končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 302 návštěvníkov) Domáci fantastický krémeš[ recept č. 248 zo dňa 23.7.2006 ] POTREBNÉ PRÍSADY 8 dcl mlieka * 2 žĺtky * 2 PL hladkej múky * 1 vanilkový cukor * 2 Zlaté klasy * 15 dkg práškového cukru * 2 PL rumu * 1 celé 250 g maslo * 1 balenie medových plátov * čokoláda na poliatie * 2 šľahačkové smotany * 2 stužovače smotany * a to je už asi naozaj všetko POSTUP PRÍPRAVY Baby, tento krémeš zvládne každá z Vás! To je jeden dôvod na jeho vyskúšanie a druhý pádny dôvod je ten, že krémeš je krásny ako z cukrárne, ale chuťovo omnoho lepší, priam vynikajúci. No neochutnajte. Tento dezert som pridala ako jeden z mnohých zákuskov na veľkej oslave a bola som rada, že sa vôbec oslavy krémeš dožil. Recept je tak strašne jednoduchý, až neuveríte a uveríte až po vyskúšaní. Týmto krémešom naozaj ohúrite hostí – a to viem, o čom hovorím, aj mne sa to už párkrát podarilo. Len mi nikto neveril, že som ho robila ja a nedoniesla z najbližšej cukrárne.. fňuk. Tak pridávam aj obrázkový recept, a Peter, Monika, Zuzka, Ildikó, Maťko, Kubko, Cecilky, Marišky, Izidorovia a Bonifácovia, kuknite, že som ho robila ja!!! A nie sériová cukrárenská výroba, kde žltý krém pozostáva z margarínu.... to už človeka urazí xi xi xi... OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI 1. Do mlieka šupnite vanilkový cukor. 2. Ďalej pridajte 2 zlaté klasy. 3. Na rade sú žĺtka. 4. A naposledy dve polievkové lyžice hladkej múky. 5. Varíme až do úplného uvarenia – t.j. stav, keď je puding riadne hustý a čo je veľmi dôležité, nechajte ho úplne vychladnúť. 6. V ďalej mise si vymiešajte maslo s 2PL lyžicami rumu alebo rumovou arómou a 15 dkg práškového cukru do peny. 7. Spojte krémy. VŽDY – za každých okolností, aj keby boli riadne zaťažkávajúce, vždy pridávajte puding do masla a nie naopak. Takže puding primiešavajte so šľahačom na nízkych obrátkach pomaly po kôpke, až urobíte vynikajúci krém, ktorý radšej ani neochutnajte, pretože ho zjete pred tým, ako postavíte deťom krémeš. 8. Začnite stavať krémeš. Iste ste si všimli, že v balení sú 4 kusy plátov, aj tento recept je na 4 kusy plátov, ja som v skutočnosti robila polovičnú dávku, čiže som použila iba dva kusy plátov. Na podnos, ktorý sa Vám zmestí do chladničky, dajte vedľa seba na dva medové pláty. 9. Na to ponatierajte žltú plnku a dajte si záležať na krajoch, snažím sa vždy urobiť obdĺžnik a šikovne sa mi to podarí dvoma väčšími naberačkami na zákusky. 10. V mise vyšľahajte 2 alebo 3 šľahačky s 2 alebo 3 stužovačmi. Záleží na Vás, či máte radi viac šľahačky alebo nie, ja dávam vždy až 3. Šľahačku neochucujem, pri jedení krémešu sa chute vynikajúco spoja. 11. Na žltú plnku naneste šľahačku, pekne poupravujte a blížite sa ku koncu. 12. Prikryte medovými plátmi.... 13. A polejte čokoládovou polevou. 14. Prepáčte mi tú drzosť, ešte si dovolím zopár rád. Krémeš robte deň vopred, aby pláty nasiakli plnku a šľahačku, aby sa spojili, tak sa bude dať lepšie krájať. Aby ste nepopukali čokoládovú polevu, krájajte ho takto: dajte si zovrieť vodu, namáčajte si do nej ostrý tenučký nôž, utrite ho, aby bol suchý ale stále horúci, a pomaly si urobte jemnú linku, čokoláda sa začne topiť a môžete krémeš krájať. Ak naozaj vyšľaháte šľahačku so stužovačom, šľahačka vydrží vo vyšľahanom tuhom stave 2-3 dni za podmienky, že vydrží krémeš. A to asi nevydrží. Želám Vám dobrú chuť a určite sa Vám táto dobrôtka vydarí. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 67 (zobrazuje sa 61-67) | << predošlé 1, 2, 3, 4 |
Alexandra N. (alexandra49) ID 2935, mimibazar.sk/alexandra49 (2.8.2006, 18:15) | |
macka skoda ze nebol ako z obchodu | |
ODPOVEDAŤ |
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (2.8.2006, 19:09) | ||
Cicuška máš recht, až taký hnusný margarínový som ho neurobila Nabudúce si ani nepričichneš!!!!!!! A určite by si po ňom zo deko pribrala, takže paprče preč!!!! | ||
ODPOVEDAŤ |
zlatica g. (oriiiesok) ID 2373, mimibazar.sk/oriiiesok (29.7.2006, 23:20) | |
tak takýto postup nevidíš len tak niekde(' ' | |
ODPOVEDAŤ |
Alena N. (alena38) ID 2451, mimibazar.sk/alena38 (26.7.2006, 11:11) | |
Macka neklame , je to naozaj domáci fantastický krémeš. , na rodinnú oslavu nám napiekla fantastické dobroty, macka, si fakt dobrá kuchárka, čo sa o mne nedá povedať.... tento krémeš si zaslúži | |
ODPOVEDAŤ |
Hanka K. (Kohan) ID 315, mimibazar.sk/kohan (26.7.2006, 9:07) | |
Marcelka, žiť s tebou v jednej domácnosti tak som už ako pampúšik všetky recepty od teba sú vynikajúce | |
ODPOVEDAŤ |
Jana K. (Jenny) ID 717 (25.7.2006, 19:55) | |
Emka, prosím Ťa, koľko masla tam dávaš? Píšeš jedno maslo, len neviem či veľké, alebo malé. Vopred vďaka za odpoveď. | |
ODPOVEDAŤ |
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (25.7.2006, 21:22) | ||
Ahoj Janka, vďaka za postreh, dopísala som do receptu, že sa jedná o celé maslo. , Marcela | ||
ODPOVEDAŤ |
Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (25.7.2006, 11:16) | |
keby mi zostal taky vysoky nemam taky vysoky plech...inak na jojke robili krames z list. ceta. Ja taky "nemusim" ale muz mi tvrdi, ze je lepsi..no neviem v com, ked sa neda jest lyzickou z medovych platov kremese milujem len namiesto slahac. smotany davam praskovu, aby som nemala aj vrch z masla )))) | |
ODPOVEDAŤ |
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (25.7.2006, 21:24) | ||
Ahojki Iffka. Krémeš z lístkového cesta je síce dobrý, ale nie je taký rozmaznaný ako z medových plátov. Toť môj názor Ale ako sa hovorí, proti gustu....... veď to poznáš... Posielam veľkú a | ||
ODPOVEDAŤ |
Gladys R. (Daisinka) ID 3923, mimibazar.sk/daisinka (24.7.2006, 10:23) | |
Tak toto vyslúšam vyzerá úchvatne! Gladys |
|
ODPOVEDAŤ |
Beata Siheľská (tamy) ID 387, mimibazar.sk/tamy (22.12.2006, 12:05) | ||
dobry den, kremes je vyborny . dakujeme za inspiraciu. pekne vianoce . beata | ||
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 67 (zobrazuje sa 61-67) | << predošlé 1, 2, 3, 4 |