končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
TORTY |
Andrea Š. (ajkagajka) ID 1976 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Parížska torta pre môjho najdrahšieho :O)[ recept č. 5134 zo dňa 28.4.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY Korpus orechový: *7 vajec *150g cukru krupica *110 g polohrubej múky *110 g mletých vlašských orechov *1/2 prášku do pečiva *7 lyžíc vriacej vody Parížsky krém: na 100 ml 33%-nej šľahačky treba 100g várovej čokolády a troška cukru. Krému si urobíme ľubovolné množstvo, podľa toho akú chceme mať tortu vysokú. Ja som robila z *1litra šľahačky *1kg čokolády :O) *cca 5PL cukru *250g maslo POSTUP PRÍPRAVY - bielká oddelíme od žľtkov, vyšlaháme na sneh - žľtka vyšlaháme do penista s cukrom, pridáme orechy, vodu, múku, nakoniec prášok do pečiva a poriadne premiešame - nakoniec zľahka vmiešame sneh - ja mám formu o priemere 22cm, korpusy som piekla na 2 krát :O) lebo som sa bála prerezávania na polovicu - pečieme na 200 stupňov vo vymastenej a vysypanej forme cca 25 minút – treba skúsiť špáradlom, keď cesto nezostane na ňom, máme hotovo. Krém: - na miernom ohni necháme v hrnci rozpustiť čokoládu v šľahačke - stále miešame, aby neprihorelo - privedieme po bod varu a vypneme - necháme vychladnúť a dáme na 24hodín do chladničky - potom vyšľaháme na hustý krém - v ďalšej miske vymiešame do peny maslo s pr. cukrom - obe masy spojíme, ale POZOR!!! JE TREBA, ABY MALI PRIBLIŽNE ROVNAKÚ TEPLOTU, INAK SA NÁM MASLO ZRAZÍ!!! - mne šľahačka zhustla tak, že do nej už ani maslo nemuselo ísť, myslím sa nič nestane, ak ho nedáte - polovicou krému potrieme korpus - prikryjeme druhým plátom - rozotrieme zvyšný krém, nielen po vrchu, ale i po bokoch - dáme chladiť - na záver môžeme poliať čokoládou, prípadne posypať ozdobnou cukrárenskou ryžou |
Lubica l. (gliterka) ID 5261 (9.8.2008, 18:38) | |
Ajka akurat som spravila chladi sa mi pekne a krem je uzasnyy fakt bozskyyy skoro som ho cely este skor ako som ho vyslahala...mnam to bude prekvapko ,ked to zajtra dam braskovi k narodkam | |
ODPOVEDAŤ |
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (1.5.2008, 17:12) | |
Ajka, a obrazkovy postup je kde ? | |
ODPOVEDAŤ |
Andrea Š. (ajkagajka) ID 1976, mimibazar.sk/ajkagajka (3.5.2008, 21:16) | |
ten bude nabudúce. som bola nejaká chorá ani mi nenapadlo, že to takto dobre dopadne | |
ODPOVEDAŤ |
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (28.4.2008, 23:15) | |
ajka, co mi to robiiiis... som si dala zavazok, ze tento tyzden jem zdravo, nic sladke, dnes este len pondelok a ja tu slintam nad tou tvojou tortou mnaaaam, vyzera to bohovsky, hned by som si dala | |
ODPOVEDAŤ |
Andrea Š. (ajkagajka) ID 1976, mimibazar.sk/ajkagajka (29.4.2008, 12:17) | |
ja som včera úspešne v zdraví prežila deň iba o vode teraz som po obede, ja zvyknem vždy ešte aj sladkú "tečku" tak teraz si prechádzam recepty na sladké, lebo som si dala záväzok nežrať | |
ODPOVEDAŤ |