. .. .. .. .. .. .
. .

Fantastické mäsko a la Studenková - RECEPT 22169

KURACIE MÄSO A HYDINA

ID 41578 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 161 návštěvníkov)


Fantastické mäsko a la Studenková


[ recept č. 22169 zo dňa  ]


Fantastické mäsko a la Studenková


POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia, citrónová šťava, vegeta, mletý zázvor, karí korenie šľahačková smotana, koňak, soľ, olej šampiňóny, mrkva, kukurica, pórik, paprika, rajčina,

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som videla pred rokmi v telke - herečka Zdena Studenková ho pripravovala v jednej relácii o varení. Vravela, že je to výborný recept na chalupu - keď vie, že majú ísť, dá si toto mäso do pácu, a keď prídu na chatu, len ho dá piecť, a kým sa postará o ostatné, je navarené :-))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Najprv si prsia nakrájame na kúsky a marinujeme v zmesi citrónovej šťavy, vegety, zázvoru a karí korenia.
Najlepšie na druhý deň (alebo aspoň o pár hodín neskôr) si nachystáme všetky potrebné suroviny (pozor - na obrázku nie sú všetky!) ....
... a opečieme si mäsko na troške oleja.
Mäsko bez výpeku vložíme do pekáča, kde už máme nachystané šampiňóny (tie dávajte celé, len ak sú veľké, prepoľte), tenké kolieska mrkvy (tentokrát som robila bez, lebo už som nemala, takže na obrázku nehľadajte :-))), hrubé kolieska póru, kúsky papriky a štvrťky rajčín
a pridáme aj kukuricu podľa chuti
Do výpeku dáme prevrieť šľahačku, trochu koňaku (robím aj bez - nič sa nedeje) a soľ.
(tu je jeden obrázok, len aby som ukázala, že šľahačku si z kelímka najprv vlejem do nádobky, v ktorej sa mäsko marinovalo, takže získam viac z tej nádhernej chuti a vône, lebo všetko, čo v tej miske zostalo z marinovacej zmesi a nepodarilo sa "vyškrabkať", vytiahnem šľahačkou... :-)) Tento krok môžete, samozrejme, vynechať :-)
Šľahačkou prelejeme nachystané mäsko a zeleninku v pekáči a dáme piecť
Približne v polovici pečenia. Pečieme pokiaľ sa šľahačka nevstrebe, alebo pokiaľ všetko krásne nezmäkne.
Konečný výsledok - takto približne by to malo vyzerať ....
Ešte jeden pohľad zbližšia
Prílohu si zvoľte podľa chuti. My sme mali ryžu (Studenková odporúčala hrozienkovú ryžu) a papáme. Dobrú chuť! ************* (malá poznámka - viem, že to servírovanie nie je ktovieaké, ale som rada, že som stihla odfotiť - kým som naložila posledný tanier, deti už mali odjedené a manželovi som musela odtrhnúť od tváre, doslova som mu to odtiahla spred nosa, vidlička na pol ceste do úst, vraj "EŠTE NIEEE, EŠTE FOTÍM!!" :-)))


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Moje naj raňajky :-))) | Fantastické mäsko a la Studenková | Chlebík s extra chrumkavou korkou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 32 (zobrazuje sa 21-32)<< predošlé 1, 2
andrea n. (adusanov) ID 28722, mimibazar.sk/adusanov (17.1.2010, 21:12)
mnam mnam (zajic) vyzera to uzastne dakujem velmi pekne za zajtrajsi napad na obed normalne sa mi zbiehaju slinky dakujem (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Renáta I. (Dobrota) ID 41578, mimibazar.sk/dobrota (17.1.2010, 21:41)
Tak dobrú chuť k zajtrajšiemu obedu (jidlo) Dajte vedieť ako chutilo (hello) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Denisa T. (Asined) ID 1681, mimibazar.sk/asined (17.1.2010, 21:10)
...ďakujem za recept, bolo to vyborne |:o) (clamp)...robila som trosku menej kaloricku verziu, namiesto šľahačkovej smotany, som dala smotanu na varenie.... (Y) (D)
ODPOVEDAŤ
Renáta I. (Dobrota) ID 41578, mimibazar.sk/dobrota (17.1.2010, 21:45)
Som strašne rada, že chutilo (L) A veru, občas neuškodí zmenšiť kalórie.. :-$ :-$ Hoci, v tomto jedle je v podstate aj poriadna kôpka zeleniny, kuracie mäsko patrí tiež k tým skôr diétnejším, takže jediným prehreškom je vlastne tá smotana (smich) (smich) Hlavne, že ubraté kalórie neubrali na chuti! (Y) (Y)
(L) (L)
(hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Marika S. (finka) ID 64179 (15.1.2010, 13:15)
Mám dve knihy pani Studenkovej... |:o)
Recepty má fantastické (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Renáta I. (Dobrota) ID 41578, mimibazar.sk/dobrota (15.1.2010, 13:22)
No, ak sú tie recepty rovnako chutné, ako tento, viem si predstaviť.. :-) :-)
(hello)
ODPOVEDAŤ
Martina K. (MataK) ID 8031 (15.1.2010, 12:58)
Moja maminka to robieva a je to vynikanjuuuuuuuuuuuuce (Y) (Y) (Y) odporucam.
ODPOVEDAŤ
Renáta I. (Dobrota) ID 41578, mimibazar.sk/dobrota (15.1.2010, 13:17)
(flower) (flower) (flower) (flower) Kukala som aj na tvoje recepty, Mati, a musím povedať, že väčšinu z nich tiež robievame... Odkiaľ je tvoja mamina? Origoš z Blavy? :-$ :-$
Ďakujem za milý komentárik a prajem pekný deň! (L) (hello) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Helena B. (hela2) ID 37749 (15.1.2010, 7:17)
(Y) tak toto určite urobím :-)
ODPOVEDAŤ
Renáta I. (Dobrota) ID 41578, mimibazar.sk/dobrota (15.1.2010, 8:08)
Sa teším na referencie (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Alena A. (AJLENKA) ID 85420, mimibazar.sk/ajlenka (14.1.2010, 21:46)
vyzerá to skvele, je to jednoduché a nie príliš kalorické (Y), určite najbližšie vyskúšam (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Renáta I. (Dobrota) ID 41578, mimibazar.sk/dobrota (15.1.2010, 8:11)
Teraz neviem, či to "nie príliš kalorické" bolo myslené úprimne alebo ironicky *-) Ja som to jedlo považovala pôvodne za, povedzme, mierne hriešne :-$, ale keď tak nad tým rozmýšľam *-), máte pravdu |:o) V podstate tam idú samé "zdravé" veci - kuracinka a kopec zeleniny, takže jediné väčšie kalórie sú v tej šľahačke, ale jej množstvo je v pomere k ostatnému v pohode, takže nakoniec mi z toho vychádza, že je to dokonca zdravé jedlo!! ;-) ;-) Páni, tak to som rada... (smich) (smich) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Milica K. (margoa) ID 23592 (14.1.2010, 20:53)
(Y) krasne a jednoduche, vyskusam som zvedava (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Renáta I. (Dobrota) ID 41578, mimibazar.sk/dobrota (15.1.2010, 8:12)
A dobré... |:o) |:o) Vyskúšajte (Y) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Hana Š. (hanka_april) ID 84022 (12.1.2010, 18:42)
vyzera to pekne, nemohli by ste pridat cca gramaze a cas pecenia meska - pre nas zacinajuce kucharky :-S

dakujem (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Renáta I. (Dobrota) ID 41578, mimibazar.sk/dobrota (12.1.2010, 19:58)
Hani, konkrétne v tomto recepte naozaj dávam všetko od oka a podľa chuti (aj Studenková to tak stále vravela "vy už budete vedieť ako a koľko" ;-)), takže ja by som len veľmi nerada dávala akési gramáže, lebo veľa záleží na chuti a veľkosti ingrediencií ;-) ;-)
Pri tej zeleninke sa dokonca takmer ani nedá: máte radi pór? Tak pridajte viac póru. Máte radi mrkvu? Dajte dve. Nechutia vám šampiňóny? Tak dajte len tak "pro-forma" dva alebo tri...... Koniec koncov, všetkého dávame navyše aj podľa počtu stravníkov :-)
Ale dobre, nech je po vašom :-), akosi to skúsim, ale berte to prosím s rezervou a po prvom pokuse si upravte tie chute podľa seba :-$ :-$
Prsia tak z jedného kuriatka, cca 1 mrkva, polovica póru (zelenina záleží od veľkosti - ak je malá mrkvička, dajte dve, väčšiu len jednu napríklad, alebo podľa chuti), malá plechovka kukurice, zo 2 rajčiny, 1 paprika, hrsť šampiňónov, šľahačky jeden kelímok, koňaku len tak frcnúť ;-) Tie koreniny na pác - to fakt proste len tak sypnem od oka, dosť možné, že zakaždým inak. Tak takmer neexistuje miera :-) Proste posypem, frknem, streknem... :-) :-)
Pečieme na cca 180 - 190°C (Studenková vravela aspoň 200 ale podľa mňa je to veľa, mäsko potom vysychá, ja skoro vždy všetko robím na jednej teplote) a približne ALE NAOZAJ LEN PRIBLIŽNE!! 1 hodinu. Mäsko si sledujte a keď sa vám zdá, že je všetko mäkké a krehké, hoci je to len 40 minút a ostáva ešte šťava, nechajte aj tak, ak vám to tak vyhovuje. Alebo si nechajte šťavičku celkom vsiaknuť. Viete, na to naozaj nie je predpis, to musíte naozaj sama určiť "kedy a ako", pri takýchto receptoch, keď nejde ani o mililitre ani o minúty, je to vždy na kuchárovi... |:o) |:o)
Hanka, hlavne sa toho nebojte, dobre to dopadne a vám doma bude chutiť, uvidíte (Y) (Y) Ja vám veľmi držím palce a keď, tak dajte vedieť, ako to dopadlo (Y). Ono to možno vyzerá mierne zložito, ale je to presne naopak - takéto recepty sú pre začiatočníkov mimoriadne vhodné, lebo nemusíte dávať prísny pozor ani na množstvá, ani na sekundy (ako pri niektorých zákuskoch), ale všetko bude tak, ako vy poviete (Y) (Y)
Tak vám držím palce! Pá-pá (L) (L) (L) (L) (hello) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (12.1.2010, 8:45)
Ďalšie vábivé papaníčko z jedného hrnca (clamp) (Y)
ODPOVEDAŤ
Renáta I. (Dobrota) ID 41578, mimibazar.sk/dobrota (12.1.2010, 10:13)
Áno :-) Z jedného hrnca - to je presne ono - jednoduché, praktické, v podstate rýchle a hlavne hrozne chutné :-) :-)
(hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (11.1.2010, 18:54)
Renatka, aj ja som ho raz robila, bolo perfektné, ale už som naň úplne zabudla, ďakujem za pripomenutie a za recept, vôbec netuším, kde som ten svoj dala. (F) (F) (F) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Renáta I. (Dobrota) ID 41578, mimibazar.sk/dobrota (11.1.2010, 19:07)
Rado sa stalo (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Gabi H. (gaha1) ID 4525 (11.1.2010, 15:16)
perfektne nafotené a okomentované (Y)
ODPOVEDAŤ
Renáta I. (Dobrota) ID 41578, mimibazar.sk/dobrota (11.1.2010, 16:31)
Ďakujem! (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (11.1.2010, 13:30)
Reni, vyzerá to na doprú papkanicu (Y) (Y), super receptík odkladám. :-)
ODPOVEDAŤ
Renáta I. (Dobrota) ID 41578, mimibazar.sk/dobrota (11.1.2010, 13:33)
Je to vážne hrozne chutné (pl) Kto má rád takéto typy jedla a tieto suroviny, tak si pochutí (pl) (pl) Ja sama ho robievam odkedy som ho prvýkrát videla...
Dajte vedieť, či chutilo :-) (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 32 (zobrazuje sa 21-32)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu