. .. .. .. .. .. .
. .

Slivkový lekvár z rúry - RECEPT 17786

Alena M. (Alinka) ID 18244
.
mimibazar.sk/alinka
Oblasť: Liptovský Mikuláš
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 28.6.2007
Naposledy: 8.10.2019 19:36
Aktualizácia: 11.8.2015 8:03
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1998
RODINNÉ FOTOGRAFIE 632
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 60
NÁVODY 3

ZAVÁRANINY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 62 návštěvníkov)


Slivkový lekvár z rúry


[ recept č. 17786 zo dňa  ]


Slivkový lekvár z rúry


POTREBNÉ PRÍSADY

Tento recept som našla na českom MMB a rozhodla som sa ho tiež vyskúšať. Zo slivkového lekváru som už počula rôzne recepty, ale všade chceli odo mňa variť 5-6 hodín a to som veru nemala čas ani chuť. A tento je fantastickýýýýýýý, práve som ho dorobila a musím sa s vami oň podeliť. 2 kg sliviek, 50ml octu, 500g kryštálového cukru, 1/2 káv. lyžičky mletej škorice, 3 roztlčené klinčeky, 4PL rumu

POSTUP PRÍPRAVY

viď fotky

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Slivky odkôstkujte, umyte a dajte do pekáča. Pokvapkajte cik-cak octom a dajte piecť na 250°C do vyhriatej rúry. Počas pečenia ani raz nemiešajte!!! Pečte 25 minút.
Po uvedenej dobe na slivky nasypte 250g cukru - nemiešajte!!! - a znovu dajte piecť na 15 minút. Potom opäť prisypte 250g cukru a znovu na ďalších 25 minút do rúry.
Po upečení pridajte rum, škoricu a roztlčené klinčeky. Zamiešajte a rozmixujte v mixéri do požadovanej konzistencie. Ak sa vám zdá, že slivky sú po upečení príliš vodnaté, nechajte ich ešte 10 - 15 minút piecť.
Potom už len naplňte do fliaš a otočte hore dnom. Nechajte pod dekou vychladnúť. Mne vyšli 3 fľaštičky po 3dl, nie je to veľa, ale nie je to určite jediná dávka :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Fettuccine v smotanovo-paradajkovej omáčke ála Italia | Slivkový lekvár z rúry | Kuracina v instantnej hubovej polievke >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 38 (zobrazuje sa 21-38)<< predošlé 1, 2
Alena K. (alka1116) ID 84956 (3.8.2011, 23:07)
super recept, vyskúšala som - v rúre slivky neprskali, mala som trochu obavy z prskania, len som akosi usypala viac škorice i klinčekov ako je v recepte, ,-) ,-) ,-) a zdá sa mi že ich cítim viac ako je potrebné *-), v ďalšej várke dám pozor :-$, (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
janka m. (jmacejovska) ID 38867 (16.9.2010, 20:50)
|:o) |:o) |:o) |:o) (F)
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (15.9.2010, 14:31)
(Y)poznám,robila som (Y)Trošku podobný...Dávala som vanilku a do druhej dávky škoricu.A cukor,nič iné.Piekla som asi 3,5hod..a to už bol pekne hustý.. (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta H. (ivi75) ID 30435 (26.8.2010, 16:11)
super recept,ked ešte budem mat slivky,určite spravím,dakujem (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
katarina k. (katuliK14) ID 55409 (12.8.2010, 8:39)
je výýýborný, robím už druhú várku tohto výborného lekváru (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Michaela S. (mishusha) ID 14669, mimibazar.sk/mishusha (22.7.2010, 19:52)
tiez zvyknem robit tento peceny lekvar a je (Y) (Y) (Y) len ja ho sem tam premiesam, kedze mam sprostu trubu v ktorej prihara ,-) ale na chuti sa nic nemeni a je jednoducho skvely a takmer bez roboty (clamp)
ODPOVEDAŤ
Jana S. (samter) ID 46498, mimibazar.sk/samter (25.9.2009, 11:33)
Dakujem za vynikajuuuci receptik, na zaklade ktoreho som sa konecne odhodlala urobit slivkovy lekvarik...vzdy som sa obavala priharania ;-) no a toto je postup na nezaplatenie!!! a mame chutnucky, vonavucky lekvarik (child9) (radost) (noc)
ODPOVEDAŤ
Alena M. (Alinka) ID 18244, mimibazar.sk/alinka (14.9.2009, 21:59)
no dievčatá, s tým prskaním, to bol aj môj problém, ale mám taký vysoký plech s vrchnákom, je užší, ale 2kg som tam zmestila. už je to lepšie, dnes som zase robila tri dávky, zásobujem celú rodinu ;-) ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
andrea zelinkova (andrejka142) ID 56892 (12.9.2009, 16:15)
ja som urobila s 10kg to bude kolacov (^) len cela rura je zaprskana ale zaten lekvar to stoji (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana b. (zunan) ID 7297 (12.9.2009, 13:37)
tak ja davam (Y) (Y) (Y).krasne husty a chutnucky (L) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Zuzana b. (zunan) ID 7297 (12.9.2009, 12:54)
alenka, tak spracuvam prave v rure nadurodu sliviek, snad to vyjde.......este mam nachystane slivky na druhu varku :-p.......voní to hezky (Y)
ODPOVEDAŤ
andrea zelinkova (andrejka142) ID 56892 (11.9.2009, 11:35)
no alenka je to fantastisky super dakujem za recept uz budem robit len takto
ODPOVEDAŤ
andrea zelinkova (andrejka142) ID 56892 (11.9.2009, 10:48)
uz sa vari a ako voni dufam ze bude aj taky dobry :-)
ODPOVEDAŤ
Alena M. (Alinka) ID 18244, mimibazar.sk/alinka (11.9.2009, 9:30)
Včera som pol fľašky zjedla ako nič (zajic) a to na lekváre nejako nie som, žeby som vyjedala len tak. a aj manželovi chutil (pst)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (11.9.2009, 8:38)
Tiež som ho na českom MMB videla a povedala som si, že ho isto niekedy vyskúšam a keďže vidím, že to naozaj funguje, môžem sa s chuťou pustiť do práce (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (10.9.2009, 17:10)
(clamp) (clamp) mnam slivkovy lekvarik je uplne naj :-p ja som robila v pekarnicke a padol u nas velmi rychlo...lahodka |:o)
ODPOVEDAŤ
andrea zelinkova (andrejka142) ID 56892 (10.9.2009, 16:36)
vyzera dobre zajtra skusim dufam ze bude dobry dam vediet a ten rum tam urobi chut urcite :-D
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (10.9.2009, 11:34)
je lekvár po dopečení dosť hustý? *-) že by som ho vyskúšala? ja ho pečiem dlho (cca 4 hodiny) práve kvôli tomu, aby bol čo najhustejší a neroztekal sa mi pri buchtách alebo tvarohových valčekoch. robím ho z dvojnásobnej dávky a pečiem na menej stupňov, tak aj preto mi to trvá dlhšie. (L)
ODPOVEDAŤ
Alena M. (Alinka) ID 18244, mimibazar.sk/alinka (10.9.2009, 12:12)
Irenka, mala som problém, aby mi ho mixér vymiešal, taký bol hustý. a to som robila z nie moc dozretých sliviek. a aj sladučký je mňam (zajic)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 38 (zobrazuje sa 21-38)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu