. .. .. .. .. .. .
. .

Božskééé jahodové tiramisu. - RECEPT 5135

SLADKÉ JEDLÁ

ID 10009 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 51 návštěvníkov)


Božskééé jahodové tiramisu.


[ recept č. 5135 zo dňa  ]


Božskééé jahodové tiramisu.


POTREBNÉ PRÍSADY

40 kusov podlhovastých piškót- na ich namáčanie sirup z dvoch citrónov, 100g cukru a 2 dcl vody. Krém- 1kg jahôd, 300g mascarpone, 200g bielej čokolády, 1dcl šlahačky. Na posypanie nesladené kakao.

POSTUP PRÍPRAVY

Jednoduché , pozri obr.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Všetky suroviny po kope.
V prvom rade uvarím sirup s vody a cukru, miešam kým sa cukor neroztopí.
Do sladke vody nastrúham citrónovú kôru z obidvoch citrónov, samozrejme pred tým umyjem citróny.
Potom vytlačím šťavu z oboch citrónov a cez sitko do sirupu nalejem.
Medzitým kým sirup chladne, vo vodnom kúpely roztopím bielu čokoládu.
Jahody rozmixujem, ale len pol kila a druhé pol kilo nechám zatiaľ v celosti.
V miske rozmiešam metličkou mascarpone s trochou šlahačkovej smotanky.
Opatrne pridávam rozmixované jahody a pomiešam.
Ku krému pridá, roztopenú bielu čokoládu a poriadne metličkou rozmiešam, aby neboli hrčky.
A môžeme začať vrstviť, namáčame každú piškótku do citrónového sirupu.
Prvé poschodie, namočené piškóty.
Zaliať krémom.
Ostané jahody čo sme si odložili bokom, posekám na kúsky.
Posypem nimi krém.
A zasa namočené piškóty a zas krém a jadody. Na vrchu musí byť posledný krém. A šup do chladničky, najlepšie na celú noc. Pred papaním posypať kakaovým práškom. Dobrú chuť.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Parížska torta pre môjho najdrahšieho :O) | Božskééé jahodové tiramisu. | Rizoto na studeno >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 21 (zobrazuje sa 21-21)<< predošlé 1, 2
Dr. Zdenka P. (zdenka131) ID 12491 (28.4.2008, 20:45)
Vyzerá perfektne (Y)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 21 (zobrazuje sa 21-21)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu