
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
TORTY |
Andrea Š. (ajkagajka) ID 1976 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Parížska torta pre môjho najdrahšieho :O)[ recept č. 5134 zo dňa 28.4.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Korpus orechový: *7 vajec *150g cukru krupica *110 g polohrubej múky *110 g mletých vlašských orechov *1/2 prášku do pečiva *7 lyžíc vriacej vody Parížsky krém: na 100 ml 33%-nej šľahačky treba 100g várovej čokolády a troška cukru. Krému si urobíme ľubovolné množstvo, podľa toho akú chceme mať tortu vysokú. Ja som robila z *1litra šľahačky *1kg čokolády :O) *cca 5PL cukru *250g maslo POSTUP PRÍPRAVY - bielká oddelíme od žľtkov, vyšlaháme na sneh - žľtka vyšlaháme do penista s cukrom, pridáme orechy, vodu, múku, nakoniec prášok do pečiva a poriadne premiešame - nakoniec zľahka vmiešame sneh - ja mám formu o priemere 22cm, korpusy som piekla na 2 krát :O) lebo som sa bála prerezávania na polovicu - pečieme na 200 stupňov vo vymastenej a vysypanej forme cca 25 minút – treba skúsiť špáradlom, keď cesto nezostane na ňom, máme hotovo. Krém: - na miernom ohni necháme v hrnci rozpustiť čokoládu v šľahačke - stále miešame, aby neprihorelo - privedieme po bod varu a vypneme - necháme vychladnúť a dáme na 24hodín do chladničky - potom vyšľaháme na hustý krém - v ďalšej miske vymiešame do peny maslo s pr. cukrom - obe masy spojíme, ale POZOR!!! JE TREBA, ABY MALI PRIBLIŽNE ROVNAKÚ TEPLOTU, INAK SA NÁM MASLO ZRAZÍ!!! - mne šľahačka zhustla tak, že do nej už ani maslo nemuselo ísť, myslím sa nič nestane, ak ho nedáte - polovicou krému potrieme korpus - prikryjeme druhým plátom - rozotrieme zvyšný krém, nielen po vrchu, ale i po bokoch - dáme chladiť - na záver môžeme poliať čokoládou, prípadne posypať ozdobnou cukrárenskou ryžou |
![]() | Lubica l. (gliterka) ID 5261 (9.8.2008, 18:38) |
Ajka akurat som spravila ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (1.5.2008, 17:12) |
Ajka, a obrazkovy postup je kde ? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Andrea Š. (ajkagajka) ID 1976, mimibazar.sk/ajkagajka (3.5.2008, 21:16) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (28.4.2008, 23:15) |
ajka, co mi to robiiiis... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Andrea Š. (ajkagajka) ID 1976, mimibazar.sk/ajkagajka (29.4.2008, 12:17) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |