. .. .. .. .. .. .
. .

Syrový chlieb - RECEPT 25618

Adriana B. (Aďka27) ID 32431
.
Oblasť: Brezno
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 15.1.2008
Naposledy: 13.10.2014 22:10
Aktualizácia: 1.4.2011 10:18
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 77
RODINNÉ FOTOGRAFIE 115
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 8
RECEPTY 180
NÁVODY 0

CHUŤOVKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 93 návštěvníkov)


Syrový chlieb


[ recept č. 25618 zo dňa  ]


Syrový chlieb


POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky T-650, 1 a ½ lyžičky soli, 250 ml vody, 1 lyžica olivového oleja***kvások: 1 dl vody, ½ kocky čerstvého, alebo 2 lyžičky sušeného droždia, 1 lyžička cukru***300 g tvrdého syra (Ementál, Eidam, alebo Gouda - 200 g do cesta, 100 g na posypanie), provensálske bylinky, pizza korenie, olivy

POSTUP PRÍPRAVY

Vynikajúci syrový chlebík s chrumkavou kôrkou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Z teplej vody, cukru a droždia si pripravíme kvások - necháme ho postáť aspoň 10 min.
Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, premiešame,
pridáme kvások, vodu,
olej,
a vymiesime vláčne cesto, zo začiatku je trošku hutnejšie,
ale vymiesením postupne zmení konzistenciu - asi na takúto,
cesto posypeme múkou, zakryjeme a necháme nakysnúť 1 a ½ hod.
Vykysnuté cesto preložíme na dosku, neprevracajte ho,
len trošku roztiahnite, pridáme najemno nastrúhaný syr - ja som ho strúhala rovno na cesto - asi 200 g (ak máte možnosť, môžete použiť aj syr výraznejšej orechovej chuti - v pôvodnom recepte sa uvádza syr Gruyère, alebo Čedar), zvyšných 100 g som si nechala na posypanie,
cesto som preložila z jednej strany na druhú
a potom ešte spodnú časť na vrchnú.
Chytíme za oba konce a vymiesime ako bochník,
keď sa začne lepiť o dosku, zakaždým podsypať múkou, ak sa vám cesto bude aj trhať, len ho poriadne premieste a podľa potreby podsypte múkou.
vymiesený bochník rozdelíme na 4 približne rovnaké časti,
necháme postáť aspoň 10 min. na pomúčenej doske
a potom každý jeden vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm na oválny tvar – dĺžkou by mal byť o trošku kratší, ako je šírka plechu
preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie – po šírke, aby sa nám zmestili dva kúsky, nožíkom urobíme zárezy, najlepšie príborovým,
a zároveň ich trošku od seba roztiahneme.
Necháme podkysnúť ešte 45 min, až pred vložením do rúry poriadne potrieme vodou –jemne vtlačíme na kolieska nakrájané olivy (nemusia byť),
posypeme syrom, ja som ich ešte zľahka posypala rozmrveným provensálskym a pizza korením.
Pečieme pri teplote 190° C asi 15 min do zlatohneda, necháme chvíľku vychladnúť na mriežke a podávame ešte teplé.
Pre dcérku som piekla jednu placku bez olív a neposypávala syrom,
takto je upečený odspodu, je úžasne chrumkavý...
na ďalšiu som pridala olivy a posypala syrom,
a na ostatné dva - olivy, syr, koreniny – tie nám chutili najviac.
Keď som ho piekla prvýkrát, skúšala som rôzne kombinácie - aj bez olív, len posypaný syrom a koreninami.
Chlebík môžete papať tak, že si ho budete lámať po častiach, kde sú urobené zárezy. Výborne sa hodí aj ako chuťovka k červenému vínku. *Dobrú chuť a nazdravie*


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Brokolicový šalát s cuketou a paradajkami | Syrový chlieb | Broskyňové rezy >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 42 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Kristína H. (Zibizabka) ID 10620 (13.4.2010, 20:41)
Práve som vyskúšala tento recept, a chlebík je výborný, hned sa spapal (Y) (Y) (Y), manžel nelubi olivky tak som mu tam dala slaninku a už je fuč (dance)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (10.4.2010, 20:24)
Adi , od teba sú zaručene dobré kysnuté cestá, toto vyzerá lákavo, len musím súhlasiť s Janičkou aj ja mám len jeden žalúdok a je dosť veľký, len poskúšať všetky tie dobroty odtiaľ asi nezvládne 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| škoda ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (9.4.2010, 20:14)
(Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (9.4.2010, 20:06)
Aďka, ďalší skvelý recept, normálne cítim vôňu toho chlebíka, mňam, po tých tortách by to bodlo... (clamp) (clamp) (clamp) (velikonoce17) (velikonoce17) (velikonoce17)
ODPOVEDAŤ
Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (8.4.2010, 16:54)
:-o :-o :-o :-o juj to vyzerá dobre, mňam, už ako by som to jedla - cítim tam tie olivy a ja by som si dala ešte aj cesnak - určite vyskúšam, mám to vytlačené |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (8.4.2010, 16:23)
8o| ja mam len jeden zaludooooook..........kedy to mam vsetko skusat? Adka zlata, nadherne chlebicky, urcite niekedy skusim,ked pridu kamosi na navstevu, ale najblizsie maju slubene moje mini-pizze,tak na dalsiu navstevu jednoznacne toto (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (16.4.2010, 16:56)
Janík, ahoj, vyskúšaj ho... ja som ho dnes robila a je to famózna vecička. Trochu som urobila zmenu (veď ty to poznáš :-D) a dala som 70 g grahamovej múky a k tomu ešte asi 2 PL ľanových semienok do cesta. A pred pečením som to natrela olejom s roztlačeným cesnakom... úplne skvelé to bolo. Fakt odporúčam (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina F. (mata3636) ID 133276 (8.4.2010, 15:28)
a nemohol by sa syr zapracovať do cesta už pri hnietení? myslím, že by sa tomu nič nestalo, tak to vyskúšam urobiť takto, potom napíšem, ako sa podarilo. vyzerá to veeelice fajnovo a k tomu nejaký čerstvý šalátik, to bude bašta (zajic) (zajic) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (8.4.2010, 13:36)
Aďka chlebík vyzerá (Y) (Y) (Y) fantasticky a s tým syrom a olivami no mňam, neviem či si niekedy trúfnem na takúto dobrotu |:o) |:o) (L)
ODPOVEDAŤ
Helena B. (hela2) ID 37749 (8.4.2010, 13:35)
Adrika, všetky tvoje recepty a ich dokumentácia si zaslúžia (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Stanislava K. (andel1987) ID 96117 (8.4.2010, 12:13)
No teda Adrika už aj to mám vytlačené aj dva krát pre kolegyňu. Vyzerá to teda fantasticky. Ja som momentálne tehuľka a zo všetkého mi je hrozne zle ale pri pohľade na tento chlebík mi až stiaho žgrane. :-) (clamp) Ďakujeme pekne za receptík. Inak ty máš celkovo výborné receptíky ako som pozerala . Závidim tvojej rodinke akú majú kuchárenku. (hello)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (8.4.2010, 10:19)
vyzera super receptik odpisany ,a dufamže niekdey upečiem ^o)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (8.4.2010, 10:36)
(Y) Marika, budem sa len tešiť, potom mi daj vedieť, či vám chutilo (hotdog) Ďakujem (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (8.4.2010, 10:17)
hmmmm,aka uzastna dobrota,juj,ked to ja vsetko vyskusam :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (8.4.2010, 10:35)
Ľubka, ďakujem (L) (L) (L) ,-) Veď práve, tiež neviem, čo skôr, ale niekedy, keď si spomenieš, vyskúšaj, dúfam, že si pochutíte (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Renata P. (rena19) ID 34649 (8.4.2010, 10:16)
Vyzerá božsky (Y),určite vyskúšam. Vieš čo by som skúsila?Pred pečením potrieť nie obyčajnou, ale cesnakovou vodičkou. Alebo po upečení, ako sa potierajú kraje pizze v pizzérii. (F) Vynikajúci receptík (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (8.4.2010, 10:28)
Renatka, ďakujem (F) (F) (F) Skvelý nápad (Y) (Y) (Y) , mne, aj (cinky) najviac chutili práve ochutené pizza korením, ktoré obsahuje aj sušený cesnak, vyskúšam a ďakujem za super inšpiráciu (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (8.4.2010, 9:19)
To vyzera na hroznú dobrotu (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (8.4.2010, 9:38)
Martuška, je to fajnotka (hotdog), vyskúšaj niekedy a ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (8.4.2010, 9:03)
8o| 8o| 8o| 8o|Adkaaaaaaaaaaaaaaa mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (8.4.2010, 9:37)
,-) Slávka, ďakujem (L) (L) (L) Veru mňam, zajtra ho mám v pláne zas :-) A piekla som Tvoje kinder muffinky, nahodím ešte (P) Sú senzačnééééé (radost) (hello)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (8.4.2010, 11:51)
,-) ,-) (radost) (radost)to mam teda radost,uz sa tesim na (P)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (8.4.2010, 8:44)
vyzerá úžasne (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) a ďakujem za výborný a podrobný postup (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (8.4.2010, 9:35)
:-)Ďakujem Ivetka (F) (F) (F) Rado sa stalo (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (8.4.2010, 8:17)
Adka,ani len nepochybujem o dobrote tohto chlebika,lebo ty si specialistka na uuzasne chlebiky |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)urcite vyskusam,ale prv este mam na muske tie tvoje predosle chlebiky ,-)dufam,ze cez vikend sa mi podari,lebo cez tyzden sa zial k peceniu chlebika nikdy nedostanem :-@ ,-) |:o) |:o) |:o) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (8.4.2010, 9:32)
,-) Maťka, ďakujem krásne, ale ja nie, to Martuška (Egreska) je špecialistka na chlebíky (*) Skúšam nové recepty z knihy o pečive, najprv skúšobne a potom už aj (P), lebo nie všetko mi vyšlo na prvýkrát. Ale pri tomto som ani neupravovala suroviny a je to taká dobrotka, že som ich piekla asi trikrát po sebe. Budem držať palce, nech sa Ti chlebík vydarí, ktorý máš na muške? :-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (8.4.2010, 11:11)
Adrika,veru mas pravdu,aj spolu s Martuskou ste tu nase chlebikove specialistky (Y) (Y) (Y) (Y)ja ma uz dlhuuuuuu dobu vyhliadnuty Pain de Seigle,a nie a nie sa k tomu dostat..na taky chlebik si veru treba najst dostaok casu,ale snad tento vikendik sa mi to podari,uvidime ,-)a potom urcite vyskusam aj tento (Y) (Y)krasny dnik,Adrika (flower) (child1) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (15.4.2010, 9:45)
Maťka, myslím, že budeš spokojná, nám tento chlebík veľmi chutí :-) Budem držať palce, potom mi daj vedieť, či sa chlebík vydaril (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Halina M. (anilah) ID 93483 (8.4.2010, 7:44)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (8.4.2010, 9:27)
Ďakujem Halinka (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
zuzana krajcovicova (truetka) ID 57113, mimibazar.sk/truetka (8.4.2010, 7:27)
(clamp) (clamp) (clamp)vyzera super |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (8.4.2010, 9:27)
:-)Zuzanka, ďakujem, aj výborne chutí :-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Anna M. (iluzionistka) ID 122790 (8.4.2010, 7:16)
To je nádhera. Určitě vyzkouším ^o) ^o) ^o) Myslíte, že by se místo placek dal udělat normální chleba? *-)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (8.4.2010, 9:26)
Anka, ďakujem (L) (L) (L) Určite sa dá spraviť aj ako klasický chlebík, ale to som neskúšala. Nám sa práve páči tento spôsob, neviem, ako by som to nazvala, ale je to niečo na spôsob pizze, len z chlebového cesta a len to tak puká, keď sa to láme, ale striedka je jemná. Nechcela by si skúsiť z polovice placky a z ostatku taký menší chlebík? Aspoň budeš mať s čím porovnať :-)Budem držať palce, nech sa vydarí (hello)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 42 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu