. .. .. .. .. .. .
. .

Schwarzwälder-Kirsch-Torte nemecká čerešňová torta - RECEPT 8864

Aneta C. (Anet_007) ID 67403
.
mimibazar.sk/anet-007
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 9.11.2008
Naposledy: 9.2.2016 10:19
Aktualizácia: 16.12.2014 16:03
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 18
RODINNÉ FOTOGRAFIE 75
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 33
NÁVODY 0

TORTY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)


Schwarzwälder-Kirsch-Torte nemecká čerešňová torta


[ recept č. 8864 zo dňa  ]


Schwarzwälder-Kirsch-Torte  nemecká čerešňová torta


POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 140 g čokolády na varenie 75 g maslo 6 vajec 180 g cukru 100 g múky 50 g škrob (zlatý klas) 2 ČL kypr.prášku NA OBLOŽENIE CESTA: 800 g zaváraných višní - odkvapkané 500 ml višňovej šťavy - môže byť aj višňový džús 100% 4 PL škrobu 2 PL cukru 100 ml čerešňovice (príp. rumu) 800 ml šľahačky 2 balíčky vanil.cukru 17 kandiz.višní - resp. zaváraných 100 g nastrúhanej várovej čokolády

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto:
Čokoládu s maslom vo vodnom kúpeli rozpustíme, za občasnéh miešania
necháme vychladnúť.

Vajíčka oddelíme, bielka vyšľaháme do tuha a žľtka s cukrom do penista.
Pridáme čokoládovú masu, aj bielka a opatrne premiešame. Opatrne vmiešame
múku so škrobom a kypriacim práškom. Cesto upečieme vo vymastenej a
múkou vysypanej tortovej forme. cca.45 minút pri 180 stupňoch

Na povrch:
Po vychladnutí vodorovne prerežeme 2x, tj. máme 3 pláty.
Zavárané čerešne oddelíme od šťavy, ktorú si odložíme.

Škrob, cukor a trocha višňovej šťavy dobre zmiešame, zvyšnú šťavu uvedieme
do varu, pridáme zvyšnú šťavu rozmiešanú so škrobom a cukrom - pár minút
necháme 2 minútky variť. Pridáme višne a necháme vychladnúť. Po vychladnutí
prilejeme 50 ml čerešňovice.

Našu uvarenú-vychladnutú višňovú šťavou vrátane višní rozdelíme na spodné 2 časti
upečeného biskvitu.

Šľahačku s vanilkovým cukrom vyšľaháme, spodnú časť už poliateho biskvitu položíme
na širší tanier potrieme 1/4 šľahačky, nato dáme druhý diel cesta, pozrieme druhou
štvrtinou šľahačky a prikryjeme posledným vrchným plátom biskvitu, ktorý sme
pretým obliali zvyšnými 50ml čerešňovice. Hotovú tortu potrieme zvyškom šľahačky,
obsypeme strúhanou čokoládou a dozdobíme višňami.
Schwarzwälder-Kirsch-Torte nemecká čerešňová torta | polievka z jedlých gaštanov >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Eva K. (EVKA47) ID 280619 (15.10.2013, 15:17)
(pusa) (^) (^) (^)
ODPOVEDAŤ
Daniela H. (Češka) ID 23282 (22.11.2008, 9:30)
ja som ju robila v takejto podobe http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4138&user=23282 a je to fakt super torta (Y) (Y) (Y) (^) (^)
ODPOVEDAŤ
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (26.6.2009, 13:15)
je nádhernááááá (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu