Martina R. (MR.13) ID 7284 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 53 návštěvníkov)
Plnený °°Točený medovník°° (fajn recept)
[ recept č. 15914 zo dňa 5.7.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
600g hladkej múky, 4 celé vajíčka, 4 lyžice medu, 100g tuku (hera a pod..), 250g práškového cukru, 1 lyžica sódy bikarbóny, 1 lyžica mletej škorice, trocha mletých alebo podrvených klinčekov.
a ešte: slivkový lekvár, sušené hrozienka, mleté alebo sekané orechy
POSTUP PRÍPRAVY
Je síce leto, ale práve sa chystám upiecť tento medovníkový závin švagrinke na cestu do Chorvátska, lebo je trvanlivý, mäkučký a garantujem, že aj ten posledný kúsoček závinu je vynikajúci a neostane po ňom ani omrvinka. Čiže ho pribalíme na cestu a hor sa na cesty !!!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
všetky ingredience na medovník vložíme do mixéra a necháme vypracovať cesto. Čiže opakovanie je matka múdrosti: 600g hladkej múky, 4 celé vajíčka, 4 lyžice medu, 100g hery, 250g práškového cukru, 1 lyžica sódy bikarbóny, 1 lyžica mletej škorice, trocha mletých klinčekov |
|
tak vyzerá spracovné cesto.. Cesto necháme cez noc v chladničke... |
|
Na druhý deň ho vyformujeme približne do takéhoto tvaru, tak aby.... |
|
sa dal rozdeliť na tri časti. Ak chcete menšie medovníčky, treba cesto rozdeliť na 4 časti |
|
vyvaľkáme jeden diel, potrieme ho slivkovým lekvárom (ten je najlepší), čím viac lekváru tým lepšie.. |
|
posypeme mletými orechami alebo sekanými... |
|
pridáme hrozienka |
|
stočíme do závinu.. |
|
tu sú všetky tri, už natreté zmesou vajíčka a mlieka, pripravené na pečenie. Pri pečení sa trochu pozastavím. Pečie sa v pomaly, ja ho pečiem v teplovzdušnej rúre na 175°C asi 3/4 hodiny. V polovice pečenia teplotu znížim na 165°C a obrátim plech. |
|
upečený medovník |
|
prierez ešte raz |
|
už na tácke.. Medovník je dobré nechať poriadne vychladnúť.. Potom sa dá perfektne nakrájať.. a krájať a krájať, lebo bude toho dosť :-) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 24 (zobrazuje sa 21-24) | << predošlé 1, 2 |
| Tina H. (kokaZM) ID 102821, mimibazar.sk/kokazm (25.7.2009, 12:39) |
No, môžem povedať, že čím bol starší, tak lepšie chutil. 4-dňový sme ho dojedli, a vtedy bol priam božský.... lepší ako čerstvý. |
ODPOVEDAŤ |
| Tina H. (kokaZM) ID 102821, mimibazar.sk/kokazm (upravené 12.7.2009, 15:26) |
Mňa si neinšpirovala receptom, skôr tým, že ho chystáš švagrinke na cestu do zahraničia...... Ja odchádzam na dovolenku a práve som ho dopiekla na cestu. Idem síce až za 2 dni, ale chystám už teraz. Garantuješ, že vydrží ako čerstvý. ...... Mňam, no neviem, či vydrží pri nás A |
ODPOVEDAŤ |
| | Martina R. (MR.13) ID 7284 (13.7.2009, 13:15) |
Tak prajem kráásnu dovolenku.. a dobrú chuť !!! |
ODPOVEDAŤ |
| Klaudia R. (kladika) ID 65067 (7.7.2009, 14:49) |
m mnaaam ja som nieco taketo podobne robievala kedysi na vianoce, take medove rolady, asi to bolo ale ine cesto, a plnilo sa to aj roznymi plnkami zo suseneho ovocia, cukrikmi.....bolo to nieco MNAM hned by som si dala |
ODPOVEDAŤ |
| | Martina R. (MR.13) ID 7284 (7.7.2009, 20:01) |
je to fakt dobručké |
ODPOVEDAŤ |
| Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (6.7.2009, 8:08) |
tento medovnicek je uzasny. pecieme ho uz roky a tiez ho balime na cesty. vrelo odporucam |
ODPOVEDAŤ |
| | Martina R. (MR.13) ID 7284 (6.7.2009, 13:32) |
Ja som ho zase roky odkladala "na potom" ale to bola chyba Takže je to vlastne "cestovatelský" medovníček a nie vianočný |
ODPOVEDAŤ |
| | | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (11.7.2009, 17:49) |
presne tak dlho vydrzi,je dobre skladny a dost syty, no presne na cesty |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 24 (zobrazuje sa 21-24) | << predošlé 1, 2 |