. .. .. .. .. .. .
. .

BRYNDZOVÉ HALUŠKY - RECEPT 56262

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 254041 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)


BRYNDZOVÉ HALUŠKY


[ recept č. 56262 zo dňa  ]


BRYNDZOVÉ HALUŠKY


POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky, múka, bryndza, slanina, soľ, smotana

POSTUP PRÍPRAVY

Budeme potrebovať kilo zemiakov, štvrť kila polohrubej múky, štvrť kila bryndze, téglik kyslej smotany a soľ. Očistené zemiaky nastrúhame na jemno. Keď nechceme strapačky, zemiaky nastrúhame strúhadlom na pyré. Pridáme štvrť kila polohrubej múky, lyžicu soli a riadne premiešame. Ak sú zemiaky suché, pridáme trochu vody. Sitkom na halušky alebo priamo z lopárika ich nahádžeme do hrnca s vriacou osolenou vodou a varíme asi 10 minút, až kým nevyplávajú na povrch. Uvarené halušky scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Deci vody z halušiek si odložíme a použijeme ju na zriedenie bryndze. Halušky dáme do misky a jemne ich omastíme výpekom zo slaninky alebo lyžicou oleja, aby sa nezlepili. Prerastenú slaninku nakrájame na kocky a opečieme na panvici pekne do zlatista. Bryndzu zmiešame so smotanou, pridáme deci vody z halušiek a riadne premiešame. Energetická hodnota jednej 250 g porcie je 1700 kJ. Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Budeme potrebovať kilo zemiakov, štvrť kila polohrubej múky, pol kila oravskej slaniny, štvrť kila bryndze, téglik kyslej smotany a soľ.
Očistíme zemiaky.
Nastrúhame na jemno. Keď nechceme strapačky, zemiaky nastrúhame strúhadlom na pyré.
Pridáme štvrť kila polohrubej múky, lyžicu soli a riadne premiešame. Ak sú zemiaky suché, pridáme trochu vody.
Sitkom na halušky alebo priamo z lopárika ich nahádžeme do hrnca s vriacou osolenou vodou.
Halušky varíme asi 10 minút, až kým nevyplávajú na povrch.
Uvarené halušky scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Deci vody z halušiek si odložíme a použijeme ju na zriedenie bryndze.
Halušky dáme do misky a jemne ich omastíme výpekom zo slaninky alebo lyžicou oleja, aby sa nezlepili.
Prerastenú slaninku nakrájame na kocky.
Opečieme na panvici.
Pekne do zlatista...
Bryndzu zmiešame so smotanou, pridáme deci vody z halušiek a riadne premiešame.
Energetická hodnota jednej 250 g porcie je 1700 kJ (406 kcal). Dobrú chuť!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Tučniaky pre Dominika | BRYNDZOVÉ HALUŠKY | mascarpone-nutellová >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu