Alena M. (Alami) ID 14670 |
|
mimibazar.sk/alami |
Oblasť: Ružomberok |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 14.4.2007 |
Naposledy: 10.10.2022 15:10 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)
Francúzske bagety
[ recept č. 53177 zo dňa 5.4.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
170ml vody, 1kl soli, štipka kr.cukru, 280g hladkej múky chlebovej - T650( alebo aj pomiešaná s celozrnnou, alebo grahamovou - väčšinu treba nechať hladkej múky), 1kl sušeného droždia
POSTUP PRÍPRAVY
Všetky suroviny vložíme do pekárničky, zapneme program na bagety. Ak nemáte, zvoľte program cesto. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 4 časti, z každej vytvarujeme bagetu a necháme pod kuchynskou utierkou ešte kysnúť (cca20-30min). Potrieme vajíčkom (originál sa bagetky potierajú len vodou, ale mne sa zdajú potom moc biele) posypeme slnečnicovými a ľanovými semiačkami. prípadne inými, podľa chuti. Dobré sú aj ovsené vločky. Bagetky priečne narežeme nožíkom, alebo nastrihneme nožnicami.(teraz pozerám, že tie na fotke som akurát nenarezala :-) Kto má program na bagety, vloží bagety späť do pekárne a pečie. Kto nemá, vloží bagetky do rúry na 180°C a pečie cca 40min - kým budú mať peknú farbu do zlatista. Jedna dávka je na 4 bagety vhodné akurát na pečenie v pekárničke. Ak pečiete v rúre, môžete robiť z dvojnásobku cesta a budete mať 8 bagiet.
najlepšie sú nakrájané na kolieska k dobrému šalátiku:-)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
po vykysnutí preložíme do formy na bagetky (ak pečieme v pekárni na pečenie bagiet) |
|
posypeme semiačkami |
|
pripravené na pečenie |
|
upečené |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |