Elena Š. (*ela*) ID 4972 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)
Kura na soli
[ recept č. 1702 zo dňa 2.7.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
kura * 1 kg soli
POSTUP PRÍPRAVY
Kura bude šťavnaté a na povrchu chrumkavé, ako grilované.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
1. Do pekáča nasypeme 1 kg soli. |
|
2. Zo stredu odhrnieme soľ k okrajom, tak sa nám vytvorí "hniezdo" pre kuriatko. |
|
3. Kura umyjeme, osušíme a osolíme zvonka, aj zvnútra a ... |
|
4. ... položíme ho do pripraveného "hniezda". |
|
5. Pečieme odokryté v rúre pri 200°C asi 1,5 hod., aj viac, kým bude koža do chrumkava (zlatohnedá). Počas pečenia, dvierka na rúre neotvárame! Po upečení kuriatko vyberieme, zospodu otrieme od prebytočnej soli, naporcujeme a ... |
|
6. ... jeme. Dobrú chuť! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 38 (zobrazuje sa 21-38) | << predošlé 1, 2 |
| kristína s. (nigina) ID 32120 (21.7.2009, 21:49) |
Chcem sa spýtať, že či aj prsia na takto upečenom kurati sú šťavnaté? Alebo ešte, neskúšali ste na soli piecť iba stehná? neviem sa rozhodnúť... |
ODPOVEDAŤ |
| | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (22.7.2009, 22:17) |
Zatiaľ som takto piekla len celé kura. Myslím, že by sa na soli kľudne dali upiecť len stehná. Prsia sú vo všeobecnosti suchšie, takže aj pri tomto recepte sú suchšie než stehná, ale určite sú šťavnatejšie ako prsia pri klasickom pečení. Dúfam, že ak sa rozhodneš pre tento recept, neobanuješ. Ja som sa preň rozhodovala niekoľko rokov. Teda, zbierala som odvahu, potom som naň zabudla a takto sa to opakovalo... Budem zvedavá na odozvu. |
ODPOVEDAŤ |
| Alexandra P. (alebat) ID 55021, mimibazar.sk/alebat (14.6.2009, 15:54) |
tak toto som už chcela viackrát vyskúšať , ale nikdy som nemala odvahu nasypať do pekáča 1kg soli |
ODPOVEDAŤ |
| | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (14.6.2009, 16:02) |
Aj mne tá odvaha dosť dlho chýbala. Treba vyskúšať. Výsledok je fakt "eňo-ňuňo". |
ODPOVEDAŤ |
Martina G. (martinka_) ID 92790 (13.6.2009, 18:44) |
takto robi kuriatko aj moja mamka, je to vynikajúce |
ODPOVEDAŤ |
| | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (14.6.2009, 15:51) |
To teda je! Len ľutujem, že som tento recept nevyskúšala skôr. Trvalo mi pár rokov, kým som sa odhodlala ho urobiť. |
ODPOVEDAŤ |
Lenka H. (Devlin) ID 51295 (11.6.2009, 18:22) |
Kuriatko takto robievala este moja prastara mama, takze u nas doma sa tento recept traduje z generacie na generaciu a inak kura ani nerobime! Je to fakt super |
ODPOVEDAŤ |
| | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (14.6.2009, 15:49) |
Už predchádzajúce generácie vedeli, čo je dobré a pritom veľmi jednoduché. |
ODPOVEDAŤ |
| Daniela B. (Danielka) ID 79976 (6.6.2009, 19:37) |
Práve papáme toto kuriatko a je skvelé. .Dcérka si ho nevie poriadne vynachváliť.Budeme robiť častejšie.Škoda len,že tá soľ sa nedá potom využiť na niečo,alebo dá? |
ODPOVEDAŤ |
| | Barbora K. (barborka k) ID 76396, mimibazar.sk/barborkak (4.6.2011, 18:44) |
jezin ved kilo soli stoji prinajhorsom 20centov, tak to neni skoda vyhodit moj muz odkazuje ze si ju mozte odkladat na zimu a potom s nou posypat zamrznuty chodnik ale veznite si kolko stoji ked by ste to kura pripravovali inak, kolko by vas to stalo, toto stoji len to kilo soli |
ODPOVEDAŤ |
| | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (11.6.2009, 17:58) |
Teším sa, že kuriatko chutilo. Mňa prekvapila tá chrumkavá koža, o ktorú sa doma takmer . Naši kožu milujú a človek nemá to srdce im ju nedať. Neviem ako by sa dala tá soľ ešte využiť, ja ju už potom nepoužívam. |
ODPOVEDAŤ |
| MAJA B. (barny) ID 2295 (8.10.2007, 13:46) |
kuriatko som robila podla tvojho receptu fakt super chrumkave |
ODPOVEDAŤ |
| Martina Z. (mata198511) ID 20128 (6.9.2007, 13:02) |
Ahojky! Tak ja už tiež patrím medzi tie, ktoré to robili... bolo to úplne supeeeeeeeeeeeeeeeeer, šťavnaté, chutné takže len vrelo doporučujem všetkým mamičkám, ak niektorá pochybuje, nemá dôvod, je to fakt super mňamka |
ODPOVEDAŤ |
| Martina Z. (mata198511) ID 20128 (2.9.2007, 9:27) |
Tak dobre, teraz sú v Tescu kurčatá za 50 Sk, tak kúpim aspoň 10-do zásoby a budem vypekať a samozrejme aj tento receptík okoštujeme |
ODPOVEDAŤ |
| Martina Z. (mata198511) ID 20128 (1.9.2007, 19:30) |
To vyzera skvelo!!! Chcem sa opýtať, mamičky, čo ste to robili, dá sa zúžitkovať ešte tá soľ? |
ODPOVEDAŤ |
| | Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (1.9.2007, 20:27) |
Maťka nie nedá sa,ale je to výborné môžem potvrdiť |
ODPOVEDAŤ |
| | Iveta S. (yvett) ID 11052 (1.9.2007, 19:52) |
Soľ sa zúžitkovať nedá (aspoň mne sa to nikdy nepodarilo), zo sypkého materiálu sa stane celistvá tuhá vrstva. Nebojte sa pekáč ide dobre umyť, stačí doň naliať vodu, soľ sa znovu roztopí sa pekáč sa ľahko umyje. |
ODPOVEDAŤ |
| Dominika A. (paris) ID 5347, mimibazar.sk/ninuliatkooo (11.8.2007, 18:20) |
Pridavam sa -skusali sme - vznikajuce |
ODPOVEDAŤ |
| | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (11.8.2007, 20:20) |
super! som rada. |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (28.7.2007, 12:26) |
Odkedy som tento recept dostala od kámošky, tak inak kurča ani nepečiem. Chutí ako grilované a je podľa mňa aj diétne. Doporučujem vyskúšať. |
ODPOVEDAŤ |
| | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (2.8.2007, 18:00) |
To je fakt, že je diétne. To kilo soli dosť odrádza. Mne trvalo dosť dlho, kým som sa odhodlala ho urobiť. Výsledok je fakt skvelý. Treba len vyskúšať a presvedčiť sa. |
ODPOVEDAŤ |
Andrea L. (rea) ID 2835, mimibazar.sk/rea (27.7.2007, 20:49) |
chcela by som toto kuriatko urobit teraz v nedelu, ale chcela by som sa opytat, ci nie je velmi slane? andrea |
ODPOVEDAŤ |
| | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (28.7.2007, 0:26) |
Kuriatko treba zvnútra aj zvonka nasoliť opatrne. Od soli, v ktorej leží nebude určite presolené. Tá kopa soli je v pekáči kvôli tomu, aby urobila priaznivú klímu a kura zostalo šťavnaté a na povrchu chrumkavé. Bez tej soli by sa kura po 1,5 hodine pečenia v odokrytom pekáči pripálilo. Držím palce, nech sa nedeľný obed vydarí na . |
ODPOVEDAŤ |
| | Andrea L. (rea) ID 2835, mimibazar.sk/rea (29.7.2007, 22:11) |
kura bolo vynikajuce, dakujem za supis recept. andrea |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (2.8.2007, 17:57) |
Nie je zač, som rada, že chutilo. |
ODPOVEDAŤ |
| Silvia M. (sikovnica) ID 5882 (10.7.2007, 15:01) |
Elenka, tak za tento recept vrele dakujem!!! skveleeee, bez praaace a vysledok velmi efektny. Labuznicke peklo!!! |
ODPOVEDAŤ |
| | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (10.7.2007, 16:02) |
Rado sa stalo a teším sa, že chutilo. |
ODPOVEDAŤ |
| Erika Dirdová (serafina) ID 16771 (3.7.2007, 11:02) |
Aj ..Ja som to už vyskúšala ..a bolo to mňam,mňam. |
ODPOVEDAŤ |
| Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (3.7.2007, 10:37) |
Jéj toto som robievala pravidelne ked to Novotný na Markíze robil wau |
ODPOVEDAŤ |
| Jana P. (janie) ID 2934, mimibazar.sk/janie (3.7.2007, 10:33) |
My sme to tiež už robili, ale s malou obmenou, počas pečenia sme zo 3x potreli kuriatko maslom, je to jednoduchý a receptík. |
ODPOVEDAŤ |
Alexandra A. (bambulka 2) ID 11953, mimibazar.sk/bambulka2 (3.7.2007, 10:18) |
toto ja nemôžem kukať pred obedom |
ODPOVEDAŤ |
| Adriána S. (adriana318) ID 5800, mimibazar.sk/adriana318 (3.7.2007, 9:52) |
zujímavý receptík, určite vyskúšam, supéér to vyzerá |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 38 (zobrazuje sa 21-38) | << predošlé 1, 2 |