končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Jana O. (Olivia) ID 1265 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov) Bryndzové halušky[ recept č. 516 zo dňa 1.11.2006 ] POTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, 1 vajíčko, polohrubá múka, soľ, bryndza (20 - 25 dkg), voda, slaninka, kyslá smotana POSTUP PRÍPRAVY Domáce bryndzošky! To je voľačo... mňam. Moji chlapi ich zbožňujú a ja ich dosť často robievam. S tými z reštaurácie sa nedajú porovnať. Vyskúšajte, veď sme Slováci a ich príprava nie je zložitá. (Len to umývanie riadov potom.... ale to nechajte na tatinka, po dobrom obede bude ochotnejší ,) ) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Očistíme si zemiaky - množstvo prispôsobte počtu konzumentov, toto na obrázku vystačilo pre dvoch dospelých ľudí, dvoch pubišov a jedného malého človiečika a ešte nám zostalo trochu aj na večeru. Zemiačiky nastrúhame na druhom najväčšom strúhadle (alebo ich rozmixujte v mixéri, aj tak sa dá) Do nastrúhaných zemiakov pridáme vodu (podľa množstva zemiakov, ja som dala asi 1,5 -2 dcl) Šup celé vajíčko, soľ Postupne pridávame múku, kým nie je masa polotuhá. Pozor, ak bude múky málo, halušky sa budú rozpadávať, ak priveľa, tak sa budú zle sádzať a budú chutiť "múkovo"... Cesto zasypeme múkou, aby nesčernalo - spomínate si na sivasté halušky z jedálne? bleeee... Takto zostanú pekné biele :) Cesto by sme mali nechať aspoň hodinku "uležať", ale ak čas súri môžeme ísť hneď na to... Nakrájame slaninku na kocečky. Dáme variť vodu do veľkého hrnca - pridáme za lyžičku soli a medzitým si upražíme slaninku Po zovrení vody ideme sádzať halušky. Ja som si kúpila nový sádzač, pretože ten starý som zabudla na dovolenke v Chorvátsku... :( A povedala som si, že si kúpim teda ten pekný aj so zásobníkom na cesto... To som si dala... Ktovieako to s ním nešlo... Mierne nervózna som odstránila zásobník a poďho sádzať klasicky s tým oným, neviem ako sa mu hovorí :))) Ale aj to sprosté strúhadlo som kúpila so strašne malými dierkami! Moje nervy!!! A Lukinko sa len milo usmieva, čo to tá mamina stvára... Nakoniec som to dosádzala klasicky na doštičke s nožom. Halušky po dosádzaní už nenecháme dlho variť, pretože kým ich nasádžete, tak oni sa medzitým aj uvaria. Scedíme po častiach a ja ich aj premývam horúcou vodou, aby neboli mazľavé od zemiakovej šťavy. Šup s nimi do veľkého hrnca, hneď na to bryndzu a horúcu slaninku. Rýchlo premiešať a čo najskôr podávať, prípadne ich hodíme na chvíľku do teplej rúry, aby nevychladli. Prvý papá u nás Lukino - je najviac hladný :))). Jemu som dala bez slaninky a teda dusil jedna radosť. Bude z neho dúfam riadny chlap! ;) A potom k stolu všetci ostatní. Na bryndzošky dávame kyslú smotanu, sú potom šťavnatejšie a hrozne dobrunké. Nezabudnite ešte posoliť. A môj tip - dajte si k nim acidofilné studené mliečko... je to bezkonkurenčná kombinácia.... Dobrú chuť! ....Lukáškovi chutia halušky aj po rokoch :) - dnes už 8 ročný chlapček OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 52 (zobrazuje sa 41-52) | << predošlé 1, 2, 3 |
Anna D. (ankas13) ID 63574 (3.2.2009, 9:11) | |
Janka, neviem vobec varit ale halusky dnes dufam budu super, kedze si to tak pekne napisala, taketo recepty mam rada, pekne dopodrobna, dakujeme | |
ODPOVEDAŤ |
Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (4.2.2009, 8:27) | |
Anka - dakujem - a dufam, ze sa teda podarili a hlavne, ze chutili . Zhodou okolnosti, aj my sme ich mali tuto sobotu na obed | |
ODPOVEDAŤ |
Anna D. (ankas13) ID 63574 (15.5.2009, 11:28) | |||
podarili chutili dnes ich robim zase | |||
ODPOVEDAŤ |
maria j. (majga) ID 10359, mimibazar.sk/majga (27.11.2008, 21:28) |
ODPOVEDAŤ |
Jana T. (cibina35) ID 157665 (upravené 13.10.2012, 19:20) | |
ODPOVEDAŤ |
Katarína U. (alisia66) ID 34646 (25.9.2008, 20:32) |
ODPOVEDAŤ |
Nada M. (nadi :)) ID 52617 (7.8.2008, 21:09) | |
akurat citam receptik na " staru klasiku " ja robievam zasa halusky bez vajicka a moc ich nepremywam, praweze aby tam bolo citit tie zemiaky a ja dawam wzdy kolko bryndze, tolko kyslej pochutkowej smotany... bryndzu si osobne so smotanou rozmiesam ,pridam trochu wegety... a potom take to wylejem na halusky a poriadne premiesam...je to tak fakt wyborne ... a teraz ma napadlo, ze moja potencionalna swokra zasa dawa na take horuce halusky syr w criewku a potom az zmes bryndze a smotany.. tiez je to wyborneeee ale teraz ako pozeram tu na obrazky, taku chut som na ne dostala...aspon wiem co budem robit zajtra na obed |
|
ODPOVEDAŤ |
peto m. (pepo555) ID 36943 (26.2.2008, 17:04) |
mne sa rozvarili,lebo tu maju len tu bakanu muku,iba hladku,aku mam vlastne pouzit? |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana Ď. (Zuzka 27) ID 4512 (25.9.2008, 21:18) | ||
My davame hladku muku a cesto bez vajicka a bez vody | ||
ODPOVEDAŤ |
Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (26.2.2008, 21:13) | |
hmmm, myslim, ze mukou to nebolo - skor jej bolo asi malo... . Skoda, ze ste nepridali muku do cesta, ked ste zistili, ze sa to rozvara. Snad sa podaria na buduce | |
ODPOVEDAŤ |
Lenka N. (lenka290) ID 12485 (18.4.2007, 8:19) |
Mnam, mnam akurát včera sme mali bryndzové halušky. Ja dávam do nich aj opraženú cibuľku, sú potom chutnejšie. Troška soli, bieleho pepru a po haluškaách sa len zaprášilo. Moji dvaja hladoši sa len oblizovali, tak im chutilo |
ODPOVEDAŤ |
Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (18.4.2007, 12:47) | |
Lenka, dobry tip s tou cibulkou - vyskusam, dakujem | |
ODPOVEDAŤ |
Jarmila K. (Haja) ID 9647 (16.4.2007, 23:55) | |
... až mi slinky tečú... mne mama tiež kúpila ten sádzač či čo to je, akože origoš na halušky, no len raz som ho použila a toľko som sa pri ňom nanervačila , podľa mňa je najlepšie to klasické sitko na halušky , aj keď ma bolia ruky (lebo samozrejme toho robím veľa) a nedajbože si hustejšie zarobím , no len raz som muža "poprosila", aby mi ho podržal, aj to mi odlomil rúčku , takže taká pomoc... no, neviem, či zajtra nebudú lebo slinky neprestali tiecť.... | |
ODPOVEDAŤ |
Erika B. (BrDo) ID 3728 (9.11.2006, 20:05) | |
U nás bryndzové varí výlučne tatino, a robí ich najfantastickejšie na svete...v živote som tak dobré nejedla ako od neho...poklad náš | |
ODPOVEDAŤ |
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (9.11.2006, 22:30) | ||
aj nas tatko robí doma halušky...a su lepsie ako moje ...kedy opať budú? | ||
ODPOVEDAŤ |
Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (9.11.2006, 22:02) | |
Oooo to je sikovny tatino... ten nas zvladne tak "hemendex" a caj | |
ODPOVEDAŤ |
Erika B. (BrDo) ID 3728 (10.11.2006, 9:04) | |||
on veeeľmi rád varí, to je pre neho relax, keď príde domov večer o siedmej tak hocikedy aj do tej desiatej večer varí....takže to máme dobre podelené | |||
ODPOVEDAŤ |
Lucia S. (stulina) ID 7522, mimibazar.sk/stulina (9.11.2006, 19:32) | |
janka toto je moja specialita a u nas ked ich urobim o chvilu nie su,ale skus dat do nich este aspon 15dk narajbaneho udeneho syra da haluskam uzasnu chut a ppazitka nemoze chybat super recept | |
ODPOVEDAŤ |
Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (9.11.2006, 22:01) | |
Lucka - fiii, to som este nepocula a ten syr do cesta, alebo uz k hotovym k bryndzi? Ani pazitku som neskusala, tak nabuduce inovujem!!! Vdakaaaa | |
ODPOVEDAŤ |
Lucia S. (stulina) ID 7522, mimibazar.sk/stulina (10.11.2006, 11:40) | |||
Janka ten syr uz ked mas bryndzu aj smotanu v haluskach tak tam pridas ten syr este ku teplym aby sa kus roztopil doda im super chut a pazitku navrch pre oci ale aj chut asi ich zajtra spravim lebo mi teraz tecu slinky | |||
ODPOVEDAŤ |
Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (1.11.2006, 21:36) | |
janka, presne takto to robim aj ja ale brynzdu rozmiesam so smotanou. Len Niko ich nejak nemusi mnam, si i narobila chute | |
ODPOVEDAŤ |
Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (2.11.2006, 0:14) | |
Ivi, my to miesame az na tanieri, ale fakt by sa to mohlo uz predtym ... A tie chute sa daju vyriesit rychlo | |
ODPOVEDAŤ |
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (1.11.2006, 20:57) | |
Janka bryndzáky aj ja robievam presne ako ty,len s tým,že to jeme len my dvaja s malým... .Manžel to nemôže ani citiť.... . Super komentáriky... Pá Deni | |
ODPOVEDAŤ |
Eva V. (vinka) ID 5640, mimibazar.sk/vinka (2.11.2006, 14:05) | ||
A ja ze len ja mam muza, ktory neznasa tuto slovensku dobrotu , nevedia o co prichadzaju | ||
ODPOVEDAŤ |
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (2.11.2006, 17:18) | |||
Evka veru-veru aj my sme na tom tak.... | |||
ODPOVEDAŤ |
Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (2.11.2006, 0:13) | |
Deni, to my sa zase vsetci ideme "zabit" za bryndzoskami ... chvalabohu, lebo inak by som ich musela robit len pre seba ... Moj drahy zase este neochutnal odo mna fliacky s kapustou, to musim pre neho specialne varit vzdy nieco ine |
|
ODPOVEDAŤ |
Katarína Š. (katarina53) ID 5627 (1.11.2006, 17:54) |
Jeden by neveril, že aj pri opise pracovného postupu bryndzových halušiek sa dá výborne zasmiať. Ďakujem za opis, pobavili ste ma a nepochybujem o tom, že sú aj výborné. |
ODPOVEDAŤ |
Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (1.11.2006, 20:42) | |
Óóó Katka, to teda sú ... dúfam, že som nikoho neodradila od prípravy mojimi komplikáciami spôsobenými nešťastným novým sádzačom... Tuším poutekám kúpiť ten klasický s väčšími dierkami ... | |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 52 (zobrazuje sa 41-52) | << predošlé 1, 2, 3 |