Mirka z. (mimka7) ID 9778 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 74 návštěvníkov)
Mirkine dobošové rezy
[ recept č. 1199 zo dňa 25.3.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
CESTO: 750 g hladkej múky, 250 g práškového cukru, 1 prášok do pečiva, 2 vajíčka, 120 g hery, 150 ml mlieka
KRÉM: 2 zlaté klasy, 1L mlieka, 6 lyžíc cukru, 80 g kakaa, 1 vanilínový cukor, 100 g polohrubej múky, 1 a 1/2 hery
POSTUP PRÍPRAVY
CESTO: z uvedených surovín vypracujeme cesto a rozdelíme na 5 rovnakých častí. Upečieme na väčšom nizkom plechu... cesto má byť pekné biele, nie ružové...
KRÉM: z mlieka, cukru, zlatých klasov, vanilínového cukru a polohrubej múky uvaríme hustý krém. Do vychladnutého postupne vmiešavame jeden a pol hery a nakoniec kakao. Môžme pridať aj rum, ja ho dávam stále, s krémom to urobí riadne čary : )
Platy plníme krémom 4krát, vrchný nenatierame. Zaťažíme najlepšie cez noc a na druhý deň zalejeme čokoládou a krájame na rezy. Je fakt perfektný. Dobrú chuť...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
z uvedených surovín vypracujeme cesto, rozdelíme na 5 častí, vyvaľkáme, dáme na plech a upečieme ... |
|
a takto to pekne upečieme... |
|
medzi tým si pripravíme krém... |
|
je ho dosť veľa :) |
|
postupne ho natierame... |
|
zopakujem 4 x ... |
|
zaťažím, najlepšie niečím rovným...ja som piekla viac tak sa mi hodil ďalší plech so super zákuskom ktorý pridám neskôr :) ... a nechám do druhého dňa aby cesto zmäklo |
|
na druhý deň polejem čokoládou a nakrájam na rezy |
|
a takto pekne vyzerá a hlavne super chutná : ) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 27 (zobrazuje sa 21-27) | << predošlé 1, 2 |
Martina P. (Mata74) ID 9033 (10.4.2007, 22:53) |
Mirka tie platy sa pecu na opacnej strane plechu? alebo normalne ja ked som robievala dobosku som ich piekla na papiery na opacnej strane plechu.... |
ODPOVEDAŤ |
| Mirka z. (mimka7) ID 9778 (11.4.2007, 7:20) |
ja ich pečiem na nízkom plechu z vnútra, ale keby som nemala taký plech tak by som ich určite piekla na opačnej strane plechu. Ale každopádne by som ich piekla na papieri na pečenie. Pečenie platov je fakt rýchlovka, a chutíííííííííííííííí |
ODPOVEDAŤ |
d h. (dada25) ID 10655 (9.4.2007, 19:55) |
mirka rezy boli úúúúžasnéééééé lahka robbota...a velmi chutne.....skvelucicky recept |
ODPOVEDAŤ |
| Mirka z. (mimka7) ID 9778 (9.4.2007, 22:18) |
ďakujem za uznanie, ja viem že sú super.... pečiem ich na každú príležitosť a som rada že Vám chutili |
ODPOVEDAŤ |
d h. (dada25) ID 10655 (2.4.2007, 19:39) |
dory den prosim vas to cesto sa miesi a valka alebo to je slahane cesto ?? |
ODPOVEDAŤ |
| Mirka z. (mimka7) ID 9778 (2.4.2007, 19:49) |
miesi, rozdelí sa na 5 rovnakých častí a na tenko sa vyvaľka. Upečieme pekne do biela (nie rožovo) Odporúčam...skúste |
ODPOVEDAŤ |
| martina m. (1martina) ID 124, mimibazar.sk/1martina (26.3.2007, 20:44) |
mirka,a to tie platy sa pecu na 5x.musi toho byt strasne vela,nie??alebo som to zle pochopila? |
ODPOVEDAŤ |
| Mirka z. (mimka7) ID 9778 (26.3.2007, 22:20) |
Áno, pečú sa 5 x ale je to rýchle, lebo je to tenké cesto a pečie sa to maximálne 10 minút. Má ostať biele nie ružové. |
ODPOVEDAŤ |
marie s. (puccam) ID 10871 (26.3.2007, 14:36) |
Prosím co to je zlatý klasy?Děkuju |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína O. (KatherineSK) ID 1403, mimibazar.sk/katherinesk (26.3.2007, 15:28) |
marie, u vás v Čechách niečo také neexistuje (veľmi sa tomu čudujem, lebo ho robí DrOetker a ten je aj u vás - to isté platí aj pre BB puding). Zlatý klas je vlastne krémový prášok určený na prípravu vanilkových krémov a plniek. Zloženie: kukuričný škrob, vanilková aróma, farbivá E 104 a E 110. Dá sa nahradiť aj vanilkovým pudingom v prášku. |
ODPOVEDAŤ |
| | marie s. (puccam) ID 10871 (26.3.2007, 19:02) |
Moc děkuju za informaci,asi napíšu dr oetker že má černý bodík ,že to taky není u nás,přejuhezký večer |
ODPOVEDAŤ |
d h. (dada25) ID 10655 (25.3.2007, 22:17) |
moc dakujem..ste zlata. |
ODPOVEDAŤ |
d h. (dada25) ID 10655 (25.3.2007, 21:56) |
mirka dakujeem...za tento recept...moc ste mi pomohli..na velku noc upecem..potom dam vediet. a je ten recept vyskusany?? |
ODPOVEDAŤ |
| Mirka z. (mimka7) ID 9778 (25.3.2007, 22:13) |
že či vyskúšaný, je fantastický pečiem ho každé vianoce a každú veľkú noc. Sem tam aj na narodky a keď už fakt neviem čo. A keď ho upečiete na večšom plechu ako som písala tak sa z neho nakrája toľko že sa ním budete ohadzovať Ja som Vás čítala na českej stránke tak preto som ho sem hodila |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 27 (zobrazuje sa 21-27) | << predošlé 1, 2 |