. .. .. .. .. .. .
. .

Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.

Tešíme sa na vás.

Parížska torta pre môjho najdrahšieho :O) - RECEPT 5134

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 1976 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)


Parížska torta pre môjho najdrahšieho :O)


[ recept č. 5134 zo dňa  ]


Parížska torta pre môjho najdrahšieho :O)


POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus orechový:
*7 vajec
*150g cukru krupica
*110 g polohrubej múky
*110 g mletých vlašských orechov
*1/2 prášku do pečiva
*7 lyžíc vriacej vody

Parížsky krém: na 100 ml 33%-nej šľahačky treba 100g várovej čokolády a troška cukru. Krému si urobíme ľubovolné množstvo, podľa toho akú chceme mať tortu vysokú.
Ja som robila z
*1litra šľahačky
*1kg čokolády :O)
*cca 5PL cukru
*250g maslo


POSTUP PRÍPRAVY

- bielká oddelíme od žľtkov, vyšlaháme na sneh
- žľtka vyšlaháme do penista s cukrom, pridáme orechy, vodu, múku, nakoniec prášok do pečiva a poriadne premiešame
- nakoniec zľahka vmiešame sneh
- ja mám formu o priemere 22cm, korpusy som piekla na 2 krát :O) lebo som sa bála prerezávania na
polovicu
- pečieme na 200 stupňov vo vymastenej a vysypanej forme cca 25 minút – treba skúsiť špáradlom,
keď cesto nezostane na ňom, máme hotovo.

Krém:
- na miernom ohni necháme v hrnci rozpustiť čokoládu v šľahačke
- stále miešame, aby neprihorelo
- privedieme po bod varu a vypneme
- necháme vychladnúť a dáme na 24hodín do chladničky
- potom vyšľaháme na hustý krém
- v ďalšej miske vymiešame do peny maslo s pr. cukrom
- obe masy spojíme, ale POZOR!!! JE TREBA, ABY MALI PRIBLIŽNE ROVNAKÚ TEPLOTU, INAK SA
NÁM MASLO ZRAZÍ!!!
- mne šľahačka zhustla tak, že do nej už ani maslo nemuselo ísť, myslím sa nič nestane, ak ho nedáte

- polovicou krému potrieme korpus
- prikryjeme druhým plátom
- rozotrieme zvyšný krém, nielen po vrchu, ale i po bokoch
- dáme chladiť
- na záver môžeme poliať čokoládou, prípadne posypať ozdobnou cukrárenskou ryžou
<< ***Bábovkový ***-----zákusok | Parížska torta pre môjho najdrahšieho :O) | Božskééé jahodové tiramisu. >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Lubica l. (gliterka) ID 5261 (9.8.2008, 18:38)
Ajka akurat som spravila (^) chladi sa mi pekne :-) a krem je uzasnyy fakt bozskyyy (clamp) (clamp) (clamp) skoro som ho cely (zajic) (zajic) (zajic) este skor ako som ho vyslahala...mnam to bude prekvapko ,ked to zajtra dam braskovi k narodkam (^) (flower) (Y) :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (1.5.2008, 17:12)
Ajka, a obrazkovy postup je kde ? *-) *-) *-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea Š. (ajkagajka) ID 1976, mimibazar.sk/ajkagajka (3.5.2008, 21:16)
(hello) ten bude nabudúce. som bola nejaká chorá +o( ani mi nenapadlo, že to takto dobre dopadne (smich) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (28.4.2008, 23:15)
ajka, co mi to robiiiis... 8o| 8o| 8o| som si dala zavazok, ze tento tyzden jem zdravo, nic sladke, dnes este len pondelok a ja tu slintam nad tou tvojou tortou ;-) mnaaaam, vyzera to bohovsky, hned by som si dala (zajic) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea Š. (ajkagajka) ID 1976, mimibazar.sk/ajkagajka (29.4.2008, 12:17)
;-) ja som včera úspešne v zdraví prežila deň iba o vode (D) (child2) teraz som po obede, ja zvyknem vždy ešte aj sladkú "tečku" (smich) (zajic) tak teraz si prechádzam recepty na sladké, lebo som si dala záväzok nežrať ;-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu