. .. .. .. .. .. .
. .

Chlebík s extra chrumkavou korkou - RECEPT 22170

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

DOMÁCE PEKÁRNE

ID 53992 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)


Chlebík s extra chrumkavou korkou


[ recept č. 22170 zo dňa  ]


Chlebík s extra chrumkavou korkou


POTREBNÉ PRÍSADY

(1 pohar=2,5 dcl) 3 pohare hl.muky,1/2 drozdia,1 1/2 čl soli,3/4 pohara teplej vody,1/4 pohara piva,1 pl oleja,1 pl octu,rasca

POSTUP PRÍPRAVY

Je to americký chlebik bez miesenia,velmi jednoduchý a chutný..S pripravou začiname večer. Kto ma pekarničku tak nahadze všetko do nej a par minut nechame miesit (10-15 min).Kto nema, tak si da do velkej misy muku a prida všetko ostatne.Miesime varechou kym sa hmota pekne nespojí,netrva to dlho.Misu niečím zakryjeme a nechame cez noc (8-18 hodin) na linke.Po uplynutom čase si po mučime podložku,cesto opatrne vyklopime a par krat premiesime tak ze okraje tahame do stredu cesta.Vytvarujeme bochnik,dame naspat do misy a nechame v teple ešte 2 hodiny kysnut.Mriežku v rure si dame najnižšie,teplotu nadstavime na 220 st a vložime do nej pekač aj s vrchnakom.Ja som piekla v hlinenom pekači.Ked je rura dobre vyhriata opatrne vyberieme pekač a preložime do neho cesto,(opatrne ,aby ste sa nepopalili!!) zakryjeme a vložime do rury.Pečieme zakryte 25 minut,potom odokryjeme a pečieme ešte asi 20 minut alebo kym chlebik nechytí tmavu farbu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Cesto vymiesene..
Cesto vykysnute ,po 15 tich hodinach..
Vytvarovane do bochnika..
a znovu nakysnute..
po odokrytí v rure..
hotovoooo...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Fantastické mäsko a la Studenková | Chlebík s extra chrumkavou korkou | NAJSLADŠIA A NAJZLATŠIA IVANKA MALA 1 RôČIK A TOTO BOLA JE TORTA.:-) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Dana P. (Danuš) ID 2399 (31.1.2010, 19:22)
Chlebík som už piekla druhý krát. Je fakt výýýborrný, hlavne tá kôrka |:o). Ale druhý krát som ho už po 15 hodinách kysnutia dala rovno piecť. Bol viac nadýchaný.
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (1.2.2010, 8:28)
Ano ? tak to musim vyskušat aj ja.. (L) Som rada ze vam chutí (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950, mimibazar.sk/zlatusik (21.1.2010, 12:23)
Marti, ešte sa ťa chcem spýtať, ... piekla som chlebík druhýkrát, je lepší, ale pre zmenu ho cítiť droždím - aj vôňou aj chuťovo. :-S Nevieš čím to je? Dala som zo všetkých surovín o 1/3 viac, takže by nemalo byť viac kvasníc ako je v recepte.

A potom keď som vytvarovala bochník a nechala ešte 2 hodiny nakysnúť, tak mi vôbec nevyrástol, ostal taký ako pred tými 2 hodinami...

A ako to robíš, že máš takú krásnu hnedú kôrku? Mne sa taká nikdy nepodarila.
Zrejme to bude rúrou že?
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (21.1.2010, 13:59)
Zlatka,nenapada ma prečo ho je citit po kvasniciach,mne sa to stalo ked som to s droždim prehnala ze bol citit..neviem prečo ti znovu nenakysol,on uz nenakysne vela ale len trochu.A ja som piekla na spodnej mriežke,neviem ako ty..ale ta farba bude asi rurou,mozno som ho nechala dlhšie ako ty,netuším *-) Zlatka treba vyskušat viac chlebov a potom uvidiš ktory vam bude chutit najviac..Ja som ich uz teda vyskušala neurekom a stale experimentujem ale zatial u nas vedie zemiakovy chlieb(ten mam v receptoch ako Výborny zemiakovy chlebik).Som zvedava,ktory receptik si oblubiš..Ja som včera piekla pletienky a tiež boli super,treba len skušat (L)
ODPOVEDAŤ
Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950, mimibazar.sk/zlatusik (21.1.2010, 20:05)
Aj ja som u toooľko chlebov vyskúšala - pečiem chlebíky už 2 roky. Stále ale hľadám niečo nové a skúšam dovtedy, kým sa mi nevydarí ;-)

Tiež som piekla na spodnej mriežke - asi mám blbú rúru, elbo ani jeden chlieb nebol taký krásny hnedý - hoci upečený bol. Asi by som ju mala vymeniť ( no žiaľ mužík nedovolí 8o|)

Ináč aj u nás vedie zemiakový - ten čo mám vo svojich receptoch.
Robila som aj pletenky, žemličky , rohlíky a všetko bolo dobré.
ODPOVEDAŤ
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (20.1.2010, 19:25)
Vypadá dobre (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Tasnim B. (Tasnim) ID 99954 (20.1.2010, 17:07)
vyzera nadherne |:o) a s cim by som mohla nahradit pivo? *-)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (20.1.2010, 17:26)
Prečo tam nemozeš dat pivo? Vobec ho tam nie je citit..Ja pivo z celej duše neznašam ,strašne mi smrdí ale tu trošku tam fakt necitit.Ale ak maš ine dovody tak daj len vodu (L)
ODPOVEDAŤ
Tasnim B. (Tasnim) ID 99954 (20.1.2010, 18:09)
dakujem .. (K)
nemozem pivo a ziaden alkohol :-p
ODPOVEDAŤ
Renáta I. (Dobrota) ID 41578, mimibazar.sk/dobrota (20.1.2010, 19:18)
Tasnim, mám jednu poznámku: ak ti alkohol iba "nevonia", nechutí..., to je potom iné. Ale ak sa bojíš zo zdravotných dôvodov, nemalo by to vadiť, pretože pri takej vysokej teplote sa alkohol dokonale odparí a nezostane po ňom ani stopy (okrem vône alebo farby či chuti). Preto sa môže podať jedlo, ktoré sa varilo s alkoholom (rôzne omáčky, napríklad), aj deťom. Alkohol sa vyparí :-) (hello)
ODPOVEDAŤ
Zuzana D. (avanka) ID 14337 (20.1.2010, 12:20)
Marti a ten pekac mam aj nejako vymastit? mam taky smaltovany, este po babicke ;-)
Pytam sa len preto, ze pred par rokmi, ked moja maminka piekla chlebik v tom istom pekaci, nedal sa vybrat ;-)a vylamovali sme ho po kuskoch....

ci mam dat papier na pecenie? *-) *-)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (20.1.2010, 16:54)
Zuzka ,ja som piekla v hlinenom (vo vnutri je glazura) ničim nevymazavam a nikdy sa mi neprilepí.Neviem aky maš ty z vnutra.. ale s papierom ja nemam dobre skusenosti,lepí sa na chlieb.Ja by som asi trošku pomučila pekač a malo by to byt ok. Dufam ,ze bude chutit (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950, mimibazar.sk/zlatusik (16.1.2010, 17:16)
vyzerá fantasticky. Len sa do neho zahryznúť. Vyskúšam, len nemám doma pivo, mužík všetko vypil (6)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (16.1.2010, 18:23)
Treba mužičkovi trošku odliat,určite mu bude chutit aj pivo v chlebe :-D :-D
ODPOVEDAŤ
Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950, mimibazar.sk/zlatusik (upravené 20.1.2010, 11:47)
Práve som ho upiekla ... ešte nie je rozkrojený, tak neviem ako vyzerá vnútri, ale na pohľad nie je taký krásny ako tvoj. Sa mi zdá, že nie je taký vysoký a tipujem, že ani také dierky krásne veľké nebude mať ako má tvoj.
:'(
Čo som spravila zle? 8o|Môže byť, že mi tak veľmi nenakysol, lebo v noci máme v kuchyni 18-19 st.? Alebo malo byť cesto redšie?

Toto je môj pokus http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=22452
ODPOVEDAŤ
enka81 e. (enka81) ID 76895 (16.1.2010, 11:01)
skusila som ho a je fantasticky, piekla som ho sice v klasickom pekaci s pokrievkou, ale myslim, ze mu to vobec neubralo na kvalite. Urcite ho budem robit castejsie. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (16.1.2010, 18:22)
Dakujem enka,mam radost ze vam chutí.. (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (12.1.2010, 8:44)
Vyzerá božsky, len zahryznúť do neho (clamp) (Y) moja švagriná tiež robí s podobným postupom kysnutia, no, budem musieť vyskúšať :-) |:o)
ODPOVEDAŤ
andrea o. (hillary) ID 61659 (11.1.2010, 21:42)
Krásny chlebík (Y) síce zdĺhavá príprava ale nepochybujem o tom že sa oplatí s tým pohrať už len kvôli chrumkavej kôrke (L) (L) (L) Ozaj a v čom to pečieš vyzerá to ako rímsky hrniec...
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (12.1.2010, 8:10)
Dakujem Andrejka, je to časovo naročnejšie ale ako si povedala oplatí sa počkat a vlastne cez noc je to jedno a potom to uz ide raz-dva..najtažšie na tom je odolat ked je uz chlebik upečený a horuci..treba odist na hodinu von :-D Piekla som to v rimskom hrnci lebo iba ten mam s pokrievkou a zdalo sa mi to vhodnejšie ako plechove pekače..a super.. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (11.1.2010, 21:29)
uz sem asi nebudem chodit vecer ;-) ;-) ;-) ;-) kukam na ten chlebik a predstavujem si ho s olivovym olejom+cesnak (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) no da sa tu nejak krotit? uz mi vrta v hlave, ze ho dam spravit.. ale ako sa poznam.. polnoc-neplnoc, urcite by som sa do toho pustila ;-) ;-) ;-) tak niekedy cez tyzden vyskusam s tou mineralkou alebo iba s vodou..
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (12.1.2010, 8:05)
:-D :-D :-D ja tu tiež po večeroch slintam a tlačím jeden receptik za druhym lebo všetko sa mi zda super chutne :-D :-D :-D
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (11.1.2010, 17:19)
Martuska,chlebik vyzera paradne,ako z origos pekarne (clamp) (clamp) (clamp) |:o) |:o) |:o) |:o)..juj,a chrumkava korka,to je to najlepsie (Y) (Y)pri najblizsej peciacej prilezitosti urcite vyskusam (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (11.1.2010, 19:50)
Matka,dakujem za kompliment.. (L) budem sa tešit ,ked vyskušaš..papa (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (11.1.2010, 16:54)
fuuha.. tak ten vyzera priamo na spapanie.. chcela som napisat na zozratie ;-) ;-) Myslis, ze by sa dal spravit aj z grahamovej muky? a teoreticky namiesto piva dat iba mineralku?
ak by hej.. tak urcite vyskuam (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (11.1.2010, 17:15)
Žanetka,ja som tiez muku miešala s celozrnnou,to by bolo v pohode a s tou mineralkou som ešte neskušala ale kludne pivo vynechaj a mozeš dat len vodu.Vyskušaj a daj vediet ..aby sme vedeli.. (L)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (11.1.2010, 16:32)
vyzerá geniálne tento chlebíček - veľmi sa ti podaril Egreška (Y) (Y) (Y) hádam ho aj vyskúšam...môj (cinky) najviac zo všetkého zbožňuje takéto chrumkavé chlebíky (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (11.1.2010, 17:17)
Dakujem Evička, určite vam bude chutit,fakt je exkluzivne vypečený :-) :-) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (11.1.2010, 16:00)
ja som ešte nevyskúšala tento Tvoj pre začiatočníkov Martuška a už tu je ďalší na (zajic) (zajic) (zajic) - no neskutočne dobre vyzerá (Y) (Y) (Y) si fakt šikuľka |:o) |:o) |:o) (L)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (11.1.2010, 17:19)
No Matka,je čas aby si uz nebola len začiatočnička ,čo sa tyka chlebikov,lebo je tu fakt veeela dobrych receptikov na pečivko..tak do toho!! (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Andrea A. (tigríci) ID 21212, mimibazar.sk/tigrici (11.1.2010, 14:19)
Mňááám, vyzerá fantasticky. (Y) (Y) (Y)...hneď by som da do neho pustila (jidlo) ;-)...ešte som chlebík doma nepiekla, tak je asi najvyšší čas to vyskúšať. :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (11.1.2010, 14:28)
Adka,to by si mi urobila radost keby si vyskušala ako prvy tento..určite neobanuješ,je jednoduchy a vyborný.. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu