Eva T. (Evulqa) ID 33802 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 125 návštěvníkov)
RYŽOVÝ NÁKYP S RÍBEZĽOVOU PENOU+++++
[ recept č. 4948 zo dňa 16.4.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500g ryže, 0,5l vody, 0,5l mlieka, 150g práškového cukru, 2 vanilky, 150g masla, 4 vajcia, štipka soli, ovocie podľa vlastného výberu, olej a kokos na vysypanie pekáča
POSTUP PRÍPRAVY
Ryžu dáme variť do vody, ktorú sme trošku posolili, v polovici varenia prilejeme mlieko a dovaríme za stáleho miešania. Maslo , práškový cukor, žltky a vanilky vymiešame, zmiešame s vychladnutou ryžou. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, zľahka vmiešame do ryže a vylejeme do vymasteného pekáča. V starých kuchárskych knižkách sa píše, že sa má dať pekáč s ryžou do väčšieho pekáča do ktorého dáme vodu a tak dávame do rúry piecť. Ja to takto nerobím, len dám rovno do rúry. Ak máte radi sneh z bielkov na nákype, tak tie vyšlahané bielka nemusíte dávať do ryže , ale prisypte kryštálový cukor ( na 4 bielka asi 6PL cukru) dobre došľahajte, ale tento sneh môžte dať na nákyp až pred dopečením. Ovocie môžte dať len k nákypu, alebo dáte polovicu ryže, ovocie a druhú polovicu ryže a tak piecť, proste fantázii sa medze nekladú................................................. Obrázkový postup doložím, keď ho budem robiť.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
premytú ryžu uvaríme najprv do polomäkka vo vode so štipkou soli na slabom ohni prikryté( ja som dolievala podľa potreby ešte asi jeden hrnček k tomu 0,5l vody, čo je v rozpise), potom pridáme mlieko, ale tu už neodchádzame už neustále miešame, aby neprihorela
kým ryžová kaša trochu vychladne scedíme mandarínky a aj jahody, ktoré som ja zabudla odfotiť
ďalej si oddelíme bielky od žltkov, žltka vyšľaháme do peny s cukrom, pridáme maslo a došľaháme
do trochu schladenej ryžovej kaše pridáme vyšľahanú žltkovú masu
vymastíme pekáč a vysypeme kokosom
na spodok dáme polovicu ryžovej kaše, potrieme ju ríbezľovým lekvárom, poukladáme naň mandarínky s jahodami prikryjeme druhou polovicou kaše
na vrch nakrájame maslo a dáme do rúry na 220°C asi na 40 minút piecť
asi po 30 minútach pečenia si vyšľaháme bielky so 6PL kr. cukru riadne do tuha a pridáme 2-3PL ríbezľového lekváru a ešte poriadne vyšľaháme
"ružová perinka"
po 40 minútach pečenia nákyp vyberieme natrieme ríbezľovú penu
vrátime do rúry ešte na 10-15 minút, ale teplotu znížime na 170°C a keď sladké tak poriadne, v pozadí je šťava z mandarínok a z jahôd, ktoré som prevarila a zahustila 1čl solamylom a použila som ako omáčku na nákyp
a baštíme
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 67 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
| Jana Š. (andelik21) ID 40810 (27.1.2014, 20:37) |
Akurát som ho dopiekla. Fantastický |
ODPOVEDAŤ |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (10.5.2013, 20:08) |
Zaujímavé |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (28.9.2013, 18:30) |
a hlavne vynikajúce, len treba skúsiť |
ODPOVEDAŤ |
| Katarína P. (Kačena11) ID 6143, mimibazar.sk/kacena11 (10.5.2013, 19:13) |
...nákyp s kokosovým mlieko bol úžasný, namiesto cukru som zčasti šupla cukor z kokosových kvetov...naozaj super |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (28.9.2013, 18:30) |
katka ďakujem za tip možno raz vyskúšam ja s tým kokosovým mliekom |
ODPOVEDAŤ |
| Katarína P. (Kačena11) ID 6143, mimibazar.sk/kacena11 (10.5.2013, 15:57) |
Ahojte! Tento nákyp som už robila viackrát, ale dnes idem namiesto mlieka vyskúšať kokosové mlieko. Je to zdravšie a uvidíme čo to urobí s chuťou...ja kokos milujem, takže to bude určite dobrota ...dám vedieť... |
ODPOVEDAŤ |
Eva K. (evelinka66) ID 217432 (26.3.2012, 23:09) |
Evka dnes som ho urobila,,, je výborný od teraz len tento ďakujem za super receptík |
ODPOVEDAŤ |
| Soňa M. (soniell812) ID 65720, mimibazar.sk/soniell812 (25.3.2012, 12:34) |
B O Ž S K É !!!!! vonia všetko ((: S. |
ODPOVEDAŤ |
| Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (29.2.2012, 9:07) |
mňaaaam mňaaaaam to vyzerá božskyyyyyyy |
ODPOVEDAŤ |
| Denisa Č. (deli3) ID 106548, mimibazar.sk/deli3 (29.2.2012, 8:39) |
Okamžite ho idem urobiť.Najzaujímavejší recept na internete. |
ODPOVEDAŤ |
Alžběta K. (betulinka16) ID 210389 (23.8.2011, 21:00) |
Určite urobím , zaujal ma tento recept |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (31.8.2011, 17:31) |
|
ODPOVEDAŤ |
Jana G. (zabata) ID 143009 (5.8.2011, 20:22) |
Najlepší na svete javascript m(´ ´) |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (6.8.2011, 15:02) |
Ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Sabča Š. (Sabuliatko) ID 113763, mimibazar.sk/Sabuliatko (13.4.2011, 16:53) |
mnaaaaam, uy sme davno nic nasladko nemali, tak ak sa mi bude zajtra chciet, spravim na veceru ale vyzera fantasticky a uz sa mi zbiehaju slinky |
ODPOVEDAŤ |
| ingrid k. (inulianka) ID 143374 (13.4.2011, 15:47) |
Evička fantázia,lepší ryžový nákyp sme ešte ,namiesto kokosu na pos.plechu som dala struhané mandle,súper,dakujem vám krásne za receptík1* |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (6.8.2011, 15:04) |
pozerám, že som tu riadne dlho nebola teším sa , že chutil a tie mandle pre zmenu vyskúšam ja fajn tip |
ODPOVEDAŤ |
Anna M. (datelina) ID 58171 (13.4.2011, 8:50) |
Ten vyzerá krásne |
ODPOVEDAŤ |
| ingrid k. (inulianka) ID 143374 (13.4.2011, 7:51) |
Evička,idem ho dnes skúsit,vyzerá mňamkovo |
ODPOVEDAŤ |
Anna B. (ancitka) ID 187603 (14.2.2011, 13:01) |
Je vyborny, dakujeme za dobry recept ) mnam |
ODPOVEDAŤ |
| marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (4.1.2011, 20:26) |
mnamm,mnamm, mnammmm, na sobotu isto urobim, dakujeme, |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (4.1.2011, 21:01) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Katarína B. (katka 777) ID 129764 (3.1.2011, 16:08) |
mňáááááám,ten vyzerá úžasne...musím ho určite urobiť |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (4.1.2011, 20:25) |
tak šup, šup a daj vedieť, ako chutilo čakááááám |
ODPOVEDAŤ |
| Katarína P. (Kačena11) ID 6143, mimibazar.sk/kacena11 (3.1.2011, 15:55) |
Robila som ho pred 3 dňami...ja teda nákyp nemusím, ale manžel ho veľmi chcel a naozaj sa po ňom len tak zaprášilo. Dokonca som zjedla aj ja riadnu porciu. Nedá sa to porovnať so žiadnym nákypom aký som doteraz jedla. Naozaj je výborný!!! Robila som ho bez peny navrchu a bol super!!!! |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (4.1.2011, 20:24) |
Katka, ďakujem za pochvalu tohto nákypu ja dávku musím stále zväčšovať, lebo u nás je ho stále málo tešíma že u Vás chutilo a o to viac ak chutí aj tým, čo nákyp nemusia o to mám väčšiu radosť ja |
ODPOVEDAŤ |
marta b. (mimi333) ID 112440 (28.4.2010, 10:37) |
Dneska to prave peciem...mnam uz razvoniava-ja to teda moc nemusim , ale vsetci moji chlapi sa idu za nim potrhat.Dufam,ze tento bude este lepsi ako ten "moj".Neviem,co tam urobi ten kokos na spodu...ja som davala vzdy struhanku.Dam vediet ako im chutilo. Prajem pekny den vsetkym gazdinkam. |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (4.5.2010, 13:16) |
Marti, som rada že si ju skúsila, dúfam že nesklamala a že sa ti podarila a čo ten kokos |
ODPOVEDAŤ |
| kristína s. (nigina) ID 32120 (17.4.2010, 11:30) |
mhmmm, mňam, mňam mňáááám...vyzerá to ako perfektný zákusok, nestíham pregĺgať, Evulqa |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (4.5.2010, 13:14) |
Kristínka, treba skúsiť úprimne odporúčam, je skvelý |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 67 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |