 248 (zobrazuje sa 81-100) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13 ďalšie >> |
| Martina S. (malinke2) ID 128900 (28.2.2011, 13:39) |
tak pred touto marlenkou sa hlboko skláňam nebol žiadny problém pri pečení ani pri kréme proste úžasný recept prudko jedlý a doma sa všetci vyjadrili že chutí ako tá ktorá sa podáva v kaviarni posunula som recept aj kamoške ktorá sa u nás v sobotu nevedela dožrať |
ODPOVEDAŤ |
Evka K. (evicaK) ID 123477 (11.2.2011, 18:06) |
takže-robila som.Vyborna.Sice som hned do cesta pridala mlieko-asi 1dcl aby sa lepšie valkalo a bolo to jedna basen....super. |
ODPOVEDAŤ |
| Bea H. (klara9) ID 8885 (10.2.2011, 15:05) |
dakujem za sqvely receptik, s cestom sa robilo vyborne. Ja som robila bez kakaa a namiesto smotanoveho pudingu som dala karamelovy. A party moze zacat. |
ODPOVEDAŤ |
Veronika S. (1palculienka) ID 19766 (29.1.2011, 18:49) |
Po tolkych chvalach som ju aj ja vyskusala. Je to trocha casovo narocny recept, ale stalo to za to. Robila som ju namiesto torty manzelovi k narodeninam. Len sa po nej zaprasilo. Je to super recept, moc odporucam. |
ODPOVEDAŤ |
Veronika D. (veva.d) ID 74259 (10.1.2011, 15:20) |
Výborný receptík...... veľmi chutný koláčik, sice je s ním trošku viac roboty ale výsledok stojí naozaj za to....robila som ho teraz cez víkend na oslavu, teda ale naozaj všetkým veľmi chutil vrelo odporúčam všetkým, kto len zvažuje či sa do toho pustiť |
ODPOVEDAŤ |
Adriana Š. (women) ID 53936 (28.12.2010, 13:27) |
ach ,moje šikovnice , už som tento recept robila x-krát ,ale koľko som sa natrápila pred Vianocami., Posledné cesto som hodila do koša . dlho som potom hútala ,čo sa stalo a zrazu mi svitlo., balík múky ,ktorý som použila bol Tesco múka -aj keď bola hladká ,ale jej kvalita ... takže : " ak chceš chutnú marlenku mať , Tesco múke sa musíš vyhýbať " |
ODPOVEDAŤ |
| | Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (30.5.2011, 13:17) |
no neoplatí sa šetriť na múke. ja nemám rada ani z lídla, ani z billy neodporúčam, mala som pokazené zákusky |
ODPOVEDAŤ |
Michaela S. (michsamant) ID 152011 (25.12.2010, 12:44) |
mnam, to vyzera fantasticky |
ODPOVEDAŤ |
| Mária B. (maja22) ID 14687 (25.12.2010, 8:41) |
V Y N I K A J Ú C A inak sa to opísať nedá marlenku som robila prvýkrát, no zvolila som si ten najlepší recept |
ODPOVEDAŤ |
| Mária K. (magnum2008) ID 38060 (21.12.2010, 22:55) |
Vcera som ju skusila podla vasho receptu, ked som videla tolko kladnych komentarov nedalo mi to a musela som sa do toho pustit trosku sme potrenovali pri valkani cesta ale stalo to za to..je naozaj ta najvybornejsiaaaaaaaaaaa mnam len my sme nemali smotanovy puding tak som dala zlaty klas ale neni to poznat.. |
ODPOVEDAŤ |
Katarína Č. (cicushka86) ID 129010 (21.12.2010, 20:51) |
riadna makacka, som necakala, ze mi to bude tak dlho trvat. ale dala som to len by som sa chcela spytat skusenejsich, krem je trochu riedky,asi preto, ze puding bol este trochu teply ked som ho miesala s maslom. mate nejaky tip na zahustenie? |
ODPOVEDAŤ |
Ivana K. (Ivakováč) ID 28254 (21.12.2010, 16:51) |
super, robila som druhý krát prvý sa s cestom robilo tažko ale dakde som tu čítala že ešte jedno vajíčko do cesta naviac je lepšie a bolo to naozaj tak, super dakujem za super obr. postup |
ODPOVEDAŤ |
| Dada F. (džamka) ID 18807, mimibazar.sk/dzamka (20.12.2010, 21:54) |
chutil super , ďakujem a zakladám |
ODPOVEDAŤ |
| Dada F. (džamka) ID 18807, mimibazar.sk/dzamka (18.12.2010, 20:31) |
tak....práve som dokončila toto dielo....zajtra máme oslavy, tak dám vedieť, ako chutil ..inak sa mi s cestom dobre robilo |
ODPOVEDAŤ |
beata k. (beatta) ID 161129 (21.11.2010, 16:21) |
superrrrrrrrrrrrr |
ODPOVEDAŤ |
| Ingrid Š. (inya1) ID 70625 (18.11.2010, 10:57) |
Evka, marlenka je úžasná , jednoduchá a výborná, môj výtvor , http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34414 |
ODPOVEDAŤ |
Majka D. (Sophinka D.) ID 23949, mimibazar.sk/sophinkad (8.11.2010, 19:07) |
Evka koláčik vyzerá úúúúžasne chcela by som ho urobiť mamine narodkám,prosím aké maslo sa tam dáva,obyčajné alebo nejaký palmarín,hera.... Ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
Renata D. (Jordana) ID 24561 (6.11.2010, 15:43) |
Ahoj Evička, najprv som sa bála pustiť to tohoto lákavého receptu, ale dnes neľutujem, lebo som ho robila už niekoľko krát. Je to proste úžasný koláčik, cenovo aj chutovo neporovnateľný s kupovaným.... SUPER |
ODPOVEDAŤ |
| vali. janka, erika F. (Miňoňky) ID 41625 (29.10.2010, 12:11) |
ahoj tak ja som ju vyskusala a dnes ju peciem uz 2. krat. Je jednoducho uzastna. Dakujem za receptik. |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 248 (zobrazuje sa 81-100) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13 ďalšie >> |