. .. .. .. .. .. .
. .

Plnený °°Točený medovník°° (fajn recept) - RECEPT 15914

CUKROVINKY

ID 7284 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 53 návštěvníkov)


Plnený °°Točený medovník°° (fajn recept)


[ recept č. 15914 zo dňa  ]


Plnený  °°Točený medovník°° (fajn recept)


POTREBNÉ PRÍSADY

600g hladkej múky, 4 celé vajíčka, 4 lyžice medu, 100g tuku (hera a pod..), 250g práškového cukru, 1 lyžica sódy bikarbóny, 1 lyžica mletej škorice, trocha mletých alebo podrvených klinčekov. a ešte: slivkový lekvár, sušené hrozienka, mleté alebo sekané orechy

POSTUP PRÍPRAVY

Je síce leto, ale práve sa chystám upiecť tento medovníkový závin švagrinke na cestu do Chorvátska, lebo je trvanlivý, mäkučký a garantujem, že aj ten posledný kúsoček závinu je vynikajúci a neostane po ňom ani omrvinka. Čiže ho pribalíme na cestu a hor sa na cesty !!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

všetky ingredience na medovník vložíme do mixéra a necháme vypracovať cesto. Čiže opakovanie je matka múdrosti: 600g hladkej múky, 4 celé vajíčka, 4 lyžice medu, 100g hery, 250g práškového cukru, 1 lyžica sódy bikarbóny, 1 lyžica mletej škorice, trocha mletých klinčekov
tak vyzerá spracovné cesto.. Cesto necháme cez noc v chladničke...
Na druhý deň ho vyformujeme približne do takéhoto tvaru, tak aby....
sa dal rozdeliť na tri časti. Ak chcete menšie medovníčky, treba cesto rozdeliť na 4 časti
vyvaľkáme jeden diel, potrieme ho slivkovým lekvárom (ten je najlepší), čím viac lekváru tým lepšie..
posypeme mletými orechami alebo sekanými...
pridáme hrozienka
stočíme do závinu..
tu sú všetky tri, už natreté zmesou vajíčka a mlieka, pripravené na pečenie. Pri pečení sa trochu pozastavím. Pečie sa v pomaly, ja ho pečiem v teplovzdušnej rúre na 175°C asi 3/4 hodiny. V polovice pečenia teplotu znížim na 165°C a obrátim plech.
upečený medovník
prierez ešte raz
už na tácke.. Medovník je dobré nechať poriadne vychladnúť.. Potom sa dá perfektne nakrájať.. a krájať a krájať, lebo bude toho dosť :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< PIRATSKA LOD | Plnený °°Točený medovník°° (fajn recept) | Rýchla ovocno-tvarohová pochúťka. >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 24 (zobrazuje sa 21-24)<< predošlé 1, 2
Tina H. (kokaZM) ID 102821, mimibazar.sk/kokazm (25.7.2009, 12:39)
No, môžem povedať, že čím bol starší, tak lepšie chutil. 4-dňový sme ho dojedli, a vtedy bol priam božský.... lepší ako čerstvý.
ODPOVEDAŤ
Tina H. (kokaZM) ID 102821, mimibazar.sk/kokazm (upravené 12.7.2009, 15:26)
Mňa si neinšpirovala receptom, skôr tým, že ho chystáš švagrinke na cestu do zahraničia...... Ja odchádzam na dovolenku a práve som ho dopiekla na cestu. Idem síce až za 2 dni, ale chystám už teraz. Garantuješ, že vydrží ako čerstvý. ...... Mňam, no neviem, či vydrží pri nás (Y)
A
ODPOVEDAŤ
Martina R. (MR.13) ID 7284 (13.7.2009, 13:15)
Tak prajem kráásnu dovolenku.. (child2) (child1) a dobrú chuť !!!
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (7.7.2009, 14:49)
(zajic)m (zajic) mnaaam ja som nieco taketo podobne robievala kedysi na vianoce, take medove rolady, asi to bolo ale ine cesto, a plnilo sa to aj roznymi plnkami zo suseneho ovocia, cukrikmi.....bolo to nieco MNAM (Y) hned by som si dala (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina R. (MR.13) ID 7284 (7.7.2009, 20:01)
(hello) (hello) (hello) (hello) je to fakt dobručké (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (6.7.2009, 8:08)
(Y) tento medovnicek je uzasny. pecieme ho uz roky a tiez ho balime na cesty. vrelo odporucam :-$
ODPOVEDAŤ
Martina R. (MR.13) ID 7284 (6.7.2009, 13:32)
Ja som ho zase roky odkladala "na potom" ale to bola chyba :-$ Takže je to vlastne "cestovatelský" medovníček a nie vianočný ;-)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (11.7.2009, 17:49)
presne tak ;-) dlho vydrzi,je dobre skladny a dost syty, no presne na cesty :-p
ODPOVEDAŤ
Celkom: 24 (zobrazuje sa 21-24)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu