končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 302 návštěvníkov) Domáci fantastický krémeš[ recept č. 248 zo dňa 23.7.2006 ] POTREBNÉ PRÍSADY 8 dcl mlieka * 2 žĺtky * 2 PL hladkej múky * 1 vanilkový cukor * 2 Zlaté klasy * 15 dkg práškového cukru * 2 PL rumu * 1 celé 250 g maslo * 1 balenie medových plátov * čokoláda na poliatie * 2 šľahačkové smotany * 2 stužovače smotany * a to je už asi naozaj všetko POSTUP PRÍPRAVY Baby, tento krémeš zvládne každá z Vás! To je jeden dôvod na jeho vyskúšanie a druhý pádny dôvod je ten, že krémeš je krásny ako z cukrárne, ale chuťovo omnoho lepší, priam vynikajúci. No neochutnajte. Tento dezert som pridala ako jeden z mnohých zákuskov na veľkej oslave a bola som rada, že sa vôbec oslavy krémeš dožil. Recept je tak strašne jednoduchý, až neuveríte a uveríte až po vyskúšaní. Týmto krémešom naozaj ohúrite hostí – a to viem, o čom hovorím, aj mne sa to už párkrát podarilo. Len mi nikto neveril, že som ho robila ja a nedoniesla z najbližšej cukrárne.. fňuk. Tak pridávam aj obrázkový recept, a Peter, Monika, Zuzka, Ildikó, Maťko, Kubko, Cecilky, Marišky, Izidorovia a Bonifácovia, kuknite, že som ho robila ja!!! A nie sériová cukrárenská výroba, kde žltý krém pozostáva z margarínu.... to už človeka urazí xi xi xi... OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI 1. Do mlieka šupnite vanilkový cukor. 2. Ďalej pridajte 2 zlaté klasy. 3. Na rade sú žĺtka. 4. A naposledy dve polievkové lyžice hladkej múky. 5. Varíme až do úplného uvarenia – t.j. stav, keď je puding riadne hustý a čo je veľmi dôležité, nechajte ho úplne vychladnúť. 6. V ďalej mise si vymiešajte maslo s 2PL lyžicami rumu alebo rumovou arómou a 15 dkg práškového cukru do peny. 7. Spojte krémy. VŽDY – za každých okolností, aj keby boli riadne zaťažkávajúce, vždy pridávajte puding do masla a nie naopak. Takže puding primiešavajte so šľahačom na nízkych obrátkach pomaly po kôpke, až urobíte vynikajúci krém, ktorý radšej ani neochutnajte, pretože ho zjete pred tým, ako postavíte deťom krémeš. 8. Začnite stavať krémeš. Iste ste si všimli, že v balení sú 4 kusy plátov, aj tento recept je na 4 kusy plátov, ja som v skutočnosti robila polovičnú dávku, čiže som použila iba dva kusy plátov. Na podnos, ktorý sa Vám zmestí do chladničky, dajte vedľa seba na dva medové pláty. 9. Na to ponatierajte žltú plnku a dajte si záležať na krajoch, snažím sa vždy urobiť obdĺžnik a šikovne sa mi to podarí dvoma väčšími naberačkami na zákusky. 10. V mise vyšľahajte 2 alebo 3 šľahačky s 2 alebo 3 stužovačmi. Záleží na Vás, či máte radi viac šľahačky alebo nie, ja dávam vždy až 3. Šľahačku neochucujem, pri jedení krémešu sa chute vynikajúco spoja. 11. Na žltú plnku naneste šľahačku, pekne poupravujte a blížite sa ku koncu. 12. Prikryte medovými plátmi.... 13. A polejte čokoládovou polevou. 14. Prepáčte mi tú drzosť, ešte si dovolím zopár rád. Krémeš robte deň vopred, aby pláty nasiakli plnku a šľahačku, aby sa spojili, tak sa bude dať lepšie krájať. Aby ste nepopukali čokoládovú polevu, krájajte ho takto: dajte si zovrieť vodu, namáčajte si do nej ostrý tenučký nôž, utrite ho, aby bol suchý ale stále horúci, a pomaly si urobte jemnú linku, čokoláda sa začne topiť a môžete krémeš krájať. Ak naozaj vyšľaháte šľahačku so stužovačom, šľahačka vydrží vo vyšľahanom tuhom stave 2-3 dni za podmienky, že vydrží krémeš. A to asi nevydrží. Želám Vám dobrú chuť a určite sa Vám táto dobrôtka vydarí. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 67 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
jana n. (Lianka1) ID 40180 (15.11.2010, 13:53) | |
robila som ho vcera na moje narodky a musim povedat ze si ho moji gratulanti veeeelmi pochvalovali a dnes z neho mam v chladnicke uz len posledny kusok ...urcite som ho nerobila posledny krat bol este lepsi ako z cukrarne mnaaaaam | |
ODPOVEDAŤ |
monika h. (PUPICEK78) ID 97674 (10.8.2010, 14:29) |
ODPOVEDAŤ |
Kveta Ž. (kvetka) ID 1342, mimibazar.sk/kvetkaz (29.5.2010, 16:05) | |
...no musim vyskusat...dakujem za receptik | |
ODPOVEDAŤ |
Minka M. (Malinkkaa) ID 138324 (15.2.2010, 18:34) |
Afro piekla som to a moje deti si fakt pochutnali vynikajuci |
ODPOVEDAŤ |
Eva Š. (eva333) ID 10128 (15.2.2010, 9:27) | |
robila som ho na víkend bol kúpila som medovo-orechový rez, a fakt super dakujem za super receptík |
|
ODPOVEDAŤ |
Jana R. (jenny56) ID 50161 (26.1.2010, 13:49) |
Je naozaj skvelý, robievam ho aj ja keď som lenivá a nechce sa mi piecť cesto. |
ODPOVEDAŤ |
Miiriam S. (máriaterezia) ID 32700, mimibazar.sk/mariaterezia (26.1.2010, 13:25) | |
mňam vychvaľovali si už mám znova chuť a je to super recept ani sa človek nenarobí dík za podelenie | |
ODPOVEDAŤ |
Miroslava F. (mirkafertalova) ID 59343 (23.12.2009, 20:13) | |
Macka mas pravdu, ja som vyucena cukrarka ale ani mama mi nechcela uverit, ze som ho robila ja tak jej ho musim upiect na Vianoce | |
ODPOVEDAŤ |
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (5.11.2009, 22:57) | |
ODPOVEDAŤ |
janka f. (huhinka1111) ID 109013 (30.8.2009, 17:25) |
Marcelka ahoj som nova na tejto stranke,ale prve,co som urobila,bol Tvoj kremes.Je fantasticky.....naozaj....mnam.Podaril sa mi.Este raz dakujem..... |
ODPOVEDAŤ |
Monika P. (gumidekmomo) ID 106433 (31.7.2009, 18:47) | |
Ten kremes je fantastickyyyyyyyyy nemam k nemu co dodat ibaze som neodolala a necakala som do druheho dna trosku som si pomlsala heehe | |
ODPOVEDAŤ |
Mirka P. (mima 13) ID 58229 (14.5.2009, 17:02) | |
Dievčatá,robila som ho včera o 23 večer, lebo na dnes sa mi ohlásila návšteva a dopadla som presne tak, ako opisuje Marcelka. Nikto mi neveril,že nie je kupovaný (ako keby v kupovaných bolo niekedy pravé maslo A chlapi koštovali a degustovali ...a už nie je. Len sa nám akosi záhadne vyparil rum (vám sa to nestáva???) tak som dala rumový sirup. Vraj je fantastikuš. Neviem, nezvýšil. Ale teraz som za hviezdu vďaka za receptík | |
ODPOVEDAŤ |
Anna J. (andula098) ID 73898 (11.4.2009, 16:50) |
Ja ho robievam tiež,máš pravdu, je a hlavne je to rýchlo. Takže máme čas aj na iné práce, ak sa nám chce. |
ODPOVEDAŤ |
samuel b. (zuzkaasamko) ID 84931 (11.4.2009, 15:49) |
ODPOVEDAŤ |
samuel b. (zuzkaasamko) ID 84931 (2.3.2009, 19:29) |
je to mnamkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa |
ODPOVEDAŤ |
samuel b. (zuzkaasamko) ID 84931 (2.3.2009, 19:24) |
teraz pripravujem kremes ale moja suseda bola rychlejsia je to mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaamka |
ODPOVEDAŤ |
Lenka C. (Lienka.Lenka.) ID 22644 (18.2.2009, 20:39) |
Krémeš je vynikajúci , práve ho do seba tlačím je to naozaj mnamka |
ODPOVEDAŤ |
Petra M. (peťuľka) ID 70108 (20.12.2008, 12:00) |
ODPOVEDAŤ |
NEZBEDNÍK SK, N. (nezbednik) ID 2115, mimibazar.sk/nezbednik (27.5.2008, 8:51) | |
jedli sme o u kamarátky a je mňam mňam mňam najbližšie ho robím aj ja Tímea | |
ODPOVEDAŤ |
Eva K. (Jolana) ID 36903 (upravené 26.3.2008, 7:41) |
Recept som robila na Veľkonočný pondelok a musím ho pochváliť . Rada pre gazdinky - aby sa počas chladenia na pudingu neurobila tzv.kôrka, horúci puding zasypte práškovým cukrom a nechajte vychladnúť - puding má peknú hladkú konzistenciu. A druhá rada - zákusok si pripravte deň dopredu, aby plnky pekne stuhli, medové pláty zvlhli, aby ste pri krájaní mali pekné úhľadné kocky. |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 67 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |