. .. .. .. .. .. .
. .

Dlho-dlho hľadaný recept na šišky - RECEPT 5130

DOMÁCE PEKÁRNE

ID 15868 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 822 návštěvníkov)


Dlho-dlho hľadaný recept na šišky


[ recept č. 5130 zo dňa  ]


Dlho-dlho hľadaný recept na šišky


POTREBNÉ PRÍSADY

3 dl mlieka, štipka soli, 3 lyžice rumu, pardon umu :-))), 100 g masla, 8 žĺtkov, 3 kopcovité lyžice preosiateho prášk. cukru, 400 g polohrubej múky, 200 g hladkej múky, 1 sáčok droždia (dr. Oetker), vanilkový cukor, práškový cukor, olej na vyprážanie a lekvár na plnenie

POSTUP PRÍPRAVY

V živote som nejedla vynikajúcejšie šišky a ani nevidela krajšie cesto! Skúšala som už veľa receptov, ale vo všetkých bolo niečo, kvôli čomu som naďalej hľadala ten správny pomer surovín a našla som ho až teraz na jednej českej stránke. Už nehľadajte ani Vy, vyskúšajte tento recept!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Mám pekárničku Panasonic, kam sa sypú najprv suché prísady: droždie, múka, soľ, cukor. Maslo som nechala v mikrovlnke roztopiť a mlieko som doň prilievala za častého miešania tenkým prúdom, čím som získala požadovanú teplotu masla aj mlieka.Dala som aj rum, pardon um, 8 žĺtkov a zapla program cesto. Samozrejme sa riaďte pokynmi k Vašej pekárničke a dávajte suroviny v poradí aké máte v návode :-). Z bielkov môžete spraviť nejaké pekné snehové pečivo alebo pavlovu tortu atď....
Cesto je ako obláčik, ľahučké, jemné, výborne sa s ním pracuje.
Cesto zľahka premiesime a rozdelíme na dve časti. Každú vyvaľkáme na hrúbku asi tak do 1 cm. Môžu nám pomôcť naši šikovníci :-).
Okrúhlou formičkou vykrajujeme šišky, kladieme na čistú utierku - ja ju dávam nad umývačku riadu, ktorá mi kuchynskú dosku počas umývania nahreje a cesto mi krásne na teplej utierke podkysne.:-)
Keď sa nám šišky asi po pol hodinke nadvihli, urobíme prstami jamku, neprederavíme cesto.
Pečieme v horúcom oleji, najprv "deravou" stranou dolu, potom obrátime. Od sporáka sa nesmieme vzdialiť ani na minútku, pretože sú šišky hotové raz-dva.
Hotové potrasieme vo vanilkovo-práškovom cukre a do jamky nakopíme lekvár podľa chuti. Nejde mi odfotiť "prierez", ale cesto je tak nádherné, vzdušné, voňavé a fajnové, mňam :-))))! Na úvodnej fotke sa šišky robia tak, že cesto vaľkáme na tenšie,vykrajujeme šišky, necháme podkysnúť, na polovicu dávky dáme do stredu lekvár, okraje potrieme žĺtkom a pritlačíme ďaľšiu šišku :-). Pečieme v horúcom oleji. Mne viac chutia tie klasicky robené šišky, aj keď tá úvodná fotka je úhľadnejšia :-).....


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< 13 narodeniny | Dlho-dlho hľadaný recept na šišky | Domace listkove cesto >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 138 (zobrazuje sa 41-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >>
Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (8.2.2012, 22:16)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Kristína P. (16kristina02) ID 146398 (8.2.2012, 17:54)
spravila som si cesto asi pred 20 minutami a ešte ani trochu nevykyslo :-o mam ho v kyske na radiatory. dufam že vykysne, lebo synček (21 mesačný) už hlada kolačik (child5)
ODPOVEDAŤ
Ľudmila M. (mlyn16) ID 90396 (5.2.2012, 19:51)
Ďakujem veľmi pekne. Šišky sa vydarili, hoci som použila normálnu kocku droždia (pridané viac múky) a cesto kyslo v kyske-miske.
ODPOVEDAŤ
Janka B. (Janulienka11) ID 227979 (4.2.2012, 14:30)
receptík nemá chybu :) Dneska sme ich robili a sú vinikajúco ..Ako vidím na zajtr au neostanú :) velmi nam chutia dakujeme :) (Y) (zajic) (hello)
ODPOVEDAŤ
Lenka L. (Lenka480) ID 9239, mimibazar.sk/Lenka480 (27.1.2012, 14:21)
Užasný recept, veľmi pekne dakujem, šišky boli Božskééé spapané raz-dva, nezostalo ani pre návštevu :-( ... plnila som ich džemom a použila som na to zdobítko na torty, videla som to na TV PAPRIKA, jeden kuchár to takto robil. Cesto som dala do rýchlokysky, nakoľko pekárničku nemám, a použila som klas. kocku droždia. Len ma mrzí že som nesfotila aké bolí krásne, ale nabudúce nezabudnem :) (Y) (Y) a to som šišky robila prvý x v živote, takže od teraz ak šišky, tak len s týmto receptom (L) (L) (L) vrelá vdaka Nikoletka :-)
ODPOVEDAŤ
Viera Liscakova (mickam) ID 46889 (24.1.2012, 18:41)
mnam... milujem sisky a na tie zvysne bielka mam tiez vyuzitie.uslahame tuhy sneh a zaslahame don lekvar a davame na vrch sisiek. |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
marie j. (merilen) ID 151016 (24.1.2012, 18:28)
Som 60-ročná žena, ale takéto dobré šišky / samozrejme podľa tvojho receptu / som ešte nejedla, moja 92 roč. mamka / podotýkam, že bola dobrá kuchárka / bola unesená ich chuťou , o manželíkovi ani nehovoriac , samozrejme som ich servírovala s penou , ktorú som urobila zo zvyšných bielkov s džemom a prášk..curkom. Doporučujem, aby si ich vyskúšala každá gazdinká a ručím vám za to, že vaša polovička vám bude ležať pri nohách / je predsa známe, že láska ide cez žalúdok
ODPOVEDAŤ
slavka H. (silvestra88) ID 221078 (22.1.2012, 21:27)
Dnes som robila sisky 1x ,manžel ma na ne nahováral 6 rokov .Ale boli (Y) (Y) (Y). oplatilo sa mu čakať (flower) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
Monika B. (Monullik) ID 170902 (19.1.2012, 10:44)
^o) sisky casto nerobievam lebo sa ich vzdy tak "nazerem" 8-| ze si potom poviem ze ich neurobim, ale aj tak.... tieto ma laaaaaaaaakajuuu (jidlo) takze urcite robim (smich)
ODPOVEDAŤ
Ludmila F. (Ludmilcik) ID 228603 (12.1.2012, 8:30)
Šišky sú nafuknuté, krehučké, ľahké, proste výýýbornééé! ďakujem za recept, naozaj stačí 6 žĺtkov. ... a za 5 minút bolo po nich, chlapci sa len tak olizovali :-)
ODPOVEDAŤ
Daniela V. (vitezova) ID 150658 (4.10.2011, 11:19)
Nehorazne vyborne vybombene sisky najlepsie (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
a to som robila 2x v zivote
ODPOVEDAŤ
monika h. (monikaham360) ID 180319 (6.9.2011, 15:24)
(flower)
ODPOVEDAŤ
monika h. (monikaham360) ID 180319 (6.9.2011, 15:24)
jej ako kreslene
ODPOVEDAŤ
Iveta k. (wandalka) ID 202499 (25.8.2011, 22:53)
Zdravím,tiež sa mi vidí veľa vajec...skúste môj obyčajný recept...určite sú ľahšie aspoň na trávenie..500gHL.múka,3-4dclmlieka teplého,polovičku z kocky kvasníc,štipka soli,1PL-kr.cukor,1VAJCE,1PL oleja,strúh.citr.kôra.Zamiesieť cesto,nechať vykysnúť...a tď.TIETO Sú ĽAHULINKÉ..
ODPOVEDAŤ
Marta B. (marti1975) ID 197238 (24.8.2011, 17:42)
Moje prvé šišky v živote a boli úúúúplne fantastické. Všetkým chutili. Okrem toho super recept ako sa zbaviť naraz vajíčok ked nestíham piec5 :-)
ODPOVEDAŤ
Vlastimils S. (VLASTIMILS) ID 211577 (20.8.2011, 22:29)
Neviem aký blázon vymyslel ten recept ale bol určite dobrý...
Tých 8 žĺtkov je vážne veľa ale kedže tu boli také pozitívne ohlasy tak som to riskol.
Cesto mi dlho kyslo a šišky boli ajtak nakoniec tuhé ale dali sa zjesť.
Odporúčam menej žĺtkov (maximálne 3 by mali stačiť)
Snáď nabudúce budu lepšie... (6) (6) (6) :-@ :-@ :-@
ODPOVEDAŤ
Aďka B. (PnAdka1) ID 203399 (28.7.2011, 19:29)
Famózne (Y)
Nikoletka ďakujem za skvelý prírastok do mojej kuchárskej knižky, boli naozaj fantastické a len sa tak po nich zaprášilo. Naozaj najlepšie aké sme kedy jedli a stojí za to aj tých 8 žĺtkov. Klobúk dole (clamp) . A takto vysli mne : http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=41741&user=203399
(zajic)
ODPOVEDAŤ
Inga C. (INUSKA29) ID 138999 (18.7.2011, 19:08)
fuuuu 8,žltkov?
ODPOVEDAŤ
Maja K. (mavika) ID 22695 (9.7.2011, 12:57)
Tie sisky su velmi dobre. su lepsie nez tie ine.
(Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana L. (zuzika21) ID 20369, mimibazar.sk/zuzika21 (17.5.2011, 10:07)
Nemám pekárničku, tak by som sa chcela opýtať čo znamená program cesto. To je aj s kysnutím, alebo len vypracovanie cesta ??
Keď som ich robila, tak som ich nechala kysnúť aj pred vaľkaním aj potom ako som vykrojila. Doma povedali, že boli LUXUSNÉ
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 138 (zobrazuje sa 41-60)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu