. .. .. .. .. .. .
. .

Kura na soli - RECEPT 1702

KURACIE MÄSO A HYDINA

ID 4972 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)


Kura na soli


[ recept č. 1702 zo dňa  ]


Kura na soli


POTREBNÉ PRÍSADY

kura *
1 kg soli


POSTUP PRÍPRAVY

Kura bude šťavnaté a na povrchu chrumkavé, ako grilované.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Do pekáča nasypeme 1 kg soli.
2. Zo stredu odhrnieme soľ k okrajom, tak sa nám vytvorí "hniezdo" pre kuriatko.
3. Kura umyjeme, osušíme a osolíme zvonka, aj zvnútra a ...
4. ... položíme ho do pripraveného "hniezda".
5. Pečieme odokryté v rúre pri 200°C asi 1,5 hod., aj viac, kým bude koža do chrumkava (zlatohnedá). Počas pečenia, dvierka na rúre neotvárame! Po upečení kuriatko vyberieme, zospodu otrieme od prebytočnej soli, naporcujeme a ...
6. ... jeme. Dobrú chuť!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Jahodove tiramisu | Kura na soli | rychly vrstveny salat >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 38 (zobrazuje sa 21-38)<< predošlé 1, 2
kristína s. (nigina) ID 32120 (21.7.2009, 21:49)
Chcem sa spýtať, že či aj prsia na takto upečenom kurati sú šťavnaté? Alebo ešte, neskúšali ste na soli piecť iba stehná? neviem sa rozhodnúť... :-$
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (22.7.2009, 22:17)
Zatiaľ som takto piekla len celé kura. Myslím, že by sa na soli kľudne dali upiecť len stehná. Prsia sú vo všeobecnosti suchšie, takže aj pri tomto recepte sú suchšie než stehná, ale určite sú šťavnatejšie ako prsia pri klasickom pečení. Dúfam, že ak sa rozhodneš pre tento recept, neobanuješ. Ja som sa preň rozhodovala niekoľko rokov. :-) Teda, zbierala som odvahu, potom som naň zabudla a takto sa to opakovalo... Budem zvedavá na odozvu. (hello)
ODPOVEDAŤ
Alexandra P. (alebat) ID 55021, mimibazar.sk/alebat (14.6.2009, 15:54)
tak toto som už chcela viackrát vyskúšať , ale nikdy som nemala odvahu nasypať do pekáča 1kg soli ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (14.6.2009, 16:02)
Aj mne tá odvaha dosť dlho chýbala. ;-) Treba vyskúšať. Výsledok je fakt "eňo-ňuňo". :-)
ODPOVEDAŤ
Martina G. (martinka_) ID 92790 (13.6.2009, 18:44)
takto robi kuriatko aj moja mamka, je to vynikajúce (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (14.6.2009, 15:51)
To teda je! (Y) Len ľutujem, že som tento recept nevyskúšala skôr. Trvalo mi pár rokov, kým som sa odhodlala ho urobiť. ;-)
ODPOVEDAŤ
Lenka H. (Devlin) ID 51295 (11.6.2009, 18:22)
Kuriatko takto robievala este moja prastara mama, takze u nas doma sa tento recept traduje z generacie na generaciu a inak kura ani nerobime! Je to fakt super :-)
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (14.6.2009, 15:49)
Už predchádzajúce generácie vedeli, čo je dobré (jidlo) a pritom veľmi jednoduché. :-)
ODPOVEDAŤ
Daniela B. (Danielka) ID 79976 (6.6.2009, 19:37)
Práve papáme toto kuriatko a je skvelé. (pl) (pl) (pl).Dcérka (X) si ho nevie poriadne vynachváliť.Budeme robiť častejšie.Škoda len,že tá soľ sa nedá potom využiť na niečo,alebo dá? :'( :'(
ODPOVEDAŤ
Barbora K. (barborka k) ID 76396, mimibazar.sk/barborkak (4.6.2011, 18:44)
jezin ved kilo soli stoji prinajhorsom 20centov, tak to neni skoda vyhodit ,-) ,-) moj muz odkazuje ze si ju mozte odkladat na zimu a potom s nou posypat zamrznuty chodnik :-D :-p ale veznite si kolko stoji ked by ste to kura pripravovali inak, kolko by vas to stalo, toto stoji len to kilo soli
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (11.6.2009, 17:58)
Teším sa, že kuriatko chutilo. Mňa prekvapila tá chrumkavá koža, o ktorú sa doma takmer (facky).
Naši (Z) (Z) kožu milujú a človek nemá to srdce im ju nedať.
Neviem ako by sa dala tá soľ ešte využiť, ja ju už potom nepoužívam. (hello)
ODPOVEDAŤ
MAJA B. (barny) ID 2295 (8.10.2007, 13:46)
kuriatko som robila podla tvojho receptu fakt super chrumkave (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina Z. (mata198511) ID 20128 (6.9.2007, 13:02)
Ahojky!
Tak ja už tiež patrím medzi tie, ktoré to robili...
|:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
bolo to úplne supeeeeeeeeeeeeeeeeer, šťavnaté, chutné (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

takže len vrelo doporučujem všetkým mamičkám, ak niektorá pochybuje, nemá dôvod, je to fakt super mňamka (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Martina Z. (mata198511) ID 20128 (2.9.2007, 9:27)
Tak dobre, teraz sú v Tescu kurčatá za 50 Sk, tak kúpim aspoň 10-do zásoby :-D :-D
a budem vypekať a samozrejme aj tento receptík okoštujeme :-P
(F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Martina Z. (mata198511) ID 20128 (1.9.2007, 19:30)
To vyzera skvelo!!! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Chcem sa opýtať, mamičky, čo ste to robili, dá sa zúžitkovať ešte tá soľ? *-) *-) *-)
ODPOVEDAŤ
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (1.9.2007, 20:27)
Maťka nie nedá sa,ale je to výborné môžem potvrdiť (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (1.9.2007, 19:52)
Soľ sa zúžitkovať nedá (aspoň mne sa to nikdy nepodarilo), zo sypkého materiálu sa stane celistvá tuhá vrstva. Nebojte sa pekáč ide dobre umyť, stačí doň naliať vodu, soľ sa znovu roztopí sa pekáč sa ľahko umyje.
ODPOVEDAŤ
Dominika A. (paris) ID 5347, mimibazar.sk/ninuliatkooo (11.8.2007, 18:20)
(Y) (Y) (Y) (Y)
Pridavam sa -skusali sme - vznikajuce :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (11.8.2007, 20:20)
super! |:o) som rada. (F)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (28.7.2007, 12:26)
Odkedy som tento recept dostala od kámošky, tak inak kurča ani nepečiem. Chutí ako grilované a je podľa mňa aj diétne. Doporučujem vyskúšať.
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (2.8.2007, 18:00)
To je fakt, že je diétne. To kilo soli dosť odrádza. Mne trvalo dosť dlho, kým som sa odhodlala ho urobiť. Výsledok je fakt skvelý. Treba len vyskúšať a presvedčiť sa. :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Andrea L. (rea) ID 2835, mimibazar.sk/rea (27.7.2007, 20:49)
chcela by som toto kuriatko urobit teraz v nedelu, ale chcela by som sa opytat, ci nie je velmi slane?
andrea
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (28.7.2007, 0:26)
Kuriatko treba zvnútra aj zvonka nasoliť opatrne. Od soli, v ktorej leží nebude určite presolené. Tá kopa soli je v pekáči kvôli tomu, aby urobila priaznivú klímu a kura zostalo šťavnaté a na povrchu chrumkavé. Bez tej soli by sa kura po 1,5 hodine pečenia v odokrytom pekáči pripálilo. Držím palce, nech sa nedeľný obed vydarí na (Y).
ODPOVEDAŤ
Andrea L. (rea) ID 2835, mimibazar.sk/rea (29.7.2007, 22:11)
kura bolo vynikajuce, dakujem za supis recept.
andrea ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (2.8.2007, 17:57)
Nie je zač, som rada, že chutilo. :-)
ODPOVEDAŤ
Silvia M. (sikovnica) ID 5882 (10.7.2007, 15:01)
Elenka, tak za tento recept vrele dakujem!!! (clamp) (clamp) (clamp) skveleeee, bez praaace a vysledok velmi efektny. Labuznicke peklo!!! :-P :-P :-P
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (10.7.2007, 16:02)
Rado sa stalo a teším sa, že chutilo. :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Erika Dirdová (serafina) ID 16771 (3.7.2007, 11:02)
Aj ..Ja som to už vyskúšala ..a bolo to mňam,mňam. :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (3.7.2007, 10:37)
Jéj toto som robievala pravidelne ked to Novotný na Markíze robil wau :-) :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Jana P. (janie) ID 2934, mimibazar.sk/janie (3.7.2007, 10:33)
My sme to tiež už robili, ale s malou obmenou, počas pečenia sme zo 3x potreli kuriatko maslom, je to jednoduchý a (Y) (Y) (Y) receptík.
ODPOVEDAŤ
Alexandra A. (bambulka 2) ID 11953, mimibazar.sk/bambulka2 (3.7.2007, 10:18)
toto ja nemôžem kukať pred obedom ;-) ;-) (wash) (wash)
ODPOVEDAŤ
Adriána S. (adriana318) ID 5800, mimibazar.sk/adriana318 (3.7.2007, 9:52)
zujímavý receptík, určite vyskúšam, supéér to vyzerá (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 38 (zobrazuje sa 21-38)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu