Eva T. (Evulqa) ID 33802 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 125 návštěvníkov)
RYŽOVÝ NÁKYP S RÍBEZĽOVOU PENOU+++++
[ recept č. 4948 zo dňa 16.4.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500g ryže, 0,5l vody, 0,5l mlieka, 150g práškového cukru, 2 vanilky, 150g masla, 4 vajcia, štipka soli, ovocie podľa vlastného výberu, olej a kokos na vysypanie pekáča
POSTUP PRÍPRAVY
Ryžu dáme variť do vody, ktorú sme trošku posolili, v polovici varenia prilejeme mlieko a dovaríme za stáleho miešania. Maslo , práškový cukor, žltky a vanilky vymiešame, zmiešame s vychladnutou ryžou. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, zľahka vmiešame do ryže a vylejeme do vymasteného pekáča. V starých kuchárskych knižkách sa píše, že sa má dať pekáč s ryžou do väčšieho pekáča do ktorého dáme vodu a tak dávame do rúry piecť. Ja to takto nerobím, len dám rovno do rúry. Ak máte radi sneh z bielkov na nákype, tak tie vyšlahané bielka nemusíte dávať do ryže , ale prisypte kryštálový cukor ( na 4 bielka asi 6PL cukru) dobre došľahajte, ale tento sneh môžte dať na nákyp až pred dopečením. Ovocie môžte dať len k nákypu, alebo dáte polovicu ryže, ovocie a druhú polovicu ryže a tak piecť, proste fantázii sa medze nekladú................................................. Obrázkový postup doložím, keď ho budem robiť.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
premytú ryžu uvaríme najprv do polomäkka vo vode so štipkou soli na slabom ohni prikryté( ja som dolievala podľa potreby ešte asi jeden hrnček k tomu 0,5l vody, čo je v rozpise), potom pridáme mlieko, ale tu už neodchádzame už neustále miešame, aby neprihorela |
|
kým ryžová kaša trochu vychladne scedíme mandarínky a aj jahody, ktoré som ja zabudla odfotiť |
|
ďalej si oddelíme bielky od žltkov, žltka vyšľaháme do peny s cukrom, pridáme maslo a došľaháme |
|
do trochu schladenej ryžovej kaše pridáme vyšľahanú žltkovú masu |
|
vymastíme pekáč a vysypeme kokosom |
|
na spodok dáme polovicu ryžovej kaše, potrieme ju ríbezľovým lekvárom, poukladáme naň mandarínky s jahodami prikryjeme druhou polovicou kaše |
|
na vrch nakrájame maslo a dáme do rúry na 220°C asi na 40 minút piecť |
|
asi po 30 minútach pečenia si vyšľaháme bielky so 6PL kr. cukru riadne do tuha a pridáme 2-3PL ríbezľového lekváru a ešte poriadne vyšľaháme |
|
"ružová perinka" |
|
po 40 minútach pečenia nákyp vyberieme natrieme ríbezľovú penu |
|
vrátime do rúry ešte na 10-15 minút, ale teplotu znížime na 170°C a keď sladké tak poriadne, v pozadí je šťava z mandarínok a z jahôd, ktoré som prevarila a zahustila 1čl solamylom a použila som ako omáčku na nákyp |
|
a baštíme |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 67 (zobrazuje sa 41-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
| Tatiana H. (tanickask) ID 5946, mimibazar.sk/tanickask (4.7.2008, 15:07) |
Evi, dnes som urobila tento fantastický nákyp. Namiesto tvojho ovocia som dala čerstvé ríbezle a je úžasnýýýý. No a fotka nieje dokonalá ako tvoja, musela som ho ešte horúci odfotiť http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=298226 ešte raz vďaka že si sem dala tento receptík |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (4.7.2008, 19:25) |
Hmmmm, Táni, skoro som sa neovládla a olízala som tten tvoj nákyp je taký aktuálny s ríbezlami, mňam , vyzerá božsky a nevadí že si ho fotila horúci , nejde o to aby na fotke vyzeral ,ale dôležitá je chuť |
ODPOVEDAŤ |
| miriam v. (mirocka1) ID 18717 (2.7.2008, 15:08) |
zajtra bude na obed |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (2.7.2008, 17:24) |
nepozveš????????????? daj vedieť ako chutil |
ODPOVEDAŤ |
| Beata S. (Bejka007) ID 25980, mimibazar.sk/bejka007 (30.6.2008, 18:58) |
Evicka,dnes si ma inspirovala obedikom pre moju rodinku.Uzasny to bol receptik a chutil naozaj vsetkym.Ovocie som musela dat mimo nakyp,lebo moj starsi syn ovocie nema rad...ale ako priloha boli marhulky s jahodami.supeeeeeeer http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=296224 |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (30.6.2008, 19:42) |
Beatka, teším sa ,že chutil a vydaril sa ti jedničkovo, mńam, narobila si mi chuťky |
ODPOVEDAŤ |
Stanislava H. (S72) ID 35232 (26.6.2008, 12:49) |
Musím pochváliť tento recept, na koľko môj manžel (ktorý mimochodom takéto "prkotiny" nejedáva) sa ho nevedel dojesť!!! Už budem nákyp robiť len takýto (aspoň ovocie raz za čas zamením). |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (30.6.2008, 19:41) |
supeeeeeeeeeeeeeeeeeeer |
ODPOVEDAŤ |
| Martina W. (Riša) ID 26736, mimibazar.sk/risa (27.5.2008, 11:09) |
robím taký istý,akurát sa dopeká v trúbe ,to sa znova nabaštíme |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (28.5.2008, 19:21) |
|
ODPOVEDAŤ |
Stanka B. (1Stanka1) ID 46473 (19.5.2008, 7:50) |
robila som a bol fakt výborný všetkým veľmi chutil a dokonca sa mi podaril skoro taký pekný ako je na fotke |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (19.5.2008, 16:30) |
ďakujem Stanka, to ma veľmi potešilo |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana B. (Zuzana007) ID 447 (15.5.2008, 20:33) |
super ecept,este lepsi nakyp dakujeme za super papkanicu |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (15.5.2008, 22:48) |
nie je začo |
ODPOVEDAŤ |
| Jana P. (tinka76) ID 14873, mimibazar.sk/tinka76 (14.5.2008, 9:32) |
SUPER Vcera som robila, a zmizol okamzite |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (15.5.2008, 13:34) |
tak isto ako u nás mizne? |
ODPOVEDAŤ |
| Silvia K. (silviakov) ID 45553 (7.5.2008, 21:45) |
mnam vyborne |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (8.5.2008, 11:37) |
|
ODPOVEDAŤ |
Lubka A. (pammy) ID 34468, mimibazar.sk/pammy (7.5.2008, 19:14) |
Dakujem za vyyyborny receptik na nakyp. Chutil dokonca aj mojej mame a sestre, ktore to inak vobec nemaju rady, tak to bol uspech!!! Este raz dakujem, bol vyborny!!!! |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (7.5.2008, 19:26) |
Ľubka, veľmi sa teším |
ODPOVEDAŤ |
| Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (4.5.2008, 11:24) |
Tak toto vyzerá byť perfektné. V júni idem za deťmi do Anglie, tak im to urobím, už teraz sa teším ako sa budú zalizovať!! |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (7.5.2008, 19:25) |
To sa teším, že až v Anglii sa budú moje recepty robiť, ale aké maslo použiješ, keď ja tam mám sestru a ona vkuse hromží , že oni už majú maslo posolené, píšem síce neskoro , ale až teraz som si všimla komentár, prepáč |
ODPOVEDAŤ |
| Valeria R. (Val) ID 2061, mimibazar.sk/val (3.5.2008, 23:06) |
Vyborny Ja som dala kombinaciu jahody ceresne a pena bola s jahodovym dzemom. Len potrebujem radu aby mi nabuduce pena nepadla. Dala som pecenie zhora-zdola na 170 asi 15 min ale po vybrati tak zmokrela a spadla Ale chut FANTASTICKÁ Dakujem Valeria |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (4.5.2008, 8:52) |
Ahoj Val, teší ma ma, že aj keď sa pena nepodarila, výsledok aj tak chutil, neviem čo ti poradiť na tú penu, ja ju vždy robím takto a ešte sa mi nestalo, aby mi klesla. Možno by som ešte po upečení len otvorila trochu dvierka na rúre a chvíľu ju tam nechala, ale neviem zaručiť, že to pomôže. Dúfam , že ťa neodradila pena a že ju ešte budeš skúšať, pa |
ODPOVEDAŤ |
| Daniela G. (danielag) ID 1494 (3.5.2008, 21:16) |
ja na to nahovorím asi naše kuchárky v škole... |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (4.5.2008, 8:46) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Martina Z. (matazero) ID 5422, mimibazar.sk/matazero (25.4.2008, 13:33) |
predpokladam ze moze byt akekolvek ovocie ze???? skusime... ja milujem ryzovy nakyp ale zatial som nemala odvahu ho urobit sama... |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (25.4.2008, 19:05) |
Mati , len odvahu , nič to nie je , moja kolegyňa ho robila tiež tento týždeň v utorok a ešte aj dnes ho ospevovala ,mala z neho kúsok aj v práci a fakt sa jej vydaril. sa tešííííííím a ovocie môže byť akékoľvek |
ODPOVEDAŤ |
| Denisa R. (denca13) ID 14351 (24.4.2008, 16:05) |
Môj prvý ryžový nákyp v živote sa vydaril vďaka tomuto receptu. Je mňaaaam. Ja som dala marhule a slivky, ktoré som pokrajala na menšie kúsky. Dokonca ani ryža mi neprihorela. Som na seba pyšná. Vďaka Evka |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (25.4.2008, 19:03) |
Deni, aj ja sa teším , ak niekomu dobre poradím, je to akoby sa to mne samej vydarilo |
ODPOVEDAŤ |
Jana B. (Tomat) ID 9275 (23.4.2008, 15:58) |
Vypadá úžasne,takže vyskúšam.... |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (25.4.2008, 19:02) |
ďakujem, dajte vedieť |
ODPOVEDAŤ |
Viera k. (vierocka45) ID 43324 (22.4.2008, 19:48) |
Joooooooj Evka, ten vyzera skvelo uz je medzi oblubenymi |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (25.4.2008, 19:01) |
|
ODPOVEDAŤ |
Viera F. (Fafav) ID 30923 (20.4.2008, 20:27) |
Ja teda osobne ryžu a ešte nasladko fakt nemusím, ale tento nákyp mimoriadne lahodí môjmu oku - určite vyskúšam, pravdepodobne tento týždeň a rozhodne dám vedieť o úspechu /manžel má rád sladké jedlá, ale ako vždy zdôrazňoval zajedené mäsom/. Dík za recept. |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (21.4.2008, 21:06) |
ďakujem a teším sa |
ODPOVEDAŤ |
| Adriana S. (adrika280) ID 34442 (20.4.2008, 20:03) |
draha, ty este aj z obycajneho ryzoveho nakypu vies urobit delikatny kusok naozajiba zakusnut, mnam |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (21.4.2008, 21:05) |
ďakujem pekne , potešila si ma |
ODPOVEDAŤ |
| Tatiana H. (tanickask) ID 5946, mimibazar.sk/tanickask (20.4.2008, 12:54) |
Evi ďakujem, robila som podľa teba ten základ, síce som si to trochu sťažila, lebo som ryžu uvarila a trochu mi aj prihorela a dokončila som to až na druhý deň, takže som mala čo robiť aby som tu ryžu rozmiešala ale nakoniec bol fantastický za dva dni bol zjedený, manžel si pochvaľoval a pýtal sa či to je ťažké urobiť, či by sme to nemohli mať častejšie Nbudúce vyskúšam aj s ovocím a s tou krásnou penou |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (20.4.2008, 16:13) |
Tani, veľmi ma teší, že si si vybrala práve môj tecept a aj keď po trampotách sa ti vydaril , dajpotom vedieť ako chutil s ovocím a s penou |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 67 (zobrazuje sa 41-60) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |